hamilelikde direksiyon sınavı

Onu aynadan kontrol etmen gerekiyor ve baktın değecek kaldırıma teker, dur ve düzelt (cok hatırlayamadım kuralları ama içerideyken yani 2 duba içindeyken düzeltmeye müsaade ediliyordu diye hatırlıyorum?? )hemen ve cok agır hareket etmen gerekiyor milim milim, yan tarafta oturan hocan pratikte ya da komisyon sınavda yardımcı olur aynayı ayarlama konusunda,
Yani baktın görünmüyor teker aynadan, söyle aynayı çevirsinler tekeri gör değip değmeyecegini anlarsın, bu anlamadığın yerlerı hocana sor nerede durman gerektiğini vs. tekrar edın pratik yapın bol bol, Allah yardımcın olsun

amin çok teşekkür ederim

Direksiyon dersine giderken debriyaj ne işe yarar onu bile bilmezdim sıfır bilgi ile gittim eğitim ve sınav dahil hiç stop dahi etmedim arabayı. Tek seferde aldım ehiyeti. Bunun tek sebebi hiç stres yapmamam sakin olmamdı. Yavaş kullanın arabayı hızlı yapmaya çalışırsanız hata yaparsınız. Benim direksiyon hocam hep derdi sinemis yavaş sür 30 u geçme 25-30 arası git hem fazla tur atmamış olursun hem daha az hata yaparsın. Sizde başkalarının dediğinden çok hocanızın dediğine konsantre olun. Ek ders alın ve hocanızla park çalışın.

hoca benimde sürüşümü beğeniyo tek sıkıntım park fazla kafaya takıyorum ondanmı olmuyoki

Olabilir, benim de tek sıkıntım oydu. Kesin yine parkta kalıcam diyerek gittim sınava, hatta giderken yoldan geri dönesim gelmişti, öyle umutsuzdum ki. Hatta park alanına girip dubalara yanaştığımda eyvah dedim yine ayarlayamadım mesafeyi, hoca da olmayacak galiba dedi, ama hiç istifimi, moralimi bozmadan yavaşçacık soktum arabayı, çok yavaş. Zaten inip biri gel gel falan diyor, siz yinede de kesinlikle aynadan bakıp, otokontrolünüzle de hareket edin, hocanızla da göz temasında bulunun hep. İnşaallah geçersiniz, bilirim ne sıkıntılı bir dönem olduğunu, illa yapıcam diye şartlanmayın, olmazsa bir dahaki sefere deyin, daha rahatlarsınız inanın. Başarılar :)

Olabilir, benim de tek sıkıntım oydu. Kesin yine parkta kalıcam diyerek gittim sınava, hatta giderken yoldan geri dönesim gelmişti, öyle umutsuzdum ki. Hatta park alanına girip dubalara yanaştığımda eyvah dedim yine ayarlayamadım mesafeyi, hoca da olmayacak galiba dedi, ama hiç istifimi, moralimi bozmadan yavaşçacık soktum arabayı, çok yavaş. Zaten inip biri gel gel falan diyor, siz yinede de kesinlikle aynadan bakıp, otokontrolünüzle de hareket edin, hocanızla da göz temasında bulunun hep. İnşaallah geçersiniz, bilirim ne sıkıntılı bir dönem olduğunu, illa yapıcam diye şartlanmayın, olmazsa bir dahaki sefere deyin, daha rahatlarsınız inanın. Başarılar :)

3 kere girdiğim için baya stres oldum artık 4. son hakkım hayırlısı inşallah.:) teşekkürler

30 haftalık hamileyim 3. kezdir direksiyon sınavında park yüzünden kalıyorum geçen arkadaşlar nasıl geçtiklerini anlatabilirlermi mağdurum üzgünüm yorgunum cevaplarınızı bekliyorum :KK43:(((
Yahu bu kadar dert etmeyin, canınızdan önemli mi bebeğinizden önemli mi kalırsanız kalırsınız, gelelim yapmanız gerekenlere...
Park ederken yavaş yavaş park edin, gaza çok yüklenmeyin geri giderken, kendinize güvenin hata yapsanız bile ay hata yaptım demeyin bile.. sağ aynadan sürekli kaldırıma değip değmeyeceğini kontrol edin özelden de mesaj yazdım size.

30 haftalık hamileyim 3. kezdir direksiyon sınavında park yüzünden kalıyorum geçen arkadaşlar nasıl geçtiklerini anlatabilirlermi mağdurum üzgünüm yorgunum cevaplarınızı bekliyorum :KK43:(((
merhaba bende hamileyim ve dün yani pazar günü tek seferde aldım ehliyetimi :) kesinlikle panik yapma heycan yapma ve park konusunda hocalalar aynada dubaları işetetliyolar taktik yani bunu yapan tek seferde giriyor zaten çok basit. sadece hocanın sana bu taktiği vermesi gerekli :) hocanla konuş bunu taktiğini öğretsin sana ..

merhaba bende hamileyim ve dün yani pazar günü tek seferde aldım ehliyetimi :) kesinlikle panik yapma heycan yapma ve park konusunda hocalalar aynada dubaları işetetliyolar taktik yani bunu yapan tek seferde giriyor zaten çok basit. sadece hocanın sana bu taktiği vermesi gerekli :) hocanla konuş bunu taktiğini öğretsin sana ..

Panik heycan benim elimde degilki park alanina gelince bi haller oluyo bana:)

park ederken ilk direksiyonu tam sağ yapıyoruz ordan sonra durup direksşyonu tam sol yapmamm gerekiyo ama tam sağ yaparken nerde durcağımı ayarlayamadığımdan teker kaldırıma değiyo

Bak arkadaşım, öncelikle heyecanını sen kendin yeneceksin. Kendini nasıl sakinleştirirsin bunu ancak sen bilebilirsin. Park etme konusuna gelince, her şoför park etme konusunda kendine bir yöntem buluyor. Benim naçizane farkettiğim yöntemimi sana söyleyeyim. Bir kere park ederken milim milim hareket edeceksin. Bu çok önemli, fren yapa yapa. Dubanın yanında arka kelebek camı hizalayarak dur. Azıcık arabayı kaydır ve hemen tam sağ yap, yani durduğun yerde direksiyonu çevirme, arabayı bırak azıcık hareket edince hemen tam sağ yap. Milim milim geri gel, bu sırada sol dikiz aynasından geriye bak. Ne zamanki kaldırıma dayanmış ikinci durbayı gördüğünde hemen hızlı bir şekilde tam sol yap ve yine milim milim aracı içeri sok. Ön sol dubayla arka sol duba arasında arabayı ortala ve dur. İnan çok kolay: Pratik yaptıkça sen de kendince yöntemini bulacak, bundan sonra hissiyatınla hareket edeceksin :KK66:

X