Merhaba, bebeklerin cinsiyetlerni göstermemesine sık rastlanır. Ultrasona girmeden önce muhakkak yemek yemelisiniz. Aç olduğunuzda bebek hareketleri yavaşlar. Ultrasona girmeden önce tatlı bişilerde yiyin. Benim size tavsiyem özel bir hastanede muhayene olursanız daha iyi olur. Benim eşim devlet hastanesinde görevli fakat ben hamileliğim boyunca özel hastanede takip edildim. Çünkü devlet hastanelerinde hem cihazlar son teknoloji değil hemde geniş vakit ayırıp muhayene edilemiyorsunuz. Benim oğlumda göstermedi fakat gösterene kadar hastaneden ayrılmayıp ara ara oynadığı zaman ultrasona girip baktık ve erkek olduğunu gördük. 10 gün boyunca ücretsiz kontrol oluyor. Muhakkak öğrenirsiniz. Canınızı sıkmayın, durum sinir bozucu olsada hazırlık yapamasanızda unutmayın ki bebeğiniz sağlıklı. Ama her açıdan başka bir yerde bebeğinizi muhayene ettirin derim. Bence bir kereye mahsus özele gidin ve özellikle 8. aya girdiğiniz için artık 3 boyutlu ultrason renkli olan bakılmanız gerekli. Bu ultrason devlet hastanelerinde olmuyor daha doğrusu genelde kullanılmıyor.
istanbulda oturuyorsanız size Opr. Dr. Tahibe Aksoy Derici tavsiye ederim. Anne adayı için doktorluğu harici tam bir moral arkadaşıdır ve alanında uzman bir doktordur. Hastane değiştirdiğini ve şimdi incirli Ethica dan ayrılıp Ataköy hastanesine geçtiğini duymuştum.