- 19 Haziran 2019
- 148
- 276
-
- Konu Sahibi Hayallerin sonu
Gebeliğin ilk haftalarında yapılıyor sitomegalovirüs adında tehlikeli bir virüs kapıp kalmadığına bakılıyor. Size de bakılmıştır sorun yoksa söylememişlerdir. Annede varsa çocuğa geçiyor ve çocuk da çok ciddi sorunlar çıkabiliyorCmv testi nedir? İki hamileligimde de boyle bir test yapıldığını hatırlamıyorum
Teşekkürler. Sizin adınıza sevindim. İnşallah benimkide iyi bir şekilde sonuçlanır.eğer özel bir sıkıntınız yoksa, her şey normalse; şuna da bakalım mı? buna da bakalım mı? durumlarına hiç girmemenizi tavsiye ederim.
ben iki çocuğumda da, sağlık ocağı hemşiresinin yaptığı takipler dışında takibe ve doktora gitmedim.
iyi bir aile hekiminiz ve hemşireniz varsa extra arayışlara girmeyin derim ben.
Gebelikte ilk kontrol yardimmm
Herkese merhaba, 9+6 haftalık hamileyim. Yarın ilk doktor kontrolüne gidicem. Ilk kontrolde nelere bakılıyor ve vajinal ultrason mu karından mi bakılıyor acaba yardımcı olabilir misiniz ?www.kadinlarkulubu.com
Gebelikte ilk kontrol yardimmm
Herkese merhaba, 9+6 haftalık hamileyim. Yarın ilk doktor kontrolüne gidicem. Ilk kontrolde nelere bakılıyor ve vajinal ultrason mu karından mi bakılıyor acaba yardımcı olabilir misiniz ?www.kadinlarkulubu.com
Kan testi ama hemen çıkmıyor. (2. Testi özelde yaptırdım). Sağolun İnşallah sıkıntı yoktur.Basit bir kan testi değil mi, sonuç nasıl beş gün sürüyor onu anlamadım.
En fazla iki güne çıkar, igg ve IMG olarak bakılıyor.
Hele bir çıksın sonuçlar, ondan sonra düşünürsünüz.
İnşallah sıkıntı yoktur.
Yok bu bir virüs testi kandan bakılıyor.CMV testini isim olarak bilmiyorum. Vajinal süprüntü alınıp, smear testi gibi yapılan şey mi bu? İlk testleriniz temiz çıkmış anladığım kadarıyla. Doktor neden yenilemek istedi o zaman?
Benden de avidite testi istendi ama zaten aldırmam 30 haftalığım. İçimi rahatlattınız İnşallah bende de bir sorun çıkmaz çünkü bebeğime bir şey olursa kendimi suçlarım bu zamana kadar bu testin yapılıp sonuçlanması gerekiyordu.Ben de bu konuda başlık açmıştım bende de cmv igg pozitifti sonra avidite testi sonrasında önceden kaptigim gebeliğe yansıyan bir problem olmadığı söylendi başka bir doktor da gebelikte de kapılsa etkisi yüzde 20 bunun icin Kürtaja gerek yok demişti içiniz rahat olsun.
Bunu her doktor istemiyor inanın bu testten haberi olmayan birsuru insan var. Hiç kafanızı bulamdirmayin başlık actigimda oraya bursuru anne yazdı sonra hepsinin aviditesi yüksek geldi.Benden de avidite testi istendi ama zaten aldırmam 30 haftalığım. İçimi rahatlattınız İnşallah bende de bir sorun çıkmaz çünkü bebeğime bir şey olursa kendimi suçlarım bu zamana kadar bu testin yapılıp sonuçlanması gerekiyordu.
Hayir bana yapilmadi , cidden merak ettimne oldugunu arastirip doktoruma soracagimGebeliğin ilk haftalarında yapılıyor sitomegalovirüs adında tehlikeli bir virüs kapıp kalmadığına bakılıyor. Size de bakılmıştır sorun yoksa söylememişlerdir. Annede varsa çocuğa geçiyor ve çocuk da çok ciddi sorunlar çıkabiliyor
Peki bu virüs sizde varya doktor emzirmenize izin verdi mi?Ben de bu konuda başlık açmıştım bende de cmv igg pozitifti sonra avidite testi sonrasında önceden kaptigim gebeliğe yansıyan bir problem olmadığı söylendi başka bir doktor da gebelikte de kapılsa etkisi yüzde 20 bunun icin Kürtaja gerek yok demişti içiniz rahat olsun.
Çok teşekkürler. Doğduktan sonra emzirdiniz mi çocuğunuzu sütten falanda geçiyor diye okudum. Karaciğer, göz ve dalak üzerinde etkisi oluyormuş. İnşallah benim bebeğim de de sorun olmaz.Cmv benim bebeğimde var, ancak benden mi sonradan mı kaptığı belli değil. Hamileliğin başında benim cmv ıgm testim negatif çıkmış ve tekrar bakılmadı. Araştırdığım kadarıyla bir etkisi olursa ultrasonlarda belli olabiliyor ya da hamileliğin ilk haftalarında bu virüsle tanışırsa zararı olması ihtimal dahilinde. Genel olarak hamilelere cmv bakmayı anlamlı bulmuyorlar.. Her insanda bulunan bir virüs çünkü ve 1 sene boyunca pozitiflik veriyor. Oğlum hellp sendromu nedeniyle prematür doğduğu için sıkı kontrollerimiz var. Şu ana kadar cmv etkisi ile şu rahatsızlığı denilen birşeyi olmadı. Yaşında mr çekimi yapılacak (prematürlükten) ve 2 kez geçmiş olduğu işitme testi tekrarlanacak ( bu cmv etkisi var mı diye), göz dibi enfeksiyon taraması da yapıldı cmv için temiz çıktı. Kaldı ki cmv hiçbir etki de yapmayabilir. İçinizi ferah tutun, virüs kapmış şekilde doğsa bile hemen ilk ay uyguladıkları semptomları geriletmek adına ilaç tedavisi var.
Hayır avidite yüksek geldiği için ilk 4 hafta ya da daha önce kaptigim anlasildi ve hiçbir sorun olmadığı söylendi bunun emzirmeye bir etkisi yok anne karnındaki bebeği etkiliyor. 4 haftadan sonra bebeğe etki edermiş çünkü. Ve 6 haftaya kadar yapılıyor bu test yanlış hatırlamıyorsam. Bence bunu dert etmeyin çevremde yapılan tek kişi benim herhalde çoğu arkadaşıma yapılmamis bile.Peki bu virüs sizde varya doktor emzirmenize izin verdi mi?
Direkt doktorunuza danışın çünkü internetteki bilgiler insanı acayip korkutuyorHayir bana yapilmadi , cidden merak ettimne oldugunu arastirip doktoruma soracagim
Hamile misiniz? Hayırlı olsunBu test hamilelik rutin testlerinden degilmis , o yuzden doktorum istemedigini soyledi
Googledanda baktim, o kadar endise edilecek birsey gibi durmuyor , iciniz rahat olsun bence , bosuna kendinizi de bebeginizi de strese sokmayin