Hamilelik ve CMV testi

Bu test hamilelik rutin testlerinden degilmis , o yuzden doktorum istemedigini soyledi
Googledanda baktim, o kadar endise edilecek birsey gibi durmuyor , iciniz rahat olsun bence , bosuna kendinizi de bebeginizi de strese sokmayin
Benim ikinci hamileliğim ilkinde de yapılmıştı virüsü o zamana kadar kapmamıştım. 2 hamileliğim arasında ya da 2. Hamileliğim sırasında kapmışım bu virüsü ama şuan aktif olup olmadığı 5 gün sonraki test ile belli olacak.

Çok teşekkürler. Doğduktan sonra emzirdiniz mi çocuğunuzu sütten falanda geçiyor diye okudum. Karaciğer, göz ve dalak üzerinde etkisi oluyormuş. İnşallah benim bebeğim de de sorun olmaz.
Bebeğim 53 gün küvezde kaldı, 28 haftalık doğdu, süt verdim küvezde ve çıkınca da emzirdim hala emziriyorum. Yanlız cmv olduğunu bebekte biz doğumdan 4 ay sonra rutin kan testiyle öğrendik. Ne enfeksiyon doktoru ne diğer doktorlar emzirmeyi kestirtmedi, zaten virüsü kapmıştı bebek..

Bebeğim 53 gün küvezde kaldı, 28 haftalık doğdu, süt verdim küvezde ve çıkınca da emzirdim hala emziriyorum. Yanlız cmv olduğunu bebekte biz doğumdan 4 ay sonra rutin kan testiyle öğrendik. Ne enfeksiyon doktoru ne diğer doktorlar emzirmeyi kestirtmedi, zaten virüsü kapmıştı bebek..
Çok geçmiş olsun inşallah iyidir şimdi bebeğiniz. Herhangi bir belirti vermedi mi bebeğinizde?

Yok bu bir virüs testi kandan bakılıyor.
Bilmiyordum. Herhalde sorun olmayınca ayrıca söylemediler bana. Geçmiş olsun size de. Ama ilk testler temiz demişsiniz. O zaman ikinci neden yapıldı ki? Önlem içinse, o da temiz çıkacaktır, bir sorun olmayacaktır muhtemelen. Sağlıkla doğsun yavrunuz.

Ben hamileyken cmv bakılmadı, oğlumun nedeniyle çok sorunlar yaşadık. Ama şimdi 6,5 yaşındakide sorun kalmadı. İçinizi ferah tutun , bir sorun olmayacak inşaklah

Bilmiyordum. Herhalde sorun olmayınca ayrıca söylemediler bana. Geçmiş olsun size de. Ama ilk testler temiz demişsiniz. O zaman ikinci neden yapıldı ki? Önlem içinse, o da temiz çıkacaktır, bir sorun olmayacaktır muhtemelen. Sağlıkla doğsun yavrunuz.
Şöyle ilk testlerde sadece önceden bu hastalığı geçirdiğim görünüyor. Tekrar aktifleşebilen bir virüs olduğu için şuan aktif mi ona bakılıyor

Lütfen yardım. Hamileliğimin başında yapılması gereken cmv testide zamanında yapılıp değerlendirilmedi. Şuan 30 haftalık hamileyim dün doktorum sorun olabileceğini söyledi. Başımdan aşağıya kaynar sular döküldü. 30 hafta boyunca ayrıntılı ultrason dahil her şey yapıldı. Hemen başka doktora gittim testlerde sorun olmadığını söyledi tekrarlayalım dedi. 5 gün sonra sonuçlar çıkacak fakat içim içimi yiyor. Bu virüsü kapıp çocuğu sağlıklı olan var mı? Ya da bilgisi olan var mı?
Benim çocuğumda cmv doğdu ve halende onda var gözleri katarakli bobreklerinde sıkıntı var çok zor allah yardımciniz olsun

Çok geçmiş olsun inşallah biran önce iyileşir.
Çok geçmiş olsun inşallah biran önce iyileşir.
Inşallah ilk doğduğu günden beridir hastanelerdeyiz o kadar canım yaniyorki ne mutluluğum nede huzurum kalmadı gözüme uyku ciğerim nefes almaz oldu 4 ve 5 hastanede yattık tedavilere yanıt vermiyo ilk böyle bir durumla karşılaşıyorlar napacagimi bilmiyorum o kadar çaresizimki ve işin kötü yani fazla yaşama şansları olmuyo 😭

Inşallah ilk doğduğu günden beridir hastanelerdeyiz o kadar canım yaniyorki ne mutluluğum nede huzurum kalmadı gözüme uyku ciğerim nefes almaz oldu 4 ve 5 hastanede yattık tedavilere yanıt vermiyo ilk böyle bir durumla karşılaşıyorlar napacagimi bilmiyorum o kadar çaresizimki ve işin kötü yani fazla yaşama şansları olmuyo 😭
Siz hamileyken farkedilmedi mi? Çok üzüldüm Allah acil şifa versin inşallah😔

Çok geçmiş olsun, cmv nin kesin tedavisi yokmuş zaten ama neden fazla yaşama şansları olmuyor dediniz ki, benim bebeğimde de var cmv ve hiç öyle yaşamsal bir tehlikeden bahsedilmedi..

X