Hamilelik ve CMV testi

Çok geçmiş olsun, cmv nin kesin tedavisi yokmuş zaten ama neden fazla yaşama şansları olmuyor dediniz ki, benim bebeğimde de var cmv ve hiç öyle yaşamsal bir tehlikeden bahsedilmedi..
Sizin çocuğunuzda ne gibi sıkıntılar var ? Benimkinde göz katarakti ve böbrek sıkıntısı var cmv öyle kötü bir viruski ileride yeni sağlık problemleri ortaya çıkartabiliyor benim oğlum katarakli doğdu yeni bu bir aydır böbrek çıktı şimdide kulak testine götürüp getiriyorum duyma sıkıntısıda olabiliyo hepsini ileriki zaman gösteriyor ve bununla birlikte ani ölümde gerçekleşebiliyor 😭 allah yardımcımız olsun o kadar zor bi durumki allah kimseyi evladıyla sınamasın 🙏

En son testler sınır değerde çıktı hamilelikte geçirmemiş olma ihtimalim yüksek 2 hafta sonra tekrarlanacak. Ama baya korkuyorum bir şey olursa diye.
Tekrar baktirt çok zor biliyorum bebekten sıvı almalarını iSte bebege zarar veemismi diye eğer hamilelikte gecirmissen allah korusun ama bu ciddî bir problem demektir korkutmak istemem çocuk doğduktan sonra senin için çok zor süreçler olucak ben hastaneden bir arkadaş tanıdım onun çocuğunada vurmuş beyni su toplamış kafası küçük ve kalbinde sıkıntı var allah kimseye göstermesin

Tekrar baktirt çok zor biliyorum bebekten sıvı almalarını iSte bebege zarar veemismi diye eğer hamilelikte gecirmissen allah korusun ama bu ciddî bir problem demektir korkutmak istemem çocuk doğduktan sonra senin için çok zor süreçler olucak ben hastaneden bir arkadaş tanıdım onun çocuğunada vurmuş beyni su toplamış kafası küçük ve kalbinde sıkıntı var allah kimseye göstermesin
Evet tekrarlanacak ama ayrıntılı ultrasonda falan herhangi bir gelişim geriliği görülmedi. İnşallah bir sorun çıkmaz. Sizin de çocuğunuza Allah acil şifa versin.

Sizin çocuğunuzda ne gibi sıkıntılar var ? Benimkinde göz katarakti ve böbrek sıkıntısı var cmv öyle kötü bir viruski ileride yeni sağlık problemleri ortaya çıkartabiliyor benim oğlum katarakli doğdu yeni bu bir aydır böbrek çıktı şimdide kulak testine götürüp getiriyorum duyma sıkıntısıda olabiliyo hepsini ileriki zaman gösteriyor ve bununla birlikte ani ölümde gerçekleşebiliyor 😭 allah yardımcımız olsun o kadar zor bi durumki allah kimseyi evladıyla sınamasın 🙏

Merhaba, cmv’yi araştırırken yazılarınıza denk geldim Rabbim evladınıza Şafi adıyla şifalar versin inşAllah. Bende 11 haftalık hamileyim. Cmv sonuçlarım normal çıkmadığı için ikinci kez kan verdim farklı tahliller yaptıracağız gebelik döneminde mi yoksa öncesinde mi bu hastalığı yaşamışım öğrenmek için. Siz gebelikte tahlil yaptırmış mıydınız?

Merhaba, cmv’yi araştırırken yazılarınıza denk geldim Rabbim evladınıza Şafi adıyla şifalar versin inşAllah. Bende 11 haftalık hamileyim. Cmv sonuçlarım normal çıkmadığı için ikinci kez kan verdim farklı tahliller yaptıracağız gebelik döneminde mi yoksa öncesinde mi bu hastalığı yaşamışım öğrenmek için. Siz gebelikte tahlil yaptırmış mıydınız?
İnşallah daha önce kapmışsınızdır. İçinizi ferah tutun. Benim testlerim sınıf değerde çıkıyor ama artık doğumuma az kaldı. Sizin erken belli olması büyük bir avantaj.

Allah razı olsun hamileyken geçirdim bu virüsü ama doktorlar bana ciddi bir problem olduğunu söylemediler keşke söyleseydiler oğlum gözünde katarakli doğdu yani görmüyor yeni yeni gözlüklerle görmesini sağlıyoruz sonradanda böbrek çıktı çok ciddi bir hastalık. Sizin sonuclariniz pozitifmi çıktı?

Allah razı olsun hamileyken geçirdim bu virüsü ama doktorlar bana ciddi bir problem olduğunu söylemediler keşke söyleseydiler oğlum gözünde katarakli doğdu yani görmüyor yeni yeni gözlüklerle görmesini sağlıyoruz sonradanda böbrek çıktı çok ciddi bir hastalık. Sizin sonuclariniz pozitifmi çıktı?

Rabbim yardımcınız olsun şifasını versin oğlunuzun. Benim igg’ler pozitif igm’ler negatif çıktı. Cmv de greyzone yazdı yani şüpheli. Olabilir de olmayabilirde demekmiş. Detaylı tahlil istedi doktorum Avidite yaptırdım sonucunu bekliyorum Allah’ım hakkımızda hayırlı olanı nasip etsin.

Ben hamileyken cmv bakılmadı, oğlumun nedeniyle çok sorunlar yaşadık. Ama şimdi 6,5 yaşındakide sorun kalmadı. İçinizi ferah tutun , bir sorun olmayacak inşaklah
Merhaba bizde de cmv pozitif çıktı bebeğim de ve baş çevresi normale göre küçük ama gülmesinde emmesi de bir sıkıntımız yok sadece baş çevresi küçük cmv den dolayo olabileceğini söyledi doktor mikrosefali diyorlar siz nasıl sorunlarla karşılaştınız

Merhaba bizde de cmv pozitif çıktı bebeğim de ve baş çevresi normale göre küçük ama gülmesinde emmesi de bir sıkıntımız yok sadece baş çevresi küçük cmv den dolayo olabileceğini söyledi doktor mikrosefali diyorlar siz nasıl sorunlarla karşılaştınız
Yok baş küçük değil, takibini ihmal etmeyin, 7,5 yıl oldu unuttum bile :)) karaciğer çok etkilenmişti oğlumda çok şükür kendini yenileyen bir organ karaciğer toparladı .

Rabbim yardımcınız olsun şifasını versin oğlunuzun. Benim igg’ler pozitif igm’ler negatif çıktı. Cmv de greyzone yazdı yani şüpheli. Olabilir de olmayabilirde demekmiş. Detaylı tahlil istedi doktorum Avidite yaptırdım sonucunu bekliyorum Allah’ım hakkımızda hayırlı olanı nasip etsin.
Merhaba, durumum sizinle ayni suan. Bebeginizde bisey gelisti mi?

Lütfen yardım. Hamileliğimin başında yapılması gereken cmv testide zamanında yapılıp değerlendirilmedi. Şuan 30 haftalık hamileyim dün doktorum sorun olabileceğini söyledi. Başımdan aşağıya kaynar sular döküldü. 30 hafta boyunca ayrıntılı ultrason dahil her şey yapıldı. Hemen başka doktora gittim testlerde sorun olmadığını söyledi tekrarlayalım dedi. 5 gün sonra sonuçlar çıkacak fakat içim içimi yiyor. Bu virüsü kapıp çocuğu sağlıklı olan var mı? Ya da bilgisi olan var mı?
Merhaba benimde 3.5 yaşındaki kızımda cmv pozitif çıktı bende şuan 37+5 haftalık hamileyim haftaya cuma doğumum olcak . Çocuk doktorundan sonuçları almaya gittiğimiz de kızın için endişelenme o rahat geçirir ama.sen hamilesin ve hamileler için çok riskli biran önce doktorunla görüş dedi cuma günü gideceğim fakat inanılmaz endişeliyim sizin bebeğinizde bir sorun varmı nasıl yollardan geçtiniz. Benim Kasım ayında verdiğim testlerde igg pozitif igm negatif çıkmıştı yani bağışıklık olduğu anlamina geliyormuş hala risk altında olabilirmiyim çok endişeliyim

X