• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik stresi ayrı , Ananem ayrı..

tek tek cümleleri yazayım hep birlikte rahatlayalım o zaman..

(80 yaşında hasta kadından küfür yüzünden soğumak nedir?
bu nasıl bir vicdan?) soğunabilir. ana avrat düz gidiyorsa aman canııım o da 80 yaşında sallamayım dememek vicdansızlık değil insan olmanın getirisidir.
(ayda 2 kez hastaneye götürmekle eşinizin işleri aksıyorsa bilemedim yani.) o kadar çocuğun içinde torunun kocasına kalıyor ve adam özel sektörde çalışıyor. sanırım hiç özel sektörde çalışmadınız. ayda 2 değil senede 1 gün bile batar o patronun gözüne..

(umarım Allah her hafta hastaneye gitmenizi gerektirecek bir sağlık sorunu ile sınamaz sizi ne diyeyim.)bu da ponçikleştirilmiş aleni bi bedduadır.

cımbızlama demişsiniz de asıl sadece şurası (tabii konuşun dayılarla, bu işi çözebilirseniz daha adil olur.) olumlu. geri kalan tüm cümleler konu sahibine ve annesine sanki 9 çocuk arasında bi bunlar bakmıyormuş da bakmak zorundalarmış gibi iğnelemelerle dolu.

bu arada bir tek ben yanlış anladıysam tüm bu yazdıklarınızı kendi adıma özrümü dilerim. yalnız yorumlara bakılınca görülüyor ki kimse yazdıklarınızdan olumlu bi bakış açısı çıkarmamış. bence anlatmak istediklerinizle üslubunuz arasında bi sorun olabilir.
tamam bundan sonra ne yazacağımı ne düşüneceğimi size danışırım, rahatlarsınız. olur mu?
yani tek tek bunları yazmakla uğraşacak kadar çok boş zamanınıza saygı mı duysam ne desem bilemedim.

Orası da öyle tabi. Ama vicdan yoksunu değiliz şükürler olsun.. Elimizden geldiğince herşeyine koştuk. Utanmaz dayım kalkıp sen küçük damadına da para yediriyorsun şimdi demiş. Ananem de bunu söyledi herkese haliyle eşimin kulağına da geldi çok alındı hazmedemedi. Şimdi diyeceksiniz belki ananenizin ne suçu var dayınız söylemiş diye ama ananem bunu heryer de söylemeyebilirdi duyulursa üzülür çocuk diye.. Malesef insanlar böyle
evet dayılar maalesef genelde sorunlu oluyorlar. benim dayım da hayırsızın, asalağın tekidir.

hanımefendi 500. kez falan söylüyorum sanırım.
bu işi dayılarla konuşup çözebilirseniz daha adil olur dedim ben konu sahibine.
size yazdığım cevapta da bu cümleyi vurguladım.
neden ısrarla anlamıyorsunuz?
konu sahibinin anneannesi ben değilim.
siz de konu sahibinin eşi değilsiniz.
anneanne haklı da demedim.
neden koca koca insanlara Türkçe'den Türkçe'ye çeviri yapıyorum ki?
Elimde telefon sürekli sen ne yorum yapıyorsun diye beklemiyorum ben senin ilk attığın yorum üzerinden yürüdüm diğer yorumlarını okumadım bile bana Türkçe tercüme yapma onun için gerek yok hadi by

(umarım Allah her hafta hastaneye gitmenizi gerektirecek bir sağlık sorunu ile sınamaz sizi ne diyeyim.)bu da ponçikleştirilmiş aleni bi bedduadır.

cımbızlama demişsiniz de asıl sadece şurası (tabii konuşun dayılarla, bu işi çözebilirseniz daha adil olur.) olumlu.
Ay tek bir olumlu cümlesi var gerçekten ve ona odaklanıp yazmadığım için cımbızcı olmuşum. Eleştirmek için yer arayan bizmişiz gibi davranıyor ama ilk yorumunda konu sahibine gereksiz çıkıştığının farkında değil sanırım.

Elimde telefon sürekli sen ne yorum yapıyorsun diye beklemiyorum ben senin ilk attığın yorum üzerinden yürüdüm diğer yorumlarını okumadım bile bana Türkçe tercüme yapma onun için gerek yok hadi by
tamam yazdığım ilk yorumda vardı zaten söylediğim şey, diğer yorumlarımı okumanıza gerek kalmadan anlardınız zaten :D

Ay tek bir olumlu cümlesi var gerçekten ve ona odaklanıp yazmadığım için cımbızcı olmuşum. Eleştirmek için yer arayan bizmişiz gibi davranıyor ama ilk yorumunda konu sahibine gereksiz çıkıştığının farkında değil sanırım.
ya ister çıkışırım ister çıkışmam, ne istersem onu düşünür onu yazarım, konu sahibi bu kadar alınganlık etmedi.
ben söyleyeceğimi söyledim siz söyleyeceğinizi söylediniz
neden bu kadar yakından ilgileniyorsunuz benimle?

Lütfen ,önemli değil boşverin. Postun başında belirttiğim gibi umarım tam anlamıyla kendimi ifade edebilirim demiştim sanırım edememişim. Hanımefendi de yanlış anlamış önemli değil :)

ya ister çıkışırım ister çıkışmam, ne istersem onu düşünür onu yazarım, konu sahibi bu kadar alınganlık etmedi.
ben söyleyeceğimi söyledim siz söyleyeceğinizi söylediniz
neden bu kadar yakından ilgileniyorsunuz benimle?
Elbette dilediğiniz yorumu yapabilirsiniz ama ben sadece sonda yazdığınız bedduamsı cümleye üzüldüm belirtmek isterim. Sağlık her şeyden önemli. Özellikle hamile olduğumu belirttiğim halde böyle söylemeniz..

Elbette dilediğiniz yorumu yapabilirsiniz ama ben sadece sonda yazdığınız bedduamsı cümleye üzüldüm belirtmek isterim. Sağlık her şeyden önemli. Özellikle hamile olduğumu belirttiğim halde böyle söylemeniz..
alınganlık etmeye gerek yok. düşmez kalkmaz bir Allah sonuçta bunu biliyoruz ve hepimiz için geçerli. sizin için de, benim için de.
ben bu anneanne meselesini sizin sınavınız gibi görüyorum.
hepimizi hayatta üzen şeyler vardır.
sizinkisi de bu demek ki.

yani inanın arkasından konuşmak gibi oluyor ama ananem azıcık kıymet bilen biri olsa bu postu açmazdım. Gerek kalmazdı eşim aylarca elinden geleni yaptı sadece hastane işleri de değil devlet dairesinde olan işleri olsun banka işleri olsun. Dayı olacak adam küçük damada da para yediriyorsundur sen demiş eşimden için ananeye. Eşimin kulağına geldi bu. Hazmedemedi çok laf diyecekti ama benim hatrıma sustu. Eşim vicdansız olsa bu güne kadar koşar mıydı peşinde?
Evet küçüçük Dayı kelimesi üstünden kendini aklamaya çalışma baya konu sahibine ve eşine hakaret ettin hatta neredeyse beddua ettin O cümle seni masum yapacaksa tamam masumsunuz by.

Evet küçüçük Dayı kelimesi üstünden kendini aklamaya çalışma baya konu sahibine ve eşine hakaret ettin hatta neredeyse beddua ettin O cümle seni masum yapacaksa tamam masumsunuz by.
ohooo sıkıntı büyük sende

Orası da öyle tabi. Ama vicdan yoksunu değiliz şükürler olsun.. Elimizden geldiğince herşeyine koştuk. Utanmaz dayım kalkıp sen küçük damadına da para yediriyorsun şimdi demiş. Ananem de bunu söyledi herkese haliyle eşimin kulağına da geldi çok alındı hazmedemedi. Şimdi diyeceksiniz belki ananenizin ne suçu var dayınız söylemiş diye ama ananem bunu heryer de söylemeyebilirdi duyulursa üzülür çocuk diye.. Malesef insanlar böyle

ayy anane de az değil
peki tüm bunların ortasında anneniz ne yapıyor?

Merhaba hanımlar , şu an o kadar stresliyim ki umarım kendimi doğru düzgün ifade ederim ve yanlış anlaşılmam.. 7 ayı bitirmiş 8 aya girmiş bir gebeyim öncelikle rabbim isteyen herkese nasip etsin herkesin kucağına sağlıkla almayı nasip etsin. Anneme yakın oturuyorum , 80 yaşında Ananem var ayda iki kez kemoterapi alıyor hastanesi 1 saat uzaklıkta. Annem 9 çocuğundan birisi. Her sene annem bakıyor ananeme 7 ay boyunca annemdeydi ben eşim falan götürdük getirdik sürekli. En son ben oğluma gidicem sıkıldım burda dedi annemde dayıma götürdü 3 aydır bi onda bi diğerinde kaldı. Herkes bi emekli maaşının peşinde kadının. Annem baktığı sürece bi kuruşuna dokunmadı. Kendi de vermezdi zaten tamamen oğullarına düşkün anneme sen bakmak zorundasın diyor sürekli. Şimdi gel beni al ben burda sıkıldım demiş. Annemde almaya gidicek ama hastane durumu git gel nasıl olucak bilmiyorum eşimde ananemi pek sevmez bu güne kadar Allah için götürdüm getirdim ama benimde işlerim var ben ayak uyduramaz kimse bana güvenmesin dedi. Kendince haklı çünkü ananem ağzından küfür eksik olmayan biri eşim tanıdıkça iyice soğudu. O kadar oğlu varken bana düşmez dedi. Bende doğumda annem yanımda olsun istiyorum kayınvalidem de olur elbet çok severim ama insan yine de kendi annesini ister anlarsınız. Hem o geldiğinde annem sürekli onunla hastaneye git gel nasıl yapıcak ben Allah izin verirse yeni doğum yapmış olucam , şu virüs döneminde napıcam bilmiyorum inanılmaz stres oldum :KK43:
Canım gerçekten çok zor bir durum. Ama benim sana bir eleştirim olacak. Öncelikle bence baştan sınırları iyi çözememişsin. Bence eşinin baştan o sorumlulu almaması gerekiyordu. Yapılacak bir şey varsa onu ya annen ya da sen yapmanız gerekiyordu. Ona bir şey diyecek olsalar bile o zaman annem bile olsa set koyman gerekiyordu. Bir insan bir şey yapmaya başlayınca hayır demesi daha zor oluyor. Bence eşinin ailesi çok iyiymiş, başka erkek ailesi olsa baya sorun çıkarır. Yani çok şükür vicdanlı insanlarmış. annenin dayılarının açık açık konuşması gerekiyor. Ya da kadın maaşı ile bakıcı tutulabilir

9 çocuktan sadece bir çocuğa yüklenilmesi tabi ki doğru değil ama bu da eşinizin sorunu değil. Diğer kardeşler anneyi istemiyor. Annenizin de sokağa atacak hali yok. Burada kimse getirin anneanneyi biz bakalım demeyeceğine göre doğumda kv ile idare edeceksiniz. Eşiniz de hastaneye götürmek istemiyorsa anneniz annesini taksiyle götürüp getirecek. Kardeşlerinden bunun için maddi destek talep edebilir ama yaşlı kadının emeklisi peşinde olanlar ne kadar destek olur bilemem. Allah yardımcınız olsun.

Canım gerçekten çok zor bir durum. Ama benim sana bir eleştirim olacak. Öncelikle bence baştan sınırları iyi çözememişsin. Bence eşinin baştan o sorumlulu almaması gerekiyordu. Yapılacak bir şey varsa onu ya annen ya da sen yapmanız gerekiyordu. Ona bir şey diyecek olsalar bile o zaman annem bile olsa set koyman gerekiyordu. Bir insan bir şey yapmaya başlayınca hayır demesi daha zor oluyor. Bence eşinin ailesi çok iyiymiş, başka erkek ailesi olsa baya sorun çıkarır. Yani çok şükür vicdanlı insanlarmış. annenin dayılarının açık açık konuşması gerekiyor. Ya da kadın maaşı ile bakıcı tutulabilir
Çok haklısınız ama eşim gerçekten çok güzel yetiştirilmiş bir adam. En başta kimseye bırakmadı senin ananen benim ananem dedi ama suistimal ettiler tabi iyi niyetini.

9 çocuktan sadece bir çocuğa yüklenilmesi tabi ki doğru değil ama bu da eşinizin sorunu değil. Diğer kardeşler anneyi istemiyor. Annenizin de sokağa atacak hali yok. Burada kimse getirin anneanneyi biz bakalım demeyeceğine göre doğumda kv ile idare edeceksiniz. Eşiniz de hastaneye götürmek istemiyorsa anneniz annesini taksiyle götürüp getirecek. Kardeşlerinden bunun için maddi destek talep edebilir ama yaşlı kadının emeklisi peşinde olanlar ne kadar destek olur bilemem. Allah yardımcınız olsun.
Haklısınız sanırım son çözüm o olacak.

Back