• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik stresi ayrı , Ananem ayrı..

Yapılacak tek şey doğum yaklaşınca kızımın doğumu var diyerek dayılara söylemek.
İnsanlar yaşlanınca en azındanvbana bakıyorlar diyerek kendini düzeltmeli. Bakacak kişiye de yazık. Neden güzel güzel bakılmak varken insanlar gelecek diye kara kara düşünsün ki.

Yapılacak tek şey doğum yaklaşınca kızımın doğumu var diyerek dayılara söylemek.
İnsanlar yaşlanınca en azındanvbana bakıyorlar diyerek kendini düzeltmeli. Bakacak kişiye de yazık. Neden güzel güzel bakılmak varken insanlar gelecek diye kara kara düşünsün ki.
O kadar haklısınız ki , diyoruz ki yahu bak bir ayağın çukurda Allah gecinden versin ama al eline tesbihini dualarını et elinden geldiğince ahiretine yatırım yap. Para konusu yapma dünya malı dünyada kalır , az ağzına sahip çık tatlı dilli olmak bu kadar mı zor? İnsanlar seve seve baksın sevap kazanalım desinler. Yemeğini yaparsın tuzsuz yemesi gerek alın önümden ben bunu yemem hayvan mıyım ben.. anneme sürekli , ne biçim iş yapıyorsun vs. üzülüyorum anneme az önce ki hanımında dediği gibi sınavımız da bu galiba..

İyi de kendi oğullarının yapmadığını niye konu sahibinin eşi yapmak zorunda? Böyle bir sorumluluğu yok adamın yanlış düşünüyorsunuz bence.

Üstelik diğer çocukları kadının emekli maaşının peşine düşüyorlarsa ve yine de ona bakan kızı yerine oğlu kıymetli oluyorsa, burada en son suçlanacak kişi konu sahibinin eşidir. Adamın da işi var kendine göre sürekli izin alıp ilgilenmek zorunda değil. Eşinin hayattaki sınavı da karısının anneannesine bakmak olmasın bence bir zahmet.
o kadar şey yazdım cımbızla bunları çekmişsiniz.
tabii konuşun dayılarla, bu işi çözebilirseniz daha adil olur dediğim kısmı o cımbıza dahil etmemenize şaşırmadım.

80 yaşında hasta kadından küfür yüzünden soğumak nedir?
bu nasıl bir vicdan?
o kadar yaşlı bir insanın yaptığı şeye alınmak küsmek olur mu? belli ki sizlere muhtaç. 9 evlat yetiştirmiş sadece 1 tanesi hayatına evine sığdırmış başının üstünde taşımış ki o da anneniz. tam eli öpülecek kadın. çok eski kafalı olduğu için oğullara düşkünlük var demek ki. ama 80 yaşında hasta bir kadın biraz o çocuğunda biraz bu çocuğunda kalsın etsin bu da o yaşlı insan için çok zordur diye düşünüyorum.
tabii konuşun dayılarla, bu işi çözebilirseniz daha adil olur.
ama çözülmezse de sokağa atacak haliniz yok.
ayda 2 kez hastaneye götürmekle eşinizin işleri aksıyorsa bilemedim yani.
haftada 2 deseniz hadi neyse.
her insanın hayatta bir sınavı vardır sizin, annenizin ve eşinizin sınavı da bu demek ki.
o kadın hasta, yaşlı ve sizlere muhtaç.
80 yaşında anneanneyi ayda 2 kez hastaneye götürmek problem oluyor.
umarım Allah her hafta hastaneye gitmenizi gerektirecek bir sağlık sorunu
Ne yani insanlar yaşlı diye herşeylerini katlanmak zorunda mıyız Sürekli küfür eden insan kim olursa olsun ben de sordum ayrıca tatlı dil yılanı deliğinden çıkartır oğulları ve diğer evlatları varken damadı hastaneye götürmek düşmez Götürüyor ise de ayrıca teşekkür edilir
bu nasıl bir vicdan?
o kadar yaşlı bir insanın yaptığı şeye alınmak küsmek olur mu? belli ki sizlere muhtaç. 9 evlat yetiştirmiş sadece 1 tanesi hayatına evine sığdırmış başının üstünde taşımış ki o da anneniz. tam eli öpülecek kadın. çok eski kafalı olduğu için oğullara düşkünlük var demek ki. ama 80 yaşında hasta bir kadın biraz o çocuğunda biraz bu çocuğunda kalsın etsin bu da o yaşlı insan için çok zordur diye düşünüyorum.
her insanın hayatta bir sınavı vardır sizin, annenizin ve eşinizin sınavı da bu demek ki.
umarım Allah her hafta hastaneye gitmenizi gerektirecek bir sağlık sorunu ile sınamaz sizi ne diyeyim.
Sırf yaşlı diye küfür etmek ve insanlara psikolojik olarak yormak mazaret mi kabul ediliyor her yaşlı insan tonton nine modunda değiller yaşlı olupta kalbinde gram iyilik olmayan sürekli fesatlık dolu çok insan var.Ayrıca herkes annesine karşı sorumlulu yapsın damat zaten götürmüş bu zamana kadar götürmedi diye de kötü olmaz demekki bir teşekkür bir hayır duası almamışki istemiyor damat tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır. Her ailede her işi yapan herkese iyilik yapan ama asla kıymeti bilinmeyen bir insan varsa oda konu sahibinin annesi anne ne yaparsa yapsın zaten yaranamaz

Merhaba hanımlar , şu an o kadar stresliyim ki umarım kendimi doğru düzgün ifade ederim ve yanlış anlaşılmam.. 7 ayı bitirmiş 8 aya girmiş bir gebeyim öncelikle rabbim isteyen herkese nasip etsin herkesin kucağına sağlıkla almayı nasip etsin. Anneme yakın oturuyorum , 80 yaşında Ananem var ayda iki kez kemoterapi alıyor hastanesi 1 saat uzaklıkta. Annem 9 çocuğundan birisi. Her sene annem bakıyor ananeme 7 ay boyunca annemdeydi ben eşim falan götürdük getirdik sürekli. En son ben oğluma gidicem sıkıldım burda dedi annemde dayıma götürdü 3 aydır bi onda bi diğerinde kaldı. Herkes bi emekli maaşının peşinde kadının. Annem baktığı sürece bi kuruşuna dokunmadı. Kendi de vermezdi zaten tamamen oğullarına düşkün anneme sen bakmak zorundasın diyor sürekli. Şimdi gel beni al ben burda sıkıldım demiş. Annemde almaya gidicek ama hastane durumu git gel nasıl olucak bilmiyorum eşimde ananemi pek sevmez bu güne kadar Allah için götürdüm getirdim ama benimde işlerim var ben ayak uyduramaz kimse bana güvenmesin dedi. Kendince haklı çünkü ananem ağzından küfür eksik olmayan biri eşim tanıdıkça iyice soğudu. O kadar oğlu varken bana düşmez dedi. Bende doğumda annem yanımda olsun istiyorum kayınvalidem de olur elbet çok severim ama insan yine de kendi annesini ister anlarsınız. Hem o geldiğinde annem sürekli onunla hastaneye git gel nasıl yapıcak ben Allah izin verirse yeni doğum yapmış olucam , şu virüs döneminde napıcam bilmiyorum inanılmaz stres oldum :KK43:

yıllarca annen de siz de üzerinize düşen sorumluluğu fazlası ile yerine getirmişsiniz. annen seni düşünmek ve yanında olmak zorunda. kardeşlerine diyecek ki benim kızım doğuruyor en az 6 ay daha annemi alamam siz bakacaksınız.. 9 çocuktan kala kala bu dar zamanda annenin başına kalması zaten haksızlık.
eşin zaten haklı ama dediğim gibi annenin kabul etmemesi lazım.

Lütfen öncelikle ön yargılı yaklaşmayın bu tarz yorumlar gelebileceğinden başta umarım kendimi doğru ifade ederim demiştim sanırım edemedim. Ayda iki kez kemoterapi alıyor ama sadece iki kez gidilmiyor ilaç aldırmak için , kan aldırmak için defalarca gidiliyor yani sizin dediğiniz gibi haftada iki kez hatta 3-4 kez bile olabiliyor. Çok şükür eşim vicdansız değil elinden geldiğince koştu bu güne kadar ama yalnızca küfüründen de değil maalesef detaya girmedim dayılarımın ve teyzelerimin tutumlarımdan da dolayı uzaklaştı karışmak istemiyor. Çünkü biz güne kadar ne yapsak ananeme yaranamadık.. Kaç özel sektörde çalışan haftada 3-4 kez patronundan izin alabilir ki? Bu arada dediğiniz gibi Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin sağlığıyla sınamasın.
bu forumda diğer detaylar zaten konuyu açan kişinin alıntı cevaplarıyla ortaya çıkar, ilk mesajda unutuluyor genelde.
evet sağlıkla sınanmak çok zor. birilerine muhtaç olmak çok zor.
insan eti ağırdır derler, hastalıkla uğraşmak zordur. ben kolay demiyorum zaten.
diğer aile bireyleriyle oturup düzgünce konuşmak gerek o zaman zaten ilk mesajımda da dedim dayılarla konuşup çözebilirseniz daha adil olur diye.
hani evlerinde bakmasalar bile ilaç aldırmak veya başka bir şey için götürüp getirme işinin ucundan tutacak biri de mi yok eşiniz dışında?
peki ne yapmayı düşünüyorsunuz, eşiniz haklı veya haksız bir yana ben artık karışmayacağım dedi kenara çekildi.
dayılar da karışmıyor.
ne olacak anneannenin durumu?
bakımevine falan mı vereceksiniz? bu tarz çözümler de var.

o kadar şey yazdım cımbızla bunları çekmişsiniz.
tabii konuşun dayılarla, bu işi çözebilirseniz daha adil olur dediğim kısmı o cımbıza dahil etmemenize şaşırmadım.
Cımbızla çektiğim de sizin yorumun en başına yazdığınız sözleriniz, sanki farklı bir şey söylemişsiniz ama ben satır aralarına girerek art niyet arayıp suçlamışım gibi davranmayın lütfen. Sonrasında kurduğunuz cümleler konu sahibini ve eşini en başta vicdansızlıkla itham ettiğiniz gerçeğini değiştirmiyor.

eşiniz çok haklı siz de zaten farkındasınız, siz de haklısınız
valla 9 kardeşten birileri de baksın artık bir zahmet yaa
zaten ortada kalan böyle yaşlı kadınların hepsi çok cocuklu olanlar... nerede çokluk orada b.. demişler ya.
Bir anneniz insaflı çıkmış herkes de yüklendikçe yüklenmiş kadına.
Maalesef iş annenizde bitiyor. Siz de anne eşim bakmak istemiyor diye değil, arayı bozmayacak şekilde anne bu sadece eşimin sorumluluğu değil, zaten ben hamileyim o da yoruluyor işinden gücünden de oluyor biraz sen de bizim yanımızda ol, bu süreçte de onlar baksın artık demelisiniz.
yaşlıların da hepsinin tonton olduğuna ben de kesinlikle katılmıyorum.
Hatta 13 sene -benim için- tonton olan felçli babaanneme bakmak bile 3 kardeş için hiç de kolay olmamıştı. Ki hepimiz çok organize 3 ay/ 3 ay şeklinde birbirimize destek şekilde bakmamıza rağmen. Bazı şeyleri maalesef yaşayan bilir.

Ne yani insanlar yaşlı diye herşeylerini katlanmak zorunda mıyız Sürekli küfür eden insan kim olursa olsun ben de sordum ayrıca tatlı dil yılanı deliğinden çıkartır oğulları ve diğer evlatları varken damadı hastaneye götürmek düşmez Götürüyor ise de ayrıca teşekkür edilir

Sırf yaşlı diye küfür etmek ve insanlara psikolojik olarak yormak mazaret mi kabul ediliyor her yaşlı insan tonton nine modunda değiller yaşlı olupta kalbinde gram iyilik olmayan sürekli fesatlık dolu çok insan var.Ayrıca herkes annesine karşı sorumlulu yapsın damat zaten götürmüş bu zamana kadar götürmedi diye de kötü olmaz demekki bir teşekkür bir hayır duası almamışki istemiyor damat tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır. Her ailede her işi yapan herkese iyilik yapan ama asla kıymeti bilinmeyen bir insan varsa oda konu sahibinin annesi anne ne yaparsa yapsın zaten yaranamaz

ben size katılıyorum ve o yorumun yapan hanımı kınıyorum. benim anneannem vefat ettiğinde 83 yaşındaydı, bir ton hastalığı vardı ama o kadar ballı lokma biriydi ki bi hastane işi bi derdi olsa çocukları torunları peşinde dört dönerdi.
son gününe kadar kime nasıl faydalı olabilirim diye çabaladı.
benim doğumuma son 2-3 hafta kala annem ve eşim çalışmak zorunda olduğu için gündüzleri yalnız kalıyordum. anneannem yanıma geldi, bi işini yapamam kızım ama yanında durayım yalnız kalma ne olur ne olmaz dedi. onun desteği ile ağırlaşmama rağmen canı ne istediyse yapmaya gayret gösterdim..
rahmet istemiş demek ki canımın içi, bu vesileyle anmış oldum.
anlatmak istediğim anneanneniz çekilir çile olsa zaten anneniz de bırakmaz siz de bırakmazsınız. eşiniz de kv si değil kv nin annesine bile gereken hürmeti fazlasıyla göstermiş ama her 80 yaşındaki çevresindekilere bunları yaşatmayı kendinde hak göremez buna katılmıyorum.

ben duygusal bakıyorum olaya. ortada hasta, yaşı, bakıma muhtaç 80 yaşında bir anneanne var.
anneanne haklı demiyorum.
benim rahmetli babaannem de öyleydi, iyiliğini pek görmedik. kaç kez ayırmaya çalıştı annemleri, amcamları falan.
ben zaten mesajımda dayılarla çözebilirseniz daha adil olur dedim. onu neden es geçtiniz?

sokağa mı atılsın bu kadın şimdi? ne yapılsın hadi tamam ben yanlış düşünüyorum diyelim, sizin çözüm öneriniz nedir?

bu forumda diğer detaylar zaten konuyu açan kişinin alıntı cevaplarıyla ortaya çıkar, ilk mesajda unutuluyor genelde.
evet sağlıkla sınanmak çok zor. birilerine muhtaç olmak çok zor.
insan eti ağırdır derler, hastalıkla uğraşmak zordur. ben kolay demiyorum zaten.
diğer aile bireyleriyle oturup düzgünce konuşmak gerek o zaman zaten ilk mesajımda da dedim dayılarla konuşup çözebilirseniz daha adil olur diye.
hani evlerinde bakmasalar bile ilaç aldırmak veya başka bir şey için götürüp getirme işinin ucundan tutacak biri de mi yok eşiniz dışında?
peki ne yapmayı düşünüyorsunuz, eşiniz haklı veya haksız bir yana ben artık karışmayacağım dedi kenara çekildi.
dayılar da karışmıyor.
ne olacak anneannenin durumu?
bakımevine falan mı vereceksiniz? bu tarz çözümler de var.
Yok elbet mağdur etmeyiz yakışmaz bize en başta ben müsaade etmem. Sizde haklısınız ben detay yazmamıştım. Bilmiyorum işte iki arada bir deredeyiz. Pandemi beni stres yaptı aylardır evden çıkmadım tedbirli olayım gebelik durumunda Allah korusun bir şey olmasın diye ama sürekli hastane gidip gelme durumu olacağı için beni biraz gerdi açıkçası. Allah sonumuzu hayır etsin

ben size katılıyorum ve o yorumun yapan hanımı kınıyorum. benim anneannem vefat ettiğinde 83 yaşındaydı, bir ton hastalığı vardı ama o kadar ballı lokma biriydi ki bi hastane işi bi derdi olsa çocukları torunları peşinde dört dönerdi.
benim doğumuma son 2-3 hafta kala annem ve eşim çalışmak zorunda olduğu için gündüzleri yalnız kalıyordum. anneannem yanıma geldi, bi işini yapamam kızım ama yanında durayım yalnız kalma ne olur ne olmaz dedi. onun desteği ile ağırlaşmama rağmen canı ne istediyse yapmaya gayret gösterdim..
anlatmak istediğim anneanneniz çekilir çile olsa zaten anneniz de bırakmaz siz de bırakmazsınız. eşiniz de kv si değil kv nin annesine bile gereken hürmeti fazlasıyla göstermiş ama her 80 yaşındaki çevresindekilere bunları yaşatmayı kendinde hak göremez buna katılmıyorum.
ben kınanacak bir şey demedim neyimi kınıyorsunuz?
ben anneanne küfür etmekte haklı mı dedim?
kınamak da moda oldu yahu.
bari iyice okuyup ne demek istediğimi anladıktan sonra kınasaydınız.

yorumu yapan benim gelin burada yüzüme kınayın.

ben duygusal bakıyorum olaya. ortada hasta, yaşı, bakıma muhtaç 80 yaşında bir anneanne var.
anneanne haklı demiyorum.
benim rahmetli babaannem de öyleydi, iyiliğini pek görmedik. kaç kez ayırmaya çalıştı annemleri, amcamları falan.
ben zaten mesajımda dayılarla çözebilirseniz daha adil olur dedim. onu neden es geçtiniz?

sokağa mı atılsın bu kadın şimdi? ne yapılsın hadi tamam ben yanlış düşünüyorum diyelim, sizin çözüm öneriniz nedir?
Kimsenin sokağa atıldığı falan yok kadına dönüşümlü olarak bakılabilir tek bir evlada da yüklenilmez ayrıca 30 yaşında kalbi kötülükle dolu olan bir insan 80 yaşına gelince birden sevgi pıtırcığına dönüşmeye evlatları sorumlulu neyse annesine yapsınlar damadı da fazla rahatsız etmesinler

Yok elbet mağdur etmeyiz yakışmaz bize en başta ben müsaade etmem. Sizde haklısınız ben detay yazmamıştım. Bilmiyorum işte iki arada bir deredeyiz. Pandemi beni stres yaptı aylardır evden çıkmadım tedbirli olayım gebelik durumunda Allah korusun bir şey olmasın diye ama sürekli hastane gidip gelme durumu olacağı için beni biraz gerdi açıkçası. Allah sonumuzu hayır etsin
siz de haklısınız bebeğiniz de sağlıkla kucağınıza gelir inşallah.
burada taşlanıyorum yazdıklarımı anlamayanlar yüzünden :)
ben anneanneniz kötü davranmakta haklı demiyorum sanki öyle demişim gibi konuşuyorlar. bazılarının her zamanki halleri tabii bu forumda, takılmıyorum.
ben duygusal açıdan baktım olaya.
hepimiz insanız, tonla hatamız var. bu 80 yaşında anneannenin de hataları var. zaten ondan dedim sizin de sınavınız bu demek ki diye.
başka biri de demiş ki eşinin sınavı da anneanneye bakmak olmasın bi zahmet diye.
sanki seçme şansımız var da.

Allah rahmet eylesin

Kimsenin sokağa atıldığı falan yok kadına dönüşümlü olarak bakılabilir tek bir evlada da yüklenilmez ayrıca 30 yaşında kalbi kötülükle dolu olan bir insan 80 yaşına gelince birden sevgi pıtırcığına dönüşmeye evlatları sorumlulu neyse annesine yapsınlar damadı da fazla rahatsız etmesinler
hanımefendi 500. kez falan söylüyorum sanırım.
bu işi dayılarla konuşup çözebilirseniz daha adil olur dedim ben konu sahibine.
size yazdığım cevapta da bu cümleyi vurguladım.
neden ısrarla anlamıyorsunuz?
konu sahibinin anneannesi ben değilim.
siz de konu sahibinin eşi değilsiniz.
anneanne haklı da demedim.
neden koca koca insanlara Türkçe'den Türkçe'ye çeviri yapıyorum ki?

yani inanın arkasından konuşmak gibi oluyor ama ananem azıcık kıymet bilen biri olsa bu postu açmazdım. Gerek kalmazdı eşim aylarca elinden geleni yaptı sadece hastane işleri de değil devlet dairesinde olan işleri olsun banka işleri olsun. Dayı olacak adam küçük damada da para yediriyorsundur sen demiş eşimden için ananeye. Eşimin kulağına geldi bu. Hazmedemedi çok laf diyecekti ama benim hatrıma sustu. Eşim vicdansız olsa bu güne kadar koşar mıydı peşinde?

Cımbızla çektiğim de sizin yorumun en başına yazdığınız sözleriniz, sanki farklı bir şey söylemişsiniz ama ben satır aralarına girerek art niyet arayıp suçlamışım gibi davranmayın lütfen. Sonrasında kurduğunuz cümleler konu sahibini ve eşini en başta vicdansızlıkla itham ettiğiniz gerçeğini değiştirmiyor.
evet bana göre öyle, öyle itham ettim aynen öyle düşündüm ve belirttim, yazdım.
değiştirmek gibi bir kaygım da yok.
içimden ne geçtiyse onu yazdım, sizleri memnun etmek gibi bir mecburiyetim yok.

bu nasıl bir vicdan?
umarım Allah her hafta hastaneye gitmenizi gerektirecek bir sağlık sorunu ile sınamaz sizi ne diyeyim.

tek tek cümleleri yazayım hep birlikte rahatlayalım o zaman..

(80 yaşında hasta kadından küfür yüzünden soğumak nedir?
bu nasıl bir vicdan?) soğunabilir. ana avrat düz gidiyorsa aman canııım o da 80 yaşında sallamayım dememek vicdansızlık değil insan olmanın getirisidir.
(ayda 2 kez hastaneye götürmekle eşinizin işleri aksıyorsa bilemedim yani.) o kadar çocuğun içinde torunun kocasına kalıyor ve adam özel sektörde çalışıyor. sanırım hiç özel sektörde çalışmadınız. ayda 2 değil senede 1 gün bile batar o patronun gözüne..

(umarım Allah her hafta hastaneye gitmenizi gerektirecek bir sağlık sorunu ile sınamaz sizi ne diyeyim.)bu da ponçikleştirilmiş aleni bi bedduadır.

cımbızlama demişsiniz de asıl sadece şurası (tabii konuşun dayılarla, bu işi çözebilirseniz daha adil olur.) olumlu. geri kalan tüm cümleler konu sahibine ve annesine sanki 9 çocuk arasında bi bunlar bakmıyormuş da bakmak zorundalarmış gibi iğnelemelerle dolu.

bu arada bir tek ben yanlış anladıysam tüm bu yazdıklarınızı kendi adıma özrümü dilerim. yalnız yorumlara bakılınca görülüyor ki kimse yazdıklarınızdan olumlu bi bakış açısı çıkarmamış. bence anlatmak istediklerinizle üslubunuz arasında bi sorun olabilir.

siz de haklısınız bebeğiniz de sağlıkla kucağınıza gelir inşallah.
burada taşlanıyorum yazdıklarımı anlamayanlar yüzünden :)
ben anneanneniz kötü davranmakta haklı demiyorum sanki öyle demişim gibi konuşuyorlar. bazılarının her zamanki halleri tabii bu forumda, takılmıyorum.
ben duygusal açıdan baktım olaya.
hepimiz insanız, tonla hatamız var. bu 80 yaşında anneannenin de hataları var. zaten ondan dedim sizin de sınavınız bu demek ki diye.
başka biri de demiş ki eşinin sınavı da anneanneye bakmak olmasın bi zahmet diye.
sanki seçme şansımız var da.
Orası da öyle tabi. Ama vicdan yoksunu değiliz şükürler olsun.. Elimizden geldiğince herşeyine koştuk. Utanmaz dayım kalkıp sen küçük damadına da para yediriyorsun şimdi demiş. Ananem de bunu söyledi herkese haliyle eşimin kulağına da geldi çok alındı hazmedemedi. Şimdi diyeceksiniz belki ananenizin ne suçu var dayınız söylemiş diye ama ananem bunu heryer de söylemeyebilirdi duyulursa üzülür çocuk diye.. Malesef insanlar böyle

Back