Gebeliğe Hazırlık Hamilelik Planlayanlar ve Hamile Olmak isteyenler

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Hahah öyle miii beraber bekleyelim o zaman Folik asit de kullanıyorum ben 1 aydan fazladır sen kullanıyo musun
Yok canım kullanmıyorum Kullanacaktım aslınd sormuştum kullanan var mı diye hamile kaldıktan sonr kullan demiş doktor burada birine yani hamile kalmadan önce kullanılması şart değil galiba kaldıktan sonrada oluyor sanırım tam bilmiyorum

Evet yaa cok sasiriyorum mart nisan ayi hamilelerle doldu hem burda hem cevremde insallah olur
Evdekal HayatEveSığar
Geçen bi konuda korona varken hamile kalmayı cahillik olarak adlandıran bi topluluk vardı içlerinden birisi şey demişti
Zengin parasıyla fakir karısıyla oynar o geldi aklıma şimdi
Bknz ; inş bizde böyle oluruz

Eklentiler

• AAD2E102-D345-4349-A186-491AF1A6899B.jpeg
    364,5 KB · Görüntüleme: 40
Onlar hamile kalmasın o zaman

Evet evet bende buna çok gulmstum corona bitince nufusta patlama olucak diye espri yapilmisti

Pekk yakındaa kuzum pek yakında sen inann inşallah olcak yumurtladın mı yumurtlmayı değerlendirdin mi?
Yumurtladm kuzum 2 gün önce pik oldu ovu. Testlerm. Yükleyeym bak bi

Eklentiler

• 20200412_153527.jpg
    54,4 KB · Görüntüleme: 39
Kızlar ovulasyon testlerime bakar mısınız?

Eklentiler

• IMG_20200414_143753.jpg
    88,8 KB · Görüntüleme: 42
aa tamam canım. Naptın değerlendirdin dimi yumurtlamayı
Bugün değerlendireceğiz ve yarın doktora gideceğim.
Doktor spermler rahme ulaşıyor mu yoksa rahim ağzından geçemeden ölüyor mu onun testini yapacak. Servikal mukus sıvısından örnek alacakmış. Gebelik denemesi uzun sürenlere yapıyormuş. Valla merakla bekliyorum.

onun testide mi yapılıyomuş ay çok cahil kaldım. Acaba öyle bi problem varsa napılıyo çözüm olarak ne öneriliyo acaba?

Canım vitamin gibi bir şey zaten vücutta normalde de bulunuyormuş sadece gebelik durumunda fazla fazla ihtiyaç duyuluyormuş o yüzden gebelik düşünmeden 4 ay öncesinden başlamak gerekiyor diye biliyorum. Doktoruma hamilelik düşünüyorum deyince hemen folik asit yazdı. Almanın zararı yok aksine faydası var çünkü bebeğin sinir sistemi ilk bir ayda gelişiyormuş yani biz hamile olduğumuzu anladığımız anda çoktan bebeğin sinir sistemi gelişmiş oluyor o andan itibaren folik asit almaya başlamak biraz geç. Sistem gelişirken lazım çünkü o yüzden ya olursa diye hep kullanmak gerekiyor, sadece adet döneminde kullanılmayabilir gerek yok diye biliyorum ben. Bi an önce başlamanı öneririmmm ^^

Kullanmaya basla cnm 3 ay önceden kullandırmaya basladı benım doktorum

Hatta benım bekar bi arkadsım bile kullanıyor vitamın diye

Kızlar ovulasyon testlerime bakar mısınız?
10.gün pik olacak gibi olmus, daha önceki testleriniz çok koyulasıyor muydu, benim de bi kere az koyulukta kalmıstı.. Herkes pik deil demişti ama o teste göre adet olmustum.

onun testide mi yapılıyomuş ay çok cahil kaldım. Acaba öyle bi problem varsa napılıyo çözüm olarak ne öneriliyo acaba?

Ben de yeni öğrendim doktoru değiştirince.
Rahim filminden önce bu testi önerdi. Belki de spermler sıvında ölüyordur yumurtaya ulaşamıyordur dedi. Antisperm antikorları varmış onlar spermi zararlı bakteri gibi algılayabiliyormuş,öldürebiliyormuş.
Ya da sıvın kaliteli değilse spermi yerine ulaştıramayabiliyormuş.
Testin adı postkoital test.
Bi sor istersen doktoruna.
Sen ne kadar süredir deniyorsun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…