Hamilelik korkusuna bağlı ruh sağlığı bozukluğu ...

Kan testi negatif çıktığında dahi için rahat etmeyecek çünkü sen okb hastasısın düşünce sürekli gelecek acilen psikoloğa git

Bende kırılırken ara ara yapardım test her zaman negatif çıktı ama bir defasında testi çantama atmıştım ertesi gün elime geldi bir baktım silik çizgi var dedim acaba hamile miyim sonra tekrar yaptım negatif çıktı benim çizgi gri idi ve 15 dakika geçince geçerli değil zaten ki hamile değildim. Hamile olduğumda çizgi silik bile olsa pembe oluyor ve süre içinde çıkıyor ve zaten bu kadar aylık hamile olsanız silik değil net bir çizgi olması lazım.

Saçmaladığının farkındasın değil mi?

Ya tovbe estafurullah, biz nerden bilelim hamile misin degil misin.
Bir doktora gitsene yapsin kan testi. Valla cocuk hakli ayrilmakta, bu kadar takinti mi olur.

2016 yazında da aynı konuların var
O zaman da hamile değildin
Şimdi de değilsin
Bu kadar korkuyorsan sen korun doğum kontrol hapı kullan hem de prezervatif

Ya da daha kesin bir yol var sevişme

gıdın bır saglık ocagına kan verın o kesın sonuctur. ama uc kez regl olup, ılk bes dk ıcınde sılık cızgı gormedı ısenız o testler kesın neghatıftır dıyebılırım.
ayrıca madem bu kadar muhafazakar bır aılenız var neden evlılık oncesı ılıskı yasıyorsunuz??? sonucra cınsellık yasandıgı her an korunsanız bıle gebelık suphesı vardır bunu bılıyor olmalısınız...
hem bence nısanlınız bu durumu bahane edıyor dıyelım kı hamılesınız o zaman ne olacak sızı yıne terk mı edecek??? kendı cocuguna hamıle kalan bırını yarı yolda mıbırakacak? kendınden de cok emın olmasın bence kazalar her an yasanabılır ama tabıkı sıze sız hamılesınız demıyorum.

sevgiline kızma boşuna. Tamam bir kere şüphelenirsin o ay adet olana kadar sıkıntını anlar yanında olur da korunmana rağmen her ay adama eziyet etmeye ne hakkın var? Üstünden kaç adet geçmiş.kaç test yapmışsın.

Ayrıca daha önce de aynı şeyi yapmışsın, madem takıntılı olduğunun farkındasın, ailenden bu kadar korkuyorsun sevişme arkadaşım. Üstüne görme de öyle adet görme gibi olmuyor da hadi oldu diyelim uç bir örneksin kaç ay geçmiş, sıkıntı yapsan da yapmasan da zaten yapabilecek bişeyin yok. Neden sevgilin senin bu yersiz kuruntularında uğraşsın?Obsesifsin, tedavi olmadan ben de asla seninle değil evlenmek sevgili dahi olmazdım.

Canım bi sakin ol. Öncelikle saatlerce beklediğin idrar testlerinin sonuçlarının geçersiz olduğunu bil. Kimisi 5 dakika kimisi 15 dakika sonrasında çıkan ikinci çizginin geçersiz olduğunu söylüyor. Gerçekten hamile olsaydın ikinci çizgi anında belirirdi. En fazla 3 4 dakika beklerdin.Bu bir. İkincisi internette okuduğun her şeye inanma. Gerçekten bilgi çöplüğü resmen. Bende kaç kere hamile olmadığım halde kendimi hamile sandım. Bilgiler kişiye göre değişiyor ve cok yaniltici olabiliyor. Üçüncüsü söylediğin belgeseli biliyorum. Kan testi yaptirsan da muhtemelen için rahat etmeyecek. E bi doktora randevu al. Ultrasonla muayene etsin seni. Sonuçta bebek varsa illaki gözükür değil mi ? En azından 9 ay boyunca acaba hamile miyim düşüncesiyle yasamazsin. Bu kadar kuruntu yapiyorsan bi daha korunmalı yada korunmasiz hic ilişki yaşama lütfen. Ve kesinlikle bir psikologla görüşmelisin.

Muhafazakar aile demişsiniz. Peki nisanliniz sizden ayrilirsa o zaman ne olacak. Bakireydiniz değil mi?

Ailem muhafazakar ama butun fikirlerimiz ayni degil ve nisanlimdan ayrilirsam bekaret delisi bi insanla evlenmem yada nisanlanmam . Bakire degilim.

nişanlının ayrılmak istemesini anlamadım ama evet abartmışsın. git özele bi kan testi yaptır madem.

Ben normal degilmisim oyle soyluyo. Omur gecmez boyle falan dedi cok sinirli bana .. yaptirdim sonucu bekliyorum

Gerçekten seninle ömür geçmez kızma ama

muhtemelen takıntılı birisiniz. o yüzden söylemiştir. her gün kesin hamileyim diye adamı mı darladınız?

Normal davranmıyorsun gerçekten. Kan testi ile kesin sonuç alabilecekken uzun süre kafana takman ve ilişkine yansıtman normal değil. Sonra üzülürsün geç kalmış olursun. Doktora görünmeni öneriyorum canım.

Böyle insana sorarlar ki, eğer her seferinde bu kadar şüpheleniyorsan niye birlikte oluyorsun arkadaşım. Bak bu takıntının çözümünü biliyorum: evlenene kadar birlikte olma. Lütfen bir şeye nasıl tepki vereceğinizi öğrenin ve ona göre davranın artık, sonra böyle abuk takıntılar geliştiriyorsunuz... Eğer bütün anlattıklarına göre hamile kalmışsan, ki muhtemelen bu olasılık 10 milyarda bir falandır, bence annen baban kızmak yerine alnından öpsün. Böyle hayat geçmez. Başka bir durum olsa nişanlının durumu normal değil derdim de, her birliktelikte bu kadar takıntı oluyorsa ona da hak veriyorum.

Kendine yazık etmişsin 3 ay ağlayarak hamile değilsin ki ama okb rahatsızlığın olabilir canım belirtiler bunu gösteriyor bir psikiyatriste git kökten kurtul bu durumdan yoksa bu olay biter takacak başka bir olay bulursun sen

nişanlın haklı.
evlilik için önce tedavi olmanı şart koşmalı bence.
sadece gebelik değil genel olarak ruh sağlığın normal değil.

Kan testi sonucum cikti... sanirim negatif ve suan rahatladim. Bundan sonraki asama psikologa gidicem, verdiginiz iyi yada kotu her cevap icin tesekkur ederim..

Eklentiler

• 20171113_155757.png
    27,5 KB · Görüntüleme: 325
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…