Hamilelik korkusuna bağlı ruh sağlığı bozukluğu ...

whisperrr

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2015
126
23
GUNCELLEME : KANDA GEBELIK TESTI YAPTIRDIM BETA HCG 0,1 CIKTI, NEGATIF.

3 ay öncesinde yaşanan ilişki sonrasında, bir anda başlayan gebelik korkusu ve hayatımın adım adım mahvolması...
Nişanlımla ayrılma noktasındayız şuan çünkü akıl sağlığımın yerinde olmadığını, imkansız olan bir durumu abarttığımı, normal bir insan olmadığımı düşünüyor.
Bugün ayrılmak istediğini söyledi, çünkü normal değilmişim..
3 ay önce bir hatayla, korunmalı bir şekilde ilişkiye girdik ( prezervatif). sonrasında 3 kez adet gördüm, ve son 10 gün içerisinde de 4 tane idrar testi yaptım.
İlk yaptığım test negatif çıktı ancak sonrasında , saatler sonra tekrar baktığımda ikinci silik bir çizgi belirmişti. Buradan okuduklarım kadarıyla hamile olabilirdim. 2 gün sonra tekrar test yaptım. Saatlerce beklettim ama bu sefer tek çizgiydi ( başka markaydı test).
Bu testten sonra tekrar test yaptım 2 gün sonra, negatif çıktı ve yine saatler sonra (3 saat filan) telefonun flaşıyla görebildiğim bir silik çizgi çıktı.
Bu testten sonra tekrar test yaptım hala duruyo ve negatif, testi oydum nerdeyse bakmaktan yok çizgi filan.
Velhasıl o silik çizgi ve sonrasında okuduğum yorumlar şuan hayatımı mahvetmek üzere. nişanlım ayrılmak istiyor.
Hamile olduğumu bilmiyordum diye bir yabancı program var orda izlediklerim de beni bitirmiş durumda, kadınlar adeti düzenli görüyo, idrar kan testleri yapıyolar, hepsi negatif çıkıyo ve asla doğuma kadar anlamıyolar hamile olduklarını..
Hamileysem hayatım biter, nişanlı olmam birşeyi değiştirmez babam beni reddeder. Ailem mahvolur çünkü muhafazakar bir aileye sahibim , hem korundum hem adet gördüm, ama yinede silik çizgiler gördüm ve aklımdan kötü kötü şeyler geçiyo. nişanlımı da kaybetmek üzereyim çünkü o çok emin. ben bu durumdan nasıl çıkabilirim? Yaşayan var mı etrafınızda ? Ya da siz yaşadınız mı ? Hamile olma ihtimalim nedir ? Değilsem neden böyleyim... Kızlar lütfen bildiklerinizi yazın...

Son düzenleme:
Hamile olma ihtimalin sıfır. Ama kafaya takmışsın içini bir kan testiyle rahatlat.

Ee nisanliniz neden ayrilmak istiyor ben buna takildim.. evlilik surecini hizlandirsa neden ayriliyorki sanki ayrilmak icin vakit kolluyor gibi.

Hamile olma ihtimalin sıfır. Ama kafaya takmışsın içini bir kan testiyle rahatlat.

bu hafta içinde işten izin alıp yaptırmaya gidicem ..
inşallah dediğiniz gibidir

nisanliniz hakli boyle bir konuda bu kadar takinti yaptiysaniz omur gecmez diye dusunmustur
kan testi yaptirin bu kadar korkuyorsaniz
yada takintinizdan kurtulmak icin psikolojik destek alin

ama sonuçta ben bu yanlışı tek başıma yapmadım takıntıysa bile yanımda olmak zorunda, değilse de yanımda olmak zorunda...

yaptırıcam kan testi.

ama sonuçta ben bu yanlışı tek başıma yapmadım takıntıysa bile yanımda olmak zorunda, değilse de yanımda olmak zorunda...

yaptırıcam kan testi.
yanlis oldugunu dusunuyorsaniz yapmayacaktiniz sonucta cocuk degilsiniz , insanlar sevisince bebek olur , bunun bilincindesiniz
ayrica evlilik oncesi iliski bana gore yanlis degil , herkesin dogrusu bir degil
anlattiginiza gore hamile falan degilsiniz sorun hamile olmaniz degil sizin bu kadar takinti yapmaniz , hastalikli bir ruh hali ve dusunme sekli ve karsinizda kim olsa korkar bu durumdan

yaptırıcam kan testi.
İyi de adam diyordur başka konularda da böyle takıntı yaparsa ne yaparım diye. Haklı da. Takıntılı biriyle yaşamak zor.

Bu sadece hamilelik ile ilgili değil .psikolojiniz takıntı yapmaya musait herşeyi. Rahat Relax biri olmak için verin mucadelenizi ve destek alın derim herhangi bir durumda sizi ilerde yine böyle yapar, emin olamama hali kapıyı kilitleyip gece boyu yine gidip kontrol etmek gibi.

Abartmayin hamile degilsiniz. Gidin ozelde kan verin iciniz rahatlasin ne gerek var bunca strese bide korunmussunuz zaten.. emin ol okadar basit degil hamile kalmak

ben her gün stres ve panikle ağlıyorum, krizler geçiriyorum yanımda olmak yerine bana ahkam kesip ayrılıktan falan bahsediyor.. çok zorlanıyorum iyice stres altındayım. aynı durumda olup hamile olan çok insan olmuş okuduklarıma göre bu korkularım boşa değil yani..

insanlar sevisince bebek olduğunu bildiğim için prezervatif kullandık ama yinede olabilirmi diye kafayı yiyorum

Oncelikle sakin olun. Siz boyle panikledikce karsinizda ki insani da urkuruyorsunuz. Bakin kac test yapmissiniz hic bie sey cikmamis.
ve şu var size ne desede siz bence pek tatmin olmuyor gibisiniz ? Adam sizin bu hallerinizi cekmek zorunda asla degil

ben sadece bu konuda bukadar kötü oldum ve ciddi anlamda kendime gelemiyorum . yemeden içmeden kesildim kilo verdim ve çok yanlız hissediyorum kendimi..destek almaya ihtiyacım var sanırım, gebelik durumu bir netleşsin..

Abartmayin hamile degilsiniz. Gidin ozelde kan verin iciniz rahatlasin ne gerek var bunca strese bide korunmussunuz zaten.. emin ol okadar basit degil hamile kalmak

inşallah değilimdir, kan verdikten sonra umarım rahatlarım

Çok extrem durumlar o bahsettiğiniz. 3 ay olmuş. Siz 9 ay bitene kadar her gün böyle kriz geçireceksiniz anlaşılan. Kan testinin negatif olması da kesmez sizi. Siz en iyisi psikoloğa gidin. Adamcağız yerden göğe kadar haklı.

Ay o kadar kolay hamile kalınmıyor emin olun, çok abartmışsınız sakinleşin biraz..

Evlilik dışı ilişki bana göre de yanlış değil isteyen istediğiyle istediği şekilde yaşar.. Ama babam beni reddeder! hamile miyim? Gibi sanrılar yaşıyosanız bu çok büyük bir problem.. madem muhafazakar bir aileden geliyosunuz ve nişanlısınız beklemeyi bilmeniz gerekmiyo mu? Şuan yaşadığınız şey sadece psikolojik.. çünkü yaptığınızın kendi değerlerinize ters olduğunu aile değerlerinize ters olduğunu bildiğiniz için bir çeşit vicdan azabı çekiyosunuz... nişanlınızın tutumuna gelince ayrılmak istemesini anlayamadım baktı sizin korkularınızla baş edemiyo tutar elinizden bir kadın doğum doktoruna götürür. Ayrılmak ne demek? Ben işimi bitirdim sen korkularınla yaşa mı demek istiyo? Siz nişanlınızı bi daha bi gözden geçirin derim bence yanlış şeyi takıntı yapıyosunz hamileyseniz en fazla bir bebeğiniz olur düğün erkene çekilir. Ama en ufak problemde ki problem kendisinden de kaynaklı size ayrılalım diyosa bu ilişkide bir problem var demektir...

sanki başkasıyla ilişkiye mi girdim ki ben başka birinden hamile olma ihtimalime mi korkuyorum ki beni çekmesin.. onunla yaşadık bana destek olması gerekmez mi??
bir de silik çizgiler gözümün önünden bi türlü gitmiyo.. üstüne görmekle ilgili okuduğum yazılar falan..

negatif kan testi çıkar da yine bu takıntılar da olursam gidicem zaten ilk iş psikoloğa..

Ay o kadar kolay hamile kalınmıyor emin olun, çok abartmışsınız sakinleşin biraz..

ciddi anlamda çok stres ve baskı içindeyim geçmiyor bi türlü istesemde

nısanlınız haklı psıkologa gıtmeyı dusunuyor musunuz ?

Bu arada şunu da söyleyeyim, bozuk testler sandığınızdan çok daha fazla var piyasada. Flaşla, kazıyarak falan gördüğünüz çizgiye inanmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…