Hamilelik korkusu

bence doğurun. karnınızda atan bir kalp var. annesi de güçlü bence. neden gelmesin dünyaya??
yanınızda annenizde varsa hiç korkmayın. eşim geceleri işe gittiğinde oğlum hastalanınca en çok panik yapıyorum. sizin anneniz yanınızda.
bir de baba diye ağladığı zaman zor oluyor. ama siz zaten başından boşanacağınız için çocuk bu durumu kabullenerek büyüyecek.
bir de çocuk varken ben işimde terfi ettim sınavla. ehliyet sınavını geçtim, tekrardan farklı bir bölüm okumak için üniversite için hazırlanıyorum.. sizin ki de pekala olur. (eşim bu sınav dönemlerinde çocuğa bakamadı iş yoğunluğundan. annem de yoktu. çok şükür Rabbim yardım etti.)

Teşekkür ederim biraz rahatladım burda yazılanları okuyunca

günümüzdeki boşanma oranı biliyorsunuz ki çok yüksek. istatistiklere göre çocuğunuzun arkadaşlarının yarısı tek ebeveynli bir ailede büyüyor olacak. evliliğin akıbetine göre çocuğun geleceğine karar vermek şu şartlarda pek mantıklı gelmiyor. mutlu giden evlilikteki çocuğun da bir gün anne ya da babasız kalmayacağının garantisi yok. bu faktörü ekarte edip, diğer faktörlerinizi yeniden değerlendirmenizi tavsiye ederim.

Aldatma, şiddet yada yalan yoksa bebeğiniz için yeniden bir araya gelmeyi deneyin derim. Aşılamayacak problem yoktur. Bir evlilik terapistine falan gidin.. Düzeltmeye çalışın... Çünkü en güzeli çocuğunuzun anne ve babasının birlikte olduğu huzurlu bir yuvada büyümesidir. Diğer meseleyle ilgili olarak da siz istedikten sonra bebeğiniz olsa dahi herşeyi başarabilirsiniz, bu sizin elinizde. Azminizin elinde..

Eşim terapiste gitmeyecek kadar geri kafalı mı desem bilmiyorum. Ben kendi kararımı veremiyor muyum der gitmez,önermiştim daha önce

adam adam değilse en başından kötü giden bir evlilik varsa çocuk hiç yapılmaycak kazada olmayacak
4yıl olacak evleneli neden çocuk düşünmedim çünkü mein olamadım hergün kavga kıyamet olan bir eve çocuk yapmak istemedim.
o yüzden o adama o çocuk çok bu kzcağızda hayatının baharında onada yazık diye düşündüm
burada bir üyemiz var cutecom onu çok yakından takip ediyorum şimdi çok mutlu bir yuvası var iyi bir eşi var ama çocuk onu babası olmadığı bilmıyor her seferınde korku yaşıyor
bu üyemizde böyle olacak

Bizim evliliğimiz çok iyiydi çok nadiren olurdu tartışmamız. Ama beyimiz bir anda yüz değiştirdi,tanısanız maşallah derdiniz ama adama evlilik hayatı sıkıcı gelmeye başladı,ne dersen de ben buyum havasına girdi bir anda tepetaklak olduk.en başından beri çok çok kötü olsaydı çocuk olmasını beklemezdim. Ayrıca tam korunma değil ama geri çekilmeyle ve yumurtlama günüm geçtikten sonra oluşan bir şey bu.her ay hesaplardık yumurtlama günümü,bu ay geç oldu ve geç döllenmeyle oluştu.Çok çok dikkatsiz değildik yumurtlama günü 5-6 gün geçsin diye beklerdik. Çok mutsuzda değildik dediğim gibi ama bebeği öğrenince şikayetçi olduğunu sıkıldığını söyledi.Sıkılan bir adama dur boşanmayalım diyemem.Cocuğuda aldıralım dediği an asıl gerçek yüzü çıktı yoksa evlenmezdim bile

Okurken hissettiğim sizin harika bir anne olacağınız.
Zaten bunu sorguluyorsanız şimdiden bunları düşünüyorsanız çok bilinçli bir insansınız demektir.
Annenize söyleyin bİ bakalım onun düşünceleri neler bu konuda.
Tecrübeli çocuk büyütmüş bir kadın nihayetinde.
Bir de bİ akrabamız çok hırslıydı Kadın lohusa yatağında hastane de Ders çalışmıştı.
Şimdi yurt dışında konsoloslukta çalışıyor hedefine ulaştı.
Güzel bi örnek vereyim dedim.

Senle ayni duygulari tasidum ben...hatta senin isin daha kolay cunku istediğinden eminsin bebegini...hem kapi gibi annen var bakar diyorsun..calisabilmek, guvendigin insanlarin olmasi vs cok buyuk avantaj.. ustelik de istiyorsun .esin olcak adamin agzina bakip aldirma sakin...

Eşinizi de hala seviyosunuz gibi geldi bana. Tekrar oturup konuşun bebeği onun isteyip istemediği konusunda. İstemiyorum derse ayrılın kendiniz daha güzel bakarsınız. Hem kariyer hem bebek :) Allahım bana ve isteyen herkese versin inşallah.

Çocuğum olsun isterim ama babası istemiyor sanmıyorum çocuğa sonradsn ilgi göstereceğini.İstediğim gibi yürümedi evliliğim. Kariyer olarak yükselmekte tabi istiyorum bunu anneme borçluyum kendimede. Maddi olarak kardeşim ve anneme bakiyorum.kardeşim ve çocuğun ilerideki masrafları karşılayabilirim ama çok çok artısıda olmaz eğitimime yoğunlaşınca gelir şimdiki kadar iyi olmayabilir.Bende iyi bir evlilik yapamamış olmanında kırgınlığı çok büyük kafam allak bullak
Kendini suclama bence, o adam olsaydi...
Sadece dun mu konustunuz ya ben cok sasirdim.

Kolunuzu okurken hep bu bebeği istediğinizi, ama cesaret için bir kaç söz duymayı hayal ettiniz sanırım. Zaten son yorumda da korunmadiginizi fark ettim. Avukat bir bayan olarak ; geri çekme yada yumurta takibinin korunma yöntemi olmadığını biliyorsunuzdur.

Siz tek başınıza bebeğe yetersiniz.

Kolunuzu okurken hep bu bebeği istediğinizi, ama cesaret için bir kaç söz duymayı hayal ettiniz sanırım. Zaten son yorumda da korunmadiginizi fark ettim. Avukat bir bayan olarak ; geri çekme yada yumurta takibinin korunma yöntemi olmadığını biliyorsunuzdur.

Siz tek başınıza bebeğe yetersiniz.

Evet cesaret arıyorum sanırım

Senle ayni duygulari tasidum ben...hatta senin isin daha kolay cunku istediğinden eminsin bebegini...hem kapi gibi annen var bakar diyorsun..calisabilmek, guvendigin insanlarin olmasi vs cok buyuk avantaj.. ustelik de istiyorsun .esin olcak adamin agzina bakip aldirma sakin...

Eşimin isteyip istememesi çok umrumda değil açıkcası. Istiyor muyum bilmiyorum sadece gözümü kapattığımda onu aldıracak gücüm olmadığını biliyorum. Annem üzülsede bakar benden çok daha iyi eminim.sadece bebeğim diye o sevgiiyi hissedip verebilir miyim bilmiyorum bu ürkütüyor

Eşinizi de hala seviyosunuz gibi geldi bana. Tekrar oturup konuşun bebeği onun isteyip istemediği konusunda. İstemiyorum derse ayrılın kendiniz daha güzel bakarsınız. Hem kariyer hem bebek :) Allahım bana ve isteyen herkese versin inşallah.

Eşimle severek bir nevi kimseyi de dinlemeyerek evlendim.
Ama sevsende karşındaki insanın davranışları soğutabiliyor.Sorumluluk sahibi bir adam aslında ama çok gerildik.Ayrılma kararı aldık çocuğu aldıralım dediği an Soğudum sanki,şimdi biraz pişman olur mu bilemem ama kendini değiştirme çabası yok ben buyum kabul et kafanı oluştu..Bazı şeyleri iteleyerek devam ettiremeyiz.Ayrıca çokta kırıldım artık Bende kesinlikle istemiyorum.Sadece bebeğim diye birden o sevgi gelir mi?seviyor muyum Çocuğumu?ona yetebilecek miyim bilmiyorum

Eşimin isteyip istememesi çok umrumda değil açıkcası. Istiyor muyum bilmiyorum sadece gözümü kapattığımda onu aldıracak gücüm olmadığını biliyorum. Annem üzülsede bakar benden çok daha iyi eminim.sadece bebeğim diye o sevgiiyi hissedip verebilir miyim bilmiyorum bu ürkütüyor
Hissedersin o senin bir parçan olacak, buyuyecek buyudukce onu hissedeceksin, sonra dogacak, birkac yila annecim diye gelip sana sarilacak =) arkadaslarimizin bebegine bile icimizden guzel duygular hissediyoruz insan kendi evladini sevmez mi canim.

Okurken hissettiğim sizin harika bir anne olacağınız.
Zaten bunu sorguluyorsanız şimdiden bunları düşünüyorsanız çok bilinçli bir insansınız demektir.
Annenize söyleyin bİ bakalım onun düşünceleri neler bu konuda.
Tecrübeli çocuk büyütmüş bir kadın nihayetinde.
Bir de bİ akrabamız çok hırslıydı Kadın lohusa yatağında hastane de Ders çalışmıştı.
Şimdi yurt dışında konsoloslukta çalışıyor hedefine ulaştı.
Güzel bi örnek vereyim dedim.

Teşekkür ederim,inşallah o sevgiyi iyice hissedip ona verebilir miyim bilmiyorum ona güzel bir gelecek verebilecek miyim o ürkütüyor.
Annem çok üzülecek Çocukta babasız kalacak diye ama doğduktan itabern bana bile vermez eminim.
Inşallah onun sorumluluğunu alabilirim

Bence cocugu aldırma fıkrını aklınızdan bıle gecırmeyın.. ömür boyu pişman olursunuz mutlu olamazsınız... bende sizin gıbı bılmedrn gec yumurtlama sonucu hamıle kaldım oysa en az ıkı yıl Bebek düşünmüyordum. Ama hamile oldugum an içim sevgi doldu. Sizin durumunuz farklı tabı. Yanı acık söyleyım zor günler yaşayacaksınız. Ben gerceklerı konuşacagım. Eger boşanorsanız hazırlıklı olun. Yanıı anne olunca eskı rahatlık asla yok.. herseuden ödün veriyorsunuz. Annenız olsa bıle en cok siz yorulacaksınız. Cünkü o cocugun annesi sizsiniz. Hamılrık zor bir süreç. İlk üç ay ve son üç ay. Ve hamilelikte ortaya cıkan sıkıntılat. Herkeste az cok olur. Bunları yaşarken hep üzüleceksınız eşinizi isteyeceksınız yanınızda. Doguma gıderken.. dogum sonrasında... miniğinizi koklarken... anneniz kardeşiniz hepsi yalan en cok eşinizi isteyeceksınız... sonra başlayacak uykusuz geceler ... iyice perişabkayacaksınız aynaya bakacaksınız kendinizi begenmeyeceksınıx eskı halınıxe hiç dönemem sanacaksınız.. ama HERŞEY zamanla düzene girecek... bebeginiz sizi anlamaya başladıgında size güldüğünde başka hiçkimseye (yalnızlık anlamında) ihtoyac duymayacaksınız.. hamıleık dogum bebeginiz biraz büyüyene kadar coook sanredecksınız kim ne derse desin bunlar zor sürecler... şimdiden kendınızı hazırlayın.. eger cocugunu aldırmaz her zorluga ragmen bebeginizi büyütursenız hep huzurlu olacaksınız kendınızle gurur duyacaksınız..iyikii diyeceksinix hep... eşin nasık biridir bilemiyorum nasıl gamsız... eger bebegi alfıralım demeseydı boşanmana karşı cıkardım sacmalama derdim ama bu sözunden sonra boşan demem ama boşanmada demem... tek başına cocuk buyutmek herdeyden önce duygusal olarak senı yoracak .. ama bunu allahın iznıyle başarmak zorundasın.. başka secenek yok. Yapabılırsın. Dua et ki işin var. Güvendiğin bir annen... kendine güven yaparım de.. ve sakın o cana kıyma... allaha sıgın...

Hissedersin o senin bir parçan olacak, buyuyecek buyudukce onu hissedeceksin, sonra dogacak, birkac yila annecim diye gelip sana sarilacak =) arkadaslarimizin bebegine bile icimizden guzel duygular hissediyoruz insan kendi evladini sevmez mi canim.

Aslında erkek kardeşimde 6-7 yaş aramız var onu bile çocuğum gibi görürdüm çok bağlıyız ayrılsamda çocuk babası olmasa da mutluluğu çocuğa veririz gibi geliyor

Hamilelik basli basina bi evrim
Hele dogum sonrasi cocuksuz halini bile hayal meyal hatirlayacaksin...sevgini verebilmek ne kelime...neler neler kesfediyorsun kendinde bi bilsen :)

Bak ben bir sebepten dolayi yillarca calisamadim tam artik calisma hayatina girebilecekken hop hamile kaldim
ve etrafimda bebegim konusunda guvenebilecegim kimse yok
bi kv var bi nebze guvenebilcegim o da taa nerde...bu olay beni biraz huzunlendirsede bazen yapacak bisey yok simdilik

sqna gelince esin olmadan cocuk istiyormusun bunu iyi dusun sadece...eger cevabin evetse ve korktugun sey sadece bebege olacak sevginse hic dert etme...ona asik olacaksin:)
Tabi arada seni sinir de edecek...:D sonrada onu nasil sakinlestirebildigini gorunce hayret edeceksin...
daha onu nasil snlayabildigini sen bile cozemiyceksin :D

Sen iyi bır annr olacaksın. Cidden ben inanıyorum sana. Korkma... kendını üzme strese sokma hamılelıkte ilk üç cok önemli bebeginın tüm organları suan olusuo. Beslenmene uyumana dıkakt et . Bol ceviz ye. Günde üç tane. Kuruyemiş. Süt günde bir tane yumurta et ye. krem kimyasal şeyler kullanma. Suan dersin var biliyorum ama bunlarıda düşinmelisin.. ilk üç ay dijkat et arkdaşım. Allah herkese kaldıracagı kadarıno verir. Hersey gecer ama bebrginin ilk üç ayı cok önemli coookk dıkkay et.

Back
X