Hamilelik korkusu

Hemde cok iyi bir anne olursun bundan hic süphem yok.
ilerde keske cocugum olsaydi Adam olmasada olurdu diyebilirsin.
koca Adam olmadiktan sonra malesef bi ise yaramiyor.
kendini Motive et bakarsin Hemde süper anne olursun.

Bende diyorum dayısı anneannesi ben yeterim diye.
Sonra bi korku basıyor beni.düzgün evlilik yapsaydım çocuklarım anne babayı bile kardeşleri olsaydı diye

Bi sevindi bi sevinmedi aldıralım erken dediği an daha da Soğudum. Şuan devam edelim desede yapamayacağım

Zaten annemle yaşamayı düşünüyorum çocuğa bakmada benden daha hevesli olur eminim ama biraz düzgün bir aile kuramama acısı da var
bebeğin annen sen belki de çok mutlu bi aile olursunuz bu acın diner, belki de karşına çok iyi bi insan çıkar yarının ne getireceği belli olmaz dua et bol bol canım çok zor biliyorum ama

bebeğin annen sen belki de çok mutlu bi aile olursunuz bu acın diner, belki de karşına çok iyi bi insan çıkar yarının ne getireceği belli olmaz dua et bol bol canım çok zor biliyorum ama

Karşıma biri çıksada çocuğum olursa sorun eder diye cesaretim olamaz zaten ama bile bile hata yaptım gibi hissediyorum

Peki ilk çocuğun ne zaman oldu korkmadın mı bakabilecek miyim diye
19 yaşındaydım. Hiç bir şey bilmiyordum ve yanımda esimden başka kimse yoktu ki o da 20 yaşındaydı. Ama en kolay bebeğim oydu sanırım. İkinciyi asla düşünmüyorum derken hamile olduğumu öğrendim sonra üçüncüyü ben istedim. Şimdi 6.bebeğe hamileyim. Zaman su gibi akıp geçiyor ve asla yaptığın iyi şeylere üzülmüyorsun. Bebeğini aldırırsan sadece pişmanlık duyacaksın sen de biliyorsun. Ama seninle olsa hem bebegimi büyüttüm hem yüksek lisans yaptım ya da bunları başardım diyebileceksin. Diğer türlü yarım kalırsın.
Ben okula başlarken az demedim yapamam 4 çocukla okumak kolay mı(4.ye hamileydim sınava girdigimde) diye. Sonra bi de 3. Sınıfta pes edecek duruma geldim. Sonra sirkelendim kendime gelip devam ettim ve simdi mezun oluyorum. 4 yıl boyunca evde sadece çocuk bakıyor olabilirdim ( ki bu bile bir çok insana göre çok büyük birsey) ama ben aynı zamanda üniversite bitirmiş oldum. Çok da memnunum bu durumdan :)

şuan duygsal yoğunluk içindesiniz
eşiniz ile problemleriniz aşılamayacak kadar kötü değildi diye hatırlıyorum bırakın o sürekli herşeyden şikayetçi olsun

çocuğunuzu aldırın diyemem
aileniz yanındayken kendinize güveniyorken yapabilirsiniz...
hatta hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz öğrenci kardeşinizle o erasmusla gelir siz çocuğunuzla gidersiniz yurtdışına bence çok da aşılmayacak birşey değil
çocuğu hayallerinizi erteleyici olarak görmeyin sadece birkaç yıl ertelemenize sebep
ama herşeyden önce doğumdan sonra doğum oluncaya kadar maddiyatınız ne olacak?
baba olmak istemeyen adamdan yardım istemeniz abesk olur, adam istememiş sonuçta

bence önce annenizle konuşmalısınız..bu durumu en iyi o anlar,ki kendisi de tek başına büyütmüş sizleri..
kariyer konusunda endişe etmeyin bence..ben çalışan bir anneyim üstelik 3 aylıktı oğlum işe başladım ve bakıcıyla büyüttüm oğlumu..iş seyahatlerim oluyordu y.dışına üstelik..hepsi olur mu olur,yeter ki isteyin,Allah gücünü kuvvetini enerjisini veriyor:)
kaç yaşındasınız bu arada?

Kendimi 15 gibi hissediyorum şuan ben çocuğum diyeceğim sanki

Bence aldırma. Eğer evliliğin hiç bir şekilde yürümeyecekse ailenden yardım iste.
Normalde buna eşler ortak karar verir ama eşin zaten sana destek olmayacağını belirtmiş. Yani tasarruf senin elinde. Bunu sen aldırmak istemediğin için bu kadar net söylüyorum.

Annen çok doğru söylemiş ben de çok isteyerek hamile kaldım ama hep 'aklımda nasıl olacak sorusu' vardı. Buna tamamen evet denmiyor.
Ama bir de hareketlerini hissetmeye başla bak aklındaki her şey uçup gidiyor.
Daha görmeden bu kadar bağlanıyorsak doğunca neler olacak çok merak ediyorum.

25 yaşındayım. 3 yıllık Avukatım daha.Yurtdışı,yükseklisans düşüncelerim var benimde çocuğun doğumu 26 olacağım çok çok ertelesem 30 dan sonra başaramam geliyor. Anneme henüz ayrılacağımı söylemedim üzülecek çocuğa ben bakarım der ama bilmiyorum sevinecek mi üzülecek mi bizim aynı şeyleri yaşamımızı istemezdi

Evet eşimden beklentim yok artık o kal dese ben durmam Soğudum resmen.

Ben babasız büyüdüm ve tek canımı sıkan parasızlık oldu.
duygusal saçmalıklar bana göre değil çünkü.

ne güzel çok gençsiniz daha..ben 32 yaşında doğurdum :)bu dediklerimi de 32 den sonra yaptım doğal olarak :)çok büyük yalar değil merak etmeyin 30 lar,38 yaşındayım şu an ,çok şükür gencim :)
mutlaka istemezdi anneniz..ama hayta işte..yine de durumunuz şükredin..burda ne kadar çok kadın var,desteği yok ,hayatta tek başına çocuklarıyla mücadele ediyor.sizin anneniz kardeşiniz destek size..
takvim bile yapmışsınız bebeğiniz için,bence siz başarırsınız bu işi.çok da iyi bir anne olursunuz..
baba oalcak adam çocuğuna sahip çıkar mı bilinmez,genelde erkekler mal olurlar.hele doğmamış bebeği benimseyebilien çok nadirdir.
öenmli olan sizin kararınız ,ve bence siz aslında çoktan vermişsiniz bu kararı..

babası olacak herife açarsın nafaka davasını paşa paşa öder. avukatmışsın ödememe gibi bi lüksü de yok. sen her türlü alırsın. o sebeple para kısmını dert etme.
çok şükür benim evliliğim iyi ama benim oğlum doğduktan 3,5 ay sonra ben geri işe başladım. hamilelik+bebeğin yaşına girmesi derken 2 yıl ertelediğim tiyatro çalışmalarına tekrar döndüm.
benim annem 2 çocuğuyla 38 yaşında mali müşavir oldu. 52 yaşında da bağımsız denetçi oldu.
bir kuzenim 2 çocukla ABD'de 41 yaşında doktor oldu.
vs. vs.
diyeceğim o ki para bulunduktan sonra (ki gördüğüm kadarı ile senin çok da büyük sıkıntıların yok) geri kalan tüm planlar ertelemeli de olsa yapılır. bunun için çocuğundan olma.

Evet sanırım normalde çok güçlüyüm Annem hep sen erkek çocuğundan betersin derdi.Sanırım eşime ne olursa olsun doğurucam derken inat için değil içimden geldiği için dedim.Sadece pişman olur muyum korkusu bastırmıştı başedebilir miyim diye kararımı vermiş cesaret bekliyordum galiba :)

Evet nafaka alabilirim ama sevgisini vermeyen adam para da vermesin. Yarın dönüp çocuğuma parasıyla babalık yaptığını sanmasın

Ayrıca cesaret verdiniz Teşekkür ederim

Evet nafaka alabilirim ama sevgisini vermeyen adam para da vermesin. Yarın dönüp çocuğuma parasıyla babalık yaptığını sanmasın
hiç öyle düşünmeyin...alın çocuğunuzun hakkını..zaten ne kadar nafaka vereceği..ortada gezineceği bir miktar değil,derse de kendi ayıbı olur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…