Hamilelik heyecan tansiyon

Canım çok teşekkür ederim ilaç gibi geldi yazdıkların Allah razı olsun inşallah ben de saglikla kucağıma alirim Allah evladinizla sağlıklı omur nasip etsin çok.cok sağol

Canım çok teşekkür ederim ilaç gibi geldi yazdıkların Allah razı olsun inşallah ben de saglikla kucağıma alirim Allah evladinizla sağlıklı omur nasip etsin çok.cok sağol
Maalesef canım ben seni çok iyi anlıyorum bende de aynısı var. Bizim aslında en önemli tedavimiz sürekli iyi telkinler almak canın sıkılırsa yazarsın bana sen kalbini ferah tut bol bol dua et dua en güzel terapi

Evet canim çok haklısın aslında bugün aklıma gelen bir şey yüzünden daha kotulestim ve buraya yazdım ben tüp bebek yapabilmek için ameliyat oldum Mart'ta bazı islemler.yapildi ve ameliyat olmadan anestezi doktoru ile görüşmeye gittiğimde tansiyonum 16-7 çıktı çok stres oldum birden aklıma.o geldi dedim ki tansiyon hastasi olmasam neden öyle çıksın ki diye ve kendi kendimi panik yaptırdım...bir de benim.hep büyük yükseliyor olculunce küçük normal genelde

O zaman doktoruna danış hapla sabitliyorlar. Annemde panik atak ilk alet takilinca18 falan az dinlenip sakinlesince düzeliyor.

Sanmıyorum çünkü stres yapıyor gibi
Daha önce hiç olcturdun mu ? Nasıldı?
Gebelikte olan tansiyon ilacla kontrol altına alınıyor.
Ölçme fobim var benim işte anestezi görüşmesinde ölçüldü o zaman 16-7 idi sonra ameliyattan sonra hastanede yatarken düşüktü 11_6 falandı yani ben hiç olcemem o yüzden bilmiyorum

Ölçme fobim var benim işte anestezi görüşmesinde ölçüldü o zaman 16-7 idi sonra ameliyattan sonra hastanede yatarken düşüktü 11_6 falandı yani ben hiç olcemem o yüzden bilmiyorum
Tamam bence sorun yok ama yine de bu durumu anlat

Bir de iste benim drum. Buyugu herseyden etkileniyo da kucugu normal problem yok diyodu hep simdi kucugu yukselince ben panikledim. Sizin hic kucugu de yukseliyomu
Merhaba benim de ölçme fobim var da şimdi de gebeyim.cok.stresliyim önceden doktorda falan olctururken büyük yüksek.cikar küçük normal.olurdu acaba bu heyecandan olduğunun göstergesi olabilir mi

Merhaba çok eski bir konu ama şu an sizinle aynı durumdayım nasıl oldu dogumunuz acaba çok korkuyorum biraz yardımcı olabilir misiniz
Merhaba hiç korkmayın . Msjiniza cevap yazan bayan çok abartmış . Erken dogum falan .hic öyle kurgulara inanmayın . Bir kere anksiyeteden heyecandan tansiyon o kadar yükselmez . Yukselseydi benim yükselirdi . Emin olun icinizde en tansiyon fobisi olan benimdir.Kolumdan bir an olsum çıkarmıyordum o aleti .şimdi ikinci hamileligim.22 haftalık hamileyim allaha hamd olsun 1 kez bile takmadım koluma daha .herşey kendinizde bitiyo. E birde anlayışlı bir doktora sahip olmalisiniz. Ben o doktor konusunda sansliydim. Her muayenemde tansiyonu mu ölçerdi . Içeri girer girmez ölçerdi . Biliyoduk artık ikimizde yüksek çıkacağını . O yüzden giderken ölçüyordu. O zamana kadar da bebeğimi görüp rahatladigim için düşüyordu . Ben bi kere ağıllık oldum .ama yine benim hatam .dengesiz gibi saçma sapan internetten araştırmalar yaptım saçma sapan şeyler okudum .mahvettim hastalığımı yok erken dogum yok gebelik zehirlenmesi .onları okudukça daha da kötü oldum .iyice yukselttim tansiyonumu. Allahım binlerce kez şükürler olsun hiç bebisle alakalı problem yaşamadım . 39+4de dogum yaptim .ama yediklerime de çok dikkat ettim .hazır gıdalar ambalajlı ürünler yemedim .tuz şeker tüketimini aşırı azalttım . Bol bol yürüyüş yaptım .hic kimsenin dediğine kulak asmayın . Kimse korkutmasın Sizi .siz bi annesiniz ve karninizdaki minnagin sağlıklı doğmasını istersiniz .bu yüzden gereksiz kaygılara elveda deyin .hamileliginizi berbat etmeyin .sağlıkla kalın .

Ay çok teşekkür ederim ne güzel anlatmissiniz sagolun peki hamileyken sık sık ölçmek gerrkmiyor mu nasıl kolunuza takmadiniz o anlarda yukelse sorun olmaz mıydı acaba ben de dün doktorda olcturdum ilk defa hamileliğimde beri çok heyecanlandım ve 13-8 çıktı heyecanı da katarsak demek ki normaldi dedim yani heyecan yapmasam 11-7 falan bence ya benim gibi.olan insanları bulunca soru yağmuruna tutuyorum kusura bakmayın ne olur

Sık sık ölçmek gerekmiyor .şöyle; egerki bacaklarda ayaklarda hatta yüzde bile çok ciddi şişlikler varsa bas ağrısı ve ense ağrısı eşlik ediyorsa risklidir bu anlattıklarım . Ama tabi bence her doktor kontrolünde ölçülmeli . Benimki gibi 1 gun de 30 kez ölçmeye gerek yok tabi .

Evet doğru söylüyorsunuz ben zaten tam tersi ölçme fobim var yani yuksek.cikacak.diye olcmekten kaciniyorum ve olculurken çok heyecan oluyor

Merhaba arkadaşlar mesajımi gören olursa bir şey soracağım eski konu o yuzden önce sormak istedim görecek misiniz diye

Tesekkurederim canım 3 yasında kızım cok şükür ama hala alete korkum devam
Ya canım ben de aynı senin gibiyim su an 20 haftalık hamileyim senin olculurken 16 larda olunca ne yaptılar ilaç falan verildi mi hamilelik sonuna kadar yüksek mıydı ve kaçıncı haftada doğurdun ne olur bana yardım et ben de aynı seyleri yaşıyorum erken doğumdan çok korkuyorum

Merhaba Ylel hic merak etmeyin. Ben de buralarda cok dolandim hamileyken. 20 ay once dogum yaptim sukur ki. Sezeryan ile ilk dogumum da oyleydi. Benimde tansiyon aleti fobim var. Gorunce bile yukselir degil ki olcmek. Biara evde gunde 100 kere olcerdim olctukce yukselir 15 10 falan olurdu. Hamileyken de doktorda. 14-8 15-8 bikere 16-8 bile olmustu. Doktorum eve manuel olcer alip taki etmemizi istemisti emin olmak icin. Evde olcunce sorun yoktu. 11-7 12-8 maksimum. Hatta karsi komsum hemsire o olcerdi yine normal. Saglik ocagina giderdim normal doktora giderdim yuksek. Ama gecti gitti. Hic bisorun yasamadim.

Çok teşekkür ederim Allah bağışlasın ama ben olcemiyorum yani olcme fobim var yüksek çıkarsa diye korkum var manasız olduğunu biliyorum ama elimden bir şey gelmiyor ölçmeyi düşündüğüm an yükseliyor farkediyorum kafam zonklamaya başlıyor hemen o yüzden gerçek tansiyonumu hiç bilmiyorum ilk üç ay sadece kontrolde ölçüldü normaldi ama şu an sanki yükseliyor acaba böyle arada yukselmesi bir sorun yaratır mi

Bir de canım manueli nasıl kullandiniz zor değil mi tek başına da ölçülmez heralde

Arakdaslar bu konuya pek bakılmıyor sanırım birkaç sorum olacak lütfen mesajımı görürseniz bana yazın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…