Hamilelik heyecan tansiyon

Ceren2392

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2015
95
10
32
Merhaba hanımlar, 14 haftalık hamileyim ve aşırı derecede tansiyon fobim var alet koluma takıldıgı an 16 ları görüyoruz. Hamileliğimden öncede aynıydım. Doğum anı ve hamileliğimin ilerleyen süreleri için çok endişeliyim sürekli kurguluyorum. Ya erken doğurursam yüksek tansiyondan diye. Bu durumu yaşayan varmı

Cok gecmis olsun ben yasamadim yardimci olamicam sma stres yapmayin herseyin basi stres allah sifa versn..

bende de doktora gittiğimde hep yüksek çıkıyordu. 10. haftada diyete girdim. şimdi 16 larda değil ama 14 lerde çıkıyor. Yalnız birde şunu söyliyim canım. ben holter taktırdım 2 kere. biri 10. haftadaydı tansiyonumun 16 larda oldugu zamanda. ve holter sonucunda da tansiyon ortalaması 13-7 çıkmıştı. zaten doktorumda demişti ben heyecanlandıgımda 16 ları bulmuyor demek ki senin tansiyon normalde de düşük değil diye. nitekim oyle de çıktı yani doktorda yükseliyor evet ama normalde de pek düşük çıkmadı. diyetten sonra tansiyonum düştü. ikinci kez holter taktırdım tansiyonum gayet normal çıktı ama gene de doktor da 14 lerde.

yani tavsiyem holter taktır önce. bak bakalım tansiyon ortalamana. eğer ki holter sonucun iyi gelirse demek ki sadece doktordan. o zaman da hiç tedirgin olma. zaten yüksek çıkarsa da tedirgin olma diyetle düşüyor düşmezse bile ilaç kullanırsın canım. herşeyin bir çözümü var.

benim gibiymişsin :)) benim tansiyonum düşüktür .10a 6dan yukarı çıkmaz ama sağlık ocağı veya hastanede ölçtürünce heyecandan 14 çıkıyo kalbim 100den aşağı çıkmıyo. ama korkma sende heyecandan olduğunu biliyosun bebeğn için güçlü ol aklına kötü şeyler getrme hiç bişey olmaz

Kızlar çok teşekkür ederim bilgileriniz için. Canım holter taktırsam ben onun orda oldugunu bildiğim için yükseltirim :) gecen doktor ölçtü çok kastın kendmi kupkırmzı oldum 15/10 çıktı magnezyum verdi tansiyon hastası değildin ilaç vermicem dedi

Arkadaşlar Merhaba.. Ben 9 haftalık hamileyim.. son birkaç gündür aşırı derecede düşük tansiyon yaşıyorum.. 8-4 ve 9-5 civarlarında seyrediyor.. gözlerim kararıyor, kulaklarımın arkası ve altı zonkluyor.. tuzlu ayran içiyorum, bol sıvı tüketmeye çalışıyorum.. sizce normal midir? Bebeğim zarar görür diye çok korkuyorum Lütfen cevap verin...

Umar
Umarım sağlıklıca doğum yapmışsındır. Yazdıklarını okuyunca kendimi gördüm. Bende senin gibiydim çok heyecanlı ve panik bir yapım var .hamileykende ne zaman doktor tansiyonumu olcse 16larda cikiyodu heyecandan. Bi süre sonra duruyodu. Çok şükür bi sıkıntı yaşamadım.nos yere heyecan yapmışım bos yere kaygilanmisim sadece ona üzülüyorum .

Bu psikolojik galiba tatlım annem de öyle ve doktor panik atak dedi v düşük doz da hap verdi :)

Tesekkurederim canım 3 yasında kızım cok şükür ama hala alete korkum devam

Tesekkurederim canım 3 yasında kızım cok şükür ama hala alete korkum devam
Canm hamileligin sorunsuz gectimi? Ve normal mi yaptin acaba? Bende ayni oyleyim doktorun yaninda yada panik olunca 16 17lere firliyor. Sakin ortamda normale dönüyor. Normal dogumda o sancilarla yine cikarsa diye endise ediyorum.

Aradan epey zaman geçmis ama suan benim de durumun bu gerci ilk hamileligimde de pek farkli sayilmazdi ama simdide 8 haftalik hamileyim iki kezdir dr olcumunde tansiyonum 14/7 cikiyor. Ilkinde dr 5 dk sonra bidaha bakmisti 13/7 ye dusmutsu heyecanlaniyosun ondan olabilir demisti. Zaten benim tansiyon aleti fobim var senelerdir. Baskasinin tansiyonu olculurken bile kalbim carpmaya baslar benim. Evde kendim olctugumde 10/7 bazen 9 /6 falan cikiyor hamileligin basindan beri normalde 11/7-8 falan cikardi. Simdi ben de endiseleniyorum. Acaba sizler neler yaptiniz nasil gecti sorunsuz atlattinizmi bir de sezeryan olacak benim insalalh sorun olmaz ileride preeklempsiden falan korkuyorum.

Hiiiiicccc korkma canm .preeklempsi Olsam allah korusun ben olurdum.senin yine iyi 14lere cikiyo ben 18i gördüm. Kafana takma sakin .preeklempsi hmen oyle olmuyo .cunku heyecan gecince tansiyon hemen düşüyo. Kisa sureli tansiyonun zarari yoktur.Yururkende cikiyo tansiyon.merdiven cikarkende.o yuzden icin rahat olsun .saglicakla aldim kucagima bebegimi .cok şükür. Benimde epidural sezaryen oldu.hic bi sıkıntı olmadi cok şükür. Umarim sende bi sikinti yasamazsin

Çok tesekkur ederim insallah bi sorun cikmaz bende de. Bir de seyi merak ediyorum drda klasik olcer var ben evde omron marka koldan olcer digital cihaz kullaniyorum.Evde 10/6 cikiyor genelde hamileligimin basindan beri normalde de evde 115/75 cikardi. Yada 12/8. Bikac yerde okudum hamilelikte digital olcerler yanlis olcum yapar diye. Sizin drlariniz nasil olctu. Goruyorum bicok dr digital cihaz kullaniyor. Bilgi verirseniz cok sevinirim. Acaba evdeki dusuk olcumlerime guvenmemelimiyim acaba gercekten yuksekmi??? Aklimda deli sorular..

Aklinda deli sorular hiiicc bitmez .hic.o yuzden takilma .aklima bunlari getirme. Hic bisey olmaz allahin izniyle .sen bunlari aklina getirdikce dahada problem haline getireceksin .ve hic sikintin yokken basina sikinti acacaksin.guven bana hic bisey olmaz.15 e kadar tansiyon yuksekligi sayilmaz zaten ..dijitaller evet tam dogru bir rakam vermez.ama normal tansiyon 12ye 8 dir.10 dusuk bir tansiyondur.ama dusuk tansiyon tabiki her zaman daha iyidir.Bunlari kafaya takipta sakin hamileligini mahvetme.emin ol özleyeceksin hamilelik gunlerini.ben ozledim mesela

Doktor benim tansiyonu bi olcerdi .15 e 10.biraz dinlenirdim.Kendime gelirdim .heyecanımi yatistirirdim.tekrar olcerdi 12ye 8 e inerdi hemen.Bu tarz tansiyon sıkıntı yaratmaz demişti.sana onerim sadece tuzu hamilelikte çok tuketmemeye calis.

Tamam cok tesekker ederim. Zaten suan degil tuz hicbirsey tuketemiyorum mide bulantilarindan. Insallah sagsalim aliriz evlatlarimizi kucagimiza. Yardimin icin tekrar tesekkerler. Demekki tansiyon fobisi olan bir tek ben degilim. Insanlar duyunca guluyor nasıl cikar tansiyon aletini gorunce tansiyon diye ama var oyle bi fobi napayim

Kızlar yeniden merhaba dün tesadufen vi haber okudum bi annenin dogum yaptiktan 7 saat sonra öldügü yazıyodu. Tansiyonu yuksekmis falan tabi ben bunu okudum ya o saatten beri kendimi sakinlestiremiyorum. Evde koldan digital olcerler kendim olcuyorum 110/75 falan cikiyor. Bazen 12/8. Aklim cikiyo lutfen bilen yasayan beni anlayan birileri yardimci olabilirmi

Sana sadece gülüyorum panik yapma sakin ol .normal tansiyon 12 8 .senin ne güzel 11lerde .O ölen anneler allahim esirgesin 20lerde gezer tansiyonu ve hiç dusmez okuma öyle şeyler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…