Inşallah canm .hayırlı doğumların olsun. bende de vardı öyle takıntı . Iyi bisey değil tabiki ama insanın elinde değil ikidebir kuşku duyuyorsun .ama ilginç olan şey senin her ölçtgunde tansiyonunun normal çıkması . Benim gibi yuksek çıksa napardin. Takma kafana.hiiic bi sıkıntı olmayacak allahin izniyleInandirmaya calisiyorum gercekten. Ama iste takintı galiba bendeki. Gunde 10 kere olcuyorum en az. Esim ilk hamileligimde saklamisti bikac kez napip yapip buluyodum. Insallah rabbim herkese sorunsuz hamilelikler dogumlar nasip etsin. Benim de korkum gecsin insallah
genel mi oldunuz sezeryani belden uyusturmalida ayik olunuyor ya o ortam germedi mi sizi pekiBenim ikinci hamileligim. Ilkinde de vardi ama dr olcunce bi kere yuksek cikmiati sonralari normaldi. O sezeeyan oldu. Hatta ben 9 ay once miyom ameliyati da oldun. Heralde aezeyan esnasinda mudahale ediyolarki bi sorun yasamadim cokk sukur insallah bunda da hicbir sorun olmaz
tam yerine geldin canim ben evde olcerken bile panik yapiyorum dusun,hastane ,doktor,igne korkun var mi ?bende hepsi mevcutAhh bu konu tam benlik...normalde 9/6 10/6 seyreden tansiyonum doktorda hep yuksek çıkıyor 14/9 13/9 dan asagi inmedi. Her kontrol oncesi istemsiz heyecanlaniyorum bi gece once uyuyamiyorum bile elimde degil. Doktor evde tansiyon kontrolu yap dedi evde dusuk hemsire ölçerken yuksek...
Cocuklugumdan beri hastanelere de iğneye de alışkınım. Ailemde sağlıkçılar var. Benimki bebegime bir sey oldu ve ultrasonda bunu gorecegim korkusu. Ilk bebegim karnimda öldü ve rutin kontrolde ultrasonda ogrendim ondan kaldi. Bununla ilgili psikolojik destek aliyorum ama tansiyonum her kontrol oncesi firliyor iste...tam yerine geldin canim ben evde olcerken bile panik yapiyorum dusun,hastane ,doktor,igne korkun var mi ?bende hepsi mevcut
Saol canim dogru soyluyosunn insallah bizde saglikla kucagimiza alirizKizlaaaaarrrrrr ne olur yapmayın ya .hamileliğinizi bu gibi gereksiz endişelerle mahvetmeyin. Bebisinizide karninizda kasmayın. Hem de kendinizi strese sokmayın . Ben 16lari 17leri gordum diyorum siz bana 14 lerden bahsediyorsunuz.tansyionunuzu ikidebir ölçüp durmayın . Bende aynı sizin gibiydim doktor kontrollerinde çok yüksek çıkardı . Çok harika bi doktorum vardı.Alaninda uzmandı ve bana demistiki bu tür çok hastam vardı hepsi de sagliklica doğurdu demisti tabiki heycanlanabilirsin bu senin doğal hakkin demisti .heyecanın geçtiği an tansiyonun normale döner bu da bebeğin ve senin için sıkıntı yaratmaz yürürken merdiven çıkarken bile tansiyonumuz yükselebilir demisti .önemli olan uzuuun sureli yükseklik olmaması dedi.Bi heyecandan yukselen anksiyete esnasında yükselen tansiyon var .birde vücudun kendi yapmış olduğu yükselen tansiyon var .ikisi arasında çok fark var .yinede ihmal etmeyin tabiki . Ama hamilelik günlerinizi bile arayacaksınız.O anların bile ayrı bi güzelliği var.Siz sıkmayın canınızı. 14 tansiyon bile degil .bemim bi arkadaşımın 15ten aşağı inmediği halde sağlıkla doğurduysa sizde sağlıkla sihhatle doğurursunuz . Hadi allaha emanet olun .