• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileliğinizin ilk 3 ayında olanlar gelin kaderdaşlarım paylaşalım :)

dolunayasya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2014
259
23
68
İstanbul
Merhabalar;

hamileliğin ilk 3 ayı dikkat gerektirirmiş yaşayarak öğreniyoruz peki sizler neler yapıyorsunuz ?
ben 4 buçuk haftalık hamileyim ve çaya kahveye olabildiğince az için diyorlar süt yoğurt peynir gibi besinlerin tüketin ve bol bol su için diyorlar
önerileriniz yaşadıklarınız
gelin paylaşalım arkadaşlar :16::49:

Merhabalar;

hamileliğin ilk 3 ayı dikkat gerektirirmiş yaşayarak öğreniyoruz peki sizler neler yapıyorsunuz ?
ben 4 buçuk haftalık hamileyim ve çaya kahveye olabildiğince az için diyorlar süt yoğurt peynir gibi besinlerin tüketin ve bol bol su için diyorlar
önerileriniz yaşadıklarınız
gelin paylaşalım arkadaşlar :16::49:

bende 4.5 haftalık hamileyim.. benım de 2. hamılelıgım ılkı kalp atısı olmadıgı ıcın aldırmak zorunda kaldım :( .. süt peynir gerçekten önemli kalsiyum depolarımız dolu olması gerekıyor aksı taktırde ılerıde diş problemı yaşayabılırz.. folık asıt kullanıyormusun ?

bende 4.5 haftalık hamileyim.. benım de 2. hamılelıgım ılkı kalp atısı olmadıgı ıcın aldırmak zorunda kaldım :( .. süt peynir gerçekten önemli kalsiyum depolarımız dolu olması gerekıyor aksı taktırde ılerıde diş problemı yaşayabılırz.. folık asıt kullanıyormusun ?

Rabbim inşallah sağlıkla sıhhatle kucağına almayı nasip etsin..
evet cnm hamilelikten önce başladım bitene kadar kullancakmışım

doktorum bide progestan verdi
düşük olmasın diye sen kullanıyor musun folik asit , progestan?

Rabbim inşallah sağlıkla sıhhatle kucağına almayı nasip etsin..
evet cnm hamilelikten önce başladım bitene kadar kullancakmışım

doktorum bide progestan verdi
düşük olmasın diye sen kullanıyor musun folik asit , progestan?

Ben ilk gebelıgımde kullanmıstım progestan su an kullanmıyorum cunku henuz doktora gıtmedım .. ılk gebelıktede pembe sıvı gelıyordu o yuzden vermıstı doktor.. folık asıte 3 ay once basladım bu konuda bılınclendırmıstı doktor sagolsun.. su an doktora gıtmeye korkuyorum yıne kalbı atmazsa dıye ıcım ıcımı yıyo.. ama en gec pazartesı gıtmeyı planlıyorum mecburen :( insallah hayrlı olur

Ben ilk gebelıgımde kullanmıstım progestan su an kullanmıyorum cunku henuz doktora gıtmedım .. ılk gebelıktede pembe sıvı gelıyordu o yuzden vermıstı doktor.. folık asıte 3 ay once basladım bu konuda bılınclendırmıstı doktor sagolsun.. su an doktora gıtmeye korkuyorum yıne kalbı atmazsa dıye ıcım ıcımı yıyo.. ama en gec pazartesı gıtmeyı planlıyorum mecburen :( insallah hayrlı olur

böyle düşünme Allaha sığın canım rızkı varsa yiyecek elbet dünyaya gelir bebişin birbirimize dua edelim başkasının ağzından edilen dua daha makbul olandır...gönlünü ferah tut biliyosun ki stres en büyük düşmanımız...hayırlısı olsun inşaAllah

böyle düşünme Allaha sığın canım rızkı varsa yiyecek elbet dünyaya gelir bebişin birbirimize dua edelim başkasının ağzından edilen dua daha makbul olandır...gönlünü ferah tut biliyosun ki stres en büyük düşmanımız...hayırlısı olsun inşaAllah

ALLAH RAZI OLSUN .. ben herkeze dua edıyorum .. saglıklı sıhhatlı evlatlarımızı kucagımıza alırız ınsallah .. bısey daha sorabılırmıyım ? bulantıların basladımı ve ne gıbı belırtıler yasıyorsun

Hayirli olsun bebegin. Anasayfada gezerken denk geldim daldim boyle ama pazartesi doktora gitsen de kalp atisini duyamayabilirsin daha erken. İnsallah kesecigini gorursunn:16:

Hayirli olsun bebegin. Anasayfada gezerken denk geldim daldim boyle ama pazartesi doktora gitsen de kalp atisini duyamayabilirsin daha erken. İnsallah kesecigini gorursunn:16:
tesekkur ederım .. erken oldugunu bılıyorum sadece hersey yolunda mı dıye bı gıtmek ıstıyorum .. :50: korkularımı yenmelıyım ..

Kizlar bende 6 haftalik hamileyim sut yogurt peynir tuketmeyenlerin disleri curuyormus tuketenlerin ise cocuklari dis cikarirken ateslenmiyormus kalsiyumu fazla oldugu icin.
Ben cok halsizim duzenli beslenemiyorum doktor ilk 3 aydan sonra beslenme programina basla ama haftada 1 mutlaka balik ye dedi sutu yogurdu da iyi tuket dedi.

Son düzenleme:
Kizlar bende 6 haftalik hamileyim sut yogurt peynir tuketmeyenlerin disleri curuyor ve cocuk dis cikarirken ateslenmiyirmus kalsiyumu fazla oldugu icin.
Ben cok halsizim duzenli beslenemiyorum doktor ilk 3 aydan sonra beslenme programina basla ama haftada 1 mutlaka balik ye dedi sutu yogurdu da iyi tuket dedi.

evet bunu bende duymustum süt ıcmeye gayret gostermelıyız sut ıcemeyenler yogurt yesın muhakkak .. balık te omega 3 var zeka gelısımı ıcın cok onemlı.. bunları tuketmemız gerek .

tesekkur ederım .. erken oldugunu bılıyorum sadece hersey yolunda mı dıye bı gıtmek ıstıyorum .. :50: korkularımı yenmelıyım ..

Haklisin.. Benim de ilk bebegimin kalbi durdugu icin kurtaj oldum. Bu hamileligime dedigin gibi cok tedirgin basladim.

Kizlar benim ilk hamileligim 2.5 yil doldugunda hamile kaldim ben de cok endiseleniyorum insallah Allah im hayirlisiyla kucagimiza almayi nasip etsin

Hayırlı olsun topiğin :46:
Bende 7 haftalığım şuan için folik asit ve magnezyum ilacı kullanıyorum onun dışında bir sıkıtıntım yok şükür 6 haftalıkken kalp atışlarını gördüm :16::16::16: Süt içmem gerekiyor aslında bu dönem ama içemiyorum nasıl yapsam bilemiyorum :26:

Son düzenleme:
Bende 7 haftalığım şuan için folik asit ve magnezyum ilacı kullanıyorum onun dışında bir sıkıtıntım yok şükür 6 haftalıkken kalp atışlarını duydum :16::16::16: Süt içmem gerekiyor aslında bu dönem ama içemiyorum nasıl yapsam bilemiyorum :26:

hayırlı olsun canım:nazar: bende hiç sevmem süt..ama hamile kalsam ılık sütün içine yarım çay kaşığı nesquik atıp öyle içicem..en azından süt tadını bastırsın diye..

Bende 7 haftalığım şuan için folik asit ve magnezyum ilacı kullanıyorum onun dışında bir sıkıtıntım yok şükür 6 haftalıkken kalp atışlarını gördüm :16::16::16: Süt içmem gerekiyor aslında bu dönem ama içemiyorum nasıl yapsam bilemiyorum :26:[/QUOTE

Hayirli olsun bende 8. Haftaya girdigim gun gidicem insallah duyarim sadece keseyi gordum

hayırlı olsun canım:nazar: bende hiç sevmem süt..ama hamile kalsam ılık sütün içine yarım çay kaşığı nesquik atıp öyle içicem..en azından süt tadını bastırsın diye..
Çok tşk ediyorum darısı sana inş. Rabbim nasip etsin :16: Ben öyle yapayım bari ama sade sütün yerini tutarmı ki yoğurt filan yiyorum ama []
Bende 7 haftalığım şuan için folik asit ve magnezyum ilacı kullanıyorum onun dışında bir sıkıtıntım yok şükür 6 haftalıkken kalp atışlarını gördüm :16::16::16: Süt içmem gerekiyor aslında bu dönem ama içemiyorum nasıl yapsam bilemiyorum :26:[/QUOTE

Hayirli olsun bende 8. Haftaya girdigim gun gidicem insallah duyarim sadece keseyi gordum
Çok sağol senin de hayırlı olsun inş.:16: ne zman giriceksin ?

Son düzenleme:
Çok tşk ediyorum darısı sana inş. Rabbim nasip etsin :16: Ben öyle yapayım bari ama sade sütün yerini tutarmı ki yoğurt filan yiyorum ama []
Çok sağol senin de hayırlı olsun inş.:16: ne zman giriceksin ?

amin canım sağol güzel dileklerin için..yerini tutar tabi çok az at ki sadece tadı biraz değişsin...hiç içmemekten iyidir..

ALLAH RAZI OLSUN .. ben herkeze dua edıyorum .. saglıklı sıhhatlı evlatlarımızı kucagımıza alırız ınsallah .. bısey daha sorabılırmıyım ? bulantıların basladımı ve ne gıbı belırtıler yasıyorsun

amin inşaallah cnm inşaallah bulantılarım hafif de başım çakır keyif gibi böyle sallanıyor bir de aşermeye başladım ben erken değil mi yav :/ sabahları çok zor uyanıyorum ve akşam bacaklarım karnım sıcacık oluyor ondan gelen herşey başımla beraber tabikide:49::16: ya sen de?

Back