Aslında umursamamak lazım da işte içime sinsin istiyorum. Alışverişi internetten hallederim onu düşündüm kesinlikle haklısınız. Benim anneciğim de kendi yapmış hep. Keşke olsalardı bu kadar yalnız hissetmezdim belki.Şu doğum öncesi ev temizliğini anlamıyorum tamam ev temiz olsun ama sizin hassas bir durumunuz var
Kv size diyeceğine gelsn yapsın o zaman
Arkadaşlar da yazmış gerçi, konuyu ilk okurken aklıma internetten alışveriş geldi hiç kimseye minnet etmeyin
benim annem babam da hep kendi başlarına idare etmişler biz doğduğumuzda (3 kardeşiz )
evet belki de asıl beklentiniz bir anne desteğidir kayınvalide de olsa neticede o da bir anne ve torunu için dahi olsa manen destek beklemişsinizAslında umursamamak lazım da işte içime sinsin istiyorum. Alışverişi internetten hallederim onu düşündüm kesinlikle haklısınız. Benim anneciğim de kendi yapmış hep. Keşke olsalardı bu kadar yalnız hissetmezdim belki.
Ben ilk günden beri anne kabul ettim onu zaten. Hiç farklı davranmadım hem anne hem babasına. Şimdi daha da duygudaşım muhakkak ama hep diyorum ki kendi annem olamazmış asla. Herkes yerinde sağolsun ne diyeyim.evet belki de asıl beklentiniz bir anne desteğidir kayınvalide de olsa neticede o da bir anne ve torunu için dahi olsa manen destek beklemişsiniz
Valla benim annem ve kayınvalidem dogumumdan 2 gün önce geldi.Onlari otogardan alıp yemeğe götürdük.Ertesi gün eşimle pazara ,markete gittim,sonrasında saçımı yaptırdım.Esim bir üstten evi süpürdü .Sabahı çocuğumu bir arkadaşıma bırakıp 7.30 da doğuma gittik.Annem ve kayınvalidem benim sezeryan sonrası su yasagimi dinleyip boool boool cikolata yiyip su içtiler.Bir ara annem benim belime destek olsun diye konulan yastıklara göz dikti.Koltuk rahat değilmiş arkasına koyacakmisBir kaç saat telefonda konusmalari sonucu eşim ikisini de aldı evimize bıraktı.Cogu kişiyi hastahanede agirladik.İki gece yattım hastahanede.Orada toparladiktan sonra eve çıktım.Hastaneye meyve suyu,çikolata(isim yazılı),bebeğimin isminin yazili olduğu sosyete şekeri,süslü kolanya şişesi ve bebeğim için hazirlattigim nazar dualarını götürdük.Gelenlere orada ikram ettik.Yaklasik 20 gün eve kimseyi kabul etmedim.Doktora gidiyoruz,pansumanim var dedim.Sonrasinda da zaten toparlamistim kendimi.
Bı yardımcı kadın tütün tütün gelsin temizliği yapsın kimseye muhtaç kalmayın .Hanımlar merhaba. Uzun zamandır siteyi takip ediyorum ama ilk kez yazma ve kendimi anlatma gereği duydum.
Şu an 36 haftalık hamileyim. İlk bebeğim olacak kısmetse ve çok zor bir gebelik geçirdim. Başlarda kanamalar, sona doğru yüksek tansiyon sorunu yaşadım. Geçen haftadan beri tansiyonum yine yükseldi. Öyle ki 17-10 gibi bile oluyor. Bu haftaki kontrolde doktor eğer böyle devam ederse bebeği haftaya alırım ama küveze girer çok küçük dedi. Neden yükseldi stres mi diyordu ki ben de ev temizliğini söyledim ama kesin istirahat verdi. Kalkmadan yatacaksınız dedi hatta bunu eşim de duydu. Gelelim dert Faslı’na.
Kv ve görümcem evde. Görümcem bekar ve bana 5 dakika mesafede yaşıyorlar. Kendi annem babam maalesef hayatta değil ve yaşadığım şehirde bana yardımcı olacak akrabam yok. Bebekten önce kardeşim bizimle yaşıyordu ama o da sağolsun üniversitede öğrenci ve kavga çıkarıp kendine ev tuttu ve gitti. Henüz hiçbir şeyim hazır değil bebeğin yatağı dahil. Bugün kv ile görüştüm. Bana öyle yatarak olmaz yavaş yavaş yap temizliğini dedi. İşte almamız gerekenler de var dedim, onlarda araba var çünkü bana mübarek günde dışarı çıkamayız ki dedi. Önceden bana temizlik yardımına geleceklerini söylemişlerdi ama Çan’ları sağolsun kendi yardımcıları gelmeyecekmiş sürekli bizim ev de temizlenecek bize kaldı deyip duruyorlar. Ben de bu riskli halde kalkıp detaylı iş yapamıyorum. Ağlamaktan bittim. Bu eve bebek getirmek içime sinmiyor. Kadın, şirket hepsi dolu. Yemek yapmaya mecalim yok tansiyonum çıkıyor. Çok yalnız hissediyorum kendimi. Eşimin yardımı da ne kadar olursa artık diyorum. Allah’a havale ettim, candan evlattan kıymetli değil diyorum. Bilmiyorum, ama ben mi duygusallıktan abartılı düşünüyorum.
Uzun oldu okuyanlar hakkını helal etsin. İçimi dökmek istedim.
İlk dogumumda 1 gün önce bana yatış verdiler.Sabah annem kendisine kahvaltı hazırlatmis eşime ve k.valideye....hastahane tostu yiyemezmis...dojunurmus....bana sabah 7 de sonda takıldı,yanımda kimse yok eşimi aradım "annenin çayının bitmesini bekliyoruz" dedi. Yanımda kimse yok diye sabah doğuma alinmadim.Baskasini aldıkları için bu sefer öğleden sonra doğuma kadar sondayla bekledim.Neyse hepsi geçiyor.İkinci de çok planliydik eşimle.Sadece eşim kaldı yanımda.Cook güzel bir paylasimdi benim için.Dogumdan sonra eşim ise dönünce akşamları yemeğimi getirdi.Ya vallahi bizimkilerde hasta bakcak yüz yok. Gulsem mi aglasammi bilemedim.
Ilk dogumumda eve ciktim daha 24 saat olmadi anneme evi bi supiruver dedim. Ben cocuga bakim sen supir dedi :)) supurdum artik ne diyim zaten ertesi gun gitti ve cok sıkıntili bi surec gecirdim kotu bi lohusalikti.
Ikinci bebegimde dogum yaptim gece cocuk agliyo ama annem uyuyoses etmedim artik kalktim emzirdim bezini degistirdim. Ama o sirada annem hala uyuyo. Evde yardim etti biraz sagolsun ama ben dikissiz bi normal dogum gecirdim iyiydim yani
Işin ozeti kv ve annem lohusalik sendromuna girdiler tuaf tuaf.
Bir arkadasimin kv si 40 gun kizin yaninda durdu agzina verdi resmen yemegi gelene gidene ikramlari da cabasi. Ne diyim canlari sagolsun.
Niye bu kadar canını sıkıyorsun bebeğine zarar veriyorsun farkında mısın canım yapma böyle... Bebeğin ihtiyaçlarını internetten sipariş ver neden bu kadar dert ediyorsun ki sen sakin huzurlu olursan bebeğin de gelmesi gerektiği vakitte gelir temizlikçi bulabilirsin o zaman bulamazsan da ne olacak Allah aşkına harabede mi yaşıyorsun sanki. Allah korusun bebeğine bişey olsa temizlik filan gözün görmez o yüzden bebeğinin sağlığını düşünHanımlar merhaba. Uzun zamandır siteyi takip ediyorum ama ilk kez yazma ve kendimi anlatma gereği duydum.
Şu an 36 haftalık hamileyim. İlk bebeğim olacak kısmetse ve çok zor bir gebelik geçirdim. Başlarda kanamalar, sona doğru yüksek tansiyon sorunu yaşadım. Geçen haftadan beri tansiyonum yine yükseldi. Öyle ki 17-10 gibi bile oluyor. Bu haftaki kontrolde doktor eğer böyle devam ederse bebeği haftaya alırım ama küveze girer çok küçük dedi. Neden yükseldi stres mi diyordu ki ben de ev temizliğini söyledim ama kesin istirahat verdi. Kalkmadan yatacaksınız dedi hatta bunu eşim de duydu. Gelelim dert Faslı’na.
Kv ve görümcem evde. Görümcem bekar ve bana 5 dakika mesafede yaşıyorlar. Kendi annem babam maalesef hayatta değil ve yaşadığım şehirde bana yardımcı olacak akrabam yok. Bebekten önce kardeşim bizimle yaşıyordu ama o da sağolsun üniversitede öğrenci ve kavga çıkarıp kendine ev tuttu ve gitti. Henüz hiçbir şeyim hazır değil bebeğin yatağı dahil. Bugün kv ile görüştüm. Bana öyle yatarak olmaz yavaş yavaş yap temizliğini dedi. İşte almamız gerekenler de var dedim, onlarda araba var çünkü bana mübarek günde dışarı çıkamayız ki dedi. Önceden bana temizlik yardımına geleceklerini söylemişlerdi ama Çan’ları sağolsun kendi yardımcıları gelmeyecekmiş sürekli bizim ev de temizlenecek bize kaldı deyip duruyorlar. Ben de bu riskli halde kalkıp detaylı iş yapamıyorum. Ağlamaktan bittim. Bu eve bebek getirmek içime sinmiyor. Kadın, şirket hepsi dolu. Yemek yapmaya mecalim yok tansiyonum çıkıyor. Çok yalnız hissediyorum kendimi. Eşimin yardımı da ne kadar olursa artık diyorum. Allah’a havale ettim, candan evlattan kıymetli değil diyorum. Bilmiyorum, ama ben mi duygusallıktan abartılı düşünüyorum.
Uzun oldu okuyanlar hakkını helal etsin. İçimi dökmek istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?