Hamileliğin sonu ve yalnızlık

Şu doğum öncesi ev temizliğini anlamıyorum tamam ev temiz olsun ama sizin hassas bir durumunuz var
Kv size diyeceğine gelsn yapsın o zaman
Arkadaşlar da yazmış gerçi, konuyu ilk okurken aklıma internetten alışveriş geldi hiç kimseye minnet etmeyin
benim annem babam da hep kendi başlarına idare etmişler biz doğduğumuzda (3 kardeşiz )

Aslında umursamamak lazım da işte içime sinsin istiyorum. Alışverişi internetten hallederim onu düşündüm kesinlikle haklısınız. Benim anneciğim de kendi yapmış hep. Keşke olsalardı bu kadar yalnız hissetmezdim belki.

evet belki de asıl beklentiniz bir anne desteğidir kayınvalide de olsa neticede o da bir anne ve torunu için dahi olsa manen destek beklemişsiniz

evet belki de asıl beklentiniz bir anne desteğidir kayınvalide de olsa neticede o da bir anne ve torunu için dahi olsa manen destek beklemişsiniz
Ben ilk günden beri anne kabul ettim onu zaten. Hiç farklı davranmadım hem anne hem babasına. Şimdi daha da duygudaşım muhakkak ama hep diyorum ki kendi annem olamazmış asla. Herkes yerinde sağolsun ne diyeyim.

Canınızdan kıymetli değil.
Böyle zamanda evinizin pisliğini görecek olan ziyarete gelmesin.
Neden bu kadar dert ediyorsunuz.
Neticede hepsi el işte.
Siz de bu günü unutmayın bundan sonrasında..

Sağlıklı doğumlar dilerim.
Olduğu kadar..

Şimdi uzanın ve kumandayı alın.
Keyfinize bakın.

Valla benim annem ve kayınvalidem dogumumdan 2 gün önce geldi.Onlari otogardan alıp yemeğe götürdük.Ertesi gün eşimle pazara ,markete gittim,sonrasında saçımı yaptırdım.Esim bir üstten evi süpürdü .Sabahı çocuğumu bir arkadaşıma bırakıp 7.30 da doğuma gittik.Annem ve kayınvalidem benim sezeryan sonrası su yasagimi dinleyip boool boool cikolata yiyip su içtiler.Bir ara annem benim belime destek olsun diye konulan yastıklara göz dikti.Koltuk rahat değilmiş arkasına koyacakmisBir kaç saat telefonda konusmalari sonucu eşim ikisini de aldı evimize bıraktı.Cogu kişiyi hastahanede agirladik.İki gece yattım hastahanede.Orada toparladiktan sonra eve çıktım.Hastaneye meyve suyu,çikolata(isim yazılı),bebeğimin isminin yazili olduğu sosyete şekeri,süslü kolanya şişesi ve bebeğim için hazirlattigim nazar dualarını götürdük.Gelenlere orada ikram ettik.Yaklasik 20 gün eve kimseyi kabul etmedim.Doktora gidiyoruz,pansumanim var dedim.Sonrasinda da zaten toparlamistim kendimi.

Bende hamileyim, annem babam sağ çok şükür. ( sizinkiler de nurlar içinde yatsın ) ama benimkiler de başka sehirde. Hamilelikten midir nedir bende kendimi yalnız hissediyorum sizi anlıyorum.

Evet size ayıp etmişler, keske yapamayacakları seyler icin söz vermeselerdi. Ama insanoglu böyle işte. Huylarını ögrenmis oldum deyin geçin.

Siz çok güclüsünüz icinizde bir can beslediniz. Herseyi de oldugu kadar halledebilirsiniz. Kimseye muhtaç degilsiniz. Temizlik icin falan hic üzmeyin tatlı canınızı. Yatın dinlenin keyfinize bakın. Zaten coğu seyi halletmissiniz cok da bir isiniz kalmamış :) Allah bebeginizi sağlıkla kucagınıza almayı nasip etsin.

Detaylı temizlik şart değil,şuanda siz ve bebeğinizden başka hiçbir şeyin önemi yok. Çoğu kişinin de yazdığı gibi kalan ihtiyaçlarınızı netten söyleyebilirsiniz kimseye muhtaç kalmayın. Mübarek günde çıkılmaz nasıl bir mantıktır ilk defa duydum,hamile ve sağlık sorunu olan gelinini bırakmak asıl inanç ve vicdana nasıl sığar? Kendinizi üzmeyin sakın,evladınızı düşünün o geldikten sonra herşey güzelleşecek.

Okuyunca öyle çok üZüldüm ki..yakınımda olduğunuzu bilsem doğuma kadar ben yardımcı olmak isterdim ev işlerinize

Eşinizin durumu önemli bence. Temizliği o yapacak, alışverişe o çıkacak, çantayı o hazırlayacak. Sağlam bi eşiniz varsa başka kimseye ihtiyacınız olmayacak zaten. Kafanız daha dakin, daha toplu olacak. Açıkçası doğum sonrası çok paniktim, hep bi sığınma aradım. Ama asla istediğim sonucu elde edemedim. Yalnızlık iyidir. Siz stres yapmayın.

Ya vallahi bizimkilerde hasta bakcak yüz yok. Gulsem mi aglasammi bilemedim.

Ilk dogumumda eve ciktim daha 24 saat olmadi anneme evi bi supiruver dedim. Ben cocuga bakim sen supir dedi :)) supurdum artik ne diyim zaten ertesi gun gitti ve cok sıkıntili bi surec gecirdim kotu bi lohusalikti.

Ikinci bebegimde dogum yaptim gece cocuk agliyo ama annem uyuyo ses etmedim artik kalktim emzirdim bezini degistirdim. Ama o sirada annem hala uyuyo. Evde yardim etti biraz sagolsun ama ben dikissiz bi normal dogum gecirdim iyiydim yani

Işin ozeti kv ve annem lohusalik sendromuna girdiler tuaf tuaf.

Bir arkadasimin kv si 40 gun kizin yaninda durdu agzina verdi resmen yemegi gelene gidene ikramlari da cabasi. Ne diyim canlari sagolsun.

Bı yardımcı kadın tütün tütün gelsin temizliği yapsın kimseye muhtaç kalmayın .

Esin bu olayin neresinde? Kv'den temizlik bekliyorsunda, esinden niye beklemiyorsun? Sonucta hastasin ve evlilikte iyi ve kötü günde diye söz verdiniz birbirinize. Elbette esin sana bakacak, bu hasas dönemde 1 dedigini 2 etmeyecek. Ve bu gocunmadan olmali cünkü normali bu. Neticede onunda bebegini tasiyorsun.

Canim hic kendini kasma. Gerekirse dogum sonrasi yapilsin temizligin kadin bulamadiysan.
Ben dogumdan 10 gun once aldim ama ev az cok eski haline donuyo. Doguma ne kadar yakin alirsan o kadar rahat edersin. Yada hemen dogum sonu alirsan öylede rahat edersin.
Uzme kendini. Ben de senin gibi pimpirikliyim.

Annem 2 gun durabildi ve kv hic aramadi yahu gelin cocuklar nasil bile demedi. Bi corba lazimmi demedi. Evvelinde cok iyi anlasirdik bi tatsizlik yasadik gorumceler yuzunden ama ben de bu hareketi beklemiyodum sen gibi.
Yarim agizla gelcekse gelmesin zaten uzme kendini.

Annenin babanın mekanı cennet olsun ins cnm sanada geçmiş olsun insan hasta oldugunda veya böyle hastahane işlerinde annesini illa yanında istiyo ondan yanlizlik hısın vardır ama napacaksin allah bebegine sana uzun ömür versin bebek içinde korkma dicektim bende 31 hafta ve 36 hafta doğum yaptım ilki 20 gün küvezde kaldida 36 hafta doğan ertesi gün çıktı bi sıkıntı olmuyo açaba bebeğin gelişimimi geride acaba kv ve gorumcelerin çok ayıp etmişler ne var yani allah rızası için hamileye verilen bir bardak su bile ne kadar sevap hiçmi vicdan yok acaba hiç minnet etme bence bundan sonra yüzde verme

Aynı şehirde yaşıyor olabilir miyiz? Ben geleyim lütfen, pazar pazartesi iki gün izinim var her yeri temizler bitiririm.. kayseri deyim ben ve ağız olsun diye söylemiyorum. Bulunduğum ildeyseniz ben size yardımcı olurum lütfen ilk meleğinizmiş birde stres yapıp ağlayıp üzülmeyin bebeğiniz hissediyor ve etkileniyor.. güzel anne :) haydi bende kayserideyim deyin lütfen:)

İlk dogumumda 1 gün önce bana yatış verdiler.Sabah annem kendisine kahvaltı hazırlatmis eşime ve k.valideye....hastahane tostu yiyemezmis...dojunurmus....bana sabah 7 de sonda takıldı,yanımda kimse yok eşimi aradım "annenin çayının bitmesini bekliyoruz" dedi. Yanımda kimse yok diye sabah doğuma alinmadim.Baskasini aldıkları için bu sefer öğleden sonra doğuma kadar sondayla bekledim.Neyse hepsi geçiyor.İkinci de çok planliydik eşimle.Sadece eşim kaldı yanımda.Cook güzel bir paylasimdi benim için.Dogumdan sonra eşim ise dönünce akşamları yemeğimi getirdi.

defi88 eşine soyle hastahanede yanında o kalsın.İnan hemşireler herşeye yardımcı oluyor.Kal iki gece eve çıktığında ağrın sizin çok azalmış olur.Anne yani beşik al.İnternetten aldim.Zaten icinde yatagina kadar var.Yatarken rahatça görürsün bebeğini.Esin lor kurabiyesi yapan bir yerden bir kilo alıp buzluğa koysun.Hazir dilimli buzluk börekleri var.Patatesli/peynirli çeşit çeşit.Alsin esin at buzluğa.Biz öyle yaptık.Cok iş gördü.Bebek susunu,Bebek çikolatası ,lohusa terligini/tacını/Kapı susunu/kolanyami hepsini internetten aldım.Sadece geceligimi kendim aldım.

Niye bu kadar canını sıkıyorsun bebeğine zarar veriyorsun farkında mısın canım yapma böyle... Bebeğin ihtiyaçlarını internetten sipariş ver neden bu kadar dert ediyorsun ki sen sakin huzurlu olursan bebeğin de gelmesi gerektiği vakitte gelir temizlikçi bulabilirsin o zaman bulamazsan da ne olacak Allah aşkına harabede mi yaşıyorsun sanki. Allah korusun bebeğine bişey olsa temizlik filan gözün görmez o yüzden bebeğinin sağlığını düşün

Teyzen ya da halan yok mu.Arayıp durumunu anlatsan.Kıyamazlar diye düşünüyorum.En çok yardıma ihtiyacının olduğu zamanlar bunlar.Alışverişini eşinle hallet.Bebek kıyafetlerini yıka ütüle,yatağı hazırla,valizin hazır değilse onu hazırla.Internette bile yazıyor valize neler koyman gerektiği.Tereddütte kaldığın konularda buradan da soru sorabilirsin.Doğuma 5_6 gün kala da kadın gelsin.O temizlesin sen elleme hiç.Allah yardımcın olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…