Bugun bana sorsalar daha da yapmam dıyorum ama gördüğümde yapıyorum içim el vermiyor. Yaptığım yemeği temizliği inkar eden, hizmetçi muamelesi yapan insanlar halbuki. Eşimin hatrına çok sabrettim ama canıma da tak etmedi değil. İçine sinerse yap tabi ama senin muhtaç olduğun zamanlardaki davranışları da unutma. Çünkü insanlar siz farkında değilmiş ya da unutmus gibi davrandıkça kullanmaya devam ediyorlar. Dediğiniz gibi mevlüdü onların evinde yaptırın tabi kabul ederlerse. Mevlütten önce de eve gelmek isteyen olursa şu tarihte mevlüt var o gun gelın hem hep bırlıkte oluruz dıyebılırsınız. Lohusayken yardım edenınız yoksa misafirle ugrasamazsınız(özellikle sezaryan olacaksanız)Valla bugün dank etti bana da. Gerekirse mevlid okutma işini bile kendi evinde yapabilir benim ailemden kalkıp gelebilecek kimse yok. Ben de sizin gibiyim, nişanlıyken dahi her şeye koştum. Yine yaparım sanırım insanlık adına.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Hamileliğin sonu ve yalnızlık
- Konu Sahibi defi88
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Slm, bakın hamilelikte tansiyon çok önemli, agliyorum diyorsunuz, kendinize yapıyorsunuz , ablamın da son aylara yakin tansiyonu çok çıktı ve neredeyse alacaklardi, neyseki 38 haftaya kadar dayandı, bir arkadas tansiyon yüzünden doğuma bir hafta kala bebeğini kaybetti, işte o zaman daha kötü olursun, bırak evi b..k gotursun önemli değil, yat,gerekirse temizlikci tut,gücün yetmiyorsa bırak öyle kalsın, takma dogunca odanda bir kaç hafta yatir , sonra da alirsin beşık, inan bu taktiklarina sonra üzülürsün sen ve bebeğin önemli gerisi boş, benim de annem yok ve yıllar oluyor öleli, kimse tutmaz annenin yerini, boş ver sen bebeğin eşın bunlar önemli, inan sonra her şey yoluna girerHanımlar merhaba. Uzun zamandır siteyi takip ediyorum ama ilk kez yazma ve kendimi anlatma gereği duydum.
Şu an 36 haftalık hamileyim. İlk bebeğim olacak kısmetse ve çok zor bir gebelik geçirdim. Başlarda kanamalar, sona doğru yüksek tansiyon sorunu yaşadım. Geçen haftadan beri tansiyonum yine yükseldi. Öyle ki 17-10 gibi bile oluyor. Bu haftaki kontrolde doktor eğer böyle devam ederse bebeği haftaya alırım ama küveze girer çok küçük dedi. Neden yükseldi stres mi diyordu ki ben de ev temizliğini söyledim ama kesin istirahat verdi. Kalkmadan yatacaksınız dedi hatta bunu eşim de duydu. Gelelim dert Faslı’na.
Kv ve görümcem evde. Görümcem bekar ve bana 5 dakika mesafede yaşıyorlar. Kendi annem babam maalesef hayatta değil ve yaşadığım şehirde bana yardımcı olacak akrabam yok. Bebekten önce kardeşim bizimle yaşıyordu ama o da sağolsun üniversitede öğrenci ve kavga çıkarıp kendine ev tuttu ve gitti. Henüz hiçbir şeyim hazır değil bebeğin yatağı dahil. Bugün kv ile görüştüm. Bana öyle yatarak olmaz yavaş yavaş yap temizliğini dedi. İşte almamız gerekenler de var dedim, onlarda araba var çünkü bana mübarek günde dışarı çıkamayız ki dedi. Önceden bana temizlik yardımına geleceklerini söylemişlerdi ama Çan’ları sağolsun kendi yardımcıları gelmeyecekmiş sürekli bizim ev de temizlenecek bize kaldı deyip duruyorlar. Ben de bu riskli halde kalkıp detaylı iş yapamıyorum. Ağlamaktan bittim. Bu eve bebek getirmek içime sinmiyor. Kadın, şirket hepsi dolu. Yemek yapmaya mecalim yok tansiyonum çıkıyor. Çok yalnız hissediyorum kendimi. Eşimin yardımı da ne kadar olursa artık diyorum. Allah’a havale ettim, candan evlattan kıymetli değil diyorum. Bilmiyorum, ama ben mi duygusallıktan abartılı düşünüyorum.
Uzun oldu okuyanlar hakkını helal etsin. İçimi dökmek istedim.
- 7 Haziran 2018
- 73
- 53
- 8
Tansiyon sebebiyle sezaryen olacağım. Zaten bebeğime alışmak istiyorum ben misafir de bana gelmeyiversin. Ne fark eder.Bugun bana sorsalar daha da yapmam dıyorum ama gördüğümde yapıyorum içim el vermiyor. Yaptığım yemeği temizliği inkar eden, hizmetçi muamelesi yapan insanlar halbuki. Eşimin hatrına çok sabrettim ama canıma da tak etmedi değil. İçine sinerse yap tabi ama senin muhtaç olduğun zamanlardaki davranışları da unutma. Çünkü insanlar siz farkında değilmiş ya da unutmus gibi davrandıkça kullanmaya devam ediyorlar. Dediğiniz gibi mevlüdü onların evinde yaptırın tabi kabul ederlerse. Mevlütten önce de eve gelmek isteyen olursa şu tarihte mevlüt var o gun gelın hem hep bırlıkte oluruz dıyebılırsınız. Lohusayken yardım edenınız yoksa misafirle ugrasamazsınız(özellikle sezaryan olacaksanız)
- 7 Haziran 2018
- 73
- 53
- 8
Gücüm var şükür ama kv geleceğim deyip gelmediğinden bayram üstü kimseyi bulamadım. Bebeğin büyük ihtiyaçları tamam, yatak beşik vs bunları aldım. Ufak tefek eksikler var onlar da olsun artık. Arkadaşınıza çok üzüldüm, inşallah zamanında sağlıkla gelir bebeğim.Slm, bakın hamilelikte tansiyon çok önemli, agliyorum diyorsunuz, kendinize yapıyorsunuz , ablamın da son aylara yakin tansiyonu çok çıktı ve neredeyse alacaklardi, neyseki 38 haftaya kadar dayandı, bir arkadas tansiyon yüzünden doğuma bir hafta kala bebeğini kaybetti, işte o zaman daha kötü olursun, bırak evi b..k gotursun önemli değil, yat,gerekirse temizlikci tut,gücün yetmiyorsa bırak öyle kalsın, takma dogunca odanda bir kaç hafta yatir , sonra da alirsin beşık, inan bu taktiklarina sonra üzülürsün sen ve bebeğin önemli gerisi boş, benim de annem yok ve yıllar oluyor öleli, kimse tutmaz annenin yerini, boş ver sen bebeğin eşın bunlar önemli, inan sonra her şey yoluna girer
- 26 Mayıs 2018
- 698
- 1.668
- 63
- 43
Boşverin şimdi öyle diyenler sonra Allah korusun doğum olsa bişey olsa yapmasaydın derler benimde hamileliğim riskliydi dr yat yat dedi yatamadım sonra noldu bebek erken doğdu küveze girdi. Bu defa hastane ev arasında git gel ne yediğimi bildim ne uyuduğumu bebeğim ayrı. Dr ne diyosa dinle evde toplanır herseyde olur kendini bebeğini riske atma. Milleti de takma. Laf diycek olan gelsin yapsın
Bebek dogunca yardım edecek kimse var mı pekı? Yardıma ihtiyacınız olacak çünküTansiyon sebebiyle sezaryen olacağım. Zaten bebeğime alışmak istiyorum ben misafir de bana gelmeyiversin. Ne fark eder.
- 7 Haziran 2018
- 73
- 53
- 8
Malesef. Eşimden başka desteğim yok. Bir halam var ama o da kanser hastası uzun süreli yanımda kalamaz zaten. Kv ben kalamam evde sizinle dedi zaten bir iki ay oldu, sebebi de kayınpederin evde yalnız kalamamasıymış. Artık beraberce altından kalkacağız. Aslında eşim de üzülüyor bugün çok surat astı. En son ben ona destek oldum biz 8 senede neler atlattık bunlar gelir geçer üzme canını dedim.Bebek dogunca yardım edecek kimse var mı pekı? Yardıma ihtiyacınız olacak çünkü
Sizde sağlıkla alırsınız inş bebeginizi, bacaklarını eliniz kolunu sisiyorsa dikkat edin , yatın bolca dinleninGücüm var şükür ama kv geleceğim deyip gelmediğinden bayram üstü kimseyi bulamadım. Bebeğin büyük ihtiyaçları tamam, yatak beşik vs bunları aldım. Ufak tefek eksikler var onlar da olsun artık. Arkadaşınıza çok üzüldüm, inşallah zamanında sağlıkla gelir bebeğim.
İkiniz de uzulmeyın aranızda sevgı saygı bagı kuvvetlıyse her seyı aşarsınız. Bir seyleri yardımsız aşmanız sizi daha da kuvvetlendırır mutlu eder. 1 hafta 10 gunlugune nezaketen de olsa sizi evine çağırsaymıs iyiymiş. Yıne de takmayın her seyın bası saglık. Halanıza acil şifalar çok üzüldümMalesef. Eşimden başka desteğim yok. Bir halam var ama o da kanser hastası uzun süreli yanımda kalamaz zaten. Kv ben kalamam evde sizinle dedi zaten bir iki ay oldu, sebebi de kayınpederin evde yalnız kalamamasıymış. Artık beraberce altından kalkacağız. Aslında eşim de üzülüyor bugün çok surat astı. En son ben ona destek oldum biz 8 senede neler atlattık bunlar gelir geçer üzme canını dedim.
- 10 Mayıs 2014
- 3.403
- 7.004
- 358
Öncelikle stres yapmayın. Bebeğin ve sizin sağlığınız temizlikten, eşyadan daha önemli. Ben evimi doğumdan iki hafta önce temizlettirmiştim. Tabi o evde yaşamaya devam ediyorsun ve ev tekrar tozlanıyor, kirleniyor. En son tekrar bir siler, süpürür, nevresimlerimi değiştiririm diye düşündüm. Ama apar topar doğuma gidince hepsi kaldı. Eşim değiştirdi. Ben hastaneden çıkmadan önce de az çeki düzen verdi.
Beni acil sezeryana alacaklar, görümcem süs hazırlıyormuş. Ben hüngür hüngür ağlıyorum. O bana etiket için bebeğin ismini soruyor. Terlikmiş, sabahlıkmış, bunlar gerçekten boş. Olduğu kadarıyla yetiniyorsun. Hatta sadece bebeğin sağlıklı doğdu diye şükrediyorsun. İstersen evi b.k götürsün. Sanırım hamilelik ve anne babanın eksikliği seni fazlasıyla üzmüş. Bundan sonra üzülme. Eşin var yanında. Allah bebeğini sağ salim kucağına almayı nasip etsin.
Beni acil sezeryana alacaklar, görümcem süs hazırlıyormuş. Ben hüngür hüngür ağlıyorum. O bana etiket için bebeğin ismini soruyor. Terlikmiş, sabahlıkmış, bunlar gerçekten boş. Olduğu kadarıyla yetiniyorsun. Hatta sadece bebeğin sağlıklı doğdu diye şükrediyorsun. İstersen evi b.k götürsün. Sanırım hamilelik ve anne babanın eksikliği seni fazlasıyla üzmüş. Bundan sonra üzülme. Eşin var yanında. Allah bebeğini sağ salim kucağına almayı nasip etsin.
Canım üzülme bayram bitsin kadın bulursun ozamana kadar eşin vc banyo temizlesin mutfağı yapabildiğince yapsın evi süpürsün yeter nevresimde değii ohh mis yeter yeterki sağlıklı doğsun bebeğin olmazsa evi gözün görecek mi sanıyorsun boşver ya internetten sipariş ver yada doğunca al eksikleri kıyafet bez islak mendil battaniye bunları eşinde alır makineye atar dert etme unutma önemli olan bebek o olmasa her şey boş
- 20 Aralık 2017
- 9.800
- 32.016
- 548
Çok samimi olarak söylüyorum.Esinin yanında olması biraz da pratik zekalı birisiyse yeterli.Yoksa her kafadan bir ses çıkıyor seni dinleyen olmuyor zaten.Hastahane için bir tavsiyem bebeğin giysilerini takım takım paketle.Ust değişmek gerekince eline paketi aldığın gibi tüm takım eline gelmiş oluyor.İlk kızımın hastahane fotoğrafı;pembe hastane çıkışı,sarı patik,yeşil yelek...çantaya el daldırıp ellerine ne gelirse giydirmisler çocuğaMalesef. Eşimden başka desteğim yok. Bir halam var ama o da kanser hastası uzun süreli yanımda kalamaz zaten. Kv ben kalamam evde sizinle dedi zaten bir iki ay oldu, sebebi de kayınpederin evde yalnız kalamamasıymış. Artık beraberce altından kalkacağız. Aslında eşim de üzülüyor bugün çok surat astı. En son ben ona destek oldum biz 8 senede neler atlattık bunlar gelir geçer üzme canını dedim.
Bence şuan temizlik diye dertlenip şuanın tadını kaçırma. En güzel zamanların bu zamanlar. Ailesi insan değilmiş bebek gelecek evmi önemli kendi evimi pes yani. O değilde böyle kimsem yok deyince şaşırıyorum gerçekten yani hiç arkadaşın komşundamı yok. Benim şimdi 7 kat komşum bu durumda olsa koşa koşa giderim. İlişkilerinizi biraz sıkı tutun dost arkadaş edinin. Yeri geliyo arkadaş aileden önce geliyo. Ben misal ailem var ama geçen ay ameliyat oldum arkadaşlarım kimseye bırakmadı beni rafakatçi kaldılar hertğrlü ihtiyacımı giderdiler. Allah binkez razı olsun. Arkadaş dost edinin en önemlisi bu bence.
- 6 Temmuz 2017
- 401
- 338
- 53
- 33
- 7 Haziran 2018
- 73
- 53
- 8
Arkadaş dost olmaz olur mu? Ama tabii çalışan kadınların arkadaşları da çalışıyor. Dediğim gibi ben şu ana kadar sabah 8 akşam 10 hep çalıştım tüm arkadaşlarım da aynı şekilde çalışıyor. Ailemden kalan bir halam var o da daha önce söyledim rahatsız, ki gelmek için çok ısrar etti ben kabullenmedim. 5 dakika mesafede sağlıklı insanlar dururken ona düşmez.Bence şuan temizlik diye dertlenip şuanın tadını kaçırma. En güzel zamanların bu zamanlar. Ailesi insan değilmiş bebek gelecek evmi önemli kendi evimi pes yani. O değilde böyle kimsem yok deyince şaşırıyorum gerçekten yani hiç arkadaşın komşundamı yok. Benim şimdi 7 kat komşum bu durumda olsa koşa koşa giderim. İlişkilerinizi biraz sıkı tutun dost arkadaş edinin. Yeri geliyo arkadaş aileden önce geliyo. Ben misal ailem var ama geçen ay ameliyat oldum arkadaşlarım kimseye bırakmadı beni rafakatçi kaldılar hertğrlü ihtiyacımı giderdiler. Allah binkez razı olsun. Arkadaş dost edinin en önemlisi bu bence.
Yapma Allah aşkına bende aynı saat dilimlerinde çalışıyorum. Haftada bir gün iznim var. Sonuçta senin daha söylemeden onların gelmesi lazım. Arkadaş dediğin böyle olur. Yani 2 eli kanda olsa koşmalılar. Başka türlüsünü düşğnemiyorum ben.Arkadaş dost olmaz olur mu? Ama tabii çalışan kadınların arkadaşları da çalışıyor. Dediğim gibi ben şu ana kadar sabah 8 akşam 10 hep çalıştım tüm arkadaşlarım da aynı şekilde çalışıyor. Ailemden kalan bir halam var o da daha önce söyledim rahatsız, ki gelmek için çok ısrar etti ben kabullenmedim. 5 dakika mesafede sağlıklı insanlar dururken ona düşmez.
- 1 Nisan 2011
- 38.023
- 70.804
- 798
Dogru diyosun ama arkadas dost dediklerimizinde bi ailesi cocuklari var:) calisiyo cogu.. ayni sekilde benimde cocuklarim var mesela calisiyorumda.. kimin ne isine gidicem nasil gidicem? Ben kendi cocuklarimi yedirip icirebiliosam mutlu oluyorumBence şuan temizlik diye dertlenip şuanın tadını kaçırma. En güzel zamanların bu zamanlar. Ailesi insan değilmiş bebek gelecek evmi önemli kendi evimi pes yani. O değilde böyle kimsem yok deyince şaşırıyorum gerçekten yani hiç arkadaşın komşundamı yok. Benim şimdi 7 kat komşum bu durumda olsa koşa koşa giderim. İlişkilerinizi biraz sıkı tutun dost arkadaş edinin. Yeri geliyo arkadaş aileden önce geliyo. Ben misal ailem var ama geçen ay ameliyat oldum arkadaşlarım kimseye bırakmadı beni rafakatçi kaldılar hertğrlü ihtiyacımı giderdiler. Allah binkez razı olsun. Arkadaş dost edinin en önemlisi bu bence.
- 13 Ocak 2016
- 250
- 243
- 103
- 32
Ne temizligi ya candan onemli mi temizlik.hic birsey yapmayin kv birdaha temizlik yap dersede agir is yapmam yasak yapmiycam temizlik falan de gec git.temizlik yapacaksiniz diye bebeginizi riske atmaya gerekyok.bende sizin gibi 8.ayimda dip köşe temizlik yaptim ve 5 gun sonra dogurdum.doktor bebegi çok yormuşsun dedi ve o kadar iş yaptigim icinde cok kizdi.neyse ki benim bebegim kilolu oldugu icin sorun yasamadik kuvezde falan kalmadi ama sizin daha riskli bosverin gitsin..
- 1 Nisan 2011
- 38.023
- 70.804
- 798
Ay o sertlesmeler yok mu? Adamin canini fena yakioduNe temizligi ya candan onemli mi temizlik.hic birsey yapmayin kv birdaha temizlik yap dersede agir is yapmam yasak yapmiycam temizlik falan de gec git.temizlik yapacaksiniz diye bebeginizi riske atmaya gerekyok.bende sizin gibi 8.ayimda dip köşe temizlik yaptim ve 5 gun sonra dogurdum.doktor bebegi çok yormuşsun dedi ve o kadar iş yaptigim icinde cok kizdi.neyse ki benim bebegim kilolu oldugu icin sorun yasamadik kuvezde falan kalmadi ama sizin daha riskli bosverin gitsin..
- 1 Mart 2016
- 608
- 510
- 33
- 32
Ev is esinizin ailesi vs. Hicbisey icinizde buyuttugunuz candan ve sizden daha degerli degil.
34 haftalik dogum yaptim erken dogumunda hamileliginde zorluklarini dibine kadar yasadim.
Eve olan hassasligim titizligim yuzunden baskalarinin yardimlarinida redederek her kosulda kendi kendime idare ettim ama noldu elime ne gecti hep uzuntu hep yorgunluk. Hamileyken hem calisip hem evde calismak ve riskli ve zor bi hamilelige karsilik aldirmadan bunlari yapmak erken dogumuma sebep oldu. Cok sukur yavrum suan saglikli ama bugunku aklim olsa bir tek camasira dahi dokunmazdim.bebeginizin hazirligi icinde uzulmeyin doguma kadar 2 3 takim kiyafet alin dogumdan sonra mis gibi halledersiniz
Istiyoruzki o dogmadan hersey mukemmel olsun ama kendimizi tuketiyoruz. Bebegini riske atma sakin ol ve ona odaklan emin ol hersey guzel olur.
34 haftalik dogum yaptim erken dogumunda hamileliginde zorluklarini dibine kadar yasadim.
Eve olan hassasligim titizligim yuzunden baskalarinin yardimlarinida redederek her kosulda kendi kendime idare ettim ama noldu elime ne gecti hep uzuntu hep yorgunluk. Hamileyken hem calisip hem evde calismak ve riskli ve zor bi hamilelige karsilik aldirmadan bunlari yapmak erken dogumuma sebep oldu. Cok sukur yavrum suan saglikli ama bugunku aklim olsa bir tek camasira dahi dokunmazdim.bebeginizin hazirligi icinde uzulmeyin doguma kadar 2 3 takim kiyafet alin dogumdan sonra mis gibi halledersiniz
Istiyoruzki o dogmadan hersey mukemmel olsun ama kendimizi tuketiyoruz. Bebegini riske atma sakin ol ve ona odaklan emin ol hersey guzel olur.