Hamileliğimi Gizlemek

gece9

Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2023
251
294
23
Arkadaşlar ben tüp bebek tedavisi ile birçok denemenin, düşük ve kürtajın sonunda çok şükür 5. yılımda hamile kaldım.. Daha 16 haftalık hamileyim, bir arkadaşımında çocuğu olmuyor..
12. haftaya kadar ailelerimizden bile sakladık önceki kayıplarımız nedeni ile, şimdi arkadaşımla iftar yapacağız ama ben söylemediğim için biraz suçlu hissediyorum ve ona söylemekte istemiyorum pek. Nazara inanıyorum ve biraz da korku var içimde geçmiyor endişelerim önceki süreçlerimden kaynaklı sanırım..
Sizce nasıl yapayım tavsiye verebilecek var mı

Merhaba öncelikle hayırlı olsun inşallah kucağına almayı da nasip eder rabbim. Ben de sizin gibi ilk cocugumu düşük yaptım kaynanam önüne gelene söyledi nazara cok inanırım. Şuanda da 5+5 gebeyim ve söylemedik kimseye. Bunda suçlu hissedecek bir şey yok icini ferah tut gizli yapılan her iş daha hayırlıdır bunu cok kez denedim. Ve söylemek zorunda hissetmeyin bence bu sizin ozeliniz iyiliginizi isteyen herkes dizi anlayacaktır diye düşünüyorum.

Çok haklıısnızz öyle düşünüyorum biryandan bende ama şimdi buluşunca anlayacak yani istemiyorum aslında ama anlayınca söyleyeceğim mecbur, biraz karnım çıktı çok zayıf olduğum için belli oluyor

Canım söylemek istemiyorsan korkuyorsan bol bir şeyler giyebilirsin. Sürekli kötü şeyler düşünme hamileliğin de bayagi ilerlemiş rabbim sag salim kucagina almayi nasip etsin insallah

Canım söylemek istemiyorsan korkuyorsan bol bir şeyler giyebilirsin. Sürekli kötü şeyler düşünme hamileliğin de bayagi ilerlemiş rabbim sag salim kucagina almayi nasip etsin insallah
aminn çok teşekkür ederimm

Şuana kadar söylemediğiniz için suçlu hissetmeyin ama uzun süre tedavi görmüş biri olarak başka bir arkadaşınız sizden hamileliğini gizlese nasıl hissederdiniz tepkiniz ne olurdu buna göre gizleyin ya da söyleyin. Eğer ben kafaya takmazdım bana söylenince üzülüyordum diyorsanız, arkadaşınız fark ederse ben hamilelik haberi aldığımda yıpranıyordum bu sebeple sana söyleyip seni üzmek istemedim diyebilirsiniz. Hı ama eğer size söylemediğinde alınıp küsüyorsanız arkadaşınızın küsme ihtimalini de göze almanız lazım

ben bu gibi bir durumda kendim aynı korkuları yaşadığım için kimseyi suçlamam sevinirim, ama herkes aynı olabilir mi bilmiyorum.. Yani neden böyle düşündüğümü de bilmiyorum endişelerim var sadece ondan değil kimseye söylemek istemiyorum nedensizce

Merhaba, sağlıkla kucağınıza alın. Nazardan değil ama benim de kayıplarım olduğu için hamileliğimşn 7. ayında bile bazı insanlara söylemeyip, götüştüğümüzde gizlemiştim. Ama bunlar yakın olmadığım ve hatta sevmediğim insanlardı:) dediğiniz gibi nedensizce söylemek istemiyordum. Sonra bu hamileliğimi gizlediğim insanlar doğumdan sonra tebrik için geldiler, herhangi bir sorun olmadı. Bebegim 42 haftalık doğdu, 36 haftadan sonra görüştüğümüz insanlara hamile olduğumu söyledik.

Ben de 12. Haftaya kadar aileme söylemedim sadece ablam eşim arkadaşım biliyordu. Artık herkes biliyor arkadaşınız yanlış anlayabilir duyunca

Çok samimi arkadaşınızsa söyleyin bence ya ben olsam üzülürdüm bide baya olmuş 4 aylık artık ama kesebilir mi küsebilir bende küser miyim mesafe koyardım sizi de anlayabiliyorum ayrıca bende saklamak isterdim aöa ne biletim arkadaşınızın da olmaması sıkıntı işte

Söylemeyin kimseye. Detaylı ultrason falan geçince söylersiniz. İftarda hanileydim hiçbiriniz anlamadınız diye dalgasını geçersiniz inşallah

Evet çok mantıklı çok sağolunn

Ben de 12. Haftaya kadar aileme söylemedim sadece ablam eşim arkadaşım biliyordu. Artık herkes biliyor arkadaşınız yanlış anlayabilir duyunca
Şuan ailem biliyor bir tek:/ bakalım ne yapacağım

Evet bilemiyorum hiç me yapcağımı bende :/

Söylemeyin kimseye. Detaylı ultrason falan geçince söylersiniz. İftarda hanileydim hiçbiriniz anlamadınız diye dalgasını geçersiniz inşallah
Bu fikir çok güzelmişşş önümüzdeki ay detaylı ultrason var zaten çok teşekkür ederim

Sizi anlıyorum ama yakın arkadaşsa söylememek kırıcı olur diye düşünüyorum. Mutluluğunuzu en yakınlarınızla paylaşmanın samimiyetine inandığınız kişilerle paylaşamanın ne zararı olur onlarda sizle beraber sevinir.

Söylemek zorunda değilsin

Bol giyinin nie suçlu hissedesiniz ki .

Eğer nazara ınancınız var ve enerjiniz kötüye kayıyorsa söylemeyin . Sağ saglim riskli dönemi atlatmadan söylemek istemedik bu eşimle aldığımız ortak karardı der gecersınız

Sevinir mi o konuda emin olamıyorum :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…