• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileliğimi Gizlemek

Bol giyinin nie suçlu hissedesiniz ki .

Eğer nazara ınancınız var ve enerjiniz kötüye kayıyorsa söylemeyin . Sağ saglim riskli dönemi atlatmadan söylemek istemedik bu eşimle aldığımız ortak karardı der gecersınız
Evet öyle yapacağım detaylı ultrason sonrasına bırakacağım süreci :/

Arkadaşlar ben tüp bebek tedavisi ile birçok denemenin, düşük ve kürtajın sonunda çok şükür 5. yılımda hamile kaldım.. Daha 16 haftalık hamileyim, bir arkadaşımında çocuğu olmuyor..
12. haftaya kadar ailelerimizden bile sakladık önceki kayıplarımız nedeni ile, şimdi arkadaşımla iftar yapacağız ama ben söylemediğim için biraz suçlu hissediyorum ve ona söylemekte istemiyorum pek. Nazara inanıyorum ve biraz da korku var içimde geçmiyor endişelerim önceki süreçlerimden kaynaklı sanırım..
Sizce nasıl yapayım tavsiye verebilecek var mı :(
Söylemek istememenizdeki asıl neden nazar mı yoksa düşünceli davranmak mı?

Sevinir mi o konuda emin olamıyorum :/
Nazara inanıyorum
Yani bence siz arkadaşınızın çocuğu olmadığı için kıskanır nazar eder çocuğuma bir şey olur kafasıyla hareket ediyorsunuz direkt. Çünkü sevinir mi emin değilim demek bile bunun göstergesi. Gerçekten sizin için iyi bir dostta tabiki sevinir. Benim de bir süre çocuğum olmadı o sırada kaç kişinin gebelik haberini aldım hiçbirini de kıskanmadım, nazar etmedim. 16 hafta çok erken bir süre değil. bu kadar süre saklanmış bir gebeliği öğrendiğimde, çocuğum olmadığı için sakladığını kesinlikle hissederdim ve muhtemelen çok kırılırdım.
Siz bilirsiniz tabi

Bu fikir çok güzelmişşş önümüzdeki ay detaylı ultrason var zaten çok teşekkür ederim ☺️

Bence gizliyor olmanızı anlayışla karşılayacaklar.
Sürekli bununla yüzleşmek birilerine hamileyim demek sonra düşük oldu demek çok zor nazardan ziyade.
İnsan bunu konuşmak istemiyor.

Yani bence siz arkadaşınızın çocuğu olmadığı için kıskanır nazar eder çocuğuma bir şey olur kafasıyla hareket ediyorsunuz direkt. Çünkü sevinir mi emin değilim demek bile bunun göstergesi. Gerçekten sizin için iyi bir dostta tabiki sevinir. Benim de bir süre çocuğum olmadı o sırada kaç kişinin gebelik haberini aldım hiçbirini de kıskanmadım, nazar etmedim. 16 hafta çok erken bir süre değil. bu kadar süre saklanmış bir gebeliği öğrendiğimde, çocuğum olmadığı için sakladığını kesinlikle hissederdim ve muhtemelen çok kırılırdım.
Siz bilirsiniz tabi
Sizinle aynı şeyleri yaşadım 5 yıl çocuğum olmadı ve tedaviler gördüm kaybettim kürtajlarım oldu bilmiyorum kayıp yaşadınız mı ama hamilelik haberi verip sonrasında kaybedildiğini söylemek çok daha zor çekincem bundan da kaynaklı..

Bence gizliyor olmanızı anlayışla karşılayacaklar.
Sürekli bununla yüzleşmek birilerine hamileyim demek sonra düşük oldu demek çok zor nazardan ziyade.
İnsan bunu konuşmak istemiyor.
Umarım.. detaylıdan sonra iyi olduğundan emin olup içim daha rahat edebilir o şekilde söylemek bana da daha rahat hissettirebilir, riskli gebelik çünkü

Evet çok mantıklı çok sağolunn🥰
Bence zamanı gelip de açıkladığınızda “nazar” kelşmesini asla kullanmayın. Hep korktum, kendim bile kabullenemedim o nedenle söyleyemedim/paylaşamadım deyin. Çünkü nazardan korktum deyince sizden gelecek bir kötülükten korktum gibi hissettiriyor.

Benim 3 aylıkken söylediğim bir arkadaşım çok bozulmuştu. Aslında öyle yakın bir arkadaşım da değildir. Ama ifadesi acayip değişmişti hamileliğimi öğrendiğinde. Daha önce neden söylemedin dedi. Testlerin sonuçlanmasını bekledik, yeni yeni söylüyoruz dedim. Ama o tatmin olmadı.

Umarım.. detaylıdan sonra iyi olduğundan emin olup içim daha rahat edebilir o şekilde söylemek bana da daha rahat hissettirebilir, riskli gebelik çünkü

Eğer biri şüphelenir de sen hamile misin diye sorarsa da evet ama biliyorsunuz durumumuzu sevinemiyorum bile kimseye söyleyemiyorum anlayış gösterin diyip konuyu da geçiştiriverin:)

Bence zamanı gelip de açıkladığınızda “nazar” kelşmesini asla kullanmayın. Hep korktum, kendim bile kabullenemedim o nedenle söyleyemedim/paylaşamadım deyin. Çünkü nazardan korktum deyince sizden gelecek bir kötülükten korktum gibi hissettiriyor.

Benim 3 aylıkken söylediğim bir arkadaşım çok bozulmuştu. Aslında öyle yakın bir arkadaşım da değildir. Ama ifadesi acayip değişmişti hamileliğimi öğrendiğinde. Daha önce neden söylemedin dedi. Testlerin sonuçlanmasını bekledik, yeni yeni söylüyoruz dedim. Ama o tatmin olmadı.
Evet.. detaylı ultrason sonrası içim daha rahat edecektir daha rahat söylerim o zaman muhtemelen :/

Arkadaş çift çizgiyi görünce mi paylaşmanı istiyormuş :)

Çok yakın arkadaşım 7 yıldır evli ve tüp bebek tedavisi görüyor tutmadı hala deniyor. Aileme hala söylemedim 2-3 arkadaşım biliyor biri de o. Olacak olan olur düşüncesindeyim her şeyimi paylaştığım arkadaşımdı. Zaten söylemeseydin çok kırılırdım dedi. Onun olsaydı bebeği aynı şekilde ben de onun adına çok sevinirdim asla kötü bir şey düşünmezdim

Arkadaş çift çizgiyi görünce mi paylaşmanı istiyormuş :)
Ağlaya ağlaya düşük yaptığımı anlatırken “şaka yapıyorsun” demişti. İçimdeki o yara hiç geçmeyecek sanırım. Sanki ben ilgi geçmek için yalan söylüyormuşum gibi hissetmiştim. Hiç öyle şakacı bir insan da değildimdir.

Çok haklıısnızz öyle düşünüyorum biryandan bende ama şimdi buluşunca anlayacak yani istemiyorum aslında ama anlayınca söyleyeceğim mecbur, biraz karnım çıktı çok zayıf olduğum için belli oluyor :(
Sizi anlıyorum ama şöyle de düşünmek lazım arkadaşınızın nazar edeceğini düşünüyorsaniz bebeğiniz doğduğunda hiçbir şekilde bir araya gelmemeniz gerekiyor. Bu düşünceye göre doğduktan sonra da nazar degdirebilir bebeği olmadığı için.Bu açıdan bakıp karar vermelisiniz. Ya da detaylı ultrasondan sonra soyleyebilirsiniz. Bir de kötüyü cagirmayin. Bu ihtimalleri düşündükçe kendinize cekersiniz. Ben de nazara fazlasıyla inanan ve korkan biriyim. Her gün nazardan koruyan duaları okurum ve evin içinde acarım. Emin olun insanı rahatlatıyor.

Sizi anlıyorum ama şöyle de düşünmek lazım arkadaşınızın nazar edeceğini düşünüyorsaniz bebeğiniz doğduğunda hiçbir şekilde bir araya gelmemeniz gerekiyor. Bu düşünceye göre doğduktan sonra da nazar degdirebilir bebeği olmadığı için.Bu açıdan bakıp karar vermelisiniz. Ya da detaylı ultrasondan sonra soyleyebilirsiniz. Bir de kötüyü cagirmayin. Bu ihtimalleri düşündükçe kendinize cekersiniz. Ben de nazara fazlasıyla inanan ve korkan biriyim. Her gün nazardan koruyan duaları okurum ve evin içinde acarım. Emin olun insanı rahatlatıyor.
Çok teşekkür ederim desteğiniz içinn umarım detaylı ultrasonda güzel sonuçlar alırım o zaman rahat şekilde söyleyebilirim diye düşünüyorummm

Çok teşekkür ederim desteğiniz içinn umarım detaylı ultrasonda güzel sonuçlar alırım o zaman rahat şekilde söyleyebilirim diye düşünüyorummm
İnşallah çok güzel haberler alırsınız içinizi ferah tutun ve her şeyin güzel olacağını düşünün 💖 Rabbim hepimizin yavrularını korusun, bizlere bağışlasın 🤲🏻💖

Açıkçası saklamanızı hiç doğru bulmuyorum.

Ben de tüp bebek sürecinden geçtim. Evet belki 10 yıl beklemedim bebek olsun diye ama birkaç sene çok istedim olmadı. Ama olmadı diye de çocuklu arkadaşlarımla görüşmeye ara vermedim.Mesela yakın bi arkadaşım var bebeği var hep gittim hep sevdim. Ha üzülüyor muydum üzülüyordum arada artık benim de olsun diye , ama kıskançlık yapmadım aksine bebiş seviyorum iyi geliyor derdim.

Kısacası siz neden saklayasınız ki? Nazar değeceğine inanıyorsanız, ben açıkçası nazara inananların nazarı çektiğini düşünüyorum inanmazsanız nazar falan değmez. Hayat içinde kötü bi şey olacaksa olur , ona bakarsanız nazar olacaksa bebek olunca o arkadaşınız öğrenmeyecek mi , eee o zaman da nazarı değer sizin mantığınıza göre ??

Yani böyle şeyler yapıp saklayacağınıza gayet normal bi şekilde söyleyin. Olumlu olumsuz tepki verir o onun seçimi. Zaten arkadaşsanız ve aranız iyiyse içinde yaşadığını size yansıtmaması gerekir.

Ama saklar söylemezseniz aksine ayıp edersiniz diye düşünüyorum.

Bir de bu konuyu çok büyütmemek gerek. Bi ara telefonda söylersiniz olur biter. Ha baktınız enerjisi size iyi gelmedi görüşmelerinizi azaltırsınız. Ama saklamayın eğer 3. Aya girdiyseniz. Bu benim fikrim

Bu arada ben de çevreme 12. Haftadan önce söylememiştim, ama kritik zamanı atlatınca söyledim oldu bitti çok büyük bi olay değil yani

Back
X