Nazarından mı kendisi için üzülür diye mi bilmiyorum.. dua ediyorum ona bolcaArkadaşının nazarından mı korkuyorsun
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Nazarından mı kendisi için üzülür diye mi bilmiyorum.. dua ediyorum ona bolcaArkadaşının nazarından mı korkuyorsun
Öyle ama görünce anlayacaktır :/Söylemek zorunda değilsin
Evet öyle yapacağım detaylı ultrason sonrasına bırakacağım süreci :/Bol giyinin nie suçlu hissedesiniz ki .
Eğer nazara ınancınız var ve enerjiniz kötüye kayıyorsa söylemeyin . Sağ saglim riskli dönemi atlatmadan söylemek istemedik bu eşimle aldığımız ortak karardı der gecersınız
Bol giyinin?Öyle ama görünce anlayacaktır :/
Söylemek istememenizdeki asıl neden nazar mı yoksa düşünceli davranmak mı?Arkadaşlar ben tüp bebek tedavisi ile birçok denemenin, düşük ve kürtajın sonunda çok şükür 5. yılımda hamile kaldım.. Daha 16 haftalık hamileyim, bir arkadaşımında çocuğu olmuyor..
12. haftaya kadar ailelerimizden bile sakladık önceki kayıplarımız nedeni ile, şimdi arkadaşımla iftar yapacağız ama ben söylemediğim için biraz suçlu hissediyorum ve ona söylemekte istemiyorum pek. Nazara inanıyorum ve biraz da korku var içimde geçmiyor endişelerim önceki süreçlerimden kaynaklı sanırım..
Sizce nasıl yapayım tavsiye verebilecek var mı![]()
Sevinir mi o konuda emin olamıyorum :/
Yani bence siz arkadaşınızın çocuğu olmadığı için kıskanır nazar eder çocuğuma bir şey olur kafasıyla hareket ediyorsunuz direkt. Çünkü sevinir mi emin değilim demek bile bunun göstergesi. Gerçekten sizin için iyi bir dostta tabiki sevinir. Benim de bir süre çocuğum olmadı o sırada kaç kişinin gebelik haberini aldım hiçbirini de kıskanmadım, nazar etmedim. 16 hafta çok erken bir süre değil. bu kadar süre saklanmış bir gebeliği öğrendiğimde, çocuğum olmadığı için sakladığını kesinlikle hissederdim ve muhtemelen çok kırılırdım.Nazara inanıyorum
Bu fikir çok güzelmişşş önümüzdeki ay detaylı ultrason var zaten çok teşekkür ederim![]()
Sizinle aynı şeyleri yaşadım 5 yıl çocuğum olmadı ve tedaviler gördüm kaybettim kürtajlarım oldu bilmiyorum kayıp yaşadınız mı ama hamilelik haberi verip sonrasında kaybedildiğini söylemek çok daha zor çekincem bundan da kaynaklı..Yani bence siz arkadaşınızın çocuğu olmadığı için kıskanır nazar eder çocuğuma bir şey olur kafasıyla hareket ediyorsunuz direkt. Çünkü sevinir mi emin değilim demek bile bunun göstergesi. Gerçekten sizin için iyi bir dostta tabiki sevinir. Benim de bir süre çocuğum olmadı o sırada kaç kişinin gebelik haberini aldım hiçbirini de kıskanmadım, nazar etmedim. 16 hafta çok erken bir süre değil. bu kadar süre saklanmış bir gebeliği öğrendiğimde, çocuğum olmadığı için sakladığını kesinlikle hissederdim ve muhtemelen çok kırılırdım.
Siz bilirsiniz tabi
Umarım.. detaylıdan sonra iyi olduğundan emin olup içim daha rahat edebilir o şekilde söylemek bana da daha rahat hissettirebilir, riskli gebelik çünküBence gizliyor olmanızı anlayışla karşılayacaklar.
Sürekli bununla yüzleşmek birilerine hamileyim demek sonra düşük oldu demek çok zor nazardan ziyade.
İnsan bunu konuşmak istemiyor.
Bence zamanı gelip de açıkladığınızda “nazar” kelşmesini asla kullanmayın. Hep korktum, kendim bile kabullenemedim o nedenle söyleyemedim/paylaşamadım deyin. Çünkü nazardan korktum deyince sizden gelecek bir kötülükten korktum gibi hissettiriyor.Evet çok mantıklı çok sağolunn![]()
Umarım.. detaylıdan sonra iyi olduğundan emin olup içim daha rahat edebilir o şekilde söylemek bana da daha rahat hissettirebilir, riskli gebelik çünkü
Evet.. detaylı ultrason sonrası içim daha rahat edecektir daha rahat söylerim o zaman muhtemelen :/Bence zamanı gelip de açıkladığınızda “nazar” kelşmesini asla kullanmayın. Hep korktum, kendim bile kabullenemedim o nedenle söyleyemedim/paylaşamadım deyin. Çünkü nazardan korktum deyince sizden gelecek bir kötülükten korktum gibi hissettiriyor.
Benim 3 aylıkken söylediğim bir arkadaşım çok bozulmuştu. Aslında öyle yakın bir arkadaşım da değildir. Ama ifadesi acayip değişmişti hamileliğimi öğrendiğinde. Daha önce neden söylemedin dedi. Testlerin sonuçlanmasını bekledik, yeni yeni söylüyoruz dedim. Ama o tatmin olmadı.
Bence zamanı gelip de açıkladığınızda “nazar” kelşmesini asla kullanmayın. Hep korktum, kendim bile kabullenemedim o nedenle söyleyemedim/paylaşamadım deyin. Çünkü nazardan korktum deyince sizden gelecek bir kötülükten korktum gibi hissettiriyor.
Benim 3 aylıkken söylediğim bir arkadaşım çok bozulmuştu. Aslında öyle yakın bir arkadaşım da değildir. Ama ifadesi acayip değişmişti hamileliğimi öğrendiğinde. Daha önce neden söylemedin dedi. Testlerin sonuçlanmasını bekledik, yeni yeni söylüyoruz dedim. Ama o tatmin olmadı.
Ağlaya ağlaya düşük yaptığımı anlatırken “şaka yapıyorsun” demişti. İçimdeki o yara hiç geçmeyecek sanırım. Sanki ben ilgi geçmek için yalan söylüyormuşum gibi hissetmiştim. Hiç öyle şakacı bir insan da değildimdir.Arkadaş çift çizgiyi görünce mi paylaşmanı istiyormuş :)
Sizi anlıyorum ama şöyle de düşünmek lazım arkadaşınızın nazar edeceğini düşünüyorsaniz bebeğiniz doğduğunda hiçbir şekilde bir araya gelmemeniz gerekiyor. Bu düşünceye göre doğduktan sonra da nazar degdirebilir bebeği olmadığı için.Bu açıdan bakıp karar vermelisiniz. Ya da detaylı ultrasondan sonra soyleyebilirsiniz. Bir de kötüyü cagirmayin. Bu ihtimalleri düşündükçe kendinize cekersiniz. Ben de nazara fazlasıyla inanan ve korkan biriyim. Her gün nazardan koruyan duaları okurum ve evin içinde acarım. Emin olun insanı rahatlatıyor.Çok haklıısnızz öyle düşünüyorum biryandan bende ama şimdi buluşunca anlayacak yani istemiyorum aslında ama anlayınca söyleyeceğim mecbur, biraz karnım çıktı çok zayıf olduğum için belli oluyor![]()
Çok teşekkür ederim desteğiniz içinn umarım detaylı ultrasonda güzel sonuçlar alırım o zaman rahat şekilde söyleyebilirim diye düşünüyorummmSizi anlıyorum ama şöyle de düşünmek lazım arkadaşınızın nazar edeceğini düşünüyorsaniz bebeğiniz doğduğunda hiçbir şekilde bir araya gelmemeniz gerekiyor. Bu düşünceye göre doğduktan sonra da nazar degdirebilir bebeği olmadığı için.Bu açıdan bakıp karar vermelisiniz. Ya da detaylı ultrasondan sonra soyleyebilirsiniz. Bir de kötüyü cagirmayin. Bu ihtimalleri düşündükçe kendinize cekersiniz. Ben de nazara fazlasıyla inanan ve korkan biriyim. Her gün nazardan koruyan duaları okurum ve evin içinde acarım. Emin olun insanı rahatlatıyor.
İnşallah çok güzel haberler alırsınız içinizi ferah tutun ve her şeyin güzel olacağını düşününÇok teşekkür ederim desteğiniz içinn umarım detaylı ultrasonda güzel sonuçlar alırım o zaman rahat şekilde söyleyebilirim diye düşünüyorummm
Çook amin çok teşekkür ederimİnşallah çok güzel haberler alırsınız içinizi ferah tutun ve her şeyin güzel olacağını düşününRabbim hepimizin yavrularını korusun, bizlere bağışlasın
![]()