• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileliğimi Gizlemek

Açıkçası saklamanızı hiç doğru bulmuyorum.

Ben de tüp bebek sürecinden geçtim. Evet belki 10 yıl beklemedim bebek olsun diye ama birkaç sene çok istedim olmadı. Ama olmadı diye de çocuklu arkadaşlarımla görüşmeye ara vermedim.Mesela yakın bi arkadaşım var bebeği var hep gittim hep sevdim. Ha üzülüyor muydum üzülüyordum arada artık benim de olsun diye , ama kıskançlık yapmadım aksine bebiş seviyorum iyi geliyor derdim.

Kısacası siz neden saklayasınız ki? Nazar değeceğine inanıyorsanız, ben açıkçası nazara inananların nazarı çektiğini düşünüyorum inanmazsanız nazar falan değmez. Hayat içinde kötü bi şey olacaksa olur , ona bakarsanız nazar olacaksa bebek olunca o arkadaşınız öğrenmeyecek mi , eee o zaman da nazarı değer sizin mantığınıza göre ??

Yani böyle şeyler yapıp saklayacağınıza gayet normal bi şekilde söyleyin. Olumlu olumsuz tepki verir o onun seçimi. Zaten arkadaşsanız ve aranız iyiyse içinde yaşadığını size yansıtmaması gerekir.

Ama saklar söylemezseniz aksine ayıp edersiniz diye düşünüyorum.

Bir de bu konuyu çok büyütmemek gerek. Bi ara telefonda söylersiniz olur biter. Ha baktınız enerjisi size iyi gelmedi görüşmelerinizi azaltırsınız. Ama saklamayın eğer 3. Aya girdiyseniz. Bu benim fikrim

Bu arada ben de çevreme 12. Haftadan önce söylememiştim, ama kritik zamanı atlatınca söyledim oldu bitti çok büyük bi olay değil yani
Teşekkür ederim yorumunuz içinde riskli sürecim mevcut ama atlatınca dediğiniz gibi yapacağım 🌸🙏🏻

Önceden olsa hiç doğru bulup size hak vermezdim fakat bir kayıp yaşadım ve su an en doğru buldugum tutum bu.Soylemek zorunda değilsiniz ki bence söylemeyin.İnsan korkuyor Allah bana yeniden nasip ederse çok çok uzun bir süre kimseye söylemeyi planlamiyorum.Bence sizde söylemeyin.Benim sağlıklı gebeliğim ne zaman ki duyuldu o zaman gebeliğim sonlandı..

Bence kesinlikle suçluluk hissetmeyin. Ben nazara asla inanmıyordum. Neden benim bebeğim olacak diye nazar değsin ki derdim. Eşim de hep söylemeyelim ne olur ne olmaz derdi. Çift çizgiyi gördüğüm an ailelere söyledim. Arkadaşlarımıza da görüştüğümüz zamanlarda söyledim. Daha çok yeniydi ilk gebeliğimdi yarın kürtaja giriyorum. Tabii ki yaşaması gerekiyorsa yaşayacaktı ama şu an içimde hep keşke söylemeseydim diye acı var. İnsan acı çekerken her ihtimale inanıyor. Şu an nazara da inanıyorum. Söylemeyin. Zaten iyi bir insansa anlayacaktır. En azından içinizde şüphe olmaz.

Önceden olsa hiç doğru bulup size hak vermezdim fakat bir kayıp yaşadım ve su an en doğru buldugum tutum bu.Soylemek zorunda değilsiniz ki bence söylemeyin.İnsan korkuyor Allah bana yeniden nasip ederse çok çok uzun bir süre kimseye söylemeyi planlamiyorum.Bence sizde söylemeyin.Benim sağlıklı gebeliğim ne zaman ki duyuldu o zaman gebeliğim sonlandı..
Evet yaşamayan anlamıyor maleseff inşallah sağlıkla sıhatle yeniden olsun sımsıkı tutunsun size❤️

Bence kesinlikle suçluluk hissetmeyin. Ben nazara asla inanmıyordum. Neden benim bebeğim olacak diye nazar değsin ki derdim. Eşim de hep söylemeyelim ne olur ne olmaz derdi. Çift çizgiyi gördüğüm an ailelere söyledim. Arkadaşlarımıza da görüştüğümüz zamanlarda söyledim. Daha çok yeniydi ilk gebeliğimdi yarın kürtaja giriyorum. Tabii ki yaşaması gerekiyorsa yaşayacaktı ama şu an içimde hep keşke söylemeseydim diye acı var. İnsan acı çekerken her ihtimale inanıyor. Şu an nazara da inanıyorum. Söylemeyin. Zaten iyi bir insansa anlayacaktır. En azından içinizde şüphe olmaz.
Çok geçmiş olsun, aynı şeyleri tekrar tekrar yaşadığım için korkuyorum aslında.. inşallah sağ salim bebekleriniz olur kucağınıza alırsınız🌸

Eşimle ortak bir karar aldığımız için söyleyemedim dersiniz, içinizden gelmeyen size stres yapacak bir şeyi yapmayın. Arkadaşınız da samimi ise anlayacak ve kırılmayacaktır. Benim en yakın arkadaşım nişanlanana kadar bana sevgilisini söylememişti sebep olarak da çok başarısız ve mutsuz ilişkilerim oldu bu sefer gizli yaşamak istedim dedi saygı duydum ve destek oldum.

Arkadaşlar ben tüp bebek tedavisi ile birçok denemenin, düşük ve kürtajın sonunda çok şükür 5. yılımda hamile kaldım.. Daha 16 haftalık hamileyim, bir arkadaşımında çocuğu olmuyor..
12. haftaya kadar ailelerimizden bile sakladık önceki kayıplarımız nedeni ile, şimdi arkadaşımla iftar yapacağız ama ben söylemediğim için biraz suçlu hissediyorum ve ona söylemekte istemiyorum pek. Nazara inanıyorum ve biraz da korku var içimde geçmiyor endişelerim önceki süreçlerimden kaynaklı sanırım..
Sizce nasıl yapayım tavsiye verebilecek var mı :(
Yanına gidiceksin hiç samimiyetiniz yok mu niye size nazar etsin ben aksine bana böyle yapıldı mı çok daha üzülüyordum bide görüştüğüm insan ise surecimi paylaşmissam eğer artık ilerlemiş iyice akrabadan saklanır neyse de arkadaşın yani bykadar olumsuz düşünmeyin bende duşuklerimden ve tedavi surecimden dolayı geç söyledim eşimin ailesine bile ama görüştüğüm yüz yüze arkadaşlarıma demiştim.

Back
X