Açıkçası saklamanızı hiç doğru bulmuyorum.
Ben de
tüp bebek sürecinden geçtim. Evet belki 10 yıl beklemedim bebek olsun diye ama birkaç sene çok istedim olmadı. Ama olmadı diye de çocuklu arkadaşlarımla görüşmeye ara vermedim.Mesela yakın bi arkadaşım var bebeği var hep gittim hep sevdim. Ha üzülüyor muydum üzülüyordum arada artık benim de olsun diye , ama kıskançlık yapmadım aksine bebiş seviyorum iyi geliyor derdim.
Kısacası siz neden saklayasınız ki? Nazar değeceğine inanıyorsanız, ben açıkçası nazara inananların nazarı çektiğini düşünüyorum inanmazsanız nazar falan değmez. Hayat içinde kötü bi şey olacaksa olur , ona bakarsanız nazar olacaksa bebek olunca o arkadaşınız öğrenmeyecek mi , eee o zaman da nazarı değer sizin mantığınıza göre ??
Yani böyle şeyler yapıp saklayacağınıza gayet normal bi şekilde söyleyin. Olumlu olumsuz tepki verir o onun seçimi. Zaten arkadaşsanız ve aranız iyiyse içinde yaşadığını size yansıtmaması gerekir.
Ama saklar söylemezseniz aksine ayıp edersiniz diye düşünüyorum.
Bir de bu konuyu çok büyütmemek gerek. Bi ara telefonda söylersiniz olur biter. Ha baktınız enerjisi size iyi gelmedi görüşmelerinizi azaltırsınız. Ama saklamayın eğer 3. Aya girdiyseniz. Bu benim fikrim
Bu arada ben de çevreme 12. Haftadan önce söylememiştim, ama kritik zamanı atlatınca söyledim oldu bitti çok büyük bi olay değil yani