- 9 Ekim 2011
- 1.168
- 40
- 318
Merhaba arkadaslar...oncelikle Allah hepinize hayirlisiyla hamile kalmayi nasip etsin...topiginize soyle bir goz attim..cok sicaksiniz..:))
Ben de 3. denememde yine hayal kirikligina ugradim...umudum nisandan sonraya kaldi...
Sizlere bir sorum olucak...burada istedigimi sorabilirim ancak..cunku calismalara baslaadigimizi yakinlarimdan kimse bilmiyor...
Benim adetlerim hep duzenliydi...28 gunde bir adet goruyordum..ancak korunmayi biraktiktan sonra ( hapla korunmadim) 2. denememizden itibaren hem yumurtlama gunlerim hem de adet gunlerim degismeye basladi mesela 14. gun yumurtlamam gerekirken 18. gun yumurtladim ve adet dongum 28 gunden 30-31 gunlere cikti...bu ay normalde 4 nisanda adet gormem gerkiyordu ama su an hala kanamam baslamadi..bu sabah koyu pembe akinti geldi ama kan yok hala.....Sorum su: sizlerde de korunmayi birakinca duzensizlikler baslamismiydi?
Beni aydinlatirsaniz cok sevinirim..:))
Hayırlı geceler benim güzel anne adaycanlarım..
Rabbim herkesin gönlüne göre şirin mi şirin tatlı mı tatlı yemeye doyulmaz bebişler nasip etsin.
Ama en önemlisi hayırlı evlat olmalarını nasip etsin..
geceniz hayır olsun göbüşünüz bebek dolsun canlarım..
Yeni dogan güneşle birlikte yüreginize yeni umutlar dogsun inşallah..
AMİİİİİİNNNN
MUCKSLANDINIZ
Yarın görüşmek dileğiyle
HAMİŞ KALIN (ESEN KALIN) [/Q
ii gecelr canımmm mucksss...
Selam Hanımlar
Buyrun bu topikte birlikte hamile kalalım
Hamile arkadaşlar da buyursun onların bilgilerinden yararlanalım.
Kürler yapalım,gezelim tozalım,kafaya takmadan tatlı sohbetlerle hamilelik yolunda birlikte yürüyelim
Hamileler dogum tarihlerini yazsın,dogum yolculuklarında ki heyecanlarına eşlik edelim biz de birlikte hayallerimizi kuralım.
Hamile kalmak isteyenler BAT (beklenen adet tarihi) yazsınlar Adet görmemeleri için dualar edelim ve batları heyecanla bekleyelim.
Üzüntülerimizde teselli olalım birlikte,sevinçleri paylaşarak çogaltalım.
Kafamıza takılanları soralım,cevap bulmaya çalışalım. :44:
Haydi gelin pozitif olalım hamiş kalalım
BEKLENEN ADET TARİHLERİMİZ (UĞUR GÖNDER RABBİM!!!)
tubilosh : 7 nisan
adesSeda : 7 nisan
KUBSEN : 3 mayıs
beyazlım : 24-25-26 mayıs (Bebiş gönder hayırlısıyla Rabbim)
ovulasyonla takip etsen bu ay olur mu?
ne zaman yumurtladıgını görürüz ya da yumurtlayacak mısın onu da görürüz ne dersin?
ben yazıyım yine de tarihi bi hedeff olsun ki beklenen günler cabuk geçsin hem
bende istiyyorumm bebis rabbim dualarinizi kabul etsin umarim hepimiz hamisizdir:) beklenen adet tarihim:15 nisan umarim olmammmm :)
öncelıkle hosgeldın canımm sende sıcak kanlısın bellı iiyiki geldn aramıza evet canım korunmayı bratktan snra bi kaç gn gec gelıo o dgruu bnde yaşadm hap kullanmastm bende kounurken ama öle olduu olabılıo yanıı canımm inss hamişsindr insss
nasıl bır duygudur acaba?
Hos bulduk! sagolun ilginize tesekkurler!! Yok hamile degilim hissediyorum cunku tipik adet oncesi belirtiler var...ama akinti var kan yok..gecen ay da boyle olmustu...simdi belim de sizliyo..bu da kan sokulmek uzere anlamina gelir..Ama sunu merak ediyorum benim artik adet dongum 31 gun mu olucak? 2 aydir boyle cunku...eskiden cok duzenliydi 28 gunde bir..((( Yoksa duzene girer mi ilerde?
hoşgeldın aramıza canımm inss hamiş kalırsn en yakın zamanda rabbım göbışini doldrsun insss
Siz ya da eşiniz ebeveyn olma konusunu tartıştınız mı, yoksa toplum baskısına mı boyun eğiyorsunuz?
Ebeveyn olmanın her ikiniz için ne anlama geldiğini konuşabilmek, bu önemli duyguları su yüzüne çıkarabilmek için çok önemlidir. Birlikte bir çocuk yetiştirmek ve anne baba olmakla ilgili benzer umut, inanç ve beklentilere mi sahipsiniz?
Bu önemli kararı vermeden önce düşünmeniz gereken birkaç soru:
1.Tam anlamıyla hayatı yaşamak ve bu yaşamdan zevk almak için anne baba olmayı istiyor musunuz/ anne baba olmak gerekli mi?
2.Anne ya da baba olmak bize ne anlam ifade ediyor?
3.Mükemmel ebeveyn olmanın gerekliliklerine sahip miyiz?
4.Anne ve baba olma rollerimizi nasıl tanımlıyoruz?
5.Karşılıklı olarak birbirimizden beklentilerimiz ne?
6. Anne baba bir takım olarak nasıl çalışmayı planlıyor? (Gülmeyin, bu tam zamanlı yoğun bir iş ve paylaşmak çok çok önemli)
Birçok anne baba kendi yetiştiriliş tarzlarını ve nasıl bir çocuk yetiştirmeyi hayal ettiklerini eşiyle konuşmadan kendileri de çocuk sahibi oluyor. Nasılsa çocuktan sonra bir şekilde olacağını varsayıyorlar. Bu durum çatışma yaşanması için mükemmeldir.
... Bundan sonra maça gitmemi istemiyorsun da ne demek oluyor? Sadece 3 saat evde olmayacağım ve seni ve bebeği yalnız bırakmış mı oluyorum?
... Akşamları geç saatlere kadar çalışıyorsun bebek bakımında bana hiç yardımcı olmuyorsun...
... Ne demek yaramazlık yaptığında poposuna patlatamayız? Kardeşimle bizi yaramazlık yapınca döverlerdi, psikolojimiz filan da bozulmadı!
Ebeveyn olmak çoğunlukla fantaziye dayanan bir çok varsayımı da beraberinde getirir. İşlerin kendiliğinden doğal olarak yolunda gideceği ve çocuk yetiştirme konularında nasılsa anlaşacağınız en sık görülen ikisidir.
İşler sizin hayallerinizdeki gibi yürümediğinde, ne kadar farklı olduğunuzu ve mutsuz olduğunuzu anlatmak oldukça zordur. Çoğunlukla öyle yorulmuş, yıpranmış ve sinirlisinizdir ki konuşmaya nereden başlayacağınızı bilemezsiniz, iletişim kurmak ve sorunları çözmeye isteksiz, yakınmaya ve suçlamaya isteklisinizdir. Bu dönemde genellikle evde suratlar asılır, eşlerin birbirine toleransı kalmaz, konuşma olursa sesler yükselir, bu nedenle iki taraf da pek konuşmak veya ortalarda görünmek istemez Daha çok arkadaşların başı şişer ama bu da bir çözüm getirmez.
Peki artık çok mu geç?
Önerilerim bir sonraki yazımda!
İlkiz Özcan Sönmez
Ebeveyn ve Aile Koçu
Siz bu konuda ne düşünürsünüz? Eşiniz ya da siz hamilelik ve bebek için Hazır mısınız?
Bebeği neden istiyoruz?
amin canim allah razi olsun insallah biz seninle daha oncede konusmustuk sanirim resimden tanidim :)
yaaa bebis icin ne yapmamiz lazim puf noktalari ne bunlarida paylasir misiniz bende yapayim :) ayyy artik yastik koyup ayak dikmekten fenalik geldi:) tamam dikerim sikayetci olmam ama hala bisi yok a ona yaniyorum yaa:):)
bende bende benıde alın aranısaa
evet canm bende isimden yabancı gelmedınn söle sölım canım ...adet oldktan snraa yumrtlama dönemıne grerken 1 hafta byunca havlularla yumrtalıklarını ısıt sıcak havlular la ama sag lı sol lu havlu koy sıcak yumrtlaklarn yumusasn snra yarm saat sursn ölr snra 15 dk snra falan ilşkıye gir ve yat ayaklrını dık havaya kalırsn insss canımm
slm kızlarrr
HUZUR cum canım çok teşekkurlerr...bende topıkte pazar dıe kımsecıkler yok herhalde dıordum megerse tasınmış topığımız...
hayırlısı olsun hepımıze yenı topık yenı göbüşler yesyeni hamişler getirsın hepimize inşallah Allahımmmm.
ben hala regl olmadım kızlra ama dun test yaptım 2.çizgi yok gene
2-3 saat sora baktım var gibi o zamanda gcersız oluodu dimi o test kızlar ya bosuna umıtlenmek te ıstemıorum yada tamamen pisikolojik yaptım ben
gelmıo regl gecen ayda bole gecıktıydı cok umıtlendım ama oldum sonunda...ole işte bende...
slm kızlarrr
HUZUR cum canım çok teşekkurlerr...bende topıkte pazar dıe kımsecıkler yok herhalde dıordum megerse tasınmış topığımız...
hayırlısı olsun hepımıze yenı topık yenı göbüşler yesyeni hamişler getirsın hepimize inşallah Allahımmmm.
ben hala regl olmadım kızlra ama dun test yaptım 2.çizgi yok gene
2-3 saat sora baktım var gibi o zamanda gcersız oluodu dimi o test kızlar ya bosuna umıtlenmek te ıstemıorum yada tamamen pisikolojik yaptım ben
gelmıo regl gecen ayda bole gecıktıydı cok umıtlendım ama oldum sonunda...ole işte bende...
sahi mi canim yaaa ilk kez duyuyorum boyle biseyi mutlaka denicem . ama yinede buna gerek duymayayim ben buna dimi umarim duymam da bu ay bebis gelir yaa(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?