Hamileler,Hamile kalmak isteyenler Bilgilerimizi Paylaşmaya NE dersiniz?

tarihler yazılıyor..
7 nisan batlıları da yazdım hamiş olarak degiştirmek üzereeeee (inşallah)
kızlar faydalı bilgilerinizi de bekliyoruz unutmayın burayı bilgi TOP(u)'igi yapacagızz hadi bakalım

Bebek Dostu Diyet

Uzmanlarca yapılan incelemeler sonucunda beslenme ile doğurganlık arasında çarpıcı bağlantıların olduğu anlaşılmıştır. Bebek dostu bir diyetin dört temel kuralı şunlardır;

1-İşlenmiş yiyecekler (beyaz ekmek ve pirinç gibi) yerine daha yavaş sindirilen karbonhidratlar (sebze ve tam tahıllar gibi) seçmelisiniz.

2-Trans (hidrojene)yağlardan uzak durmalısınız.

3-Doymuş yağlar yerine doymamış yağları tercih etmelisiniz.

4-Proteini hayvansal ürünler yerine çoğunlukla bitkisel besinlerden almalısınız.

Bu tarz glisemik indeksi düşük besinlerden oluşan bir diyetin kan şekerini dengede tutarak hem diyabeti önlediğini hem de kalp damar sağlığını güçlendirdiği uzun zamandır biliniyor. Bununla beraber doğurganlık üzerinde de etkisi büyüktür. Basit karbonhidratlar gibi kan şekerini aniden yükselten yiyecekler yediğinizde, bedeniniz daha fazla insülin üretir ve bu vücudunuzda daha fazla testosteronun dolaşıma girmesi demektir. Zamanla yumurtlama fonksiyonları da bundan etkilenmeye başlar.Farklı tipte yağ ve proteinler,kandaki glikoz ve insülin değerini etkiler.Bu yüzden bir an önce bol bol meyve ve sebze yeme alışkanlığı kazanma da fayda var.Ayrıca sepeti kırmızı et yerine mümkün olduğunca balık,fındık,yumurta ve fasulye ile doldurmalısınız.

kızlar demekki napıyoruz mutfaga koşuuupp margarinleri çöpe atıyoruz ilk olarak
sonra da meyelerimizi sebzelerimizi düzenli tüketiyoruz inşallah
SÖZ MÜ

sös kızz senı yıyerım yiyerr :))

canikolarrr benim cikmam lazim kocis gelir birazdan disari cikcaz gidip hazirlaniym bari seviyorum hepinizi yarin herkes test yapiyor tamam mi guzel haberlerle gelcez burya hadi opuldunuzzzzz:))

baldırlarımın arkasında bende de agrı oluyor arada ama bilemiyorum yine de yarın herey belli olur inşallah.. sen de git aksatma derim canım...
bat ne peki onu bekleyelim birlikte

Bilemem ki bu konuda cesitli söylentiler var

eger bu sefer normal yimirtlarsam o zaman 28- 30 gün siklüsüm

yaniiii ya 24 ya 25 yada 26....

püffffffff

ben gecen ya ilk defa adet döngümü takip etmeye basladim o yüzden yeni yeni kesif ediyorum

canikolarrr benim cikmam lazim kocis gelir birazdan disari cikcaz gidip hazirlaniym bari seviyorum hepinizi yarin herkes test yapiyor tamam mi guzel haberlerle gelcez burya hadi opuldunuzzzzz:))

tamam canım yarın görüşürüz iyi gezmeler dikkat et göbüşüne yegenimiz var orada

bana da dua et yarın için
hayırlı geceler...

kızz senn kesiflerını de sneı de yerimmm yerimm:)

ovulasyonla takip etsen bu ay olur mu?
ne zaman yumurtladıgını görürüz ya da yumurtlayacak mısın onu da görürüz ne dersin?
ben yazıyım yine de tarihi bi hedeff olsun ki beklenen günler cabuk geçsin hem

wuuw dsarı he bu saatten snra kıskandım hee..tama canm öptm cok dıkkat et ii eglenceler

kubsenımm neden konsmuonn yaaa susmaa senn enerjıne ihtıyacmzda varrr....kızz tubii nerdesinn allah senı yıne nereye gttinn

Merhaba arkadaslar...oncelikle Allah hepinize hayirlisiyla hamile kalmayi nasip etsin...topiginize soyle bir goz attim..cok sicaksiniz..:))
Ben de 3. denememde yine hayal kirikligina ugradim...umudum nisandan sonraya kaldi...
Sizlere bir sorum olucak...burada istedigimi sorabilirim ancak..cunku calismalara baslaadigimizi yakinlarimdan kimse bilmiyor...
Benim adetlerim hep duzenliydi...28 gunde bir adet goruyordum..ancak korunmayi biraktiktan sonra ( hapla korunmadim) 2. denememizden itibaren hem yumurtlama gunlerim hem de adet gunlerim degismeye basladi mesela 14. gun yumurtlamam gerekirken 18. gun yumurtladim ve adet dongum 28 gunden 30-31 gunlere cikti...bu ay normalde 4 nisanda adet gormem gerkiyordu ama su an hala kanamam baslamadi..bu sabah koyu pembe akinti geldi ama kan yok hala.....Sorum su: sizlerde de korunmayi birakinca duzensizlikler baslamismiydi?
Beni aydinlatirsaniz cok sevinirim..:))

Hayırlı geceler benim güzel anne adaycanlarım..
Rabbim herkesin gönlüne göre şirin mi şirin tatlı mı tatlı yemeye doyulmaz bebişler nasip etsin.
Ama en önemlisi hayırlı evlat olmalarını nasip etsin..
geceniz hayır olsun göbüşünüz bebek dolsun canlarım..
Yeni dogan güneşle birlikte yüreginize yeni umutlar dogsun inşallah..
AMİİİİİİNNNN

MUCKSLANDINIZ

Yarın görüşmek dileğiyle
HAMİŞ KALIN (ESEN KALIN )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…