bendee geldiiimmmm topik hepimize ugur getirsinnn hayirli olsunnn canlariimmm:)
bendee geldiiimmmm topik hepimize ugur getirsinnn hayirli olsunnn canlariimmm:)
hoşgeldin exbattaşımsefalar getirdin...
7 nisandı bat dimi ?
hosbuldukkkk kuzuu... eveeetttt battasimmmm... butun battaslar toplandik toplandik biz birbirimizden cok hoslandik hoslandikkkkk hahaaaaaa
insallah canimmm kizlarrr varyaaa hissediyorum yarin bu topikte hamis patlamasi yasiycazzzz ins...
Bebek Dostu Diyet
Uzmanlarca yapılan incelemeler sonucunda beslenme ile doğurganlık arasında çarpıcı bağlantıların olduğu anlaşılmıştır. Bebek dostu bir diyetin dört temel kuralı şunlardır;
1-İşlenmiş yiyecekler (beyaz ekmek ve pirinç gibi) yerine daha yavaş sindirilen karbonhidratlar (sebze ve tam tahıllar gibi) seçmelisiniz.
2-Trans (hidrojene)yağlardan uzak durmalısınız.
3-Doymuş yağlar yerine doymamış yağları tercih etmelisiniz.
4-Proteini hayvansal ürünler yerine çoğunlukla bitkisel besinlerden almalısınız.
Bu tarz glisemik indeksi düşük besinlerden oluşan bir diyetin kan şekerini dengede tutarak hem diyabeti önlediğini hem de kalp damar sağlığını güçlendirdiği uzun zamandır biliniyor. Bununla beraber doğurganlık üzerinde de etkisi büyüktür. Basit karbonhidratlar gibi kan şekerini aniden yükselten yiyecekler yediğinizde, bedeniniz daha fazla insülin üretir ve bu vücudunuzda daha fazla testosteronun dolaşıma girmesi demektir. Zamanla yumurtlama fonksiyonları da bundan etkilenmeye başlar.Farklı tipte yağ ve proteinler,kandaki glikoz ve insülin değerini etkiler.Bu yüzden bir an önce bol bol meyve ve sebze yeme alışkanlığı kazanma da fayda var.Ayrıca sepeti kırmızı et yerine mümkün olduğunca balık,fındık,yumurta ve fasulye ile doldurmalısınız.
kızlar demekki napıyoruz mutfaga koşuuupp margarinleri çöpe atıyoruz ilk olarak
sonra da meyelerimizi sebzelerimizi düzenli tüketiyoruz inşallah
SÖZ MÜ
baldırlarımın arkasında bende de agrı oluyor arada ama bilemiyorum yine de yarın herey belli olur inşallah.. sen de git aksatma derim canım...
bat ne peki onu bekleyelim birlikte
canikolarrr benim cikmam lazim kocis gelir birazdan disari cikcaz gidip hazirlaniym bari seviyorum hepinizi yarin herkes test yapiyor tamam mi guzel haberlerle gelcez burya hadi opuldunuzzzzz:))
Bilemem ki bu konuda cesitli söylentiler var
eger bu sefer normal yimirtlarsam o zaman 28- 30 gün siklüsüm
yaniiii ya 24 ya 25 yada 26....
püffffffff
ben gecen ya ilk defa adet döngümü takip etmeye basladim o yüzden yeni yeni kesif ediyorum
Bilemem ki bu konuda cesitli söylentiler var
eger bu sefer normal yimirtlarsam o zaman 28- 30 gün siklüsüm
yaniiii ya 24 ya 25 yada 26....
püffffffff
ben gecen ya ilk defa adet döngümü takip etmeye basladim o yüzden yeni yeni kesif ediyorum
canikolarrr benim cikmam lazim kocis gelir birazdan disari cikcaz gidip hazirlaniym bari seviyorum hepinizi yarin herkes test yapiyor tamam mi guzel haberlerle gelcez burya hadi opuldunuzzzzz:))
sen aseriyon mu kizzz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?