• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileler,Hamile kalmak isteyenler Bilgilerimizi Paylaşmaya NE dersiniz?

kıslar yardım edın kafayı yıyecem tuvalete gırdım kabızım soylemesı ayıp cok zorlanmıştım.aradan bır saat sonra tekrar gırdıgımde adet olmusum hayatta bukadar erken olmazdım ne oluyo kıslar

tatlım benim bi kaç arkadalım bu ay hep erken oldu hava değişimi sanırım 10 gün önce oldu birisi..ondan kaynaklanıyoda olabilir..

canım senin bat 19 u değil miydi lekelenme olabilir mi acaba..

kanama cok mu canım yoksa lekelenmemi sadece? kabızsan ondan gelmiş olabilir mi arkadan yani? ona bi dikkat et belki ordandır hemen telaşlanma dur bakyım

tatlım benim bi kaç arkadalım bu ay hep erken oldu hava değişimi sanırım 10 gün önce oldu birisi..ondan kaynaklanıyoda olabilir..

ya bılmıyorum ıste kıslar sasırdım kaldım ama normal lekelenme seklınde ne agrı ne bışıy hıcbışey yokken gelınce sasırdım:(

kızlar buldum nasıl yapıcağınızı hamile olanlar kullanıcı kontrol panelinden profili düzenleye girip Bebeğinizin Tahmini Doğum Tarihi kısmına bebeğiniz tahmini doğumtarihini yazdığınız zaman çıkıyo tarih aralarına - koymanız gerekiyo

bılmıyorumkı ya hayırlısı soktayım suan hıc boyle olmamıstı bukadar erken:(

canım yat dinlen biraz ayaklarını uzat güzelce bakalım kanama devam ederse erken oldun demektşr ama etmezse ooohhh ooh bebişimiz yerleşiyo demektir sanırımmm bekleyim görelm ama sen dinlenmeyi ihmal etme ilaç falan içme tamam mıı

ayy heyecanlandım şimdi topigimizin ikinci annesi geliyor sanırımmm İNŞALLAAAHHH :16::16::16:

kızlar selaaammm
test sonucumu büyük bir onurla sunarım :1:

$DSC02574.JPG

NEGATİİİFFFF
demekki hayırlısı buymuş...
buna da şükür...

Rabbim herkezin gönlüne göre versin inşallah.

kızlar selaaammm
test sonucumu büyük bir onurla sunarım :1:

Eki Görüntüle 387311

NEGATİİİFFFF
demekki hayırlısı buymuş...
buna da şükür...

Rabbim herkezin gönlüne göre versin inşallah.

kırmızılar geldi mi de seviniyorsun yaa dur bakalım az belli olmaz belki testin algılayacagı kadar hcg yoktur daha..
olmasa da hayırlısı tatlım ne yapalım bi dahaki aya kısmettt :16:

[video=youtube;2xmdZHtpHdA]http://www.youtube.com/watch?v=2xmdZHtpHdA[/video]

kızlar mucizeye bakıınn yaaa tüylerim diken diken oldu biz de yaşayabliriz inşallah en kısa zamanda bu duyguyu muhteşem bişeyy
Rabbim dualarımızı geri cevirmeee noluurrr :43:

nann aynenn tuylerm dken dken oolduu ne kadar gsel bse yaww kaç kez izledımm aynı oluom hep agladım yaw:14:

kırmızılar geldi mi de seviniyorsun yaa dur bakalım az belli olmaz belki testin algılayacagı kadar hcg yoktur daha..
olmasa da hayırlısı tatlım ne yapalım bi dahaki aya kısmettt :16:

tatlım benim yaa :)
hala pozitif düşünüosun bitanem benim...
olurum 1-2 güne.
eger hamile olsaydım çıkardı tatlım.
ama yok.
hep diyoruz,Rabbim hayırlısını verdiye.
cidden de benimiçin hayırlısı buydu.
HAMD OLSUN RABBİME...

hayırlısı neyse o olsun inşallah

amin canım. Allah Razı Olsun...

canım yat dinlen biraz ayaklarını uzat güzelce bakalım kanama devam ederse erken oldun demektşr ama etmezse ooohhh ooh bebişimiz yerleşiyo demektir sanırımmm bekleyim görelm ama sen dinlenmeyi ihmal etme ilaç falan içme tamam mıı

ayy heyecanlandım şimdi topigimizin ikinci annesi geliyor sanırımmm İNŞALLAAAHHH :16::16::16:

sanmıyorum ama hayırlsı cnm benım ben cıkıyorum sımdı dun gece gec yattım sabahj erkende ıs geldım bıras uyumam gerek esımgelene kadar oda uzulece sımdı ya:(

Gebelikte 1.Hafta

Gebelik annelik deneyimi yaşamamış biri için çok farklı bir histir bu süreçte anne adayı neler yaşayacak ve bebeğin gelişimini nasıl destekleyecek sorularını tüm anne adayları merak ediyordur.Gebeliğin 1. haftası çok önemlidir

Bu hafta henüz hamile değilisiniz yani bir bebeğiniz yok. Döllenme birkaç hafta içerisinde gerçekleşecek bu durum haftayı önemsiz kılmaz. Bu haftada gebelik görevini planlamalısınız.Yaşadığınız her adet dönemi sizi muhtemel bir gebeliğe vucutta hormon değişikliği salgılayarak hazırlar

Bayanlar hep neden adetin ilk gününün gebelik hesaplamalarında kullanıldığını merak ederler İşte bu sorunu cevabı vücunuzun gebeliğe hazırlık yaptığı haftanın gebeliğin ilk haftası kabul edilmesidir diyebiliriz. Tüm dünyada gebelik için uygulanan prosedur budur.

Kendinize bir gebelik takvimi yapın takvimde adet kanamasını yaşadığınız ilk günü ve adetinizin bittiği günü işaretliyeniz. Eğer sizin için çok zor değilse ki öyle olmalı bu takvimi gebe kalmayı planladığınız dönemden bir kaç ay önce tutmaya başlamanız size hesaplamalarda kolaylıkı sağlar. Kadınlar için adet süresi ortalama 28 gündür. Tabi bu süre değişkendir bir kaç günlük kaymaların olması doğaldır Adet süresini hesaplamak için yaptığınız bu takvim aslında sizin gebe kalma ihtimalinin en yüksek olduğu dönemleri bilme konusunda size avantaj sağlayacaktır Kadınlar adet kanamasının bittiği günden 12-14 gün sonra yumurtlarlar. Bebeğinizin olma htimalinin en yüksek olduğu dönem kadınların yumurtlama döneminin 1 gün öncesi veya sonrasıdır . Eeğer hamilelik ihtimalini yükseltmek istiyorsanız son adet kanamasının olduğu günden 11 gün sonraki üç gün içerisinde ilişkiye girmeniz önerilir

Gebeliğin 1. Haftasında Bebek (Döllenme)

Döllenme yumurtanın spermle buluşmasıyla oluşurur yumurta yumurtalıklardan bırakıldıktan sonra bir kaç gün canlı kalabilir.

Yumurtanın yumurtalıktan fallopian tüpüne yolculuğu yaklaşık 12-24 saatliz bir zaman diliminde gerçekleşir.

Yumurtanın spermle döllendiği yer Fallap tüpüdür. Spermler genellikle bir yumurtadan daha uzun süre hayatta kalabilir fakat sadece en güçlü ve en hareketli olanı perviks ve uterusu geçerek fallop tüpüne vararak yumurtayı döller

1. Haftanın Önerileri
Adet dönemlerinizi ve adet sürenizi not almanız size hesaplamalarda kolaylık sağlar.
Eğer bir bebeğiniz olsun diyorsanız, ilişkide korunmayın. Eğer korunma amacıyla doğum kontrol hapı gibi hormon düzeyinizi değiştiren ilaçlar kullanıyorsanız bu ilaçları kullanmayı bırakın ve vucudunuzun normal hormon düzeyine ulaşmasını bekleyin
Folik asit takviyesi alabilir ve folik asit içeren gıdalar tüketin
Her gün egzersiz yaparak ve sağlıklı beslenerek aktif ve sağlıklı olmaya çalışın.
Sağlıklı ortamlarda takılın ve doğal besinler almaya çalışın aşırı kilo, sigara, ilaç kullanma ya da genel olarak sağlıksız bir yaşam tarzı gibi etkenlerin tümü hamile kalmanızı olumsuz etkileyebilir.
Özel bir sağlık durumunuz yoksa mümkün olduğu kadar ilaç kullanmamaya çalışın . Özellikle gelişme döneminin ilk haftalarında bazı ilaçların bebeğe zararı olduğu biliniyor.
Hastalıklara karşı drençli olmanızı sağlayan bağışıklık yeteneğinizi ölçün. Sizin ve bebeğinizin korunması için neler yapmanız gerektiğini doktorunuza danışın

Back