Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Hamileler,Hamile kalmak isteyenler Bilgilerimizi Paylaşmaya NE dersiniz?
bekleyelim yaa sabırlı olalım o zaman ben de merak ediyorum seni ve cooook sevincem hamişsen şimdi negatif cıkar erken oldugu içn boşuna üzülmeyelim bi kaç gün daha bekleyelim sonra yaparken bize de haber verirsin birlikte seviniriz inşallah
hamilelik belirtisi de olabilir ama belirtiler hiçbir zaman kesin sonuc vermedigi için bişey diyemiyorum ki canım bekleyip görcez az kalmış batına sabret tatlım
bekleyelim yaa sabırlı olalım o zaman ben de merak ediyorum seni ve cooook sevincem hamişsen şimdi negatif cıkar erken oldugu içn boşuna üzülmeyelim bi kaç gün daha bekleyelim sonra yaparken bize de haber verirsin birlikte seviniriz inşallah
hamilelik belirtisi de olabilir ama belirtiler hiçbir zaman kesin sonuc vermedigi için bişey diyemiyorum ki canım bekleyip görcez az kalmış batına sabret tatlım
kızlar merak ettiğim bir konu var benim.hani yumurtlama gününde ağrı olur ya benim hala ağrım var ara ara kasıklarımda.bu ymurta çatlamadığı zamanlarmı oluyor.yoksa hamilelik belirtisi olabilirmi.daha önce bebek düşünmediğimz için hiç dikkatli değildim bu konularda.
yumurta catlamayınca agrı oluyor mu bilmiyorum ama yumurtlarken kasıklarda agrı oluyo sanırım bi iki aydır farkettim bende akıntı da oluyor zaten yumurta akı gibi belki yumurtlıyorsundur degerlendir gunleri her ihitmale karsı bata kaç gün var ?
yumurta catlamayınca agrı oluyor mu bilmiyorum ama yumurtlarken kasıklarda agrı oluyo sanırım bi iki aydır farkettim bende akıntı da oluyor zaten yumurta akı gibi belki yumurtlıyorsundur degerlendir gunleri her ihitmale karsı bata kaç gün var ?
Selam Hanımlar Buyrun bu topikte birlikte hamile kalalım Hamile arkadaşlar da buyursun onların bilgilerinden yararlanalım. Kürler yapalım,gezelim tozalım,kafaya takmadan tatlı sohbetlerle hamilelik yolunda birlikte yürüyelim Hamileler dogum tarihlerini yazsın,dogum yolculuklarında ki heyecanlarına eşlik edelim biz de birlikte hayallerimizi kuralım. Hamile kalmak isteyenler BAT (beklenen adet tarihi) yazsınlar Adet görmemeleri için dualar edelim ve batları heyecanla bekleyelim. Üzüntülerimizde teselli olalım birlikte,sevinçleri paylaşarak çogaltalım. Kafamıza takılanları soralım,cevap bulmaya çalışalım. :44: Haydi gelin pozitif olalım hamiş kalalım
GÜZEL HAMİŞLERİMİİİZZZZ CİCİ ANNE ADAYLARIMIZ :)
adesSeda : Hamiş (Dikkat! Göbüşünde mucize var :) ! )
BEKLENEN ADET TARİHLERİMİZ (UĞUR GÖNDER RABBİM!!!)
tubilosh : 7 nisan bur_mus : 15 nisan snowflaken : 15 nisan esrapo : 17 nisan bidiko : 18 nisan berkerim : 18 nisan sekerkiz67 : 19 nisan hatinn : 23 nisan (Ulusal Hamilelik ve Bebiş bayramı) mood : 26 nisan KUBSEN : 3 mayıs Huzur_34 : 8-9 mayıs sirinzeze : 8-9 mayıs beyazlım : 24-25-26 mayıs (Bebiş gönder hayırlısıyla Rabbim)
erkenden test yapmayı yasaklasak mı ne yapsak isteme zaten sabırlı ol yaa sonra üzülüyoruz cıkmayınca bi bekleyelim günümüz gecsin heyecanlanalım AY NOLUYO diyelim midemiz bulansın basımız dönsün kocişin kucagına bayılalım falan erkenden yapıyoruz testleri beklemiyoruz hiç yaa aaaa bak kızarım
erkenden test yapmayı yasaklasak mı ne yapsak isteme zaten sabırlı ol yaa sonra üzülüyoruz cıkmayınca bi bekleyelim günümüz gecsin heyecanlanalım AY NOLUYO diyelim midemiz bulansın basımız dönsün kocişin kucagına bayılalım falan erkenden yapıyoruz testleri beklemiyoruz hiç yaa aaaa bak kızarım
valla ben her seferinde test yaparken ilk önce ya hamileysem nasıl bakıcam diye korkuyorum sonra negatif çıkıncada üzülüyorum ama bu sefer yapmıcam günümü beklicem ben numaradan da bayılırım bi kere yapmıştım inanmıştı
Yumurtlama (Ovülasyon) Ne Zaman Oluyor ? Gebelik için en uygun zaman
Salgı İnceleme Yöntemi
Rahimağzından salgılanan mukus (mukus, "kaygan, yapışkan sıvı" anlamına gelir), adet döngüsü boyunca salgılanan hormonların (östrojen ve progesteron hormonları) etkisiyle döngünün farklı günlerinde farklı özellikler gösterir. Bu değişiklikleri anlayabildiğinizde yumurtlama gününüzün olduğu zamanı da doğru bir şekilde belirlemeniz mümkündür.
Günlük kontrollerinizde rahimağzı salgınızın özelliklerini işaret ve orta parmaklarınızı vajinanızın derinliklerine yerleştirerek belirlemelisiniz. Salgının bir kısmını parmaklarınızla toplayıp dışarı alabilirseniz işiniz daha da kolaylaşır.
Bakmanız gereken salgının kıvamı ve esnekliğidir: Rahimağzı salgısı adet döngüsünün ilk günlerinde yani östrojen hormonunun kanda yükselmeye başladığı zamanlarda yapışkan bir özelliktedir.
Daha sonra kan östrojen hormonu seviyesi yumurtlamanın hemen öncesinde en yüksek seviyeye ulaştığında kaygan ve oldukça esnektir, salgının çektikçe uzadığını görebilirsiniz ( Yumurtlama gerçekleştikten sonra salgı yine yapışkan, ancak çektikçe uzamayan özelliklerine geri döner.
Elinize gelen salgı yumurta akı kıvamlı, beyaz-sarı renkli ve baş ve işaret parmaklarınız arasında çektikçe, yani parmaklarınızı birbirinden uzaklaştırdıkça uzama eğilimi gösteren bir özellik taşıyorsa ve vajinanızın "ıslak" olduğunu hissediyorsanız bu, yumurtlamanızın kısa süre önce gerçekleştiğini veya yaklaştığını gösteren en değerli bulgulardan biridir. Mukusun en bol olduğu ve kıvamının en fazla olduğu gün yumurtlama gününüzdür. Bundan sonra rahimağzı salgınız giderek bu özelliklerini yitirir.
Bazal vücut ısısı ölçme yöntemi Yumurtlama olduktan sonra vücut ısısı önce hafifçe düşer, progesteron hormonu salgısıyla birlikte birkaç dizyem (derecenin onda biri) yükselir. Bu yöntemi kullanabilmeniz için elinizde bazal vücut ısısı ölçmeye uygun hassas bir termometreniz olmalıdır.
Yukarıdaki resimde bazal vücut ısısının günlere göre değişiminin grafiğe dönüştürülmüş şekli görülmektedir. Yumurtlamanın olduğu 14. gün ısının hafifçe düştüğüne, daha sonra belirgin bir şekilde yükseldiğine dikkat ediniz.
Bazal vücut ısısı ölçme yöntemi gebe kalınabilecek günlerin belirlenmesinde değil, yumurtlamanın olduğu ve böylece gebe kalma ihtimalinizin nispeten düşük olduğu günlerin belirlenmesinde daha çok işe yarayabilir. Bu yöntemi yumurtlamanızın olup olmadığını geriye dönük olarak belirlemek için doktor önerisiyle kullanabilirsiniz.
Vücut ısısının uykusuzluk, ateşli hastalıklar, yorgunluk, stres gibi olaylardan da etkilendiğini ve bu durumlarda arttığını unutmamalı ve bu yönteme çok fazla güvenmemelisiniz.
birde biseu daha sorucam kızlar benim hiiiccc akıntım falan olmuyor bu kasık agrılarıyla birlikte yumurtlama günümdede olmadı hic akıntım acaba hastalıgımın hemen ardından hamile kalmıs olabilrmiyim:S
valla ben her seferinde test yaparken ilk önce ya hamileysem nasıl bakıcam diye korkuyorum sonra negatif çıkıncada üzülüyorum ama bu sefer yapmıcam günümü beklicem ben numaradan da bayılırım bi kere yapmıştım inanmıştı
bende bir an önce öğrenmek istiyorum canım yaa... belirsizlik çokkötü. hava azaçılsa ben bi koşu gidicem de. ooluşu bırakıcak yer yok.kayınvalidem 3 sokak aşagıda... pfff