• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileleği düşünmemek...

ben 50 li gebelik testi aldim. ilac once bi test yapiorum. napim her ay acaba demekten kendimi garantiye aliyorum
Ben normalde hiç adet öncesi test yapmam ne kadar unutlansam da bu sefer 5 gün önce yaptım yapmaz olaydım :) bozunç..

Nazar değircez diye korkuyolar heralde :KK43: kendimi vebalı gibi hissediyorum

meraktan gebercekler cnm. banada diolar haatta arkadasin annesi dediki; ayse hamile sen daha kalamadinmi

cok afedersinjz. ddikodu edenlerin kizlari evlenmeden jlhamile kaldiklari icin. bize surekli soru soruolr

napalim cnm. elimizde olsa keske istedigimiz zaman kalsak. sizin sebepsizmi olmuyor
Evet
Ay bi de demiyorlar mı düşünmüyoruz biz kesinlikle iki sene falan
Öyle de kesin
Kendinden emin demişti ki arkadaşım
Şimdi bu ne
İki aylık hamile
Yemi evli
Gizlemiş
Ay çok kıskandım
Nazar edecem

Soruyolar düşünüyo muydunuz sürpriz mi oldu gibilerinden ...
Yani sayılır falan diyip geçiştiriyor
Allahım yaaa
Sen de hap alıp korunacak göz mü var
Resmen bilerek olmuş işte

Benden
Daha doğrusu herkesten şaklamış
İki ay geçmiş
Tam duydum, haber yayıldı
Zaten söylemesi gerekti
Söyledi tamam mı
Aynen şöyle ...
Naber ?
İyiyim falan dedim
Hamileyim dedi
E bu ne şimdi

Canım seni çok iyi anlıyorum. 4 senedir evliyim. Bebek olsun diye çok uğraştık olmadı. Tedaviye başlayalım dedik yumurtalıktaki kist küçülmedi derken hayattan soğudum. Ve gerçekten çocuk fikrini tamamen aklımdan sildim. Hatta o kadar sildim ki son adet tarihimi bile aklımda tutmayacağım artık hiçbir şeyi takip etmeyeceğim dedim. Gerçekten de öyle oldu. Bunu geçen ay dedim ve şu an hamileyim. Doktor son adet tarihimi sorunca bilmiyorum dedim düşün. Gerçekten dedikleri gibi tamamen vazgeçince Oluyormuş. Çok zor biliyorum ama hayatının merkeZinden bu konuyu çıkar canım. verirse rabbim verir o da en doğru zamanda verir. Herşeyin bir zamanı vardır senin de illaki olur canım. İnan çok iyi anlıyorum seni. Ve bu kadar yıpratma kendini. Rabbim sana da hayırlı sağlıklı bebişler versin.

Bunu nasıl yapabildiniz, nasıl tamamen aklınızdan atabildiniz?

Evet
Ay bi de demiyorlar mı düşünmüyoruz biz kesinlikle iki sene falan
Öyle de kesin
Kendinden emin demişti ki arkadaşım
Şimdi bu ne
İki aylık hamile
Yemi evli
Gizlemiş
Ay çok kıskandım
Nazar edecem
Bi de marifet sananlar var hemen hamile kalmayı napalım yanii allahtan gelen bişii bizim elimizde olan bir şey değil ki

Bi de marifet sananlar var hemen hamile kalmayı napalım yanii allahtan gelen bişii bizim elimizde olan bir şey değil ki
Evet
Aynennn
Bu arada bl dua vereyim
Arkadaşım yeni verdi Kandil’de bana şimdi regl okumuyorum
40 gün kesin inanarak oku
Belki de hamile oluruz

Benden
Daha doğrusu herkesten şaklamış
İki ay geçmiş
Tam duydum, haber yayıldı
Zaten söylemesi gerekti
Söyledi tamam mı
Aynen şöyle ...
Naber ?
İyiyim falan dedim
Hamileyim dedi
E bu ne şimdi
Bi de şimdi sen buna sölemiyo diye uyuz oldun ya hareketlerinden felan o şimdi sanacak ki hamile oldugun için davranışlarının değiştiğini sanacak

8234671C-F3CA-4B43-A055-1D6F3A2F6216.jpeg

Bi de şimdi sen buna sölemiyo diye uyuz oldun ya hareketlerinden felan o şimdi sanacak ki hamile oldugun için davranışlarının değiştiğini sanacak
Biliyorum
Ben d e düşündüm ama umrumda diil
Kıskandığımı sanıyorsa sansın
Benden iki ay gizlesin sora aaaa çok sevindim falan mı diyim
Konu açılmadığı sürece sesimi çıkarıp sormuyorum nasıl gidiyo die
Ve Artık ben de kendimden bahsetmicem
Ona
Hamilelik konusunda

Slm kızlar hepinizin yorumlarını okudum tek tek . Aynı dertleri yaşıyoruz. Ben de üç yıldır evliyim . Son bir senedir bebek istiyoruz. Çok tempolu bir işim vardı . Haziran’a kadar kafaya takmadan korunmasız ilişkide bulunduk ama nasip olmadı. İşimi bıraktım belki daha rahat olurum diye çünkü regl düzenim bile bozulmuştu çalışma hayatından dolayı. İşi bıraktım Temmuz’da dr. A gittik eşim de muayene oldu bir sorunumuzun olmadığını dedi doktor . Haftalık ilişki sayınızı artırın dedi Ağustos’ta kimyasal gebelik yaşadım tabi ben akıllı (!) hamile olduğumu öğrenince hemen ailelere söyledim . İki gün sonra kanamam oldu . Kaynanam sağolsun (!) düşük yaptı nyks diye diline doladı . Anlattım anne bu bir düşük değil diye ama anlamıyor . Görümcemle mutfakta geçen konuşurken yakaladım . “Allah kimine nasip eder , kimine de aratır .” Diyor . Nasıl üzüldüm halbuki eşim ile biz birbirimizi teselli ediyoruz olur inş diyerek sabrediyoruz. Ama kaynanam her gittiğimizde adet oldun mu bile soruyor . Geçen de tüp bebek tedavisi artık devlet karşılayacakmış diyor bana. Hiç yorum yapmadım.
.
Bu arada çevremde herkes doğuruyor hunharcaaa .. eşimle arkadaşlarımızla oturmayı kestik onları kıskandığımız için değil gidince herkesin sorularına maruz kalmamak için . Bir arkadaşım iki yıl önce ikiz Doğum yaptı . Sonra kazayla tekrar hamile kaldı geçen ay Doğum yaptı . Bu sadece bi örnek .... bi görümcem de üç çocuğu vardı bu Mart ayında dördüncü çocuğunu doğurdu . Anlat anlat bitmez.. Hayatımda beni anlayan şu an kimse Yok eşimden başka ... çok uzun yazdım biliyorum ama buradan başka içimi dökecek bir yerim Yok. Tşk ederim buraya kadar okuduysanız...

Merhaba. Yazdiklarinizi okudum ve inanin cok uzuldum. Kendinizi bu kadar yipratmayin. Nasip ne zaman ise o zaman bebeginiz sizinle olacaktir. Ben de 2 yillik evliyim. 2 aydir bebek dusunuyoruz. ikisinde de nasip olmadi. size hak veriyorum. ozellikle ilk olmadiginda ben de cok uzuldum ama sonra kendi kendimi teskin ettim. Şöyle düşünün ki bebeklerimiz bize ait diyoruz hep. bizim evlatlarimiz ama onlar bizim olmaktan çok bize emanet edilmiş canlar. Bizden ayri olarak bir kul bir bireyler ve onlarin dogum gunu hatta dogum saati bile belli. Biz istedigimiz kadar dikkat etsek de kendimizi de paralasak bunu degistirecek kudretimiz yok. o vakti beklemekten başka da çaremiz yok.

Slm kızlar hepinizin yorumlarını okudum tek tek . Aynı dertleri yaşıyoruz. Ben de üç yıldır evliyim . Son bir senedir bebek istiyoruz. Çok tempolu bir işim vardı . Haziran’a kadar kafaya takmadan korunmasız ilişkide bulunduk ama nasip olmadı. İşimi bıraktım belki daha rahat olurum diye çünkü regl düzenim bile bozulmuştu çalışma hayatından dolayı. İşi bıraktım Temmuz’da dr. A gittik eşim de muayene oldu bir sorunumuzun olmadığını dedi doktor . Haftalık ilişki sayınızı artırın dedi Ağustos’ta kimyasal gebelik yaşadım tabi ben akıllı (!) hamile olduğumu öğrenince hemen ailelere söyledim . İki gün sonra kanamam oldu . Kaynanam sağolsun (!) düşük yaptı nyks diye diline doladı . Anlattım anne bu bir düşük değil diye ama anlamıyor . Görümcemle mutfakta geçen konuşurken yakaladım . “Allah kimine nasip eder , kimine de aratır .” Diyor . Nasıl üzüldüm halbuki eşim ile biz birbirimizi teselli ediyoruz olur inş diyerek sabrediyoruz. Ama kaynanam her gittiğimizde adet oldun mu bile soruyor . Geçen de tüp bebek tedavisi artık devlet karşılayacakmış diyor bana. Hiç yorum yapmadım.
.
Bu arada çevremde herkes doğuruyor hunharcaaa .. eşimle arkadaşlarımızla oturmayı kestik onları kıskandığımız için değil gidince herkesin sorularına maruz kalmamak için . Bir arkadaşım iki yıl önce ikiz Doğum yaptı . Sonra kazayla tekrar hamile kaldı geçen ay Doğum yaptı . Bu sadece bi örnek .... bi görümcem de üç çocuğu vardı bu Mart ayında dördüncü çocuğunu doğurdu . Anlat anlat bitmez.. Hayatımda beni anlayan şu an kimse Yok eşimden başka ... çok uzun yazdım biliyorum ama buradan başka içimi dökecek bir yerim Yok. Tşk ederim buraya kadar okuduysanız...
Canım kayınvaliden düşük yaptıgını söylemiş kötü bir şey dememiş aslında ayrıca etraftakilerin çenesi kapanır en azından uzun süre konuşmazlardı ben kötü düşünmedim ama herkes doğuramaz tabii gibi laf etmesi ne haddine cahil insan

Merhaba. Yazdiklarinizi okudum ve inanin cok uzuldum. Kendinizi bu kadar yipratmayin. Nasip ne zaman ise o zaman bebeginiz sizinle olacaktir. Ben de 2 yillik evliyim. 2 aydir bebek dusunuyoruz. ikisinde de nasip olmadi. size hak veriyorum. ozellikle ilk olmadiginda ben de cok uzuldum ama sonra kendi kendimi teskin ettim. Şöyle düşünün ki bebeklerimiz bize ait diyoruz hep. bizim evlatlarimiz ama onlar bizim olmaktan çok bize emanet edilmiş canlar. Bizden ayri olarak bir kul bir bireyler ve onlarin dogum gunu hatta dogum saati bile belli. Biz istedigimiz kadar dikkat etsek de kendimizi de paralasak bunu degistirecek kudretimiz yok. o vakti beklemekten başka da çaremiz yok.
Canım sen 2 ay denemişsin ve ilk olmadığında o ladar üzülmüşsün 13 15 ay ve daha fazla bekleyen insanlar var biri de ben tabiki saati var bırda hepimiz de çok inançlıyız allahın hakkımızında hayrlısı neyse onu vercegini de bliyoruz biz burda derdimizi paylaşıyoruz aynı skıntılarla mücadele etmeye çalışıyoruz yoksa hepimiz her şeyin farkındayız merak etme

Canım kayınvaliden düşük yaptıgını söylemiş kötü bir şey dememiş aslında ayrıca etraftakilerin çenesi kapanır en azından uzun süre konuşmazlardı ben kötü düşünmedim ama herkes doğuramaz tabii gibi laf etmesi ne haddine cahil insan
Evet canım ben de zaten bir şey demiyorum kötü insanlar değil ama hemen olsun kafasındalar bi de çalıştığım için iki sene istemedik bu yüzden olmadığını falan düşünüyorlar

Canım sen 2 ay denemişsin ve ilk olmadığında o ladar üzülmüşsün 13 15 ay ve daha fazla bekleyen insanlar var biri de ben tabiki saati var bırda hepimiz de çok inançlıyız allahın hakkımızında hayrlısı neyse onu vercegini de bliyoruz biz burda derdimizi paylaşıyoruz aynı skıntılarla mücadele etmeye çalışıyoruz yoksa hepimiz her şeyin farkındayız merak etme
evet canim ben de eşim de cok uzulduk. benim en yakin arkadasim 7 yil sonra hamile kalabildi, psikolojisinin nasil oldugunu cok yakinen gordum. ayni sekilde iş arkadasim 4 yil sonra hamile kalabildi.bu basligi acan arkadas da sizler de tabiki inanclisiniz ve bunlarin farkindasiniz ama arkadas biraz olsun icim rahatlasin istiyorum demis. o yuzden paylasmis. insan icine sıkınti dusunce bilse de bazi seyleri duymak istiyor.ben o yuzden tekrarladim.bu sikintidan kurtulmanin da tek yolu sabir ve tevekkul sanirim. dediginiz gibi benim daha cok yeni daha az once bir test daha yaptim negatifi gordum sizin kadar yogun yasamayabilirim. sadece moral vermek icin yazdim. acisini kesinlikle kucumsemedim. cunku bu iş sonrada kısır donguye giriyormus. sitrese girdikçe zorlasiyormus. zor biliyorum ama kafayi boşaltmak, rahat olmak lazim.

Bir de iki yillik evliyim. Evliligimin birinci yili bitince çocuklari olmuyor dedikodusu kulaktan kulaga yayildi gitti. Daha cocuk bile dusunmuyorken ozellikle eşimin akrabalarindan beni her gören sen ne tembelsin, cok tembel çiktin, bir çocuk yap diyenler ne kadar fazlaydi. Ya her seferinde diyorum ya deneseydim de olmuyor olsaydi boyle sozler soylenir mi? insanlar gercekten cok acımasız.sonra her gören benim de cocugum olmamisti uzulme sonra oldu. falancanin da cocugu olmamisti uzulme. kayinvalidem her gordugunde regline şu kadar gun kaldi, hadi bakalim,oldun mi olmadin mi? ben hicbirine kulak asmiyorum. asip ta bir de bu hadsizler yuzunden kendimi sitrese sokup, işleri daha da zorlaştiramam.

Bir de iki yillik evliyim. Evliligimin birinci yili bitince çocuklari olmuyor dedikodusu kulaktan kulaga yayildi gitti. Daha cocuk bile dusunmuyorken ozellikle eşimin akrabalarindan beni her gören sen ne tembelsin, cok tembel çiktin, bir çocuk yap diyenler ne kadar fazlaydi. Ya her seferinde diyorum ya deneseydim de olmuyor olsaydi boyle sozler soylenir mi? insanlar gercekten cok acımasız.sonra her gören benim de cocugum olmamisti uzulme sonra oldu. falancanin da cocugu olmamisti uzulme. kayinvalidem her gordugunde regline şu kadar gun kaldi, hadi bakalim,oldun mi olmadin mi? ben hicbirine kulak asmiyorum. asip ta bir de bu hadsizler yuzunden kendimi sitrese sokup, işleri daha da zorlaştiramam.
Aynen canım insanlar öyle acımasız ki bu konuda bi de İnstagram bi açıyorum arkadaşlarım sürekli foto paylaşıyor Doğum yapıyorlar hemen hastane kapısı fotosu bi saat sonra paylaşılmış inş rabbim verir de hamile kalırsam milletin gözüne soka soka foto paylaşmayacağım.. bu konuda bence duyarlı olunmalı

Back