• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamile olup eşi anlayışsız ve kaba olan var mı?

Asla şiddeti onaylayan birisi değilim ve 3 sayfayi okudum
Birisi sadece motivasyonunuz neydi diye sormus ve cok yerinde bir soru olmus cunku adam psikolojik olarak siddet uyguluyor ama konu sahibi belli ki esi gibi negatif yuklu biri hemen bu yorumu yapan arkadasa uslupsuz sekilde cevap vermis
İki tarafta da hata var bence,konu sahibi de sutten cikmis ak kasik degil yani tencere kapak misali kocasiyla birbirini bulmuslar
Yorumlar destek amaçlı yazilmisken herkese fevri sekilde ates puskurur ve saygisizca yazarsa insanlarin ne yazmalarini bekliyordu ki?
Ben de ustten ustten yazana cok gicik olurum burada ama konuyu acan saygisizca davraniyorsa isine gelen cevaplari alip dogrulari gormuyorsa kendini de sorgulamali

Ben konu sahibesinin neden böyle davrandığını anlıyorum. Bana da hamilelikte ve lohusalıkta kötü davranan, psikolojik şiddetin alâsını gösteren bir eşim vardı, ben de buraya konu açtığımda sert yorum yapanlara içten içe çok yükseliyordum, aslında bu yükselme meselesi de zaten söylenenlerin doğruluk payının yüksek olması ve ve bu hataya düştüğü için kendine olan kızgınlıktan kaynaklanan bir yükselme.
Konu sahibi de bunların gayet farkında fakat b. Ktan hayatına bir gram ümit serpiştirecek, bunlara dayanma gücünü sağlayacak yorumlar bulurum belki diye gelmiş buraya yazmış.

Benim size tavsiyem, yaşlılarımızla konuşun siz, onlar size boşanmamak, yuvayı yıkmamak, sabretmek, saçı süpürge etmek, kendini feda etmek nasıl olur nasıl motivasyon bulunur çok güzel anlatır size. Burada hiç kimse sizin kendinizi ezdirmenize müsade etmez. Ben de buradaki kadınlar sayesinde böyle bir evlilikten kurtuldum şükürler olsun :)

9 haftalık hamileyim. Eşimle 2.5 yıllık evliyiz, evlendiğimiz ilk günden beri bir küs bir barışığız. Eşim asla hatasını kabul etmez eleştiriye gelmez, kavga edince kontrolden çıkar gibi üstüme bağırıp çağırıyor beni aşağılıyor hakaret artık küfür de var. Hatta bazen elini kaldırır gibi oluyor. Çok mutsuzum dün de aynı şeyi yaşadık. Tartışma çıktı orantısız tepki verdi psikolojik şiddet görüyorum hep. Ne yapmam lazım kendimi kapana sıkılmış hissediyorum. Bebeğim etkilendi diye çok korkuyorum evde hep bi huzursuzlıuk.
10 haftaya kadar gebelik sonlanabiliyor. Boşanacaksın ilerde belli tek başına bakabileceksen sorun yok. Kabullen durumu adam böyle biri sen ilerki hayatın için planını yap, o ne derse desin duymayacaksın artık bir kulaktan girecek diğerinden çıkacak. Umursama kayıtsız ol, sonsuza kadar eşin bunları yapacak sende kenara oturup ağlayıp üzülecek değilsin herhalde

Hanımefendi el kaldırdığını yazmış kadın bu mu abartmak? Siz ne kadar toz pembe bakıyorsunuz yahu benim evliliğim dört dörtlük var mı sıkıntı? Çok şükür hamileyim diye kocam önümde pervane bir kere bile bana sesini yükseltmedi ne hamileyken ne de değilken. Bunu kimse sorunsuz evlilik yaşamıyor diyerek güzelleyemezsiniz
Muhtemelen bu mesajı yazan kişinin evliliği daha beter, küfürbaz şiddete meyilli adam için empati yapılmasını istiyor. Sanki karısına merhamet etmeyen doğan çocuğuna merhamet edecek.
Boyle konularda adam narsist denilmeye başlandı, bu adamlar bildiğin insanlıktan zerre nasiplenmemis yaratıklar. Keşke çocuklar anne babalarını seçebilse

Ben konu sahibesinin neden böyle davrandığını anlıyorum. Bana da hamilelikte ve lohusalıkta kötü davranan, psikolojik şiddetin alâsını gösteren bir eşim vardı, ben de buraya konu açtığımda sert yorum yapanlara içten içe çok yükseliyordum, aslında bu yükselme meselesi de zaten söylenenlerin doğruluk payının yüksek olması ve ve bu hataya düştüğü için kendine olan kızgınlıktan kaynaklanan bir yükselme.
Konu sahibi de bunların gayet farkında fakat b. Ktan hayatına bir gram ümit serpiştirecek, bunlara dayanma gücünü sağlayacak yorumlar bulurum belki diye gelmiş buraya yazmış.

Benim size tavsiyem, yaşlılarımızla konuşun siz, onlar size boşanmamak, yuvayı yıkmamak, sabretmek, saçı süpürge etmek, kendini feda etmek nasıl olur nasıl motivasyon bulunur çok güzel anlatır size. Burada hiç kimse sizin kendinizi ezdirmenize müsade etmez. Ben de buradaki kadınlar sayesinde böyle bir evlilikten kurtuldum şükürler olsun :)

Çok geçmiş olsun sizin adınıza çok sevindim. Umarım bundan sonra çok güzel günleriniz olur.

Çok yakın bir arkadaşım da düğün günü bile kendisini ağlatan adamdan evlenir evlenmez çocuk yapmak istediğini söyledi. Bir yalvarmadığım kaldı yapmasın diye ve o süreçte bana o kadar öfkeliydi ki alttan altta onun evliliğini kıskandığımı bile ima etti. Neyse dilediği gibi oldu, hemen çocuğu oldu ve dediğime geldi. Üstelik şimdi masum bir bebek de var. O dönemki yaptığı hareketlerden dolayı özür diledi benden ama keşke özür dilemeseydi de beni dinleseydi. Dediğiniz gibi sadece kendine ve doğacak bebeğine eziyet olmasın istemiştim yoksa banane, kime ne kimin ne zaman kimden çocuk yaptığından. Kendim de toksik bir ilişkinin içindeyken verilen akılları dinlemedim o yüzden çok da bir şey diyemiyorum. Umarım böyle bir durumda olan her kadının bir an önce gözü açılır ve kendilerini kurtarırlar.

Size yaptığı şeylerin aynısını çocuğunuza da yaptığını hayal etsenize biraz. Ne kadar korkunç değil mi? Bir adam bir kadının üstüne yürüyorsa iki ay sonra tokat da atar döver de. Ben buna kolay kolay demem ama boşanmayı düşünüyorsan eğer o çocuğu aldırın.

9 haftalık hamileyim. Eşimle 2.5 yıllık evliyiz, evlendiğimiz ilk günden beri bir küs bir barışığız. Eşim asla hatasını kabul etmez eleştiriye gelmez, kavga edince kontrolden çıkar gibi üstüme bağırıp çağırıyor beni aşağılıyor hakaret artık küfür de var. Hatta bazen elini kaldırır gibi oluyor. Çok mutsuzum dün de aynı şeyi yaşadık. Tartışma çıktı orantısız tepki verdi psikolojik şiddet görüyorum hep. Ne yapmam lazım kendimi kapana sıkılmış hissediyorum. Bebeğim etkilendi diye çok korkuyorum evde hep bi huzursuzlıuk.
Kesinlikle psikolojini değmeyen ve insanlık bilmeyen o kaçan için bozma ve kendin için yaşa kendin için var ol keşke hamile kalmasaydın ama olmuş bikere bu saatten sonra da çocuğuna ve kendine değer ver ne gerek var ki böyle adamlarla evlilik kuruyorsunuz hiç mi anlamadın nişanlılık yada sevgililik döneminde Allah için ya

Hamile olduğunuz için degilki evliliğin ilk gününden beri böyleymiş evet bebek etkilenir hayatı boyu arada kalır.Esiniz değişmez ûzgünüm daha iyi birşey yazamadım.Olurda cekemiyecek hale gelirseniz bir planiniz olsun ne bileyim kenara para atın gidecek bir yeriniz varmı neleri alabilirsiniz ortak ev varmı..Lütfen bunları düşünün.

Hamilesiniz üzmek de istemiyorum ama o eş de sizi kaybetme korkusu ve size saygı kalmamış hiçbir kadın bunları hak etmez insan bari şu an biraz ara verir kavgaya üstünüze gelmeye Sizde üzülmemeye çalışın elinizden geldiği kadar cevap vermeyin kaçın kavgadan.Plan yapın bebek doğsun bir yol bulursunuz umuyorum

Hamile olup eşi kaba davranan var mı? Bunun için başlık açtım küstahlığınıza ve çok bilmişliğinize laf yetiştiremem ben. ! Bir daha da yazmayacağım. Teşekkürler
Olmaz olur mu? Aynı şekilde düşünmeden aman hemen üremeliyim diyen 10 kadından 9 u sizin gibi. Sadece genel güruh olarak sayıca fazla değilsiniz ondan sorunuza düzgün cevap denk gelemedi.

Önyargılı mesajlar atanlar, yaşımı koşullarımı ve hayatımı bilmeden atlattığım süreçleri bilmeden hatta benim hakkımda hiçbir şey bilmeden sadece yazdığım birkaç satıra göre vereceğiniz akla ihtiyacım yok. Kendiniz kullanın. Zor bir süreçteyim benzer şeyleri yaşayanlar varsa dertleşmek için yazdım. Bir de size cevap yetişitremem
Burda gerçekten hooop diye empati kurmadan yorum yapan çok insan var malesef insanın morali daha da bozuluyor böyleleri yüzünden
Hiç yapmasalar daha iyi

Merhaba arkadaşlar ben kırıcı konuştuysam fevri tepkilerimden dolayı özür dilerim sizden. Bazılarınız haklıydı gerçekler can yakıcıdır… zaten bir gerilim halindeydim belki de duymaya tahammül edemedim…Yalnız gerçekten özellikle kırıcı konuşan arkadaşlar da vardı onların da canı sağ olsun. Bırası da böyle bir mecraa işte. Sonuç olarak ben duygu yoğunluğumdan ötürü kendimi düzgün ve tam ifade edemedim bunları yazdığımda.
Eşim konusuna gelince, objektif olmak gerekirse normal zamanlarda dört dörtlük bir adamdır. Sorumluk sahibi evine bağlı ailemi çok sever sayar beni çok önemser değer verir. Tek kusuru fazla sert olabiliyor tartışma anlarında haklıysa insanı sözleriyle dövüyor. Yani benim de elim armut toplamıyor karşılığını veriyorum. Ama bu son tartışmada ilk defa tartışmayı fitilledim ve sustum, ben sustukça da daha fazla söyledi söyledi sustu. 3 gündür konuşmuyoruz. İşte bizim asıl sorunumuz ben konuşmasam o günlerce konuşmaz yanıma gelmez gönlümü almaz … Böyle olunca da gerilim devam ediyor. Bu defa o adımı atan ben olmayacağım. Çünkü bu hep böyle süregeldi. Haklı da olsam haksızda, ayağına giden arayı bulan hep ben oldum. Fazla vericilik anlayış ezikliktir. Adamın gözünde sıradanlaşırsın. Ben süt dökmüş kedi değilim bu arada, arıza çıkardığım çok olur genellikle tartışmaları başlatan kıskanç kaprisli yönüm de vardır. İlgiye muhtaç bir kadın olduğunuzu hissettirirseniz yandınız artık sıradansınız. Adam dünya iyisi olsun gözünde ezik ve zavallı yapar bu sizi.

Önyargılı mesajlar atanlar, yaşımı koşullarımı ve hayatımı bilmeden atlattığım süreçleri bilmeden hatta benim hakkımda hiçbir şey bilmeden sadece yazdığım birkaç satıra göre vereceğiniz akla ihtiyacım yok. Kendiniz kullanın. Zor bir süreçteyim benzer şeyleri yaşayanlar varsa dertleşmek için yazdım. Bir de size cevap yetişitremem
Doğru olmayan insana yaşım geçiyor diye çocuk yapmak, ömür boyu onunla uğraşmak demek.. Size bir şey yazıyorlarsa doğrular için yazıyorlar siz kandırılmak istiyorsanız doğru yer burası değil..

Doğru olmayan insana yaşım geçiyor diye çocuk yapmak, ömür boyu onunla uğraşmak demek.. Size bir şey yazıyorlarsa doğrular için yazıyorlar siz kandırılmak istiyorsanız doğru yer burası değil..
İyi zamanlarımız da çok fazla hep böyle değil ki. Yoksa ne diye çocuk yapacam ilk günden boşanırım gider. Bir de farkındalığı yüksek bir insanım öyle kör cahil kocacı kırar dizimi otururum çocuk yapayim düzelir gibi bir kafam da Yok.

Buraya yazma amacım, kadın olarak yaptıysan çekeceksin modunda zalimce yorumlardan çok basit bir destek ve empati, aynı yollardan geçenler varsa onlar nasıl davrandılar vs bu konularda destek almaktı. Ama anladığım kadarıyla bunun yeri burası değilmiş. İnsanlar destek olacağına bir de mutsuzluğundan zevk alıp düşene de bir tekme ben vurayım mantığıyla adeta dalga geçenler var. En iyisi susmak. Kim hayatımı biliyor ki ne kadar doğru tepkiler verecek dimi. Bunun yeri burası değil onu net anladım.

Normal şartlarda en nötr olan adamlar bile eşleri hamileyken yumuşar, karnında can taşırken kırmaktan dökmekten çekinmeyen adamdan ne eş olur ne baba. Kocayı geçiyorum iş arkadaşımız komşumuz hamile olsa hassasiyetimiz artarken hayat arkadaşı, baba olacak insanın nasıl artmaz, bu merhametsizliğin sevgisizliğin en üst seviyesi geliyor bana. Doğacak bebeğe üzülüyorum bu toksik hayata gelecek ve sözlü şiddetten oda nasibini alacak hatta anne karnında almaya başladı bile. Keşke her bebek sevgi dolu ailede doğabilse..

Back