Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Saçmalık değil canım,doğum tarihi bu şekilde hesaplanıyor,en son adet tarihinden itibaren gün sayılıyor,o tarihte bekar olmanla alakalı değil.Evet ilkkez geç kalmıştım ya geçen cuma gircektim ama ben en son adetimde bekardım 10 gün sonra evlendim bunu doktora söledim saçmalık bu son adet tàrihime göre hesaplanırsa 30 nisanda evlendim 20 nisanda adet gördüm imkansız bu yani benim hesaplamama göre 7+4 doktora göre 20 nisandan bu yana 9 haftalık çok şaşırdım doğrusu![]()
Allah yardımcın olsun canım,bu konuda bir bilgim yok,olan arkadaşlar vardır inşaallah,korkma kendini strese sokma,Allah'a bırak...Bende çok yeni ve acemi hamileyim benim biraz sıkıntım var tsh değerim yüksek endrekonolojiye gidicem perşembe günü 4 haftalık hamileyim tsh yüksek olan varmı aranızda canlar.korkuyorum bişey olur diye
Doktor değilsin demiş,değer olarak da öyle görünüyo,peki başka bişey dedi mi,adet gecikmesi var mı?Selam.lutfen hamileler bakarmisinjz kan testi yapdirdim 10 çıkdi doktor hamile deyilsin dedi dogrumu sizce yardim acil lutfen
Ama herkes 5in üzerinde olursa hamile oldugunu soyluyorDoktor değilsin demiş,değer olarak da öyle görünüyo,peki başka bişey dedi mi,adet gecikmesi var mı?
Benim değerim yüksek çıkmıştı,oyüzden yazdığın değerle ilgili çok kesin bilgim yok,ama genelde bu değer üstü hamilelik var diye okumuştum.Doktor da değilsin demiş ama başka bişey demediyse,biraz bekle tekrar test yaptır ya da başka doktora git.Adet gecikmen var mı yazmamışsınAma herkes 5in üzerinde olursa hamile oldugunu soyluyor
Benim durumum biraz karisik ben 6sinda adet oldum amaaz oldu cok az sonra gutdum doktora d3dim hicbirsey soylemedi simdide 15 gunu.bide bende hcg yazilmamis kagitda.sizde oylemi yazilmisdi.bende progestoronu ölcmuslerBenim değerim yüksek çıkmıştı,oyüzden yazdığın değerle ilgili çok kesin bilgim yok,ama genelde bu değer üstü hamilelik var diye okumuştum.Doktor da değilsin demiş ama başka bişey demediyse,biraz bekle tekrar test yaptır ya da başka doktora git.Adet gecikmen var mı yazmamışsın
Tuhaf. yinede bekarken hamileymişim olarak hesaplanması toplum olarak yanlış anlaşılmaya çok fazla müsaitSaçmalık değil canım,doğum tarihi bu şekilde hesaplanıyor,en son adet tarihinden itibaren gün sayılıyor,o tarihte bekar olmanla alakalı değil.
En son görülen adetin başladığı gün gebeliğin başlangıcı kabul ediliyor ve toplam gebelik süresi yaklaşık 280 gün, yani 40 hafta olarak hesaplanıyor. Aslında gebeliğin başlangıcı yani döllenme,son adetin, ilk gününden yaklaşık 14 gün sonra olmaktadır. Ancak zamanlamanın doğru yapılabilmesi bakımından, son adet tarihi, gebeliğin başladığı tarih olarak kabul edilir.
Adetin kaçıncı günü gitmiştin 21.gün progesteron testi yapıyolar doktorun istemiş olabilir yumurtan çatlamış mı diye o test yapılırLutfen yardimci olurmusunuz hamieleler bende hcg testi yerine progestoron yapmislar anlamadim ya bu neden boyle yapmislarki
Yok canim ben bebek varmi yokmu onun icin test yapdirmisdim ama onlar progestorona bakmoslar ya niye boyle yapmislarkiAdetin kaçıncı günü gitmiştin 21.gün progesteron testi yapıyolar doktorun istemiş olabilir yumurtan çatlamış mı diye o test yapılır
Gebelik için özellikle kan verdiysen yanlış bakmışlardır ama değer çokk yüksekse 25-30 gibi ozaman da bebek olabilir
Hayır yanlış anlaşılmaya falan müsait değil, çünkü doktorlar tarafından hesaplama bu şekilde ve bilimsel olarak metodu bu,yani herzaman böyle hesaplanır.Tuhaf. yinede bekarken hamileymişim olarak hesaplanması toplum olarak yanlış anlaşılmaya çok fazla müsait![]()
Peki sonucu aldın mıYok canim ben bebek varmi yokmu onun icin test yapdirmisdim ama onlar progestorona bakmoslar ya niye boyle yapmislarki
Kızlaaarr merhaba ben de 13 haziranda hamiş olduğumu öğrendim :)
Perş kan verdim 193.14
Bugün de ultrason için gideceğim inşalah yavrumun kesesini görürüm
Size de hayırlı olsun bebişlerinizz[/QUOT]
Hayırlı olsun arkadaşım,seni bdv de yorumlarda bazen görürdüm,ordan hatırladım.Bugün inşaallah görürsün,Allah analı babalı büyütsün.
Canim simdi dikkatle bakdim bana foto atdigi icin iyi anlamamisdim simdi anladim dogru bakmislar hcg deyerine bakmislar ama 10.8 cikmis sence hamilelim varmidir yo cok uzuluyirumPeki sonucu aldın mı
Canım dert etme gebelik oluşmuşsa progesteron yükselir ordan bile anlaşılır
Değerin kaç?
Bir yanlışlık olmuş belli ki inşallah hayırlı ve güzel haberler alırsın
Canım 5 üstü gebelik var demek :) yarın tekrar kan verCanim simdi dikkatle bakdim bana foto atdigi icin iyi anlamamisdim simdi anladim dogru bakmislar hcg deyerine bakmislar ama 10.8 cikmis sence hamilelim varmidir yo cok uzuluyirum
Üzülme sakın daha çok çokk yeni ondan düşük biraz belki doktora sormalısın bunu canımCanim simdi dikkatle bakdim bana foto atdigi icin iyi anlamamisdim simdi anladim dogru bakmislar hcg deyerine bakmislar ama 10.8 cikmis sence hamilelim varmidir yo cok uzuluyirum