hamile olduğunu bildiği halde sigara içmeye devam edenler var mı?

ben tam 9 gündür sigara içmiyorum.bgun 27.haftadan gun aldım.öncesinden de ortalama 3 tane içiyordum.son 10 yıldır sigarasız geçirdiğim bir 24 saatim olmamıştı.ama bi anda içmiycem artık dedim zaten içtikçe kahroluyordum içenler iyi anlar.ben bile inanamıyorum ama aramıyorum hiç.Ha aklıma geldiği oluyor tabı ama hemen şunu dıyorum.kızım temiz hava alıyor rahat nefes alıyor.ayrıca sigara içen arkadaşlarımın çocuklarının hiçbiri doğru dürüst meme emmemiş.inanın doğum sonrasını duşunmem de çok etkılı oldu bırakmamda.ona verebileceğim en güzel şey anne sütü ama nıkotın sutun tadını ve kalıtesini bozduğu için bebek memeyi tutmuyormuş.Ha gayret be kızlar sıkın dişinizi.

bu arada nolur geçti artık demeyın.ben de içtim 25-26 hafta ama zararın neresinden dönersenız kardır.bi sıtede son 1 aydabile bıraksanız bebeğinize gıden oksıjen artar doğum da rahat eder yaıyordu.unutmayın dunyaya gelmek için onlar da çok çaba sarfedıyorlar.guçlü ciğerlere ıhtıyaçları var.

ben hamile olmadan 2 ay önce bırakmıştım ama arkadaş ortamında çok nadir içiyodum sonra hamile olduğumu öğrenince sigara içen arkadaşlarımla dahi görüşmüyorum bebğim herşeyden daha önemli onun sağlığı herşeyden daha önemli eşimde benim yanımda içmiyo zaten sigara kokusundan tiskindim hele ilk aylarda sigara içen insanların yanına dahi yaklaşamıyodum şimdi o kadar değil rahatsız ediyo beni ama midem bulandıracak kadar değil

ne mutlu sana.benım de pazar gunu 1 ay olucak içmeyeli.

malasef bende arada bir bitane bazen günde 1tane içiyorum ,

öfff işte ozamanlarda kendimden nefret ediyorum

ama günde 15tane içiyordum ancak bu kadar başarabildim

tarnsfere 2 gun kala bıraktım içmiyorum
canım ceksede
kendı kendıme telkınde bulunuyorum
sen bunu yapana kadar neler cektın sımdı rıske atma dıye kaydirigubbakcemile5

ayyy cok utanıyorum ama bnde günde 1 tane içiyorum nebiliyim yaa canım istiyor sonra vicdan azabı çekiyoyum
hamile kalmadan önce yarım paketi buluyordu içtğim ama şimdi 1 tane onuda bitirmek istiyorum nasıl olcak bilmiyorum

benimde canım çekiyo eşimde içiyo kokusu siniyo üstüne o kokusundan şimdileri canım çekiyo ama bebğim için içmiyorum ondan dahamı önemli benim hayatımın mutluluğu o allahın bana verdiği en güzel hediye onu koruyup kollamaksa benim görevim onu zehirlemek hakkım değil sonuçta oda bi canlı ya bişey olursa içtiğin her bi dal sigara onun biraz daha geri büyümesine sebeb oluyo ve direnci az oluyo hastalıklara daha açık bi bebek oluyo zararını bile bile neden içilirki doğurduktan sonra iç iyi bişey olsa neysede bebeğine zarar inanın ben önceden günde 1 2 paket sigara içiyodum hatta nasıl bırakıcam hamile olursam diye kara kara düşünüyodum ama allah kolaylığını veriyo bıraktım daha içmicem dedim ve içmedim vicdan azabı çekecene rahat bi şekilde yatağıma yatarım daha iyi hem kendim için hem bebeğim için bu gerekliydi ve yaptım bıraktım içimde rahat bebeğimde sağlıklı daha ne olsun :)

ceemre çok güzel yazmıssın canm bende hamile olduğumu öğrendim an bıraktım senin yazdığın sebeplerden dolayı onunn bana ihtiyacı var ve o bu hayata gelmeyi istemedi ben istedim madem istedim o küçücük cana herşey feda olsun dedim ve bıraktım hamileliğimin 5 ayında her gece rüyalarımda sigara içtim :) her seferide gerçek gibiydi sonra rüyamda bile içtikten sonra kendime kızıyordum neden içtim diye sabah kalkıyordumki rüya ohh diyordum şuan bebeğim 9 aylık ve ben artık hiç aramıyorum sigarayı hiç aklıma bile gelmiyor.
arkadaslar ben bıraktıysam herkes bırakır hayatımda tek vazgeçilmezim sigaramdı günde 10 15 içerdim asla şimdiye kadar bırakmaya bile kalkısamadım çünkü biliyodum olmayacağını kii sadece bunu bıraktıran bebeğim oldu iykide bıraktırmış nefes almak ne demek bunu çok ii biliyorum artık.ormanda oksijeni şimdiye kadar hiç çekmemişim cigerlerime bunu fark ettim.

Hamileyken içilen her bir sigara da 17 dakika bebeğin beslenmesi duruyormuş.E anne adayları sizce bu kötülüğü bi anne yapabilir mi?Ben yaklaşık10 ay kadar sonra hamile kalmayı planlıyorum.BUgün sigarayı bıraktım.Hazırlıklara başladım yani

Boyle bır alıskanlıgı hıc yasamadım. Yasayan annelere Allah kolaylık versın. Rabbım ıcmeme ıradesını versın canlarım

ben evlenmeden 7 - 8 ay önce bırakmıştım iyikide bırakmışım evlendikten bir ay sonra hamile kaldım hamile kalana kadar zor kısmı atlatmış oldum sonrada canım istemedi .

ya bendede aynı dert bende doğurmak üzereyim ama içiyorum malesef bende ilk aylarda tiksinmiştim ama şimdi yine içiyorum 4-5 tane günde. bebeğimde bi problem yok çok sağlıklı dio doktor ama bende aynı şekilde vicdan azabı çekiyorum çok korkuyo insan ama sanki sigaraya aşeriyorum bende yaaa

bende ilk 3 4ay içmedim ama ne yazıkki bulantım vs m geçti bi taneden bişe olmaz dierek tekrar başladım :KK43:kendimden nefret ediorum ama çok iradesizim ne yazıkki....

ben hamile kalmadan önce içiyordum ama bebeğimin olduğunu öğrenince hemen bıraktım çocuğum 1 yaşına gelesiye kadar içmedim malesef şimdi içiyorum ama günde 4-5 falan yinede olsun sonuçta içiyorum yane keşke bırakabilsem çok istiyorum eşimde diyorki bidaha hamile kal bırakırsın yaaaa tabi zaten 2 tane var allah onlara ömür versin neyse inşallah biz sigara içenler en kısa zamanda bırakabiliriz aminnnnnnnnnnn:nazar:

Ahh ahhh bu konuda en büyük dertlilerden biriydim hamileyken....

Millet sigaradan tiksindi ben resmen sigaraya aşerdim ve günde 4-5 tane içiyordum ama hepsi bitmiyordu tabi...

Şimdi burdan sakın içmeyin demeyi çok isterdim ama kendimden biliyorum ben yapamadım umarım yapan arkadaşlar olur...

aynen yaaaa.bende aynı durumdayım.

sakın yanlış anlamayın beni ama ben sgara içen anneleri çok bencil buluyorum
yazık içinizdeki atan kalbe ,cana
bulursam burada paylaşırım sigaranın bebeğin üzerindeki etkilerini okumuştum bir yerde
okudukça şok oldum bu kadar etkisi olabiliyormu yaa dedim
bebeğin yüz simasında bile etkileri varmış düşünebiliyormusunuz.. bebeğin yüzünün şeklinde bile etkili

ben bir bebeğimi kaybetmiştim çok şükür sonradan oğluma kavuştum şuan ikizlere hamileyim
onlara zarar gelecek her türlü yiyecekten her türlü şeyden uzaktayım canım istese bile yemiyorum
onlar için ne faydalıysa onları tüketmeye çalışıyorum

ama bu sigara konusunda ne yazıkki iyiniyetli olamayacağım
bağımlı dahi olsanız en azından bebek için bırakılır bence bu sigara
o minicik bebeklere haksızlık etmeyin lütfen. bence buna hakkınız yok

bırakılamayack bişey değil ben bunu alsa kabul etmiyorum 20 yıl 30 yıl içen insanlar var bir çırpıda bırakmış
demekki istenilirse bırakılabiliyor bence bırakamıyorum diyenler bahane yapıyor

Ben içiyorum ama gebelğimde bebeğim de iyi gidiyor diye düşünmek yanlış . Sigara erken doğuma sebebiyet verirse o zaman gebeliğin iyi gitmesinin hiçbir hükmü kalmaz. Kaldı ki doğduktan hemen sonra ya da ilkokul dönemlerinde kalpve akciğer hastalıklarına yaşıtları yakalanmazken yakalanan bebekler var. Yani gebelikte etki etmedi, çocuğuma zararı dokunmadı demek yanlış. Tamamen Pandoranın kutusu. İlerleyen yıllarda bebeğinizin alnına kendi ellerinizle ne yazdığınızı ancak Allah bilir.Kundağınızdaki bebeğinizin dudaklarına koymakla aynı şey yaptığınız.

Gene de büyük konuşmak istemiyorum Allah kolaylık ve irade gücü versin. Ama bir hikaye anlatayım.

Hikaye üniversite dönemimdeki bir doktorun başından geçiyor. Tam hatırlamıyorum ya anatomi ya patoloji dersimize giriyordu. Senelerce müptelayken sigarayı bir andan bıraktığından bahsetti. Bir gün ne yazık ki 4 yaşındaki bir bebenin otopsisine girmek zorunda kalıyor. Cocuğun ciğerlerinin bitmiş ve kapkara halini görünce soruşturuyor ki ana baba sigara içiyor. Yaşadığı o şokla bir daha ağzına sigara sürmüyor.

Tamam çocuklarımızı herşeyden koruyamayız ama bundan koruma imkanımız var.

Hamile olmadan önce günde 1 paket bile içtiğim oluyordu rahat rahat. Zaten bulantılar başladığında içemiyorsunuz. İşte sorun bulantılar geçtiğinde başlıyor, biraz tutun kendinizi. Azaltarak bırakacağım demek kendini teselli etmekten başka bir şey değil, bir anda atın. Ben de zorlandım ilk bıraktığımda, ama yapacak bir şey yok bırakmak zorundayız. Dayanamayıp bir gün içtim ama öyle bir his ki sanki küçücük masum meleğimi kendi elimle zehirliyor gibi hissettim, organlarını, o minicik ciğerlerini mahvettiğimi düşündüm. O günden beri içmiyorum. Günde 4 tane sigara bebeğinizin bedensel engelli doğmasını neden olan en büyük etkenlerden biri. O sigarayı her içine çekişinizde bebeğinizi mahvettiğini hatta hayatına mal olabileceğini düşünün.

X