hamile olduğunu bildiği halde sigara içmeye devam edenler var mı?

O

OcerenO

Ziyaretçi
merhaba kızlar çok merak ettim hamile olduğunuzu bildiğiniz halde sigara içmeye devam edeniniz var mı?diye ben tedaviye başlamadan bırakmıştım zaten ama eşim içiyo ama onun yanımda içmemesine rağmen üzerine sinen kokudan bile rahatsız oluyorum siz ne alemdesiniz?

ben günde 4 tane filan içiyodum hamile olduğumu öğrendim bıraktım hemen eşimde balkonda içiyo geçenlerde eşimin elinden aldım içime çekmemle boğuluyodum yani..bence içmemek lazım çok zararlı bebekelrimiz için bukadarcık bi fedakarlık yaparız dimi..

bencede kesinlikle haklısın bişey olmaz dr günde 4 taneye izin verdi diyenlere inanamıyorum bize zararı olan bişey nasıl bebeğimize zarar vermesin ki????????

çok güzel ya bütün anne adayları bu konuda bilinçli demek ki hiç sigara kullanan yok:lepi:

Sigarayı yaklaşık 3 yıl önce bıraktım ama 2 ay önce canım çok çekiyordu ve 4 tane falan içtim, hamile olduğumu bilmiyordum, şimdi aklıma geliyor ve korkuyorum, bişey olmaz demi kızlar? Eşimede yanımda içirmiyorum artık.Birde hamile kaldığımı bilmeden 2-3 tane gripin ve thylhot lardan almıştım, umarım bişey olmaz.

hamile kalığı öğrendim ve bıraktım sigarayı
şimdi oğlum 2 yaşında veee ben maalesaf şu zıkkıma gene başladım geçen yıl

hamile kaldigimi ogrenmeden 1 ay once esimle beraber biraktik simdi oda bende icmiyoruz..
sigara icen kisilerin yaninda bile durmamaya ozen gosteriyorum
insan kendi icin bile yapmadigi fedakarliklari bebegi icin yapiyormus

valla canım ben hamılelıgım boyunca sıgara kullandım ama 2 ay kadar içmediğim donemde tıksınmıstım ama gerı kalan surecte içtim ve hala sıgara kullanıyorum allaha sukur bebegımde hıc bı sorun olmadı ama genede vıcdanen rahat degılım uzgunum

Bebek düşünmeye başlamamla hemen bıraktım eşim benden önce bırakmıştı. 1 yıl olucak bırakalı. kaydirigubbakcemile5

Sigaradan önceki hayatım ve sigaradan sonraki hayatım diye ikiye ayırıyorum.:lepi:

Sigara içenlere en büyük duam Allah tiksindirsin -tatlicadiarzu-

Ahh ahhh bu konuda en büyük dertlilerden biriydim hamileyken....

Millet sigaradan tiksindi ben resmen sigaraya aşerdim ve günde 4-5 tane içiyordum ama hepsi bitmiyordu tabi...

Şimdi burdan sakın içmeyin demeyi çok isterdim ama kendimden biliyorum ben yapamadım umarım yapan arkadaşlar olur...

oğlumda hamileliğimi ilk öğrendiğim gün bırakmıştım ama bu bebeğimde öyle olmadı
tabi yıllar geçmiş doğumdan 1yıl sonra filan başlamştım tiryakilik artmış.
bu bebeğime hamile kalmadan önce günde 10 kesin içiyordum öğrendikten sonra 3taneyi geçmedim yarım yarım içiyordum çünkü içenler bilir başım berbat tutuyordu drumda 3 tane içebilirsin demişti.
ama içim hiç huzurlu deildi bebğimi zehirlediğimi bilmek ilkinde bıraktığım halde bunda bırakamamak beni kahrediyordu.
zorlanmadıkça içmiyordum ve böle böle kızlar ben yaklaşık 4 hftadır filan içmiyorum 2 hfta bilerek içmem bile aklıma geldikçe üzülüyorum. Şimdi vücut alıştı İÇMİYORUM kızlar.
MUTLUYUM,HUZURLUYUM...

oğlumda hamileliğimi ilk öğrendiğim gün bırakmıştım ama bu bebeğimde öyle olmadı
tabi yıllar geçmiş doğumdan 1yıl sonra filan başlamştım tiryakilik artmış.
bu bebeğime hamile kalmadan önce günde 10 kesin içiyordum öğrendikten sonra 3taneyi geçmedim yarım yarım içiyordum çünkü içenler bilir başım berbat tutuyordu drumda 3 tane içebilirsin demişti.
ama içim hiç huzurlu deildi bebğimi zehirlediğimi bilmek ilkinde bıraktığım halde bunda bırakamamak beni kahrediyordu.
zorlanmadıkça içmiyordum ve böle böle kızlar ben yaklaşık 4 hftadır filan içmiyorum 2 hfta bilerek içmem bile aklıma geldikçe üzülüyorum. Şimdi vücut alıştı İÇMİYORUM kızlar.
MUTLUYUM,HUZURLUYUM...

çok sevindim canım bırakmana allah tamamına erdirsin inşallah sağlıkla kucağımıza alalım hepimiz bebeklerimizi:lepi:

benimde sigaram bitmişti hem dışarı çıkcaktım hemde eve dönüşümde gebelik testi yaptırcaktım dedimki kendi kendime eğer hamileysem almıcam paket eğer değilsem bi paket alıp gidicem eve dedim ve sonuç hamile çıkınca almadım halada almadım bebeğim 6 aylık ve hala tek çöp bile içmedim eşim de gayret etti ama başaramadı oda balkonda soğuklardada olsa içmeye devam ediyo malesef inş. bi gün oda bırakır :))

benimde sigaram bitmişti hem dışarı çıkcaktım hemde eve dönüşümde gebelik testi yaptırcaktım dedimki kendi kendime eğer hamileysem almıcam paket eğer değilsem bi paket alıp gidicem eve dedim ve sonuç hamile çıkınca almadım halada almadım bebeğim 6 aylık ve hala tek çöp bile içmedim eşim de gayret etti ama başaramadı oda balkonda soğuklardada olsa içmeye devam ediyo malesef inş. bi gün oda bırakır :))

benim de eşim aynı soğukta balkonda içiyo sigarasını eee katlanacak eğer çok içmek istiyosa

benim hamileyken içen doğumdan sonrada içen hemde fazlasıyla içen arkadaşlarım var .ben hamile olduğumu öğrendiğimde bıraktım eşimde yanımda içmedi doğum yapınca içmeye başladım emziririkende sütümden geçer diye sigarayı bırakacağıma bebeğime süt vermeyi kesdim şimdi hala içiyorum bebeğim 18 aylık hiç anne sütü içmedi sırf benim sigara içme isteğim yüzünden çok pişmanım

ben bırakamadım nefret ediyorum kendimden.çok kötü bir örnegim . çok denedim.çok mücadele ettim .sürekli lanet ettim kendimeneden yapamıyorum diye ama başaramadım iradesizim ben onu anladım.mümkün oldugu kadar kendimi tutuyorum ama sonuçta gene içiyorum

gezinirken bi sitede denk gelmiştim. paylaşmak istedim.

sigara_anne.jpg

Hamileyseniz ve sigara içiyorsanız, henüz doğmamış bebeğinize de sigara içiriyorsunuz demektir! Sigara içen annelerin bebekleri, içmeyen annelerin bebeklerine göre daha zayıf doğmaktadır. Eğer, hamilelik sırasinda çok sigara içerseniz (bir paketten fazla), bebeğinizin kilosu daha da düşük olacaktir. Daha da kötüsü, nikotin bebeğinizin gelişimi için çok gerekli olan oksijeni yok edecektir. Bebeğin gelişimi tehlikeye girecektir. Sigara içen bir annenin zayıf ama önemli bir sağlık problemi olmayan bir bebek dünyaya getirdiğini düşünelim. Doğumdan sonra, bebek kilo alacaktır ama yedi yaşına geldiğinde, yaşıtlarından çok daha zayıf, daha kısa boylu olacaktır. Zekasının düşük olma ihtimali de çok yüksektir. Okula başladığı zaman, sigara içmeyen annelerin çocukları daha çabuk okuma-yazma söküp daha başarılı olurken, bu zavallı çocuk annesinin sigara içmesi yüzünden her konuda yaşıtlarından daha geri kalacaktır.

Anne olmak çok zor bir iştir. Çok sorumluluk gerektirir. Her anlamda sağlığınız iyi olması gereklidir. Sigara içen insanlar, içmeyenlerden daha çok hastalanır, hemen hemen hepsinde ciddi sağlık sorunları çıkar ortaya. Dünyada, her yıl akciğer kanserinden ölen sigara tiryakisi kadın sayısı 30.000'dir. Sigarayı hemen bırakırsanız, çocuklarınızla geçireceginiz yılları arttırmış olacaksınız unutmayın.

Siz sigarayı bırakınca, bebeğinizin kazanacaklari sizin için yeterli değil mi? Onun sağlıklı doğmasi, sağlıklı büyümesi anne-baba için büyük bir hazinedir. Evinizde sigara tüketimi sona erdikten sonra, çok kısa bir süre içinde hem siz hem de tüm aileniz daha temiz ve sağlıklı bir ortamda yaşamaya başlayacaksınız. Kısa sürede, hiç sigara içmeyenler gibi sağlığınıza kavuşacaksınız.

Sigara bırakmak çok kolay değildir, ama asla imkansız da değildir. Kendinize bırakmak için bir tarih ve bir yol belirleyin, ama asla bıraktım demeyin, sadece ara verdim, içmiyorum gibi davranın. Aileniz için yapabileceğiniz daha iyi bir şey olamaz.

arkadaşlar nolur bırakın inanın sigara içen anne adaylarını duyunca ne kadar üzülüyorum bilemezsiniz keşke bıraksanız
bir anlık zevk için bebklerinizi zehirlemeyin nolurrr

canım sigaradan zevk almıyorum sadece vicdan azabı çekiyorum içerken. ama başka bişeyde düşünemiyorumbebege zarar vermeyecegnibilsem sigara bırakma merkezlerindeki seanslara katılacagım. ama o tedavilerin sigara içmekten daha zararlı oldugunu duydum. zararsız oldugunu bilsem inanın şimdi kalkar giderim.bu şekilde sgara bırakan varmı arkadaşlar

kızlar bende climen diye bi ilaç içtim çok korkuyorum yardım?

X