• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamile olduğum için iş sorunu

Canim uzgunum ama iş bulma ihtimalin yok istersen katolog isi yapabilirsin belirli kozmatik urunlerini ev hanimlari cevresine satiyor falan onun gibi
Onunda pek bi geliri yok aslinda cevremdekiler yapiyo

Durustce olmayack belki ama soylemeyin hamile oldugunuzu. Hem dogum parasi da alirsiniz

Gerçekten ciddi mi yazdınız bunu? İşe başlarken sağlık raporu alınması lazım orda hamile olduğu zaten ortaya çıkar. Öyle olmasa bile çalışan gebelik durumunu bildirmek zorunda bildirmediği takdirde işverenin haklı fesih yoluyla tazminat ödemeden işten çıkartma hakkı mevcut

Gerçekten ciddi mi yazdınız bunu? İşe başlarken sağlık raporu alınması lazım orda hamile olduğu zaten ortaya çıkar. Öyle olmasa bile çalışan gebelik durumunu bildirmek zorunda bildirmediği takdirde işverenin haklı fesih yoluyla tazminat ödemeden işten çıkartma hakkı mevcut
1 yil gecmeden kidem 6 ay gecmeden ihbar zaten alamiyorsunuz. Kurumsal yerlerde istenebilir belki ama cogu yer saglik raporuistemiyor. Gerci bu devirde ha denilince is bulunmuyor. Benim tanidiklarim var rapordan sonra isveren tarafinda fesih yaptirip, issizlik maasi bile aldilar. Mali müşavirim olan seylerden bahsettim. Neyse abartilacak durum yok. Iyi gunler

Eg

Egitim durumum orta okul malesef nasil bir ise girecegimi bile bilmiyorum

Bir çocuğunuz var, 2.çocuğa hamilesiniz
Daha nasıl bir işe gireceğinize dair de planınız yok.
Deneyiminiz var mı, hiç çalıştınız mı?
Yaşadığınız yer küçük mü, büyük mü?
O kadar zor ki istediğiniz şey.
Önce ne istediğinize karar verin.
Büyük yerlerde yaşıyorsanız muhtemelen konfeksiyonlarda filan çalışırsınız geçici, haftalıklı çalışılan yerler var.

Evlere temizleme boncuk nakış vs veren yerler var oradan iş alıp evde yapabilirsiniz

1 yil gecmeden kidem 6 ay gecmeden ihbar zaten alamiyorsunuz. Kurumsal yerlerde istenebilir belki ama cogu yer saglik raporuistemiyor. Gerci bu devirde ha denilince is bulunmuyor. Benim tanidiklarim var rapordan sonra isveren tarafinda fesih yaptirip, issizlik maasi bile aldilar. Mali müşavirim olan seylerden bahsettim. Neyse abartilacak durum yok. Iyi gunler

Biliyorum tazminatı örnek olarak gösterdim yani değil yeni işe giren yıllardır çalışan kişi gebeliğini bildirmezse tazminat ödenmeden işten çıkartılabilir. Sizin verdiğiniz örnek çok başka. Sağlık raporu istemeyen bir yer sigorta yapmaz dolayısıyla önerdiğiniz gibi doğum parası da alınmaz. Mali müşavirmişsiniz üstelik ama kusura bakmayın verdiğiniz akla hayret ettim. Size de iyi günler

Biliyorum tazminatı örnek olarak gösterdim yani değil yeni işe giren yıllardır çalışan kişi gebeliğini bildirmezse tazminat ödenmeden işten çıkartılabilir. Sizin verdiğiniz örnek çok başka. Sağlık raporu istemeyen bir yer sigorta yapmaz dolayısıyla önerdiğiniz gibi doğum parası da alınmaz. Mali müşavirmişsiniz üstelik ama kusura bakmayın verdiğiniz akla hayret ettim. Size de iyi günler
arkadasim sizinle tartisamayacagim sanki herkes isini hakkiyla yapiyor. Baska falan degil saglik raporunu genelde kurumsal yerler istiyor. Sonucta nelerini görüyoruz yalan mi soyleyecegim. Raporda hamile calismaz mi diyecek. Hey Allah im ya

Evden kek borek sarma yapip satabilirsiniz. Veya cocuk bakabilirsiniz. Terzilik yapabilirsiniz,ufak tefek giysi tadilati vs olabilir.Orta okul mezuniyeti ile disarida is bulmaniz zor. Bulsaniz da sigortasiz merdivenalti yerlerde tekstil isciligi,restoranlarda bulasikcilik falan olur onlarda da butun gun ayakta cok yorulursunuz hamile halinizle.

masabaşı bir iş olsa olabilirdi belki ama bilemiyorum en fazla 6 ay çalışırsınız zaten..

Mali musavir mi? 🙄

Back