- 26 Mart 2019
- 320
- 159
- 23
- 27
Hamileyken calismak zormuyduBen hamileliğin 7. Ayına kadar çalıştım sonra doğum paramı da aldım
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hamileyken calismak zormuyduBen hamileliğin 7. Ayına kadar çalıştım sonra doğum paramı da aldım
Cok iyi yapmissiniz. 4 ay paraniz yatar zaten raporlu çıkartamaz. eğer iyi ise hamilelik durumu son 1 ay yapip dogumdan sonra 3 ay bile yapabiliyor doktorlarBen hamileliğin 7. Ayına kadar çalıştım sonra doğum paramı da aldım
Onunda pek bi geliri yok aslinda cevremdekiler yapiyoCanim uzgunum ama iş bulma ihtimalin yok istersen katolog isi yapabilirsin belirli kozmatik urunlerini ev hanimlari cevresine satiyor falan onun gibi
Evet ben de öyle biliyorum. Ama parayı alabilmek için en az 90 gün sigortalı gözükmek şartCok iyi yapmissiniz. 4 ay paraniz yatar zaten raporlu çıkartamaz. eğer iyi ise hamilelik durumu son 1 ay yapip dogumdan sonra 3 ay bile yapabiliyor doktorlar
7. Aya kadar zorlanmadım hatta orucumu bile tutuyodum ama 7. Aydan sonra ağırlaşmaya başladım ondan sonra zaten işi bıraktımHamileyken calismak zormuydu
Evet son 1 yil icinde 90 gun sigortalı olmak zorunda. 8 haftalık gebelikte bu aralar girse ise rapor verilene kadar 90 gunu doldururEvet ben de öyle biliyorum. Ama parayı alabilmek için en az 90 gün sigortalı gözükmek şart
7.ayda zaten zorunlu izin verecek doktorlar. 4 ay rapor parasi alirsiniz. Bol seyler giyersiniz bir sure caktirmazsnz
Vallahi beni doktor 2 ayda 1 cagiriyor. Her hastaneye gitme hamilelikten miHer ay gitmesi gereken kontroller olduğunda ne diyecek iş verene?
Durustce olmayack belki ama soylemeyin hamile oldugunuzu. Hem dogum parasi da alirsiniz
1 yil gecmeden kidem 6 ay gecmeden ihbar zaten alamiyorsunuz. Kurumsal yerlerde istenebilir belki ama cogu yer saglik raporuistemiyor. Gerci bu devirde ha denilince is bulunmuyor. Benim tanidiklarim var rapordan sonra isveren tarafinda fesih yaptirip, issizlik maasi bile aldilar. Mali müşavirim olan seylerden bahsettim. Neyse abartilacak durum yok. Iyi gunlerGerçekten ciddi mi yazdınız bunu? İşe başlarken sağlık raporu alınması lazım orda hamile olduğu zaten ortaya çıkar. Öyle olmasa bile çalışan gebelik durumunu bildirmek zorunda bildirmediği takdirde işverenin haklı fesih yoluyla tazminat ödemeden işten çıkartma hakkı mevcut
Eg
Egitim durumum orta okul malesef nasil bir ise girecegimi bile bilmiyorum
1 yil gecmeden kidem 6 ay gecmeden ihbar zaten alamiyorsunuz. Kurumsal yerlerde istenebilir belki ama cogu yer saglik raporuistemiyor. Gerci bu devirde ha denilince is bulunmuyor. Benim tanidiklarim var rapordan sonra isveren tarafinda fesih yaptirip, issizlik maasi bile aldilar. Mali müşavirim olan seylerden bahsettim. Neyse abartilacak durum yok. Iyi gunler
arkadasim sizinle tartisamayacagim sanki herkes isini hakkiyla yapiyor. Baska falan degil saglik raporunu genelde kurumsal yerler istiyor. Sonucta nelerini görüyoruz yalan mi soyleyecegim. Raporda hamile calismaz mi diyecek. Hey Allah im yaBiliyorum tazminatı örnek olarak gösterdim yani değil yeni işe giren yıllardır çalışan kişi gebeliğini bildirmezse tazminat ödenmeden işten çıkartılabilir. Sizin verdiğiniz örnek çok başka. Sağlık raporu istemeyen bir yer sigorta yapmaz dolayısıyla önerdiğiniz gibi doğum parası da alınmaz. Mali müşavirmişsiniz üstelik ama kusura bakmayın verdiğiniz akla hayret ettim. Size de iyi günler
Mali musavir mi?Biliyorum tazminatı örnek olarak gösterdim yani değil yeni işe giren yıllardır çalışan kişi gebeliğini bildirmezse tazminat ödenmeden işten çıkartılabilir. Sizin verdiğiniz örnek çok başka. Sağlık raporu istemeyen bir yer sigorta yapmaz dolayısıyla önerdiğiniz gibi doğum parası da alınmaz. Mali müşavirmişsiniz üstelik ama kusura bakmayın verdiğiniz akla hayret ettim. Size de iyi günler