• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamile olabilir miyim? lütfen yardım. teşekkürler

ceydaberry

Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2013
31
0
16
İstanbul
Merhabalar, hep uzaktan sizi takip ederdim, ama son 1 haftadır beni uyutmayan, ağlama krizlerine sebep olan bir derdim olana kadar.. Tecrübelerinize güveniyorum, yazacağınız her yorum çok değerli. Teşekkürler.

Son 1 senesi nişanlı olarak, toplam 4 senelik bir birlikteliğim var. Ağustosta düğünümüz var kısmetse. Nişanlımla cinsellik yaşıyoruz. Sorum şu :

en son reglim, 5 aralıkta oldu. yani 11 - 12 gün adetim gecikti. Geri çekilme yöntemiyle korunuyoruz. Bu şekilde hamile kalan var mı?

Eczaneden 20 liralık şu hassas gebelik testlerinden aldım bir kaç gün önce, negatif çıktı.

Ayrıca aralık ayında ilişki günlerimiz nişanlımla, 12 aralık ve 31 aralıktı. Başka olmadık. Ovulasyon günlerime denk gelmiyor ve dikkatliydik. İçine bir şey kaçtığını zannetmiyorum.

Adetimin neden bu kadar geciktiğini bilmiyorum, hamile kalma riskim var mıdır? Test yapıp negatif çıkmasına rağmen?

Bu forumdaki hamilelik belirtilerinin hepsini okudum, geneli adet belirtileriyle aynı zaten. Çok büyük bir belirtim yok, sadece 3 gündür akşamları tam uyumadan önce başım dönüyor. Tabi bunun bir çok nedeni vardır..

1 haftadır uyuyamıyorum, strest içerisindeyim. Geri çekilme yöntemi, bu kadar gecikme, ve test sonucu negatif.. Ne düşünüyorsunuz? Çok korkuyorum.

Merhabalar, hep uzaktan sizi takip ederdim, ama son 1 haftadır beni uyutmayan, ağlama krizlerine sebep olan bir derdim olana kadar.. Tecrübelerinize güveniyorum, yazacağınız her yorum çok değerli. Teşekkürler.

Son 1 senesi nişanlı olarak, toplam 4 senelik bir birlikteliğim var. Ağustosta düğünümüz var kısmetse. Nişanlımla cinsellik yaşıyoruz. Sorum şu :

en son reglim, 5 aralıkta oldu. yani 11 - 12 gün adetim gecikti. Geri çekilme yöntemiyle korunuyoruz. Bu şekilde hamile kalan var mı?

Eczaneden 20 liralık şu hassas gebelik testlerinden aldım bir kaç gün önce, negatif çıktı.

Ayrıca aralık ayında ilişki günlerimiz nişanlımla, 12 aralık ve 31 aralıktı. Başka olmadık. Ovulasyon günlerime denk gelmiyor ve dikkatliydik. İçine bir şey kaçtığını zannetmiyorum.

Adetimin neden bu kadar geciktiğini bilmiyorum, hamile kalma riskim var mıdır? Test yapıp negatif çıkmasına rağmen?

Bu forumdaki hamilelik belirtilerinin hepsini okudum, geneli adet belirtileriyle aynı zaten. Çok büyük bir belirtim yok, sadece 3 gündür akşamları tam uyumadan önce başım dönüyor. Tabi bunun bir çok nedeni vardır..

1 haftadır uyuyamıyorum, strest içerisindeyim. Geri çekilme yöntemi, bu kadar gecikme, ve test sonucu negatif.. Ne düşünüyorsunuz? Çok korkuyorum.

Bir polikliniğe gidip test yaptırmayı düşünmez misiniz? KK nasıl tespit etsin idrar kan olmadan gebelik durumunu?

Bir polikliniğe gidip test yaptırmayı düşünmez misiniz? KK nasıl tespit etsin idrar kan olmadan gebelik durumunu?

Kan testinin sonucundan inanılmaz korktuğum için, burada önce bana biraz manevi destek verilebilir, içim rahatlatılabilir diye düşündüm.
Durum biraz ilginç çünkü, bu şekilde hamile olma ihtimalimin olup olmadığını öğrenmeye çalışmıştım yorumlarla.

Kan testinin sonucundan inanılmaz korktuğum için, burada önce bana biraz manevi destek verilebilir, içim rahatlatılabilir diye düşündüm.
Durum biraz ilginç çünkü, bu şekilde hamile olma ihtimalimin olup olmadığını öğrenmeye çalışmıştım yorumlarla.

Geri çekilme yöntemi ve hatta kondomla hamile kalanlar var forumda. Bu bir olasılık zaten.

Sonucu değiştiremeyeceğinize göre en güzeli üzerine gitmek. Ben kendi adıma bilmediğim şeyden korkarım, bildiklerimin çözümü daha kolay olur.

kendimden örnek vereyim kararını sen ver
2. bebeğime hamile olduğumu şöyle öğrendim.
adetim gecikti 1 hafta kadar
test yaptım negatif çıktı
doktora gittim kan tahlilinde hamile olduğum belirlendi.

testler bazen güvenilir olmuyor.

Geri çekilme yöntemi ve hatta kondomla hamile kalanlar var forumda. Bu bir olasılık zaten.

Sonucu değiştiremeyeceğinize göre en güzeli üzerine gitmek. Ben kendi adıma bilmediğim şeyden korkarım, bildiklerimin çözümü daha kolay olur.

Sanırım ben de bilmiyorum diye bu derece korkum. En azından bir netlik kazansa, ne yapacağımı bilirim.

Her türlü olasılıkla yüzleşebilmem için biraz cesaretimi toplamam lazım sanırım. Teşekkür ederim elmayra

valla canım herkesın ayrı bı derdı var tabıkı ama :ssz:
soylede bi durum var saygı duyuyorum kımseyı yargılayamam ama bebek için senelerce ugrasanlar varr oyle bebek kolay olmuyo yanii... ama kimisindede allah verdimi verıyoo...:17:
şimdi senin yapman gereken oncelıkle herseyden once bi beta hcg testı yaptırmakk ... ardından cıkan sonuc ne olursa olsun bı kadın dogum uzmanına gıt adetının 13 gun gibi bi sure kadar gecıkmesı normal bi durum deil ya yumurtlaman olmammısdır...:19: yada kist falan vardırr... bi muayine olman kesınlıkle sart evlenmeden once hem butun tahlıllerını herseyını yaptırmıs olursun ...

ayrıca bana sorarsanız madem nişanlısınız ve artk durum bu kadar ciddi safhada uzatmanın bı manası yok derım...:20:
ama hamıle olma olasılıgın cok cok dusuk .. belki kendını hamıle olduguna cok ınandırdıgın ve bunu kendıne soylemekden kaorkup stres yaptıgın ıcın bile gecıkmıs olabılırsın...

kendimden örnek vereyim kararını sen ver
2. bebeğime hamile olduğumu şöyle öğrendim.
adetim gecikti 1 hafta kadar
test yaptım negatif çıktı
doktora gittim kan tahlilinde hamile olduğum belirlendi.

testler bazen güvenilir olmuyor.

çok teşekkür ederim en iyisi kan testi yaptırmak. sanırım artık kaçış yok.
sağlık ocakları gebelik testi yapıyor mu bilginiz var mı acaba

Herkesin belirtileri farklı oluyormuş bundan emin olamayız ki o nedenle kan testi daha güvenilir olur.stres falan yaşadıysanız o da adet günün geçmesine sebep olabiliyor. ama 11 gün geçmiş olmadı tekrar test deneyebilirsin. bu arada hiçbir korunma yöntemi yüzde yüz etkili değildir canım. geri çekme yöntemi de aynı şekilde.

geri çekilme yöntemi bir korunma yöntemi değildir ki.üstelik çok da tehlikeli bir yöntemdir hamile kalma açısından.

bence bir kan testi yaptır,adetin gecikmiş ne olur ne olmaz.hem belki de stresten gecikmiştir.

valla canım herkesın ayrı bı derdı var tabıkı ama :ssz:
soylede bi durum var saygı duyuyorum kımseyı yargılayamam ama bebek için senelerce ugrasanlar varr oyle bebek kolay olmuyo yanii... ama kimisindede allah verdimi verıyoo...:17:
şimdi senin yapman gereken oncelıkle herseyden once bi beta hcg testı yaptırmakk ... ardından cıkan sonuc ne olursa olsun bı kadın dogum uzmanına gıt adetının 13 gun gibi bi sure kadar gecıkmesı normal bi durum deil ya yumurtlaman olmammısdır...:19: yada kist falan vardırr... bi muayine olman kesınlıkle sart evlenmeden once hem butun tahlıllerını herseyını yaptırmıs olursun ...

ayrıca bana sorarsanız madem nişanlısınız ve artk durum bu kadar ciddi safhada uzatmanın bı manası yok derım...:20:
ama hamıle olma olasılıgın cok cok dusuk .. belki kendını hamıle olduguna cok ınandırdıgın ve bunu kendıne soylemekden kaorkup stres yaptıgın ıcın bile gecıkmıs olabılırsın...

Hilbar, çok çok teşekkür ediyorum. Kimseyle konuşamıyorum bu konuyu doğal olarak, nişanlımın da söyledikleri hep aynı 'kafana takıyorsun diye de gecikmiş olabilir, psikolojiktir, bişi yoktur' diyor.. Hamile kalmak gerçekten bu kadar kolay olmamalı..

Ama dediğin gibi kan testinden kaçmamam lazım artık. İçim rahatlasın

Evet canım sağlık ocakları kanda gebelik testi bakıyor.Ben sağlık ocağında hemşireyim gel bakalım canım.İçin başka türlü rahatlamaz

geri çekilme yööntemiyle hamile kalan tanıdıklarım var... bu bi doğum kontrol yöntemi değil, sen farkına bile varmazsın...
gebelik testinde negatif çıktıysa hamile olma olasılığın düşük bence..ama yine de için rahat etsin kan testi yaptır kesin sonuç için...

Geri çekilme diye bi yöntem yoktur, çünkü risk büyüktür.
Madem daha nişanlısınız daha dikkatli olmalıydınız.
Test yapmadan anlayamazsınız ki. Tabi hemen oldu diye düşünmeyin yani ortada bişey yokken.

Hilbar, çok çok teşekkür ediyorum. Kimseyle konuşamıyorum bu konuyu doğal olarak, nişanlımın da söyledikleri hep aynı 'kafana takıyorsun diye de gecikmiş olabilir, psikolojiktir, bişi yoktur' diyor.. Hamile kalmak gerçekten bu kadar kolay olmamalı..Ama dediğin gibi kan testinden kaçmamam lazım artık. İçim rahatlasın

ben evlenmeden 6 ay once butun testlerımı yaptırdım ... beni yanlıs anlma sana kımsenın bısey demeye zaten hakkı yok ama cok cok dıkkatlı olmalısın benım bı tanıdıgım senın gıbı 5 yıl bı bırlıktelık yasadı ve bırlıktelıgı boyunca gerı cekılme yontemı yada komdomla korunduu ve evlendıı sımdı 3 yıllık evlı ama korunmamamalarına ragmen cocukları olmuyoo... uzun sure korunmakda rahımde kuruluk yapıyomus... cunkı bır kadın kadın oldukdan sonra rahmının spermlere ihtiyacı oluyomus spermler rahmı besler cunkıı... cok fazla korunmakda kısırlıga kadar giden bi sebebp olabılıyormus....

herzamn bi derdin oldugunda bizlerle paylaşabılırsın
:38:

prez.ıcımde kaldı , etresı gun hapına ragmen hamıle kaldım :S
gerı cekılme dıye bı yontemmı olurmus :S

prez.ıcımde kaldı , etresı gun hapına ragmen hamıle kaldım :S
gerı cekılme dıye bı yontemmı olurmus :S

ciddi misin ya.. ? :26:
gereken herşeyi yapmışsın ama yola düşmüş bile bebek...
ben buna kader derim işte..

Evli değilim ama kadınlar kulbünüde okuduklarımdn öğrendiğim kadarıyla geri çekilme bir korunma yöntemi değil ki hele siz nişanlısınız daha dikkatli düzgün yöntemlerle korunmayı neden düşünmüyorsunuz nişanlınızla çok mu zor bu devirde ben de bunu anlamıyorum açıkçası ne bu rahatlık herkeste.

Aynı olayı bende 4 gün önce yaşadım. Şuan bebek istemiyoruz ve adetim 12 gün gecikmişti. Ama adetin belirtileri vardı kasıklarda ağrı, göğüslerde hassasiyet... Adet olamayınca belirtileri psikolojik zannetmeye başlamıştım. En sonunda oldum, majezik kullanımı adette geciktirme yapabiliyormuş. Ben her adet dönemimde kullanıyorum. Siz de kullanıyorsanız o yüzden olabilir.

Aynı olayı bende 4 gün önce yaşadım. Şuan bebek istemiyoruz ve adetim 12 gün gecikmişti. Ama adetin belirtileri vardı kasıklarda ağrı, göğüslerde hassasiyet... Adet olamayınca belirtileri psikolojik zannetmeye başlamıştım. En sonunda oldum, majezik kullanımı adette geciktirme yapabiliyormuş. Ben her adet dönemimde kullanıyorum. Siz de kullanıyorsanız o yüzden olabilir.

İlaç kullanmıyorum, ama kanı sulandırır mantığıyla her akşam bir aspirin alıyorum, adet söktürmeye yardımcı olabilir belki diye...

bende de geçen hafta adet belirtileri vardı, adet döneminden 1 2 gün önce ben çok duygusal olup herşeye ağlarım. geçen hafta olur olmadık şeylere ağladım ve akıntım başladı. onu da tam regl olmadan 1 gün önce akıntım gelir. sonra bekle bekle olmadım hala. iyi gecikti gerçekten..

en iyisi bi kan testi

Back