• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamile olabilir miyim? lütfen yardım. teşekkürler

Cevap yazan herkese çok teşekkür ediyorum, son sayfaları şimdi okuyabilme şansı buldum.
Bugün müsait olduğumda eczaneden 2 farklı test daha aldım.
bir tanesi yine ilk yaptığım gibi hassas olan testlerden, days in comfort gibi bir markası var.
diğeri de 5 liralık olanlardan, damlacıkla yapılanlardan.

ikisini de yaptım, sonuç negatif çıktı. ikinci çizgiden hiç tık yoktu, bembeyazdı o yer hep. yani toplam 3 test yapmış oldum, üçü de farklı markanın. biraz içim rahatladı açıkcası, bir şey olsa çıkma ihtimali çok daha yüksekti.. çıkmadı.

yine de bir kaç gün bekleyip hala hastalanmazsam kan testi yaptırıcam.

şu sağlık ocağı olayını da söylediğiniz için çok teşekkür ederim. kesinlikle özel bir sağlık merkezinde yaptırırım.

hamilelk varsa düğünü mart gibi yaprsınız ne olacak ki. nişanlıymışsnz sonuçta. sakın aldırmayın

evet canım böyle ne yazıkki kadının birinin babasını arayıp müjde torununuz olucak diye bizim ülkemizde
bunun adı ileri demokrasi

ben en basit, uğraşsız yol sağlık ocağı diye düşünüyordum.peki özel klinikler nasıl işleyişi bu konuda, yani ne kötü bi durum kadınlar için.hasta hakkı denen bişey var canım.

sen hala kan testı yapmadınmı :1: valla ben yerımde duramıyorum galıba herkesı kendım gıbı sanıyorum :18: merakdan catlardım daha sımdıden adetımı beklıyorum olıyım sonra yumurtalrım olsun :1: sonra catlasın sonra gelsın bebeişler sonra hemen test yapcaam ohoooo ölme eşeeğim ölme :1:

hamilelk varsa düğünü mart gibi yaprsınız ne olacak ki. nişanlıymışsnz sonuçta. sakın aldırmayın

katılıyorum, nişanlınızla evliliği yakın mı düşünüyordunuz? eğer değilse erkene aldırmayı düşünüyoruz derseniz ailelerin tepkisi ne olur? olumlu mu karşılarlar, olumsuz mu yani altında bir sebep ararlar mı?

Cevap yazan herkese çok teşekkür ediyorum, son sayfaları şimdi okuyabilme şansı buldum.
Bugün müsait olduğumda eczaneden 2 farklı test daha aldım.
bir tanesi yine ilk yaptığım gibi hassas olan testlerden, days in comfort gibi bir markası var.
diğeri de 5 liralık olanlardan, damlacıkla yapılanlardan.

ikisini de yaptım, sonuç negatif çıktı. ikinci çizgiden hiç tık yoktu, bembeyazdı o yer hep. yani toplam 3 test yapmış oldum, üçü de farklı markanın. biraz içim rahatladı açıkcası, bir şey olsa çıkma ihtimali çok daha yüksekti.. çıkmadı.

yine de bir kaç gün bekleyip hala hastalanmazsam kan testi yaptırıcam.

şu sağlık ocağı olayını da söylediğiniz için çok teşekkür ederim. kesinlikle özel bir sağlık merkezinde yaptırırım.

muhtemelen adetin hamilemiyim acaba korkusundan gecikiyor ben evliyim bu ay 8. gun geciktim hatta bebek var die de sevindim ilk hasta olmaya başladığım gunden beri ilk kez geciktim dr gittim (bu 8 gün içinde hamileyim diye kendimi eyledim) kantestim negatif çıktı akabinde ertesi sabah hastalandım hormonlarımız strese bağlı işliyor en ufak bişey etkiliyor umarım istediğin sonucu alırsın ola ki bebek varsa şahsi düşüncem aldırma ben bi düşük yaşadım bunun acısı bile baskayken bile isteye öldürmek kimbilir nasıldır:31::31: nasılsa nişanlısınız öne alırsınız gününüzü olur biter Rabbim yardımcın olsun

katılıyorum, nişanlınızla evliliği yakın mı düşünüyordunuz? eğer değilse erkene aldırmayı düşünüyoruz derseniz ailelerin tepkisi ne olur? olumlu mu karşılarlar, olumsuz mu yani altında bir sebep ararlar mı?

düğün ağustosta olacaktı.. ailelerin tepkisinden daha çok, iş biraz sorun. ikimizde üniversitede çalışıyoruz, o araştırma görevlisi, ben de asistanım. akademisyen olmak için uğraşıyoruz. yıllardır beklediği fırsat geldi ayağına onun, yurtdışında hocasıyla beraber 4 aylık bir süreç çalışma imkanı.. mart -haziran sonu arası.. benimde tez hazırlama işim var.. yani zaman olarak çok kötü bir zaman. eğer hamilelik varsa sonuç ne olur bilemiyorum, aldırmak istemem, ama bu şekilde zorunlu bir evlilik olmasını da istemem.

aileler de kesin anlar bir şeyler döndüğünü, çünkü herkes nişanlımın yurtdışı işiyle ilgili heyecanlı. beklediği bir şeydi.. aileler kesin anlar.

muhtemelen adetin hamilemiyim acaba korkusundan gecikiyor ben evliyim bu ay 8. gun geciktim hatta bebek var die de sevindim ilk hasta olmaya başladığım gunden beri ilk kez geciktim dr gittim (bu 8 gün içinde hamileyim diye kendimi eyledim) kantestim negatif çıktı akabinde ertesi sabah hastalandım hormonlarımız strese bağlı işliyor en ufak bişey etkiliyor umarım istediğin sonucu alırsın ola ki bebek varsa şahsi düşüncem aldırma ben bi düşük yaşadım bunun acısı bile baskayken bile isteye öldürmek kimbilir nasıldır:31::31: nasılsa nişanlısınız öne alırsınız gününüzü olur biter Rabbim yardımcın olsun

bebek varsa işler bayağı bir karışacak, ama ben de aldırmak istemiyorum. ama gerçekten hamile olmakta istemiyorum. çok korkuyorum.
dediğiniz gibi kafama çok taktım, kendimi hiç bir şeye veremiyorum. düşün düşün içinden çıkamadım, ama kan testinin de sonucundan korktuğum için biraz erteledim ( ya pozitif çıkarsa diye )
şimdi bugün daha rahatladım tabi negatif çıkan sonuçlardan..

buarada çok üzüldüm düşük yaşamanıza. inşallah en kısa zamanda sağlıklı bebekleriniz olur. dualarım sizlerle, tüm bebek isteyenlerle.

sen hala kan testı yapmadınmı :1: valla ben yerımde duramıyorum galıba herkesı kendım gıbı sanıyorum :18: merakdan catlardım daha sımdıden adetımı beklıyorum olıyım sonra yumurtalrım olsun :1: sonra catlasın sonra gelsın bebeişler sonra hemen test yapcaam ohoooo ölme eşeeğim ölme :1:

hahaha, ne güzel bebek isteğin var, en kısa zamanda hamile kalırsın inşallah. çok seviniyorum böyle annelik duygusunu içinde yaşayan insanları gördükçe.
yoook, kan testi yerine 2 tane daha eczacı testi yaptım işte :) negatif negatif çok şükür.

herkes bunca uğraşıyor hamile kalmak için, ben de yoktur herhalde bir şey yaa.. o kadar çabuk olan bir şey değil sanırım. yumurtlama döneminde değildim, içime spermler gelmedi, (belki kaçma ihtimaline karşın bu korkum, yoksa dikkatliydik).. ne bileyim. adet gecikmesinin diğer nedenlerine yoğunlaşıp kendimi rahatlatmayı düşünüyorum.

bu arada bir şey daha soracağım, kan testi sabah yapılsa öğlen falan alınıyor mu, yoksa bir gün sonraya mı kalıyor sonuçlar?

bebek varsa işler bayağı bir karışacak, ama ben de aldırmak istemiyorum. ama gerçekten hamile olmakta istemiyorum. çok korkuyorum.
dediğiniz gibi kafama çok taktım, kendimi hiç bir şeye veremiyorum. düşün düşün içinden çıkamadım, ama kan testinin de sonucundan korktuğum için biraz erteledim ( ya pozitif çıkarsa diye )
şimdi bugün daha rahatladım tabi negatif çıkan sonuçlardan..

buarada çok üzüldüm düşük yaşamanıza. inşallah en kısa zamanda sağlıklı bebekleriniz olur. dualarım sizlerle, tüm bebek isteyenlerle.

anlıyorum seni ama bence kan testinden korkma özel plklnklerden birinde yaptır öğren ve rahatla vede yoksa bile dr git normalde düzensizlik yaşıyormuydun bilmiyorum ama git derim ben düşükten sonra kist yaşadım gebelik kistiymiş gerçi geçti şükür hem arkadasların dediği gibi evlilik öncesi muaynede olmuş olursun Rabbim gönlündekini versin inşallah ve inşallah hamile değilsindir sıkıntıya sokmaz seni... güzel duaların için ayrıca teşekkürederim VERENDE ALLAH ALANDA diyip teselli olduk şimdi sağlıklı bir gebelik nasip etsin die dua ediyorum rabbim nerede varsa iteyen dualarını kabul etsin tez vakitte hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin.. (amin)

hahaha, ne güzel bebek isteğin var, en kısa zamanda hamile kalırsın inşallah. çok seviniyorum böyle annelik duygusunu içinde yaşayan insanları gördükçe.
yoook, kan testi yerine 2 tane daha eczacı testi yaptım işte :) negatif negatif çok şükür.

herkes bunca uğraşıyor hamile kalmak için, ben de yoktur herhalde bir şey yaa.. o kadar çabuk olan bir şey değil sanırım. yumurtlama döneminde değildim, içime spermler gelmedi, (belki kaçma ihtimaline karşın bu korkum, yoksa dikkatliydik).. ne bileyim. adet gecikmesinin diğer nedenlerine yoğunlaşıp kendimi rahatlatmayı düşünüyorum.

bu arada bir şey daha soracağım, kan testi sabah yapılsa öğlen falan alınıyor mu, yoksa bir gün sonraya mı kalıyor sonuçlar?

en geç 3 saat içinde alabilirsin sonucunu

seni korkutmak istemem ama yumurtlama dönemine pek güvenme geç yumurtlamışta olabilirsin senin ki gerçekten zor bi durum biz hevesliyiz istekliyiz evet hemen olmuyor ama bebeğin böyle talihsizlikle değilde sevinçlerle vakti zamanında gelir inşallah

Biraz fazla gecikmiş ama testler negatif çıkıyorsa çok da paniğe kapılma. Panik yaptıkça daha çok gecikiyor, geciktikçe daha çok panik yapıyorsun. Kısır döngü.. En iyisi kan testi ve kesin sonuç.
Ve de Allah yardımcın olsun, inşallah değilsindir.

en geç 3 saat içinde alabilirsin sonucunu

seni korkutmak istemem ama yumurtlama dönemine pek güvenme geç yumurtlamışta olabilirsin senin ki gerçekten zor bi durum biz hevesliyiz istekliyiz evet hemen olmuyor ama bebeğin böyle talihsizlikle değilde sevinçlerle vakti zamanında gelir inşallah

işte aynen olay tam da o.. hamile olacaksam bunu mutlulukla karşılamak isterim, acıyla, karışıklıkla, gerginlikle ve üzüntüyle değil..
son gelişmeleri buradan yazarım hastalandığım da veya kan testi yaptığımda..

cevapların için çok teşekkür ederim

Biraz fazla gecikmiş ama testler negatif çıkıyorsa çok da paniğe kapılma. Panik yaptıkça daha çok gecikiyor, geciktikçe daha çok panik yapıyorsun. Kısır döngü.. En iyisi kan testi ve kesin sonuç.
Ve de Allah yardımcın olsun, inşallah değilsindir.

çoook teşekkür ederim. umarım daha az panik ve üzüntüsüz bir şekilde atlatırım. şu son 1 haftada yaşadığım stres bana 1 sene yeter.. daha da böyle riskli işlere girişmem.

ben evliyim fakat okulum bu sene bittiğinden ve çocuk olursa okulu bırakmak zorunda kalırım diyerek geri çekilme yöntemiyle korunmaya çalıştık, bu zaman zarfında 2 kez hamileyim sanıp çok korktum bende aldırmak asla istemediğimden dolayı korku içinde idrar testleri yaptım hep negatif çıktı fakat adet olana kadar o psikolojik durumum değişmedi kan testi yaptırmadım idrar testleride güvenilir bence sadece adet günün bir iki hafta geçmesi gerek ki tam sonuc olsun geç yumurtlamayı falan hesaba katarak düşünürsek yani, bence hamile değilsin stresten dolayı adetin gecikiyor sakin ol diyemem çünkü bende hiç sakin olamadım nerdeyse bir ayı atladım o stresle ikinci ayda adet olabildim çok tuhaf günlerdi, inşallah evlendikten sonra gelir bebişiniz henüz erken ama tabi ki Allah bilir bir canı ne zaman verip ne zaman alacağını...

Son düzenleme:
ben evliyim fakat okulum bu sene bittiğinden ve çocuk olursa okulu bırakmak zorunda kalırım diyerek geri çekilme yöntemiyle korunmaya çalıştık, bu zaman zarfında 2 kez hamileyim sanıp çok korktum bende aldırmak asla istemediğimden dolayı korku içinde idrar testleri yaptım hep negatif çıktı fakat adet olana kadar o psikolojik durumum değişmedi kan testi yaptırmadım idrar testleride güvenilir bence sadece adet günün bir iki hafta geçmesi gerek ki tam sonuc olsun geç yumurtlamayı falan hesaba katarak düşünürsek yani, bence hamile değilsin stresten dolayı adetin gecikiyor sakin ol diyemem çünkü bende hiç sakin olamadım nerdeyse bir ayı atladım o stresle ikinci ayda adet olabildim çok tuhaf günlerdi, inşallah evlendikten sonra gelir bebişiniz henüz erken ama tabi ki Allah bilir bir canı ne zaman verip ne zaman alacağını...

nasıl moral oldun bana anlatamam.. o kadar zor bir süreç ki beklemek, ben de aslında idrar testlerini güvenilir buluyorum. 3 farklı marka denedim sonuçta epey de adetim geçmişken.. bir şey olsa çıkardı elbet ki diye düşünüyorum. ben de ilk günlerdeki gibi korkmuyorum acaba hamile miyim diye düşünerek. ama senin dediğin gibi, içimde hep bir tedirginlik var..

mesela sabah sigara içtim, günün ilk sigarası hep bir afallama yapar ben de, o nedenle hafif başım döndü, direk gözlerim doldu 'kesin hamileyim başım da dönmeye başladı' moduna girdim.. halbuki yıllardır aynı şey oluyor..

hamilelik belirtileri forumunda yüzünü ateş basanları okudum, yüzü çok sıcak olanları.. benim de yüzüm 2 gündür çok sıcak sanki alev alev. yine gözlerim doldu epey, sonra annem dedi ki 'dün gece de kombiyi kapamayı unutmuşuz, ev ne kadar sıcak böyle hamam gibi olmuş' dedi.. yani en ufak şeyi buraya çekiyorum.

çok zor bir süreç..

ceydacım umarım hamile değilsindir ki bana öyle geliyor büyük ihtimalle stresten kaynaklanıyor adet gecikmen o kadar test yapmışsın sonuçta yanılma payı çok az. yumurtlama sorunun veya kistinde olabilir gebeliğinden emin olur olmaz bir kadın doğum uzmanına gitmeni tavsiye ederim sana ayrıca ..

Geri çekilmek bir doğum kontrol yöntemi değildir, umarım bundan sonra daha dikkatli olursunuz ve istediğiniz zaman hamile kalırsınız. Durumu kafanıza takmayın ve mutlaka test yaptırın.

Back