- 29 Eylül 2015
- 10.085
- 36.662
- 598
- Konu Sahibi cheesecake-im
-
Hoşgeldin canım. Çok kilon yokmuş verirsin Allahın izniyleSelam kızlar beni de ekleyinIlk hamileliğim kilolar acisindan tam bir fiyasko oldu.65 kg evlendim.Hemen bebek istedigim icin sigarayı bıraktım.4.ayda 80 kiloya çıkmıştım ve o kiloyla hamile kaldım.Yetinmedim 96 ile doğuma girdim.Ama sonrası bilinenin tersine çok olumlu oldu.40 im çıktığında yine 80 kiloydum ve ilk 6 ayda 60 kiloya düştüm.Yani bende doğum kiloları kalmadı aksine inanılmaz bir hızla kilo verdim doğumdan sonra.Cunku dikkat ettim ve bol bol emzirdim.Şimdi oğlum 26 aylık ve 2.bebeğe hazır hissediyorum kendimi.Son birkaç ayda biraz kilo aldım.2.bebeğime düşük bir kiloyla hamile kalmak istiyorum.Çünkü doğuma yüksek kilo ile girmenin acılarını çok cektim.Herkese başarılar.Guncel kilom 64.5 bu arada.2019 da zayıf ve hamile olalım
Yani çok değil ama,5-6 kilo bile hamilelikte çok şey değiştiriyor.Cok yüksek kilolarda da dolaştığım için kendimi yine de hala fazla kilolu hissediyorum.O psikolojiden kurtulamadim.Her yerim sarktı kilo alıp verince..Yeni yeni yapılanıyor,toparlanıyor vücudumHoşgeldin canım. Çok kilon yokmuş verirsin Allahın izniyle
Ben bununla ilgili bir makale okumuştum.Internete yazınca hemen çıkıyor zaten.Evet etkiliyor.Kilolu olmak kesinlikle hamile kalma şansını azaltıyor.Tabi yüksek kilodan bahsediyoruz.Tlc de Ağır yaşamlar diye bir program var,takip ediyorum o programi.Kadin 150 kiloydu.Yillardir hamile kalamıyordu.80 lere düşünce hamile kaldı.Arkadaşlar benim çok merak ettiğim bir şey var : Kilolu olmak yumurta sayısını ve kalitesini etkiler mi?
Teşekkür ederim, ben de emin olmak için sordum. 84 kilo ile tüp bebek tedavisine başladım, bütün değerlerim çok iyi yaşım da genç olmasına rağmen sadece 4 yumurta toplandı. Ben de kiloya bağladım. O yüzden şimdi kilo vermeye çalışıyorum özellikle bunun için.Ben bununla ilgili bir makale okumuştum.Internete yazınca hemen çıkıyor zaten.Evet etkiliyor.Kilolu olmak kesinlikle hamile kalma şansını azaltıyor.Tabi yüksek kilodan bahsediyoruz.Tlc de Ağır yaşamlar diye bir program var,takip ediyorum o programi.Kadin 150 kiloydu.Yillardir hamile kalamıyordu.80 lere düşünce hamile kaldı.
Yani bence 84 kg çok yüksek bir kilo değil.Ben 32 yaşımda 80 le hamile kaldim.Evliligimin 4.ayında.Yıllardır sigara kullanıyordum,kötü besleniyordum.Ona rağmen olmuştu kolayca.Umarim en kısa zamanda kavuşursunuz bebeginize..Tabi biraz da kilo verirseniz çok güzel olurTeşekkür ederim, ben de emin olmak için sordum. 84 kilo ile tüp bebek tedavisine başladım, bütün değerlerim çok iyi yaşım da genç olmasına rağmen sadece 4 yumurta toplandı. Ben de kiloya bağladım. O yüzden şimdi kilo vermeye çalışıyorum özellikle bunun için.
Yani bence 84 kg çok yüksek bir kilo değil.Ben 32 yaşımda 80 le hamile kaldim.Evliligimin 4.ayında.Yıllardır sigara kullanıyordum,kötü besleniyordum.Ona rağmen olmuştu kolayca.Umarim en kısa zamanda kavuşursunuz bebeginize..Tabi biraz da kilo verirseniz çok güzel olur
Çok geçmiş olsun.Değil ama tüp bebekte yumurta sayısı çok olursa şans artıyor ya canım. Benim o yumurtalardan ikisi döllenmişti. Transfer yapıldı, biri tuttu ama 14.haftada kalbi durdu kaybettim. Geride dondurulmuş embriyomuz kalmadı.
Teşekkür ederim canım benim. Evet ilkti. Her şey nasip. Ama biz kullar da üzerimize düşeni yapmakla mükellefizÇok geçmiş olsun.ilk bebek değil mi
Yuksek kilo ile hamile kalıp ayni kiloyla doğum yapanlar var.Benim bir arkadaşım da 80 le hamile kalıp 78 kiloyla doğuma girmişti.Bir taraftan kilo veriyorsun bir taraftan da bebek büyüyor.Yani o kız hamilelik sürecinde 7-8 kilo vermiş oluyor mantıken.Zaten doğumdan 15 gün sonra falan 72 kiloymuş.Bebek,bebeğin suyu,şişkinlik,kan hacmi gidince..Diyetisyen kontrolünde ilerledi onun gebeliği .Çocuğu da 3 kg doğmuştu.Bunu yapabilenler var.Ama benim gibi 80 le hamile kalıp 96 ile doğuma giden de var.Simdiki aklım olsa kesinlikle sağlıklı beslenirdim hamilelik sürecinde.O kiloları görmezdim. Şimdi 64 kiloydum ama bacaklarım sarktı.Benimde kafam karisik dun arkadasimla konustum 103le hamile kalms 107 ile doguma gitms. Sorun yasamadim dedi.
Ben 87 88 arasi gidip gelmeye basladim. Biz daha bebek calismasi yapmadik cunku esim once kilo ver oyle deneriz riskli olur dedi ki ben 93 kiloydum bu muhabbet acilinca esimin beklentisi subatta 75 olmm ama kisa bir zamnda nasil olck bilmiorm hem bebek istio hem kilo vermemi. Galiba bu ay ilk denemeyi yapicaz cunku yumurtlama gununu sordu falan. Iyi de beni stres basti sabahtan beri sade elma yiyorum ya tutarda kilo hamilelikte sorun olursa endisesi yasiyorum cunku bunyem hem hizli kilo vermeye hem de hizli kilo almaya musait.
Ben 20 kiloyu 6 ayda verdim yani ayda 3.3 kiloya tekabül ediyor.Sadece 1 ay diyetisyene gittim.Ondan aldığım sağlıklı beslenme programını uyguladım.Yani diyet değil,sağlıklı beslenme..Zaten emziriyordum.Ac kalmadan,faydalı besinler tüketerek ayda 4 kilo,yüksek kilolularda 6 kiloya kadar vermek çok kolay.Motivasyon gerekli.Sacma hedefler koymamak gerek.Arkadasim 105 kilo diyor ki ben bir ayda 10 kg vereceğim.Ilk hafta sıvı diyeti falan yapıyor.Sonraki hafta bakıyorum börek yiyor geçen hafta çok zorlandım diyor.Ve 2 yıldır 105 kilo.Hiçbirşey değişmiyor.Bu 2 yilda ayda 1 kg bile vermiş olsaydı ki bu çok kolay..24 kg kaybetmiş olacaktı.Zaman hedef koymakla ve yapamamakla geçip gidiyor.Bu ay 2 kg vereyim bu ay 3 vereyim gibi küçük hedefler konulursa 6 ayın sonunda bir de bakmışsınız ki 20 kg gitmiş.6 ay uzun bir süre gibi görünüyor ama öyle hızlı geçiyor kiHerkes kilo verip oyle hamile kalmak ister istiyoruz da ama bu 1 3 ayda olcak sey degil ki bu da sagliksiz ben mesela kilo veriorm ama hop bakiyorum geri almisim neden cunku aklimi benligimi bedenimi bu ise tam hazirlayamiyorum endiselerim var stresim artiyor. Ben evlenmeden once 110 kiloydum ve esim askere gittiginde dugune kadar kilo vericem dedim kendime soz verdim. 1 sene sonra ben 83 kiloydum ama herseyden yedim kismadim sadece makarna pilav asiri yerdim her gun yemek yerine 1 kasik tadina baktim tatli falan yemedim hamur isi cok nadir kacamak yaptim. Evde kendi capimda spor yaptim sarma vb sorun hic olmadi aksine.vucudum toparlandi. Ama benim vaktim boldu ne kadar verirsem raziydim illa su kiloda olcm su kadar ayda olucm demedim yeri geldi 90da aylari harcadm kilom sabitti 85 oldum yine oyle kilom.sabit kaldi ne yapiysam veremedim. Sonra sonra 83e dustum dahada verememistim. Aslinda o beslenme benim aliskanligimdi ama cok zor seyler yasadim ve.kendimi yemeye verdim boyle boyle 2 ayda 10 kilo aldim farkettgmde anca kilomu.korudum. ne zaman ki bebek gundeme geldi esim o zaman bu kilo mevzusunu acti ben diyete basladim.
Ama diyet 3 ayda olcak sey degil ki
Bende o fikirdeyim ha diyince kilo verilmio ayda 2 3 ideal asiri kiloda 5 6 gidio mesela ben 110ken 10 kilo hizli gitti 100de kaldm bir sure yani ayni seyide uygulasak vucut bir yerde inat ediyor. Benim 6 ay 8 ay bilemedin 1 senem olsa sakin sakin kendimi heba etmeden herseydn azar azar yiyerek ve buyuk bir hevesle spor yapark kilo veririm. Ama benim belimi buken subat ayina kadar 75 olma fikri. Bu fikirde esime ait bazi seylerde cok sabit fikirli ne yazik ki bugun elma ile diyet yapim dedm oglene kadr iyiydi ama 3ten snra elim ayagim titredi resmen bi kase corba bile daha cok tok tutuo beniBen 20 kiloyu 6 ayda verdim yani ayda 3.3 kiloya tekabül ediyor.Sadece 1 ay diyetisyene gittim.Ondan aldığım sağlıklı beslenme programını uyguladım.Yani diyet değil,sağlıklı beslenme..Zaten emziriyordum.Ac kalmadan,faydalı besinler tüketerek ayda 4 kilo,yüksek kilolularda 6 kiloya kadar vermek çok kolay.Motivasyon gerekli.Sacma hedefler koymamak gerek.Arkadasim 105 kilo diyor ki ben bir ayda 10 kg vereceğim.Ilk hafta sıvı diyeti falan yapıyor.Sonraki hafta bakıyorum börek yiyor geçen hafta çok zorlandım diyor.Ve 2 yıldır 105 kilo.Hiçbirşey değişmiyor.Bu 2 yilda ayda 1 kg bile vermiş olsaydı ki bu çok kolay..24 kg kaybetmiş olacaktı.Zaman hedef koymakla ve yapamamakla geçip gidiyor.Bu ay 2 kg vereyim bu ay 3 vereyim gibi küçük hedefler konulursa 6 ayın sonunda bir de bakmışsınız ki 20 kg gitmiş.6 ay uzun bir süre gibi görünüyor ama öyle hızlı geçiyor ki
Şubat ayına kadar neden 75 olacaksınız ki?80 olun mesela.Boyle strese sokarsanız kendinizi 75 degil 90 olarak girersiniz subat ayina.Bence eşinize söyleyin size bu kadar baskı yapmasın.Kilo vermek bir motivasyon işi ve baskıyla olmaz benceBende o fikirdeyim ha diyince kilo verilmio ayda 2 3 ideal asiri kiloda 5 6 gidio mesela ben 110ken 10 kilo hizli gitti 100de kaldm bir sure yani ayni seyide uygulasak vucut bir yerde inat ediyor. Benim 6 ay 8 ay bilemedin 1 senem olsa sakin sakin kendimi heba etmeden herseydn azar azar yiyerek ve buyuk bir hevesle spor yapark kilo veririm. Ama benim belimi buken subat ayina kadar 75 olma fikri. Bu fikirde esime ait bazi seylerde cok sabit fikirli ne yazik ki bugun elma ile diyet yapim dedm oglene kadr iyiydi ama 3ten snra elim ayagim titredi resmen bi kase corba bile daha cok tok tutuo beni
Orasını bende tam anlamadım kuzum benım esım bıraz cıns biri :) takmış bir şubatta baba olcam fıkrıne. Önceleri 79 ol yeter diyor du şimdi 75e düşürdü :) o gebelıkte risk olur o yüzden kılo ver dıyor benım ıdeal kılom 55-65 arası normalde ama 70 olmak yada 75 olmak ideal değil bana göre ama 80-90a bakarak daha iyi kilolar ki o kilolarda da hiç olmadım. En düşük kilom 77 idi. O açıdan bu kıloda olmamı ıstıyor o kısmı ıyı guzel hıc ıtıraz etmıyorum cunku bende kılo vermek ıstıyorum 83e düştükten sonra ben nasıl 110 kılo yasamısım dedım yurumekte cıdden zorlandım 95e dogru gıdıyordum farketmesem. O kılo bakımından haklı ama zaman konusunda hıc haklı degıl daha yenı evlı sayılırız 1 sene bile olmadı bazı seyler bızde yenı yenı otururken onun 2019da benım doğum yapmamı hayal etmesı bıraz ucuk bır fıkır gıbı gelıyor eger kılo vereceksem bır kere bu seneyı aklından cıkarması gerek ya da baba olmak ıstıyorsa verdıgım kıloya razı olması gerek bunu da dun gece söyledim birşey demedi çünkü sözlerimde haklı oldugumun farkında. O yüzden ben şimdi 75 olcam şubatta diye şartlamayı bıraktım ne verirsem kardır düşüncesiyle devam edıyorum. Emek vermeden ve vaktı gelmeden hıcbırsey olmuyor bebekte kıloda dıger konularda öyle.Şubat ayına kadar neden 75 olacaksınız ki?80 olun mesela.Boyle strese sokarsanız kendinizi 75 degil 90 olarak girersiniz subat ayina.Bence eşinize söyleyin size bu kadar baskı yapmasın.Kilo vermek bir motivasyon işi ve baskıyla olmaz bence
ve bu sabah tartıldım 87,4 kg çıktım. Artışın sebebı malum kayısıda işe yaramadı :)
Kızlar bende tartildim su an 90 çıktım şaka gibi kilo almışım sanırım ya da adetliyim die böylecheesecake-im böyle kaydet bklm haftaya ins eksiyle bildirim yaparım
Sonraki tartilma günü ne zaman. O zaman kadar bari aldığını vereyim. Bu kilo verme grubu iyi oldu. Sınavdan düşük notalmış gibi hissettim. Haftaya calisip vereceğim kilomu.
Ben de haftasonu çikolata ve yemeği cok abarttim,kilo almışım. 76.2 çıktı tartı.
Bendeki sorun 1 hafta dikkat edip kilo verdigimi görünce yemeklere saldırmak. Nasıl bunun önüne geçeceğim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?