- 8 Mayıs 2015
- 10.506
- 16.870
Ne kadar zor şeyler yaşamışsınız. Allah bu çabalarınızı aonuçsuz bırakmasın inşallah. Ben de bebek sahibi olmak için aynı sezaryen gibi ameliyat oldum. Çok acı çektim. Eşim varikosel ameliyatı oldu. Yani bir bebek sahibi olabilmek için ikimiz de ameliyat olduk bile. Bizi daha neler bekliyor bilmiyoruz. Eşimin tüp bebek yaptıracak kadar spermi yok. Hep tüp bebek çare gibi görünüyor ama bizde o bile değil maalesef. İnşallah yakın zamanda güzel haberler yazarızİnşallah canım Rabbim tez zamanda hayırlı evlatlar nasib etsin bitsin bu mücadelelerimiz inşallah
Ne kadar zor şeyler yaşamışsınız. Allah bu çabalarınızı aonuçsuz bırakmasın inşallah. Ben de bebek sahibi olmak için aynı sezaryen gibi ameliyat oldum. Çok acı çektim. Eşim varikosel ameliyatı oldu. Yani bir bebek sahibi olabilmek için ikimiz de ameliyat olduk bile. Bizi daha neler bekliyor bilmiyoruz. Eşimin tüp bebek yaptıracak kadar spermi yok. Hep tüp bebek çare gibi görünüyor ama bizde o bile değil maalesef. İnşallah yakın zamanda güzel haberler yazarız
merhaba, ben beklemedeyim herşey pazartesi kesinleşir. senden var mı haber?Kızlar merhabalarKimsede hayırlı haber yok mu ya Ses çıkmıyor kimseden.
oncelikle gecmis olsun. Biz de 6 ay kadar denedik ama cocuk olmayinca esime sperm testi yaptidik ve morfolojisi cok dusuk cikti ayrica hareketlilikte yeterli degil. Simdi de benimtestler yapiliyor 4 kasim da hsg cektiricem. Islemlere bakiyordum ve sperm sayisi az olanlara onerdikleri bir yontem var. Adi "Mikroenjeksiyon" (ICSI diye de geciyor) Bu işlemde sperm özel mikro-aletler yardımıyla yumurtanın içerisine direkt olarak yerleştiriliyor yani dollenme kesin saglaniyor ondan sonra yumurtalari rahme yerlestiriyorlar. Benim gidecegim yerde bu yontemi uyguluyorlarmis ama henuz bilmiyoruz tabiki doktor hangi yontemi onericek. Belki siz de gittiginiz yere sorabilirsiniz diye dusundum.Ne kadar zor şeyler yaşamışsınız. Allah bu çabalarınızı aonuçsuz bırakmasın inşallah. Ben de bebek sahibi olmak için aynı sezaryen gibi ameliyat oldum. Çok acı çektim. Eşim varikosel ameliyatı oldu. Yani bir bebek sahibi olabilmek için ikimiz de ameliyat olduk bile. Bizi daha neler bekliyor bilmiyoruz. Eşimin tüp bebek yaptıracak kadar spermi yok. Hep tüp bebek çare gibi görünüyor ama bizde o bile değil maalesef. İnşallah yakın zamanda güzel haberler yazarız
Biz bugün test yaptırdık ve her şey normal çıktı. eşimin hem sayı azdı hem şekil bozuktu.hem de ileri hareketli hiç yoktu. Yani tüp bebek bile yaptıramazdık. Varikosel ameliyatı olalı üç ay bile olmadı tüm değerler normal değerlere yükselmiş. :) Bundan sonra olur inşallah. üç ay daha olmazsa aşılama isteyeceğim ben de. Bu anlattığınız işlen tüp bebek değil mi? Yani tüp bebekte genetik olarak da inceleme var.oncelikle gecmis olsun. Biz de 6 ay kadar denedik ama cocuk olmayinca esime sperm testi yaptidik ve morfolojisi cok dusuk cikti ayrica hareketlilikte yeterli degil. Simdi de benimtestler yapiliyor 4 kasim da hsg cektiricem. Islemlere bakiyordum ve sperm sayisi az olanlara onerdikleri bir yontem var. Adi "Mikroenjeksiyon" (ICSI diye de geciyor) Bu işlemde sperm özel mikro-aletler yardımıyla yumurtanın içerisine direkt olarak yerleştiriliyor yani dollenme kesin saglaniyor ondan sonra yumurtalari rahme yerlestiriyorlar. Benim gidecegim yerde bu yontemi uyguluyorlarmis ama henuz bilmiyoruz tabiki doktor hangi yontemi onericek. Belki siz de gittiginiz yere sorabilirsiniz diye dusundum.
Hadi inşallah.Bende bisey yok.Hani dinliyorum da kendimi ama halsizlik malsizlik bile yokmerhaba, ben beklemedeyim herşey pazartesi kesinleşir. senden var mı haber?
Tup bebekten tek farki: tup bebekte yumurtayi spermle dolu bir ortama koyuyorlar ve yumurtayi spermin dollemesi bekleniyot. Mikroenjeksiyonda doktor tek bir tane spermi secip yumurtanin icine enjekte ediyor. Yani eger sperm kalitesi dusukse tek bir saglikli sperm yetiyor mikroenjeksiyonda. Ama sizin sayilarin duzelmesine cok sevindim gozunuz aydin. Benim esimin varikosel cikmadi cok sukur. Bakalim testlerden sonra doktor bize uygun tedaviyi soylicekBiz bugün test yaptırdık ve her şey normal çıktı. eşimin hem sayı azdı hem şekil bozuktu.hem de ileri hareketli hiç yoktu. Yani tüp bebek bile yaptıramazdık. Varikosel ameliyatı olalı üç ay bile olmadı tüm değerler normal değerlere yükselmiş. :) Bundan sonra olur inşallah. üç ay daha olmazsa aşılama isteyeceğim ben de. Bu anlattığınız işlen tüp bebek değil mi? Yani tüp bebekte genetik olarak da inceleme var.
bence bir doktora daha gidin. eşime de ultrasonda 1. derece varikosel dediler. ameliyatta bir de üçüncü derece olan damar çıktı. varikosel ameliyatında korkacak bir şey yok. çok kolay bir ameliyat. belden uyuşturuyorlar.Tup bebekten tek farki: tup bebekte yumurtayi spermle dolu bir ortama koyuyorlar ve yumurtayi spermin dollemesi bekleniyot. Mikroenjeksiyonda doktor tek bir tane spermi secip yumurtanin icine enjekte ediyor. Yani eger sperm kalitesi dusukse tek bir saglikli sperm yetiyor mikroenjeksiyonda. Ama sizin sayilarin duzelmesine cok sevindim gozunuz aydin. Benim esimin varikosel cikmadi cok sukur. Bakalim testlerden sonra doktor bize uygun tedaviyi soylicek
Bugün gittim test yapamadım, artık yarına zaten eger hamile bile olsam haftaya pazartesi gidecegim doktora git gel kap atışı falan durumları olduğu için. panik bendeki rahatlığa bak şaşıyorum kendime. her regl sonrası aglamalarım falan:) zaten bu ay hiç umrumda değildi bakalım nasıl olacak.Hadi inşallah.Bende bisey yok.Hani dinliyorum da kendimi ama halsizlik malsizlik bile yokYumurtam geçen ay çatlamıştı anlamıştım ağrılardan.Bu ay ağrı bile olmadı doğru düzgün.Havuç+incir yapıyorum halbuki.Bu ayda tırt benim İnsallah senden gelir güzel hber cnm
Bata 1 hafta var benim.Regl olcakmıısım gibime geliyor.Bakalım kısmet.Buay bende de aynı rahatlık vardı:)Bugün gittim test yapamadım, artık yarına zaten eger hamile bile olsam haftaya pazartesi gidecegim doktora git gel kap atışı falan durumları olduğu için. panik bendeki rahatlığa bak şaşıyorum kendime. her regl sonrası aglamalarım falan:) zaten bu ay hiç umrumda değildi bakalım nasıl olacak.
canım PKO yok ise havuç incir yapmana gerek yok. yalnı ben kuru incir tüketmiştim bol bol severim zaten bir de tarçın çörek otu bal kürü. ama en önemlisi takma lütfen bişeyi.
valla bende bu ay reglnin tüm belirtilerini yaşadım biliyormusun. sivilceler, kasıklarımda belimde agrı, akıntı ama henüz olmadım işte yarın kan testi inşallah. ama tabi ben kalp atışı duymadan inanamıyacagım. inşallah hayırlısıyla bu ay sende güzel haber al. burdan okuyordum kafa rahatlığı hatta diyordum nasıl oluyor. bence çok alakalı bu...Bata 1 hafta var benim.Regl olcakmıısım gibime geliyor.Bakalım kısmet.Buay bende de aynı rahatlık vardı:)
Bat nezaman geçti mi?Test yapmadın mı?Ben telefona geçen ay ladytimer diye bisey indirdim.Yumurtlama takvimi.Anam orda bile hamilelik ihtimali zayıf cıktıvalla bende bu ay reglnin tüm belirtilerini yaşadım biliyormusun. sivilceler, kasıklarımda belimde agrı, akıntı ama henüz olmadım işte yarın kan testi inşallah. ama tabi ben kalp atışı duymadan inanamıyacagım. inşallah hayırlısıyla bu ay sende güzel haber al. burdan okuyordum kafa rahatlığı hatta diyordum nasıl oluyor. bence çok alakalı bu...
Canim yurt disinda yasiyorum ben maalesef doktoru degistiremiyoruz. Zaten yasadigimiz yerde bir tane tup bebek merkezi var mecbur ona gidiyoruz ama bizim doktor o merkezin kurucusu ve ne bilim hem benim hem esimin guvenini kazandi cidden :) carsamba hsg cektiricem sonra ovulasyon testi pozitif olunca bir ultrason daha cektiricem bir de adetin 20. Gunu progestoron icin kan vericem. Sonrasinda doktorla konusup ne tur tedavi uygulanabiliri konusucaz. Hakkimizda hayirlisi.bence bir doktora daha gidin. eşime de ultrasonda 1. derece varikosel dediler. ameliyatta bir de üçüncü derece olan damar çıktı. varikosel ameliyatında korkacak bir şey yok. çok kolay bir ameliyat. belden uyuşturuyorlar.
Hahahaaaaa :) o bile umutsuz mu diyor, güldürdün beni valla:) olur olur kafan rahat olsun.Bat nezaman geçti mi?Test yapmadın mı?Ben telefona geçen ay ladytimer diye bisey indirdim.Yumurtlama takvimi.Anam orda bile hamilelik ihtimali zayıf cıktıDaha da belirti aramıyorum artık.İnşallah sende vardır sürpriz yumurta:)
Aaa harika hberHahahaaaaa :) o bile umutsuz mu diyor, güldürdün beni valla:) olur olur kafan rahat olsun.
ben testi yarın yapcam BAT geçti ama ben kalp atışını duymadan inanamıyacagım:) gebelik testini yaptım evde pozitif:)
teşekkurler, inşallah seninde güzel haberlerini bekliyorum. bugun kan testi verdim yarın artık kesin sonuç alırım haber veririm:) ama dedğim gibi 6 hafta kalp atışı önemli olanAaa harika hberHadi hayırlı olsun:)Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah cnm.Bize de dua et:)
Merhaba, umarım bu ay hamilesindir. yalız şöyle bir durum var sadece yumurta çatlamasını görebilir ama döllenmeyi o haftada göremez. hatta reglnin geciktiği gün gitsen ve hamileliğin varsa vajinal ultrason ile kese görülebiliyor:) umarım güzel haber alırsın bu hafta:)BENİM ADETİMİN 21. GÜNÜ PROGESTERONUM 8.75 ÇIKTI POLİKİSTİKOVERDİM KÜÇÜLMÜŞ YOK DENECEK KADAR
DR ÇOK GÜZEL DEDİ ULTRASYONLADA BAKTI 3-4 GÜN SONRA BAK YUMURTAN ÇATLAMIŞ BU CATLAYAN YUMURTA DİYE ULTRASYONDAN BANA DA GÖSTERDİ PROGESTERON TESTİ YAPTIRDIĞIN SIRALAR İLİŞKİYE GİRDİYSENIZ TUTMUS OLMA IHTIMALİ ÇOK YUKSEK DEDİ 26.10.2015 TARİHİNDE BAKTIRMISTIM PROGESTERONA BU AYKİ ADETİM 06.11.2015 TARİHİNDE OLMASI LAZIM YANI BILEMEDİM DAHA VAR OLDUYSA BILE DR DEDİĞİ GİBİ O TESTİ YAPTIRDIĞIM SIRALAR DAHA BİR HAFTA OLDU ADETİME 2-3 GÜN VAR BİLEMEDİM
SİZCEEEEE DR GÖRMÜŞMÜDÜR BİŞE YADA İHTİMAL DAHILINDE Mİ KONUSMUSTUR