• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamile her kadın aksi mi olur?

Bazı kadınlarımız hamileliği hastalık zannedip ne yapacağını şaşırıyor. :işsiz: Nazı kocasına geçsin bir zahmet tabi o da katlanabilirse...Ayrıca her ailede nahif ve sessiz biri olur.Hep ona diş geçirilir.Müsade etmeyeceksin.Annen ,baban ,kardeşin ya da kocan kim olursa olsun sınırda durmalılar.Bir cinnete bakar hepsi:super:

Son düzenleme:
Ablan çok mutsuz hamile olması bunu değiştirmiyor ve senin mutlu olman zoruna gidiyor mesafe koy annene öyle şeyler dediğinde başınndik bir şekilde nikahlı kocamla yaşadığım hiçbir şeyin hesabını soramazsiniz diyeceksiniz istersem şimdi gider onunla aynı evde de yaşarım kim karışabilir ki diyeceksin

Ben hamilelikle alakalı oldugunu düşünmüyorum, karakter meselesi. Senle bi derdi var.

Ama bi ablanın kardeşine böyle haince davranması çok kötü. Tuhafıma gidiyor. Ben de bi ablayım, kardeşim için herşeyin en iyisini ister Düşünürüm, tüm özelini direk bana anlatır yargılamam, derdi oldu mu ilk beni arar. Canım o benim ya. Ona nasıl kötü davranabilirim.

Ben hamilelikle alakalı oldugunu düşünmüyorum, karakter meselesi. Senle bi derdi var.

Ama bi ablanın kardeşine böyle haince davranması çok kötü. Tuhafıma gidiyor. Ben de bi ablayım, kardeşim için herşeyin en iyisini ister Düşünürüm, tüm özelini direk bana anlatır yargılamam, derdi oldu mu ilk beni arar. Canım o benim ya. Ona nasıl kötü davranabilirim.

ay ne tatlı ya bende ona öyleydim işte kardeşiydim ama abla gibi oldum hep her sıkıntısında üzüldüğünde arardım koşardım şimdi içimden gelmiyor haketmiyor beni artık kaybediyor sanırım

Esimle iliskiye girdim diye ablama hesap verecek degilim. Ona ne yahu? Hamilelik psikolojisi kimseye hakaret hakki vermiyor kusura bakmasin. Biz de hamile olduk kimseye hakaret etmedik. Net olarak gorusmeyi keserdim. Bu kadar hadsizlik olmaz.

Yüksek riskli gebelik geçiriyorum. Sürekli doktor ve acillerdeyim.
Koronadan dolayı surekli doktorumla irtibat halindeyim.
Birde ,doğum olayı bende aşırı zor oluyor.
Ne siniri ne stresi her zaman ki gibi gülen eğlenen etrafımı germeyen bı insanım.
Ablanizin yaptığının hamilelikle ilgisi yok, terbiyesiz.
Nasıl sorular nasıl konuşmalar böyle.
Nasıl cesaret ediyor bu tarz konuşmaya.
Bunu sakın unutmayın, "Çok iyilik yaptığınız insanlardan sizi kurmasını bekleyin."
Evinin kira olması hamile olması ne alaka sizin üzerinize geliyor.
Tavrınızı koyun kesinlikle sizinle bu tarz konuşma ve değersiz davranmasına izin vermeyin.
Şu cinsellik ne önemli bı konu coğrafyamızda ne var arkadaş anlamıyorum.

Hamilelikle alakasi yok o kotu kalpli olmasindan kaynaklaniyor herkes kendi isine baksin hamile diyede cok alttan alma iyi demissin anneni doldurmaya devam ederse tekrar mesaj at karisma bize kendi hayatina bak falan de kocanla sevismissin nekadar zihniyeti bozuk birisi ki bunu herkese yaymis ve sizi kontorl etmeye calsiiyor ona ne?
Pazartesi sabahı eşim geldi aldı evimize gittim annemlere de iş yerine gitmem lazım akşam dönerim dedim çünkü ailem çok sıkıyor gerçekten Onlar böyle mutluysa bende yalan söylerim dedim eşimi de çok özlemiştim. annem ablama söyledi galiba hiç aramayan kız aradı ve alo alo dedi sesin gelmiyor falan dedi ki evde telefon çekmemesi imkansız her yer full çekiyor alo alo dedi kapattı. Sonra tekrar aradım açmadı sanırım evde olduğumu anlamak için aradı. iş yerinden ses gelir diye düşündü ve tatmin oldu. Ne Safım denedğini anlamadım odadan odaya koştum abla sesim gelmiyo mu diye konuşuruz belki diye.

Alttan almışsın tepene çıkmış kardeş bile olsa özel hayata karışamaz ona ne yani sen sordun mu evlenince seviştiniz mi diye kusura bakma hamile falan değil düpedüz kıskançlık krizine girmiş terbiyesizce davranıyor
Bi insan kardeşini aylar sonra niye kıskanır ki diye düşünüyorum yani sonuçta benim organımın benden başka sorumlusu olamaz diğer ablama bile ona çok yüz verme sevişir onlar şimdi devamlı corona falan dinlemezler görüşme sürekli yüz bulmasın senden falan demiş ne alaka anlamadım cidden tepem atıyo az kaldı.

bu nasil bir sey ya.
istediginizi yapin ona ne
ben sizin yerinizde olsam dügün falan yapmam. nikah yaptik bitti derim evime gecerim.

az diş gösterin.
kocamla ne yaptığımı niye bu kadar merak ediyorsun anlamıyorum ben sana kocanla ne yaptığını soruyor muyum deyin.

bu nasil bir sey ya.
istediginizi yapin ona ne
ben sizin yerinizde olsam dügün falan yapmam. nikah yaptik bitti derim evime gecerim.

istiyorum aslında gitmek biraz problem yaşadık ama babam yumuşadı kızım ben anlayışsız bi adam değilm git evine kur düzenini dedi ama annem yook ben göndermem düğün bile olmadı dul kadın mı o ramazanı benimle geçirecek diye önüne dolaştı ağlamaya başladı yoksa gitmek düzenimi kurmak istiyorum. 30 mayısı bekliyorum boş yere olmayacağını bildiğimiz halde..

Arkadaşlar merhaba,
Sizden bir konuda fikir alışverişi yapmak istiyorum. Benim iki tane ablam var biri benden 7 yaş büyük biri de 9 yaş büyük.
Küçük ablam 4 aydır hamile ve normal olarak bu aralar çok stresli düşünün ki cinsiyetini öğrenmeye bile gidemedi korkusuna virüs bulaşır diye.
Benimde 12 nisanda düğünüm vardı ertelendi ama nikahım olmuştu virüsten önce. Nikahlandığımdan beri çok üzerime geliyordu. Sürekli laf sokuyor nereye gittiğimi eşimle ne yaptığımı öğrenmeye çalışıyordu. Nikahtan sonra yemeğe gidicez dedik ama aslında evimize gidip şık bir masa hazırladım ve baş başa yemek yedik iki kadeh bişeyler içtik dans ettik falan sonrası malum. ama ben ablam da olsa kimseye yayın yapamam ki mercimeği fırını falan. Sonra ertesi gün ablam benden resim istedi restorana gittiniz resim atsana falan diye bende gittim instagramdan restoranın eeen eski resimlerinden buldum attım. çakal gibi gitmiş internette bulmuş resimleri. bana yazdı siz sevişmeye gittiniz dimi yalan söyledin dimi diye. bende öf abla niye sorguluyorsun dedim anladı bu falan o gün bugündür bana it muammelesi yapıyor resmen.
Sürekli aşağılıyor sürekli ukala davranıyor. Ki ben ablamlara karşı o kadar naifimdir ki hiç lan bile dememişimdir yıllardır çalışırım düşünün 30 yaşında evlendi bir çöpü yoktu çeyiz almıştım kendime hepsini verdim eksiklerini tamamladım. Evlenmeden önce her hafta harçlık verirdim parasız kalmasın diye bunları yaptım demek için yapmadım elbet aramız çok iyiydi o zamanlar hiç bir şeyi yargılamaz yadırgamazdı utanmazdım çekinmezdim her şeyi konuşabilirdik. Şimdi öyle değişti ki o olayımı bildiğinden beri sürekli laf sokuyor ne meraklıymışsın be şuna bak bizde seni melek sanmıştık falan diyodu ben hamile diye kırmak istemiyordum abla ya deme öyle falan diyordum sonra telefonumu görüntülü arıyor özel konuşcaz sanıyorum seviniyorum odama geçiyorum ben seni görmek için aramadım babama ver telefonunu diyor 2. defa aynı şeyi yaptığında sinirlendim bir daha beni arama git babamı ara onun da telefonunda bu özellik var görüşmek istemiyorum dedim kapattım. Anneme sürekli onları yalnız bırakma buluşmasınlar sevişir onlar evlendiler diye rahat takılırlar yularını tut falan diyor çok kırılıyorum. Ben yoldan geçen biriyle yaşamadım ki eşimle yaşadım nikahım olduktan sonra yaptım, yapsam 3 yıldır sevgiliydik yapardım ama önem verdiğim için nikahı bekledim. Öyle de merak ediyorum ki yeğenimin cinsiyetini yanında olamıyorum diye çok üzülüyorum. mesaj attım bana böyle davrandığın için sürekli aşağıladığın için telefonlarına çıkmak bile istemiyorum üzülüyorum dedim ve bana hamile bi kadına nasıl böyle söylersin sen ne cahilsin seninle kardeşlik bağımız koptu seninle görüşmek istemiyorum dedi. Sürekli annemi dolduruyor annem eşimle bile görüştürmüyordu sürekli eşimi kötülüyordu demekki onun yüzündenmiş diğer ablama söylemiş duyunca çok üzüldüm. Ve diğer ablam kızın düğünü de olmadı stresli üzgündür niye böyle yapıyosun dediğinde ben kimseyi düşünemem benim evim kira eşim çalışıyo hamileyim ben onu düşünemem annem babamı düşünürüm ancak üzmesin onları ağzına s... demiş. Ben ona her gittiğimde yağını ununu şekerini alır mutfağını düzerdim.
Düşünüyorum acaba hamilelikten mi bu aksiliği. O kadar kırıldım ki ben bunları hakettim mi diye kendimi sorguluyorum ama aklıma bişey gelmiyor. Gönlünü mü alsam diye düşünüyorum ama çekiniyorum hiç böyle değildi çok şaşırıyorum. İnsan kardeşinin eşiyle mutlu olması için dua edip sevinmez mi ? Ona karşı nasıl davranmalıyım?

Uzun oldu ne olur kusura bakmayın eşime anlatsam görüşme falan der görüşmek istemez falan el oğlu, başkasına da ablamın dedikodusunu yapamam diye size danışmak istedim.

Belki yaş kaç dersiniz diye söyleyeyim ; 25

Ablanız ama hiç takmayın. Çok ayıp etmiş. Ona ne, ne haddine? Ben de hamileyim, önceki hamileliğim çok sıkıntılıydı ne şimdi ne o zaman kimseye kök söktürmedim.

az diş gösterin.
kocamla ne yaptığımı niye bu kadar merak ediyorsun anlamıyorum ben sana kocanla ne yaptığını soruyor muyum deyin.

ay valla konuşuyoduk anlatırdı ama tabi öyle özele girmezdik bende duymak istemiyordum zaten.ne olduda böyle aptal gibi hareketler sergiliyor anlam veremiyorum. Kendi organımın hesabımı kimseye veremem oda buna sinirleniyor müdahale edemediği için..

Ablanız ama hiç takmayın. Çok ayıp etmiş. Ona ne, ne haddine? Ben de hamileyim, önceki hamileliğim çok sıkıntılıydı ne şimdi ne o zaman kimseye kök söktürmedim.

bende mesajımda öyle yazdım o kadar arkadaşım kuzenim hamile oldu hiç birinin böyle olduğunu görmedim arkasına sığınma amacın ne diye yazmıştım cahil yazdı modumu düşürüyorsun görüşmek istemiyorum seninle dedi bana 😁

Hamilelikten değil de yasadigi ekonomik sıkıntılardan dolayi bu sekilde davraniyor kanımca.E sizinde eşinizle durumunuz iyiyse haliyle ozeniyordur.Uzak dur ablandan duzelene kadarda konusma dediklerini sallama, agir patavatsiz konusursa sende birseyler söyle agzini kapat.Tabiki fazla yipratmadan.Ne olur ne olmaz bisey olur vicdan yaparsin sonra.Ama hamilelikte bu sekilde agzi bozuk konuşmasi hic doğru degil.Çocuğun da ileride agzi bozuk olursa sebep annedir.Daha dkkatli davranmasi gerekiyor.Cocuk herseyi duyuyor bilincaltina kaydoluyor.Yazık..

Düşündüm ama kondurmak istemedim eşimin evi var ve memur. baba parasıyla hazır eve kondunuz gibisinden bişey söylemişti önceden ama kıskanacak düzeyde bişey olduğunu düşünmek istemiyorum çünkü ben onun mutluluğuyla mutlu oluyorum.
Bir ailede birisi hep kendini feda eder ve inan ki bir çok ailede o güçlü karekterin kıymeti bilinmez. Ayrıca ailede ki güçsüz olanlar onu içten içe kıskanır..Buna inan.

Ablanın ki asabiyet değil bariz kıskançlık.
Evli insanlara bu kadar karışılmaz..

Abla diye Gargamel gibi davranma hakkı mı var o insan müsveddesinin şimdi? Sen bostan yere naif davraniosun bu tip herkesin ozeline bile burnunu sokan içi pis insanlar ses cikarmadikca daha beter tepene biner. Sen sevismedeen mi hamile kaldın abla diyiversene en en azından?? Kuyruk acısı var ve bu hamilelikten falan degil bu aksilik degil çünkü bu kotu kalplilik. Sen ona yardim ettigin dönemlerde araniz iyiymis bi tek. Simdi ayri evin olcak ve bes kurus vermiceksin ona. Eşini önceden tanimiyo dimi? Yani adami durduk yere kotulemeler falan sanki kendi hak ediomus da sen o adami hak etmiomussun gibi hareketler bunlar. Böyle birinin cocugunu da benimsemezdim sahsen yegen diye. Kan bağı birini sevmek icin yeterli degildir

Hamilelikten değil de yasadigi ekonomik sıkıntılardan dolayi bu sekilde davraniyor kanımca.E sizinde eşinizle durumunuz iyiyse haliyle ozeniyordur.Uzak dur ablandan duzelene kadarda konusma dediklerini sallama, agir patavatsiz konusursa sende birseyler söyle agzini kapat.Tabiki fazla yipratmadan.Ne olur ne olmaz bisey olur vicdan yaparsin sonra.Ama hamilelikte bu sekilde agzi bozuk konuşmasi hic doğru degil.Çocuğun da ileride agzi bozuk olursa sebep annedir.Daha dkkatli davranmasi gerekiyor.Cocuk herseyi duyuyor bilincaltina kaydoluyor.Yazık..

evet ablam parayı seven biridir ve evliliği ekonomik anlamda biraz dar evi kira eşi asgari ücretli çalışıyor babam evin kirasını ona veriyor çok bi para değil tabi 750 tl falan ekstra bi gelirleri yok ben ona üzülüyorum zaten ama eşiyle evlenmesinde yada ekonomik zorluğunda benim bi kabahatim yok ki bana saygı sevgi gösterse gocunmam yardım ederim ama böyle yaparak çok soğuttu beni kendinden. evet düşer falan diye korktuğum için kırmak istemiyorum içim oldu şelale çünkü :)

istiyorum aslında gitmek biraz problem yaşadık ama babam yumuşadı kızım ben anlayışsız bi adam değilm git evine kur düzenini dedi ama annem yook ben göndermem düğün bile olmadı dul kadın mı o ramazanı benimle geçirecek diye önüne dolaştı ağlamaya başladı yoksa gitmek düzenimi kurmak istiyorum. 30 mayısı bekliyorum boş yere olmayacağını bildiğimiz halde..
kendi evine gittikten sonrada yine dügün yapacaksaniz yaparsiniz.
yine babanizin evinden cikmak istiyorsaniz o gün gelirsiniz ordan cikarsiniz.
bence gidin beklemeyin. aglarlar ama alisirlar.

Abla diye Gargamel gibi davranma hakkı mı var o insan müsveddesinin şimdi? Sen bostan yere naif davraniosun bu tip herkesin ozeline bile burnunu sokan içi pis insanlar ses cikarmadikca daha beter tepene biner. Sen sevismedeen mi hamile kaldın abla diyiversene en en azından?? Kuyruk acısı var ve bu hamilelikten falan degil bu aksilik degil çünkü bu kotu kalplilik. Sen ona yardim ettigin dönemlerde araniz iyiymis bi tek. Simdi ayri evin olcak ve bes kurus vermiceksin ona. Eşini önceden tanimiyo dimi? Yani adami durduk yere kotulemeler falan sanki kendi hak ediomus da sen o adami hak etmiomussun gibi hareketler bunlar. Böyle birinin cocugunu da benimsemezdim sahsen yegen diye. Kan bağı birini sevmek icin yeterli degildir

Eşim çok uzaktan yani dede zade soyundan geliyor ailecek görüştüğümüz kişilerdi eskiden beri tanırlar ama görücü usulü olmadı biz severek evlendik eşimin babası eşime ev açtı e benim abim de apartmanımızda oturuyor diye bu kadar sinirleniyor baba parasıyla geçinen sorumsuz erkekle evlisin gibisinden ama evimiz olmasada eşim memur bende çalışıyorum bir şekilde geçinirdik ki babam diğer evin kirasını da ablama veriyor darda diye

Back