aslında kurtulmak için yapmaya çalıştığımda oydu gozlerimi kapatmak çünkü gerçek dışı şeyler olduğunun farkındayım ama bir okadar gercekciki rüya gördüm diyemiyorum çünkü rüyadan uyandigimda normal şartlarda evet ruyaydi diyebiliyorum ama buna diyemiyorum.Hep uykudan uyaninca yasamissiniz bu tarz durumlari. Narkolepsiyi bir arastirmanizi öneririm.
Bir de uyku uyaniklik arasinda olabiliyor bazen boyle seyler. Bir keresinde uykudan gozumu actım yanimdaki komidinin uzerinde 2 tane el kadar kocaman tarantula vardi. O şokla gozumu acip kapadim yok oldular. Yani aslında zaten yoktular :)
Tavsiyem boyle bir sey oldugunda gozlerinizi kapatin, kendinize bunun gercek olmadigini, beyninizin size oyun oynadigini soyleyin birkaç kez, 10 a kadar sayip tekrar gozlerinizi acin.
Ayni sey degil tabi ama ben zaman zaman nokturnal panik atak yasiyorum. Yani normal zamanda degil de uykuda panik atak yasayip uyaniyorum. Uyandigimda kalbim inanilmaz hizli atiyor ve yogun bir ölüm korkusu yasiyorum. O zaman gozlerimi kapatip gececegini, bu hissettiklerimin beynimin bir oyunu oldugunu tekrarliyorum. 1 dakikadan kisa surede normale donuyorum.
Belki sizde de ise yarar.
sizede çok gecmis olsun rüyanın bilincinde olmak ..gercekten bende oyleyim rüyalarımın cogunda ruya olduğunun bilincindeyim rüya yönetme gibi şeyler yasamisligim var kendimi rüya oldugunu bilerek sizin gibi uyandirmaya çalışmisligim var ama böyle birsey nasıl oluyor ilk defa yaşıyorum ve ilk defa gördükten sonra kapının açık olması beni çok korkuttu alalade açık kalacak bir kapı değil