Ortopedi Halluks Valgus (Ayak baş parmak çıkıntısı)Paylaşalım

ayağına tel takılan yokmu
yani çivi gini kemiğin içinde ucu dışarıda
düz çivi kalınlığında bi tel
nasıl çıkcak o tel
doktora sordum canım yancakmı diye biraz yancak tabiki dedi
acaba korkutmak içinmi böyle dedi
üff kemiğimin içinden canlı canlı nasıl çıkartcaklar

Nasil canin yanabilirmis? Sacmalamis doktor bence...canli canli kesecek hali yok herhalde..bir sekilde anestezi yapmak zorundalar...yada lokal anestezi! Sakin öyle bir sacmaliga inanma! Doktorunu´da ikaz et bence..!

bilemiyorum benimde kafam karışık
ayağımda düz ucu dışarda olan bi tel var
yani yarısı içerde yarısı dışarda
pilatin değil bana taktıkları
perşembe günü gidicem o zaman sorcam nasıl çıkartılıyo diye
inşallah canlı canlı çıkartmazlar

hoscakal
sen ilk ayağa nasıl kalkmıştın
bana halluks valgus ayakkabısı verdi doktor
2 gün sonra alabilicem anca araya hafta sonuda girdiği için
bende halluks valgus ayakkabısına benzer bişey yaptırdım eşime
çünkü alçıdan bi an önce kurtulmak istioydum
evde alçımı kendim çıkardım pansumanımı yaptı eşim
ayağa ilk kalktığımda çok fazla canım yandı
sadece topuk kısmıma basıyorum parmaklarıma güç gitmiyo
ama çok ağrım oldu dün sanki hiç ayağa kalkamıcakmışım gibime geldi
ayağım dizden aşşağısı çok ağrıyodu
bastığımda sinirleri hissediyodum
şimdi biraz daha iyi
bastonlarımla yavaş yavaş ayağıma güç vererek kalkıyorum
evde bi tur atıp oturuyorum
senin ilk kayağa kalkışın nasıldı canın çok yandımı ve sende özel bi ayakkabı kullandınmı
şimdiden cevabın için teşekkür ederim

Gecmis olsun canim! Benim gercek manada ilk yere basmam ameliyattan 1 ay sonra oldu..Hatta ikinci ayagimda yaklasik 6 hafta sonra bastim!
Evet, banada ortopedik bir ayakkbi vermislerdi citcit´li...üzeri acik, zaten ayak balon gibi..!
Bastonlarim ile hafif hafif o ayakkabi ile yere süre süre ilerliyordum ama 4 hafta dolmadan tüm agirligimi verip basmadim. Kendim cok titiz´dim bu konuda...Normal´de tip´ta yaklasik 14 gün sonra kemik kaynamis oluyor ve zorlayabiliyorsun ama doktorumla acele etmedik.

Kendimi gercekten 4-5 hafta sonra hazir hissettim! Kendini zorlama canim, baktin agriyor..biraz bekl ama aceleye getirme! O kadar zahmete girdin, simdi sabirli olma zamani! :1hug:

sen ameliyatı hangi hastanede olmuştun.
ben şuan yavaş yavaş yürüyorum ama
dediğin gibi ağrım çok oluyor.
dinlenerek yürümeye çalışıyorum.
ben daha ameliyat olalı 3 hafta oldu ama
çok sabırsızım bian önce yürümek istiyorum
doktor halluks valgus ayakkabısını alınca
burda biz giydircez dedi ama
ben dayanamayıp evde alçımı kendim çıkarttım
o ayakkabıya benzer bir ayakkabı yaptık.
kendim giydim ve yürümeye çalışıyorum
3 hafta sonra telleri aldırmaya gideceğim
ayakkabıyıda alırsam evde kendim giycem
parmak aranda parmağını düz tutan şeyi ne zaman çıkarttın ben doktora
sormayı unuttum

Canim, yaptigini tastik etmiyorum. Kendi basina alcini filan cikarman dogru degil. Doktor biz takacagiz o ayakkabiyi demis..belli ki bir bildigi var! klava:
Kendi kendine acele ediyorsun...sonra iyilesme süreci daha´da bir uzayabilir..! Benden söylemesi!
Ben yurtdisinda ameliyat olmustum! Harfi harfine uyguladim dok. dediklerini ve cok SÜKÜR bir sorun yasamadan iyilestim! Tabiki uzun bir sürecti ama ilerde sorun yasamaktansa Sabirli olmayi tercih ettim!

Sana´da tavsiye ederim! Acil Sifalar!! a.s.

tek ayağımın üzerine basmaktan
bastığım ayağımdaki bunyon artmaya başladı
birini yapim derken diğeri bozuluyo
ayağım şu an daha iyi topuğuma yük vererek çok kısa evin içinde yürüyorum
çok ağrım olmuyo
sadece telin takılı olduğu yer acıyo hafif ağrıyo bazen
ee oda olcak sonuçta tel var ayağımda
ben genede çok zorlamıyorum 3 hafta sonra teller alıncak
o zamana kadar yürürüm diye düşünüyorum
hatta teli aldırmaya normal ayakkabıyla gidebilirim belkide
gerçi ayağımdaki teller normal ayakkabı giymeme izin verirmi bilemiyorum
ayağımda şişlik yok benim
sadece ayağa kalktığımda baş parmağım biraz şişiyo bide hemen rengi değişiyo
ayakta durunca kan gitmiyo galiba morarıyo hafiften
bide baş parmağımın yenını çok hissetmiyorum
seninde öyle olmuşmuydu
doktor normal dedi ama
ben yinede endişe ediyorum
olurya belki sinirlere zarar vermişlerdir
seninde öyle olmuşmuydu

merhabalar
bende ocakta ameliyat olmuştum her iki ayağımdanda lolo benim ayaklarımada 1 er adet k teli takıldı yalnız doktor teller çıkmayacak dedi hep benimle kalacakmış seninkini niye çıkarıyorlar çıkmasımı gerekiyor acaba doktora sordunmu neden çıkması gerekiyormuş
birde benim 4 ay oldu halen yanlara yük vererek yürüyorum korkuyorum bidaha çıkacak diye sağ ağağım daha iyi durumda ama sol biraz ağrıyor yük verince birde sol parmağım yukarıda duruyor halen sağ ineli çok oldu sizlerdede böylemi oldu mu

lolo bendede ilk başlarda his kaybı vardı yavaş yavaş geçiyor ilk başlarda çok morarır oda zamanla geçiyor bendede öyle çok şişlik olmadı parmaklarının arasına şuanda ne koyuyorsunki bana bişey vermemişlerdi

parmağımın arasına parmak arası silikon koyuyorum doktor verdi
ayağımdaki tellerin ucu dışarda çekicekler 2 hafta sonra
ayağımda halluks valgus ayakkabısı var ayakkabıyla yürüyebiliyorum
bende genelde yana basıyorum ama
düz basmaya çalışıyorum ayağımdaki teller nedeniyle zorlanıyorum
sen iki ayağını aynı zamandamı ameliyat ettirdin
ben ameliyat olalı 1 ay oldu
ayakta durunca şişme ve morarma oluyo
normaldede mor ama
ayakta durunca dahada morlaşıyo
sen ne zaman normal ayakkabı giyebilmiştin
bide nasıl ayakkabı giydin ilk normal spor ayakkabıya girmez ayağım heralde
çükü şiş
ben o yazıyı yazdığımda yürüyemiyodum
çok az basabiliyodum
ama şimdi halluks valgus ayakkabısıyla yürüyorum ve şişme yapıyo ayağım

lolo ben istanbul tıp fakültesinde oldum ama pişmanım orda olduğuma keşke başka hastanede olsaydım
benimde röntgende ucları dışarıda görünüyor ama normalde görünmüyor senin ayaklarında dışarıda mı görünüyor
ameliyattan 2 gün sonra özel ayakkabıyla dolaşmaya başladım 10 haftadan sonra halluks valgus ayakkabılarını çıkartıp direk spor ayakkabı giymeye başladım terliklerle felan olmaz çünkü o zaman ister istemez parmaklarını oynatmak zorunda kalabilirsin spor ayakkabıyla altı sert olduğu sürece parmaklarda sabit duruyor bu arada parmak arası silikonu ayakkabı giymeye başladıktan sonra kullanmaya başladım 6 ay kullanmam gerekirmiş öyle demişti doktor

her iki ayağımıda aynı anda ameliyat ettirdim çünkü birdaha aynı şeyleri yaşamak istemiyorum tekrar ameliyat psikolojisi anestezi vs birdefada kurtuldum sen tek ayağındanmı oldun tekse diğerindende olacakmısın olacaksanda ne zaman olmayı düşünüyorsun

birde sormayı unuttum sen şeklinden memnunmusun baltalimanında 1 kişi daha vardı ameliyat olan nicki aklımda değil şeklinden memnun değildi 1 ameliyat daha gerekiyor demişti ben sağ ayağımın şeklinden memnunum solda ii sayılır ama sağ kadar düzgün değil

diğer ayağımda o kadar sorun yok ama bunyon ve parmak eğrilmesi hafiften başlamış durumda
şu ara ameliyat olmayı düşünmüyorum
belki bi kaç yıl sonra
yada çok ağrım olursa ilerde

ayağım şu an şiş ama çıkıntı yok düz görünümmde
hafif eğiklik var doktor bastıkça şişde indikçe düzelcek dedi

Bende bugün Baltalimani Hastanesine kontrole gittim. Takip edenler bilir, gecen yil yurtdisinda ameliyat olmustum sol ayagimdan ve vida hala duruyordu. Cikartmak gerekir mi diye gittim bugün.

Ortopedi 1´de randevum vardi, ayagin yeni modelini begendi doktor ve vida yerinde kalabilir dedi. Cok cok rahatsiz etmedikten sonra aldirmayin dedi.

Simdilik durum bu kizlar!

Herkese SIFALAR!

hoscakal iyi olduğuna sevindim
darısı benim gibi yeni ameliyat olmuşların başına

hoşçakal senin ameliyattan 1 yıl geçmiş tam anlamıyla ayağını önceki gibi kullanabiliyormusun yürürken ameliyat yerine yüklenince ağrı varmı tamamen geçtimi geçtiyse ne kadar süre sonra geçti parmaklarını rahat hareket ettirebiliyormusun benim sol ayağımdaki baş parmağımın yere basmaması beni rahatsız ediyor acaba benim ameliyattamı bir sorun var diye düşünmeye başladım en yakın zamanda kontrole gitmem gerek ama tıp fakültesine gitmem başka bir hastaneye gidicem belki bende baltalimanına giderim

lolo sendeki bu tel olayınıda anlamadım yani senindemi sadece röntgende görünüyor eğer öyleyse ikimizede aynı yöntem uygulanmış çünkü benim röntgende ucu kemikten dışarıda görünüyor ama benim teller çıkmayacak diyorlar belkide ağrıya sebep tellerdir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…