• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ortopedi Halluks Valgus (Ayak baş parmak çıkıntısı)Paylaşalım

benim tellerin ucu dışarda
yani bakıldığında görünüyo baya bi dışarda hatta yatarken yorgana falan takılıyo bazen
ucundan tutup çekicekler bidahaki perşembbe günü
röntgendede görünüyo çapraz bi şekilde kemiğimin içinde bayada uzun ucuda dışarda
bide röntgende dikilmiş ip gibi bişey görünüyo
acaba telle sardılarmı yada içeriyi dikerken kullandıkları ipmi farklıda röntgende görünüyo anlamadım
benim teller çivi gibi kalın ve uzun farklı teknik uygulandı bana galiba

hulia82 ben bu pazartesi baltalimanına cildiyeye kontrole gidicem randevu alabilirsen o güne gel görüşelim

lolo benim şu sıralar işten izin almam biraz zor çok izin aldım bu aralar problemde oldu zaten 2 hafta sonra gibi düşünüyorum
bendekide vida tipi tel ama ucları kesilmiş çapraz duruyor ben yeni amelaylıykenki rötgenlerimi göremedim hep fakültede kaldı o yüzden ip varmıydı bilmiyorum eğer dikiş ipiyse zaten eriyecektir belkide benimde vardıda eridi zamanla.. elimde tek röntgen var oda nisanda çekilmişti zaten

arkadaşlar birde benim dikiş izlerim halen çok belli geçiyormu zamanla yoksa kalacakmı?

izin alabildiğin zaman gidersin kontrole ama bence ihmal etme
benim baş parmağım hala uyuşuk
ne zaman tamamen hissedip
parmağımı bükebilcem
bide ne zaman parmak ucunda yüksek bir yere uzanılıyo

Merhaba kizlar,

evet, sol ayagimi yaptirali 1 yil oluyor ve cok SÜKÜR bir sorunum yok.

Kemik yapisi olarak aslinda 6 ay sonra normal bir sekilde zorlayabiliyorsun ayagini ama psikolojik olarak insan kendini henüz hazir hissetmiyor. Ben mesela ilk ayagimda 1,5 yil sonra parmak uclarima basabildim. Kemik yapisi buna coktan müsaitti ama ben ne olur ne olmaz biraz daha beklemek istedim. Iyi de yaptim, kendi hicbirseye zorlamadim.

Önemli olan doktorunuzdan onay cikmasi. Ciktiktan sonra yavas yavas hareketlenin.

Kizlar, unutmayin ki bu ayaklarin deforme olmasi yillarca sürdü...simdi 1-2 ayda herseyi yasanmamis yapmak mümkün degil. Sabirli olmak gerek!

Ayrica ayaktaki dikis izleri kaliyor canim. Sag ayagimi 4 yil önce yaptirdim ve inan cok temiz bir dikis yapilmisti ama yinede belli..! Beni acikcasi rahatsiz etmiyor...Gördükce, nede güzel olmus paymaklayim diyorum...opuyorumnanaktan :nazar:

Herkese acil SIFALAR!!!! :nazar::nazar:

hoscakal cevabın için teşekkür ederim
bide sen ilk nasıl bi ayakkabı giydin
ayağım baya bi şiş bir buçuk hafta sonra teller çıkınca ayağımdaki halluks valgus ayakkabısıda çıkıcak
ee ben ne giycem ayakkabı olarak
senin ameliyattan sonra giydiğin ilk ayakkabı nasıldı ve rahat edip ağrısız yürüyebiliyomuydun

lolo ben sadece 3 defa kontrole gittim ameliyattan sonra birdaha gel demediler zaten ne zaman gitsem hiç bakmadılarki ameliyat doktorumu ise zaten gördüğüm yok bu nedenle başka hastaneye en yakın zamanda gidicem inş.
başparmaktaki uyuşuluk uzun zaman sürüyor benim neredeyse 3 ay sürdü yavaş yavaş geçecek hatta halen bile biraz bende var ama geçer diye düşünüyorum
hoşçakal cevap içinde çok teşekkürler bendemi bir hata yapıldı diye düşünmeye başlamıştım parmağımı hiç bükemiyorum çünkü zaten büküldüğünde ayrı yapıyor bunun içinde demekki daha zaman gerek parmak uclarıma basmak için kendimi zorluyordum seninde öyleyse demekki oda zamanla geçecek
dikiş izlerine gelince elbetteki sorun değil ama aklıma takılmıştı

hulia82 sen ne zaman ameliyat olmuştun bide hangi hastanede ameliyatını oldun

4 aydır hala düzgün yürüyemiyomusun
peki nasıl ayakkabılar giyiyosun
ilk giydiğin ayakkabı nasıldı benim ayağım çok şişiyo nasıl bi ayakkabı almalıyım
sen halluks valgus ayakkabısı giymişmiydin ve ne kadar giydin
kusura bakma çok soru sordum ama

Iyi aksamlar hanimlar!

Ameliyattan sonra normal ayakkabi yada terlik giymek imkansiz. Ayakta durdukca ayak yinede az bucuk sisiyor. Benim alip ilk giydigim ayakkabi "Lacoste" marka spor ayakkabiydi. Ayrica ortopedik taban´da kullandim icinde. Yalan yok, biraz maliyetli ama ayaklarim alistimi ne, baska spor ayakkabisinda rahat edemiyoum bir türlü. Ama yaklasik 2 yil gibi bir dönem´de dayaniyor. Yine ekonomik yani.

Kesinlikle tavsiyem spor ayakkabisi. Kendinize en uygun rahat modeli deneyerek bulursunuz insallah! Ben bu kadar zahmet verdikten sonra cok nadir topuklu giyiyorum artik...dügün, davet filan.

Evet ya, gecen yil mesela Ocak ayinda ameliyat oldum ve Nisan ayinda dügünüm oldu. Rekor bir sekilde iyilestirdim ayagimi...neticede gelin ayakkabim az bucuk topukluydu. kaydirigubbakcemile2 :nazar: :nazar:

Yeni ayaklariniz HAYIRLI ugurlu olsun...Kiymetini bilin kizlar!!

lolo ağırlığımı yanlara vererek yürüyorum ameliyatlı tarafıma yük vermiyorum ama bunun dışında yalın ayak düzgün yürüyemiyorum ama spor ayakkabıyla rahat yürüyorum
halluks valgus ayakkabısını ameliyatın 3. gününden itibaren 2,5 ay kadar giyidim çıkarıncada direk spor ayakkabı giyidim adidas marka yeni ayakkabı aldım eski ayakkabılarımın hiçbirini giyemiyorum hepsi küçük geliyor parmak doğrulunca ayak numaramda büyüdü
birde benim yanlarıdada kemik çıkıntısı vardı ama artık iyice belirginleşti ağrı yapıyor bir taraftan aldırdım kurtuldum derken diyer taraftan çıktı

hoşçakal bu ortepedik tabanı doktormu önermişti

kızlar ben de aynı dertten muzdaribim ve ameliyat olmayı düşünüyorum sonbahar gibi..bir sorum olacak affınıza sığınarak :)
operasyonu olmuş evli arkadaşlara bu sorum:cinsel yaşamınız bu süreçten ne kadar etkilendi merak ediyorum.

herkese selamlar

canım sağlığımız cinsel yaşamımızdan daha önemli bence
ama merak ediyosan söylim cinsel bi isteksizlik olmuyo kendini iyi hissediyosan işin çoğunuda eşine bırakırsan neden olmasın

kızlar ben de aynı dertten muzdaribim ve ameliyat olmayı düşünüyorum sonbahar gibi..bir sorum olacak affınıza sığınarak :)
operasyonu olmuş evli arkadaşlara bu sorum:cinsel yaşamınız bu süreçten ne kadar etkilendi merak ediyorum.

herkese selamlar

Ben ameliyat oldugumda evlenmemistim henüz. Dus´a girmesi biraz sikinti oluyor genel olarak ama kaslarin ayak kisminda calistigini düsünürsek belki sorun olabilir??!!

Tahmin yürütüyorum sadece anatomik bilgilerime dayanarak...! kaydirigubbakcemile2

hoşçakal bu ortepedik tabanı doktormu önermişti

Evet canim, doktorum ayagimdan kalip alarak taban cikartti...onu kullandim ve hala kullaniyorum zaten.

Doktor gerek duyarsa tavsiye eder herhalde sizede.

kaydirigubbakcemile2

ayağımdaki telleri perşembe günü çıkarttırdım
yere basabiliyorum doktor herşey serbest dedi
fakat ben hala baş parmağımı bükemiyorum ve hala uyuşuk
hiç bir ayakkabimada ayağım girmiyo şiş olduğu için
nezaman parmağımı bükebilip normal yürücem hala yana daha çok ağırlık veriyorum düz yürüyemiyorum

lolo geçmiş olsun nasıl çıkardılar telleri acıdımı
senin ameliyattan 40 gün geçmesine rağmen çabuk iyileşmissin ben 2,5 ay sonra basabilmiştim halende baş parmaklarım yukarıda yanlara basarak yürüyorum hatta bacaklarım çarpık olmamasına rağmen yanlara bastığımdan çarpıkmış gibi görünüyor
parmaklarını bükme konusunuda doktora sorsaydın keşke ama acele etme zaman ver biraz uyuşuklukta zamanla geçer benim bile halen biraz var

bilmem benim baş parmağım yukarda değil
yara baya bi iyileşti
fakat ayağım diğer ayağıma oranla şiş ve düzeldiği için diğer ayağımdan uzun
benim tek sorunum şu an parmağım kısmen uyuşuk ve üzerine baskı yapınca sızlıyo tam baş parmağıma güç veremiyorum düz yürümeye çalışıyorum ne kadarda olsa bi yamukluk oluyo yürüyüşümde
teller çekilirken üstteki nerdeyse hiç acımadı ama alttaki canımı yaktı
baya bi kan aktı teller çıkınca yerinden oluk gibi kan aktı doktor gazlı bezi biraz basılı tutup sardı biraz kendimi kötü hissettim sonra geçti
1 buçuk ay sonra kontrole çağırdı
herşey serbest dedi
ayakkabı giyebilirsin ama önü geniş olsun dedi
ayakkabılarıma ayağım girmiyo malesef
cumaya kadar iyileşmem lazım oğlum karnesini alıcak onu tek bırakamam nolursa olsun gidicem
en kötü ayağımı ayakkabıma zorla sokar bi kaç saat dişimi sıkarım
ama kesin gidicem
ayy çok mutluyum o sıkıcı ayağa kalkamadığım günlerim geçti allahıma şükürler olsun
zaten çabuk iyileşmemin sebebi iyileşme isteğimin çok olması ve naz yapmadan çabalamam
şimdide düz yürümeye çalışıyorum
haftaya pazartesinden itibaren iş başvurularına başlıcam bi iş bulur bulmaz hemen çalışmaya başlıcam inşallahda uzun sürmez

Back