• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ortopedi Halluks Valgus (Ayak baş parmak çıkıntısı)Paylaşalım

ee benimkine spinal yazıldı bile
bu saatten sonra değiştirebilirmiyim acaba
ben baltalimanı kemik hastanesinde ameliyatımı olucam
iş işten geçmemiştir inşallah
acaba bir daha anestezi uzmanını görürmüyüm uff stres yaptım şimdi
bende çok korkuyorum
biliyorum basit bi ameliyat ama
eşim 3 kere ameliyat oldu ona olanları izlemek zaten beni piskolojikman bitirdi
ben salında genel istemiyodum
ameliyat sırasında uyumak beni ürkütüyo
kendimde olup olan bitenden haberdar olmak daha iyi gibi gelimişti bana
genel anestezide eşimin beyni
ameliyat sırasında uyanmış acıyı hissetmişti
benim içimde bu korku kaldı ameliyat sırasında kendimde olmak istiyorum aslında
iğnenin acısıda çok olmaz sanırım
ama bi yandanda
eşime olan olay çok ama çok nadir rastlanan bi durum benimde aynı şeyi yaşıcam diye bişey yok
ama
genede kendimden geçmiş ve savunmasız olmak istemiyorum

sağol inşallah iyi haberlerimide burada yazıcam

kızlar ben yarın hastaneye yatıyorum
eve gelince ameliyatımın nasıl geçtiğini anlatırım umarım iyi şeyler anlatırım?

İyi şeyler yaşaman ve iyi şeyler anlatman dileğiyle.Her şey yolunda gider umarım.

kızlar ben yarın hastaneye yatıyorum
eve gelince ameliyatımın nasıl geçtiğini anlatırım umarım iyi şeyler anlatırım?

Canim benim, ALLAH HAYIRLISI ile sagligina kavusmak nasip etsin! Acil sifalar! Mutlaka paylas istirahat ettikten sonra..! Mümkünse hatta, önce ve sonra fotograf cektir...ben unutmustum ve pisman oldum sonra!

Not: Bende nihayet 13.05.10 icin aldim Baltalimanindan randevu...ayagimdaki platini gösterecegim ve alinmalimi diye görüsecegim!

Hadi tatlim, yine burada bulusmak dilegi ile..! opuyorumnanaktan

cuma ameliyatımı oldum spinal anestezi uygulandı
ameliyatım gayet rahattı
hatta ayy ne kadar abartıyolarmış bu ameliyat olayını diyodumki
kasıklarımda o müthiş ağrı başlayana dek
belden aşşağımı hissetmediğim için tuvaletimi yapamadım
bu sebeplede kasıklarım hiç abartmıyorum balon gibi şişti
çok aşırı sancı çektim
yattığım koğuş seferber oldu bana tuvaletimi yaptırmak için
ağrı kesici yaptırdım
bi kaç saat sonra yaptıkça rahatladım
tam ohh iyim diyodumki
anestezinin etkisi gitmeye başladı
ayağımdaki ağrıyı hissetmeye başladıkça
çeneme vurdu
yanımda yatan hastaların baya bi kafasını şişirdim
uyuşukluğum tamamen geçmeden ayaklandım
tuvaletime kendim gittim
volkırla
herkez bana çok erken ayaklandın diye baya bi sitem etti ama beni o yatakta yatırmak ne mümkün
genede yatmadım
benimle aynı gün ameliyat olan hastaların yanına diğer koğuşlara ziyarete gittim
tabiki rahat değildim ama dinlene dinlene her muzurluğu yaptım hastanede

sabaha kadar uymadım hiç
ağrı bi zaldı bi çoğaldı sabahı ettim
sabahta doktor ayağımı açtı pansuman yaptı temiz gidebilirsin dedi
şimdi evdeyim
ağrım bazen çok bazen hafif bazende hiç olmuyo
hala anestezinin etkisindeyim
başım ve sırtım çok ağrıyo
dikişlerim 2 hafta sonra alıncak
tellerimde 6 hafta sonra
bu arada ben basmıcam
3 günde bir pansuman yaptırcam
ağtıdan değilde yatmaktan çok fazla sıkıldım
bilmiyorum nasıl geçiricem bu zamanı
ben yatıyorum fazal bile durdum ayakta az az ayakta durabiliyorum
bana sorcağınız bişey olursa siz yazın ben açınca forumu cevap veririm

ayrıca hoscakal bende baltalimanında oldum ameliyatımı benimki 2. ortopediydi
seninki hangisi

Çok geçmiş olsun, Lolo.Ameliyat sonrası dönem beni çok endişelendiriyor.Ben o dönemdeki ağrıya pek tahammül edebileceğimi sanmıyorum.Ağrı eşiğimle ilgili bir durum sanırım.Çok küçük müdahale edildiği zaman bile canım çok yanıyor, dayanamıyorum.Sanırım iyileşme süreci de uzun bir süreç.Senden iyi haberler aldıkça belki bana da bir cesaret gelebilir.Sürekli yatma fikri de can sıkıcı.Kitap okumayı seviyorsan kitap okuyabilirsin.DVD izleyebilirsin.
İyi haberlerini bekliyorum.
Ben ameliyat olan arkadaşlara sormak istiyorum.Ameliyat sonrası gerçekten ayakkabı giydiğinizde rahat oluyor musunuz?Yine ağrı , şişlik falan oluyor mu?Ben asıl bunları merak ediyorum.Havalar ısınmaya başlayınca ayaklarım yine beni mahvetmeye başladı.O kemiklerin üstü resmen kıpkırmızı ve ağrı içinde.Canım o kadar yanıyor ki, bazen ağlıyorum eve gelince.Sadece sandalet giydiğim zaman rahat edebiliyorum.

ayrıca hoscakal bende baltalimanında oldum ameliyatımı benimki 2. ortopediydi
seninki hangisi

Canim cok cok gecmis olsun!! ALLAH kisa zamanda sagligina güzel bir sekilde kavusmani nasip etsin!! AMIN!

Ben´de randevumu 2. ortopedi´den aldim! HAYIRLISI bakalim!

Canim, ben iki ayaktan ameliyat olan birisi olarak: Kesinlikle kemik birbirine kavusana kadar basip zorlama...gerci ortalama 2-3 hafta gibi basilabiliyormus! Ne kadar az zorlarsan, o kadar rahat edersin sonra!! Ayrica, 2 gün sonra normalde agri olmamasi gerekir canim...Tabi vücudun hassasiyetine´de bakar bu durum!

Cok sevindim, aramiza döndügün icin...! opuyorumnanaktan
Kitap oku, DVD izle, TV ve gazete dergi karistir! Dinlenmene bak ama mutlaka! kaydirigubbakcemile5

Öpüyorum seni...:1hug:

Çok geçmiş olsun, Lolo.Ameliyat sonrası dönem beni çok endişelendiriyor.Ben o dönemdeki ağrıya pek tahammül edebileceğimi sanmıyorum.

Ben ameliyat olan arkadaşlara sormak istiyorum.Ameliyat sonrası gerçekten ayakkabı giydiğinizde rahat oluyor musunuz?Yine ağrı , şişlik falan oluyor mu?Ben asıl bunları merak ediyorum.

Canim, öncellikle gecmis olsun! Ben iki yil arayla iki ayagimida yaptirdim. Ameliyat sonrasi sadece ikinci ayagimda ilk gece agrim vardi ama ardindan olmadi. Ilk ameliyatta masALLAH hic agrim yoktu!

Ameliyattan sonra ayaklarin mutlaka sisecektir, hatta önümüz yaz..daha siddetli sisecektir. Spor ayakkabi giymenizi siddetle tavsiye ediyorum...topuklu ve sivri burunlu ayakkabilardan vazgecin..!!!! :oklava: Ne oluyorsa, onlardan oluyor genelde!

Ben genelde rahat spor ayakkabi giyiyorum, taban kullaniyorum ve yinede hala sisiyor ayaklarim ara ara..! Bu cok dogal..! Ayaklariniza ameliyat sonrasi gözünüz gibi bakmalisiniz ki, cikinti tekrarlamasin!

Herkese gecmis olsun!! opuyorumnanaktan

Teşekkürler canım.Yüsek topuk pek giymem zaten. sivri burun da sevmem.Normal ayakkabılar da rahatsızlık veriyor mu yani?İllaki ortopedik mi giyilmesi gerekiyor diye merak ettim.Bir de ameliyat olma aşamasında hastane ve doktor araştırması yaptınız mı?Bu hastaneyi seçmenizde en önemli etkenler nelerdi, anlatır mısınız lütfen?

baltalimanını tercih etmemn sebebi
kemik üzerine oluşu
zaten ameliyat dedikten sonra 1 sene sonrasına randevu veriyolar
bence ne kadar erken gidersen senin için iyi oşlur
halluks valgus ameliyatı ç.ok basit inan bana ameliyat bu muymuş dedim ameliyat o9lurken
benim sorun yaşamamın sebebi tuvaletimi yapamamam oldu
şu an iyiyim
tabiki ağrım oluyo ama dayanılmıcak gibi değil
ilk günü atlatınca gerisi kolay
bana ağır gelen yatağa bağlı kjalmak
moralim 0
kendimi bu yüzden kötü hissediyorum
bide ayağımda 2 tane tel var nasıl çıkıcak hiç bi bilgim yok
tellerim biraz canımı sıkıyo gene bi operasyonmu olcak yada öyle canlı canlımı çıkartcaklar
3 günde bi pansumanım
var
kalkamadığım için hemşire çağırıcaz ama ben eşime kendim giderim koltuk deyneklerimle diyorum
eğer ikna edbilirsem kendim bana yakın olan hastaneye gitmek istiyorum pansuman için

hoscakal
doktorun kim merak ettim

Çok teşekkür ederim, böyle olumlu şeyler duyunca ben biraz daha cesaretleniyorum.Bu arada doktorunuzun ismini özelden yazarsanız sevinirim.

özele gerek yok burdanda yazarım nolcak sanki

yatakta yatarak foruma girdiğim için çok fazla uğraşamıyorum açıkçası

orda bir sürü doktor var ben ortopedi 2 nin hastasıyım
ameliyata giren doktorlardan sadece ferdi beyin ismini biliyorum
zaten ameliyatına girecek doktor şansına kalmış ekip halinde çalışıyolar önemli olan doğru ekibi bulabilmek
2. ortopediden gayet memnunum doktorlardan yada hastaneden hiç bi sıkıntım olmadı
diğer ayağım içinde gene 2. ortopediye gidicem
sen gitmeyi düşünüyomusun

Ben gitmeyi düşünüyorum yalnız ameliyata karar verirsem zaman olayı canımı sıkıyor.Eşim 1 seneliğine yurt dışına gitti, benimle ameliyat sonrası ilgilenebilecek kimse yok.Ben haziran gibi olsam iyi olacaktı.Seneye de İstanbul'da olmayacağım, İstanbul dışında da bu ameliyatı olmak istemiyorum.Ayak sonuçta, birisinin bakıp ilgilenmesi gerek.

acil olmadığın müddetçe hemen ameliyat etmezler malesef

ayağımdaki dikişler alındı
teller 1 ay sonra alıncak
1 hafta sonra halluks valgus ayakkabısı vericekler en azından kendi işlerimi yapabilcem,
kızlar bu teller nasıl çıkıcak bilgisi olan varmı sizede tel takmışlarmıydı

ayağımdaki dikişler alındı
teller 1 ay sonra alıncak
1 hafta sonra halluks valgus ayakkabısı vericekler en azından kendi işlerimi yapabilcem,
kızlar bu teller nasıl çıkıcak bilgisi olan varmı sizede tel takmışlarmıydı

Canim, benim ayagima zamaninda vida takilmisti ve yaklasik 1 yil sonra o vidanin bulundugu yeri keserek vidayi cikarttilar. Normal bir ameliyat gibi aldilar beni ameliyathaneye ve istegim üzerine genel anestezi yapmislardi. Olayli birsey degildi. Ameliyattan sonrada 1 hatfa arayla dikisleri almislardi.

Not: Canim, yeni randevu aldim. 31 Mayis Pazartesi Ortopedi 1´den aldim radevuyu. HAYIRLISI bakalim!

hayırlısı olsun benim ortopedi 2 ydi
benim ayağıma vida değil tel taktılar
1 ay sonra çıkıcak
nasıl çıkarıcaklar bilemiyorum
galiba uyuşturmuyolar canım çok yancakmı acaba

Back