1 ay öncesine kadar aynı dertten muzdariptim. 1 yıl önce doktora gittiğimde gece ateli ve silikon makara vermişti 1 yıl kullanacaktım ve açı değerlerimdeki değişimi gözleyecektik. 1 yıl boyunca kullandım ama ağrılarım geçmedi. bunun üzerine 30 ocakta tekrar doktora gittim. röntgenler çekildi ve açının değerinin arttığını gördük. 1 şubat çarşamba için ameliyat gününü kararlaştırdık.
31 ocak : gece hastaneye yattım. çünkü 12 den sonra birşey yiyip içmemem gerekiyordu ve ben bunu yapamayacağım için hastaneye yattım.
1 Şubat: doktorum sabah gelip ameliyatımın öğleden sonraya kaldığını söyledi. bende kalkıp çay- sigara içip tekrar beklemeye başladım. saat 14.00 hastabakıcı yeşillerimi verdi. o anda anestezimin ne şekilde yapılacağını konuşmadığımızı hatırladım.:18: sedyeye binip doğru ameliyathaneye..
anestezi uzmanım çok iyi biriydi. bana bütün seçenekleri anlattı, ben bir an önce yemek yiyip sigara içmek istediğimi söyleyince spinale karar verdik. bütün korkumun uyuşmadan kesilmek olduğunu söyleyince merak etme dedi, hissetmeyeceksin. nitekim spinalden sonra bacağımdan bir iğne yaptılar. sonra kısa bi müddet içim geçmiş. uyandığımda ayak ucumda birileri başucumda anestezicim vardı. bak bakalım dedi, şimdi kesiyorlar vee önümde duran perde kalktı. aaaa benim ayağımmı bu? hadi canım..
falan derken matkap çalıştı, delik açıldı, vida takıldı sonra başka vida derken 6 adet vida ile sabitlemeyi yaptı doktorum. inanın ameliyatımı izlemek çok eğlenceliydi... dikişim yapıldı, turnikem alındı ve dinlenme odasına.. biraz tansiyon sorunum oldu ama o da geçti. sonra ayağıma geçici atel takıldı.
Eki Görüntüle 358936 gece biraz ağrım oldu ama ağrı kesiciyle çaresine baktık.
3 şubat : ayağımdaki atel çıkarılığ yerine kalıcı alçım yapıldı.
Eki Görüntüle 358938 4 şubat : alçımda bi kapak açıldı. dikiş yerine pansuman yapılabilmesi için.
ve 6 şubatta evime geldim. doktorum koltuk değneklerimi karizmatik dursun diye kanadyenli verdi.
sonrasında 2 kez pansumana gittim ve 15 şubatta dikişim, 22 şubatta alçım alındı. alçım alındıktan sonra günde 4-5 kez 20 dakika ılık suya sokmam gerekti ayağımı. ve düne kadar da devam ettim bu uygulamaya. bugün ise doktorum artık ayakkabı giyip yürüyebileceğimi söyledi. tabi sadece yürümek... koşmak yok. en erken 45 gün demişti ama 31. günde yürümeye başladım..
ve ayağımın son hali
Eki Görüntüle 358941