Ortopedi Halluks Valgus (Ayak baş parmak çıkıntısı)Paylaşalım

Canım teşekkür ederim cevapların için.Bilmiyordum bu kadar geç verdiklerini randevu.Sigara için aybaşında terapiye gidicem kısmetse.Zaten ameliyat olmasamda sigarayı bırakmak istiyorum.Çok ağrı çekmediğim için böyle rahatım sanırım.İlerisinin ne getireceğini bilmediğimden şimdiden olmak istiyorum.Yaş kırksekiz.Her geçen gün lehime biliyorum.Yaş ilerledikçe ameliyat riskleride farklı.Yaş olarak sanırım sen gençsin.

evet 30 yaşındayım ben ameliyat olduğumda 29 dum

sağlık sorunun yoksa şeker tansiyon gibi ameliyatın bi sorun olacağını sanmıyorum
fakat parmaktaki eğrilik ve defarmasyon ilerledikçe ameliyat tekniği zorlaşarak değişiyo
şunuda unutmayın ameliyattan sonra ben bir buçuk ay yürüyemedim zaten 2 hafta basmak yasak sonra bi ayakkabı veriyolar bi sürede o ayakkabıyla yürüyosunuz sonra yavaş yavaş yere basmaya başlıyosunuz yere basmak çok kolay olmuyo

size bakıcak birilerinin olması gerekiyo
benim için çok zor bi süreçti

ne kadar zor olsada geçti şükür

Çok şükür herhangi bir rahatsızlığım şimdilik yok.Beni en çok düşündüren bakacak kimse.Anladığım kadarı ile iki hafta kesin kalkılmıyor.Sonrasına izin veriyorlar.wc gidilebiliyor diye biliyorum.Koltuk deynekleri ile ameliyat sonrası.Sanırım kişinin bünyesine,ağrı katsayısına bağlı bu süreç.Allahtan hayırlısını diliyorum.Yaşayıp görücez.Teşekkürler.

evet doktorlar ayağının üzerine basma diyo
tek ayak üstünde yürüyebiliyosun fakat ayağın aşşağıda kalınca şişiyo ve çok ağrı yapıyo

benim ağrı eşiğim yüksek sanırım yada çok sabırlıyım diyelim

doktorlar kalkma desede
ben tek ayak üstünde bile sokağa çıkıp gezdim fazla uzağa gidemesemde çıktım sokağa
yatmak bana göre değil çünkü
bakacak kimseyide çok düşünme
elbet eşin çocuğun falan vardır
ilk günler birilerine ihtiyacın oluyo
sonra kendin ihtiyaçlarını kendin halledebilirsin
tabiki dayanıklıysan

Çok teşekkür ederim cevapların için.Benimde ağrı eşiğim yüksekti son bir kaç yıla kadar.Dört yıl önce uyuşturularak yapılması gereken bir olayı uyuşturmadan yaptılar.Çok canım yandı.O günden beri psikolojik olarak ta korkar oldum.Sabırlıyım Allahtan.Eşim yok.Çocuklar çalışıyor,uzun zaman izin alamazlar.Bir iki günlük olabilir tabiki.Hakkımda hayırlısı ne diyim.Tekrar teşekkürler.

1 ay öncesine kadar aynı dertten muzdariptim. 1 yıl önce doktora gittiğimde gece ateli ve silikon makara vermişti 1 yıl kullanacaktım ve açı değerlerimdeki değişimi gözleyecektik. 1 yıl boyunca kullandım ama ağrılarım geçmedi. bunun üzerine 30 ocakta tekrar doktora gittim. röntgenler çekildi ve açının değerinin arttığını gördük. 1 şubat çarşamba için ameliyat gününü kararlaştırdık.

31 ocak : gece hastaneye yattım. çünkü 12 den sonra birşey yiyip içmemem gerekiyordu ve ben bunu yapamayacağım için hastaneye yattım.

1 Şubat: doktorum sabah gelip ameliyatımın öğleden sonraya kaldığını söyledi. bende kalkıp çay- sigara içip tekrar beklemeye başladım. saat 14.00 hastabakıcı yeşillerimi verdi. o anda anestezimin ne şekilde yapılacağını konuşmadığımızı hatırladım.:18: sedyeye binip doğru ameliyathaneye.. anestezi uzmanım çok iyi biriydi. bana bütün seçenekleri anlattı, ben bir an önce yemek yiyip sigara içmek istediğimi söyleyince spinale karar verdik. bütün korkumun uyuşmadan kesilmek olduğunu söyleyince merak etme dedi, hissetmeyeceksin. nitekim spinalden sonra bacağımdan bir iğne yaptılar. sonra kısa bi müddet içim geçmiş. uyandığımda ayak ucumda birileri başucumda anestezicim vardı. bak bakalım dedi, şimdi kesiyorlar vee önümde duran perde kalktı. aaaa benim ayağımmı bu? hadi canım.. falan derken matkap çalıştı, delik açıldı, vida takıldı sonra başka vida derken 6 adet vida ile sabitlemeyi yaptı doktorum. inanın ameliyatımı izlemek çok eğlenceliydi... dikişim yapıldı, turnikem alındı ve dinlenme odasına.. biraz tansiyon sorunum oldu ama o da geçti. sonra ayağıma geçici atel takıldı.

gece biraz ağrım oldu ama ağrı kesiciyle çaresine baktık.

3 şubat : ayağımdaki atel çıkarılığ yerine kalıcı alçım yapıldı.

4 şubat : alçımda bi kapak açıldı. dikiş yerine pansuman yapılabilmesi için.

ve 6 şubatta evime geldim. doktorum koltuk değneklerimi karizmatik dursun diye kanadyenli verdi.

sonrasında 2 kez pansumana gittim ve 15 şubatta dikişim, 22 şubatta alçım alındı. alçım alındıktan sonra günde 4-5 kez 20 dakika ılık suya sokmam gerekti ayağımı. ve düne kadar da devam ettim bu uygulamaya. bugün ise doktorum artık ayakkabı giyip yürüyebileceğimi söyledi. tabi sadece yürümek... koşmak yok. en erken 45 gün demişti ama 31. günde yürümeye başladım..

ve ayağımın son hali

Gecmi solsun canim...Yeni ayagini güle güle kullan..) Hangi hastanede ameliyat oldun acaba?

kızlar sizinde ameliyattan sonra başparmağınızı bükememe gibi bi sorununuz oldu mu? olduysa ne tür egzersizler yaptınız?

kızlar sizinde ameliyattan sonra başparmağınızı bükememe gibi bi sorununuz oldu mu? olduysa ne tür egzersizler yaptınız?

Öncelikle geçmiş olsun. Ben yaklaşık 1 sene önce oldum ameliyatı buraya yazmıştım zaten. Parmakta hissizlik vardı ama benim doktorum fizik tedavi vermişti ameliyattan 1 ay sonra 10 seans fizik tedavi görmüştüm. sonra da evde devam ettim kasları esnetmeye. Ama ameliyat yöntemlerimiz farklı sanırım. Ben de alçı yoktu vida da ayağımdan çıkmayacak. Şu anda %95 sorunsuz kullanıyorum. Sanırım birkaç ay içinde %100 olur. Ama hareketleri bir uzmandan öğren ve mutlaka yap.

teşekkür ederim. bugün gittim doktoruma ama ameliyata gitmiş. ona danışmadan ftr ye gitmek istemedim. yarın tekrar giderim.

Ameliyat olan arkadaşlar özet olarak ameliyat olmayı öneriyor musnuz? ameliyat olduktan sonra topuklu ayakkabı giyebiliyor muyuz??

SELAM aynı sorun bende var kemiğim okadar çıkık ki yanındaki parmağın altına giricek nerdeyse başlarda bukadar önemsememiştim ama zaman geçtikçe daha kötü olmaya başladı bu ayak makaralrını kullandım pek bi işe yaramadı ben hastanede çalışıorum doktoruma sordm ve acil film istedi benden çünkü çapını kaırırsak amliyat olabilme şansın azz dedi bayağı kötüye gitmiş dedi yani ameliyat şart gibi gözüküo ortalama 6hafta iyileşme süreci dedi kararsızım ama bundanda kurtulmak isitorum çok ağrı yapmaya başladı birde benim ayaklarım taraklı biraz yani topuklu ve ya babet giydiğimde ayaklarım yayılıo ve yakışmıo inşallah düzelir ya...((

Ameliyat olan arkadaşlar özet olarak ameliyat olmayı öneriyor musnuz? ameliyat olduktan sonra topuklu ayakkabı giyebiliyor muyuz??

ameliyattan sonra topuklu ayakkabı giyemedim ben malesef

düğünde falan kısa süreli oda uc kısmı geniş olucak yani şu moda olan topukluları unut

ameliyata gelinde ameliyat olmak zorundasın ilerliyo amleiyat olmazsan

sadevce çok bişey ümit etmemeni öneririm
sonra üzilebilirsin

ben öneriyorum. ayak ağrımdan artık eser kalmadı. ameliyat sonrası süreçte sadece şişme problemi yaşıyorum. ameliyat olalı 2 ay 4 gün oldu. 3 gün önce de topuklu ayakkabılarımı giydim. süre olarak tabiki kısa süreli ama yine de giyebildim.

doktorunuzu dinleyin ve merak etmeyin, düzelir.

Son düzenleme:
ameliyat olmalı mı arkadaşlar?? inanılmaz bi karamsarlık yaşıyorum (

ameliyat olmalı mı arkadaşlar?? inanılmaz bi karamsarlık yaşıyorum (

ağrınız varsa, yaşam kalitenizi düşürüyorsa mutlaka doktorunuzla görüşün, sıkıntılarınızı anlatın.

ben ameliyatımı oldum ve inanılmaz rahatım.

malesef bende inanılmaz rahatım demek isterdim ama değilim
sıfır ayak gibi olmuyo malesef
yinede ameliyat olmak şart yoksa daha çok ilerliyo bu illet
ameliyattan sonra topuklu ve sivri burun giymeye devam ederseniz
ayağınız eski halini alır bir süre sonra
yine ameliyat olmanız gerekir

ameliyat şart

ağrınız varsa, yaşam kalitenizi düşürüyorsa mutlaka doktorunuzla görüşün, sıkıntılarınızı anlatın.

ben ameliyatımı oldum ve inanılmaz rahatım.

şu an çok ilerlemiş durumda değil ayaklarım. Ama mesleğim gereği topuklu ayakkabı giyiyorum. Çok ilerlemeden olmalı mıyım arkadaşlar ameliysst. yoksa ileleyincemi olayım. lütfen akıl verin bana(

şu an çok ilerlemiş durumda değil ayaklarım. Ama mesleğim gereği topuklu ayakkabı giyiyorum. Çok ilerlemeden olmalı mıyım arkadaşlar ameliysst. yoksa ileleyincemi olayım. lütfen akıl verin bana(

arkadaşım çok ilerlemeden ameliyatını ol ki çabuk iyileş
ilerlerse iyileşmeside zorlaşıcak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…