• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Halk Bankası sınavına girenler

hastahane halkçılık olucak,sayıştaylı bir cevap vardı,kurtuluş savaşı milliyetçilik,devrimcilik var bir tane,cumhurbaşkanı ve bakanlar kurulu vardı bunlar yürütme ile ilgiliydi...
truva çanakkale,grenpece örgütü olucak bitanesi,
bunlar hatırladıklarım...:teselli:

hasankeyf mardindeymiş..zeugma gaziantepteymiş...
sorudada güney doğu diyordu....
ahhh ahhhhhhhh gitti bir soru daha

hasankeyf mardindeymiş..zeugma gaziantepteymiş...
sorudada güney doğu diyordu....
ahhh ahhhhhhhh gitti bir soru daha
hayır yahu hasankeyf sular altında kalacak.
hatta bir sürü sivil toplum orgutu protesto etti bu durumu CADIARZU
ve sanırım ılısu barajının suları altında kalacak :uhm:

hayır bana bunu yapma gurba ben zeugma yaptım :(((((((( allahım bi sorum daha gitti sınavı kazanmak hayal oldu :((((

ne sınavdı ya ne kolay diye biliyosun ne zor bişeyler yaptım ama... ne olur bilmiyorum geneli aynı durumda heralde bide renklerle ilgili bi soru vardı genel yetenekte kenarları aynı olanlar farklı renk olacak kaç renk kullanılır falan onu ne yaptınız bide şu hastanelerin kurulmasıyla ilgiliydi galaba ben onu devletcilikle halkcılık arasında kararsız kaldım devletcilik yaptım doğrumu acaba

bu soru sanırım halkcılık olucaktı. devletcilik ekonomiyle ilgili

tesekkur ederim canım insallah zeugma birecik baraji sonucu su altında kalabilirmis ilisu baraji hasankeyfi su altında bırakacakmıs zaten iki gundur girdigim butun sınavlarım berbat geciyo hayırlısı demekten baska bi carem yok :((

bende girdim banko görevliis için..kafam beynim döndü vall...
45 dakika öncede bitirdim sınavı..sanki iyi gibiydi ama hiç kesin konuşamıyorum..yaptım kendimden emin olarak yaptım....ama yinede güvenemiyorum....
en iyi aklımda kalan soru...derya ile barışşşş
birde 3/2 si bozuk olan yol

kızlar bende banko görevlisi için girdim ankarada ilk bölüm cok kolaydıda ikinci bölüm neydi öle ya bi ara bayılcam sandım sıcak bi yandan sorular bi yandan beynim döndü kafamı bi kaldırdım adam son 5 dakka dedi ve sınıfda 3 kişi kalmıstık bu arada sular altında kalcak yer hasankeyf

ben buraya bakmıyım artık yanlıs sorularımı gorunce moralım bozuluyo allah herkesin gonlune gore versin sınav acıklanınca kazanamadıgimi duyururum artık :(((

ben buraya bakmıyım artık yanlıs sorularımı gorunce moralım bozuluyo allah herkesin gonlune gore versin sınav acıklanınca kazanamadıgimi duyururum artık :(((

umutsuzluga kapılma cnm ya bellimi olur allah hepimizin hakkında hayırlısını versin sende üzme kendini sonuclar bi acıklansın bakalım a.s.

kızlar ben bunu buldum ya

FIRAT NEHRİ ZEUGMA'YI YUTUYOR

Fırat üzerinde kurulan Birecik Barajı’nın suları altında kalacak olan Zeugma kenti harabelerinin küçük bir bölümü Gaziantep Müzesi’ne taşınacak. Kalan bölümler ise tarihe gömülecek

Baraj sularının her gün biraz daha yükseldiği 2300 yaşındaki Zeugma’nın 15- 20 günlük ömrü kaldı. Fırat Nehri’nin suları altında kalacak olan kent, tarihi boyunca bir deprem, bir yangın, bir de savaş geçirmiş. En az 6000-7000 dönümlük araziye kurulmuş olan kentin sadece yüzde 10’u toprak üzerine çıkarılabildi. Ancak bu yüzde 10’luk bölüm de gün yüzüne çıkamadan, önümüzdeki günlerde tamamen sular altında kalacak.

GAP kapsamında Fırat Nehri üzerinde kurulan Birecik Barajı’nın suları altında kalacak olan antik Zeugma kenti harabelerinin bir bölümü, Gaziantep 100. Yıl Atatürk Kültür Parkı’na taşınacak. Gaziantep Valisi Muammer Güler, SANKO Holding’in katkısıyla gerçekleştirilecek çalışmaya ilişkin hazırlıkların devam ettiğini söyledi. 20 gün içinde sular altında kalacak olan harabeleriden mümkün olduğunca çok şey kurtarmaya çalışan arkeologlar var güçleriyle çalışıyor.

2300 YAŞINDA 20 GÜN ÖMRÜ KALDI

Baraj sularının her gün biraz daha yükseldiği 2300 yaşındaki Zeugma’nın 15- 20 günlük ömrü kaldığı belirtiliyor. Fırat Nehri’nin suları altında kalacak olan kent, tarihi boyunca, bir deprem, bir yangın, bir de savaş geçirmiş. En az 6000-7000 dönümlük araziye kurulmuş olan kentin sadece yüzde 10’u toprak üzerine çıkarılabilmiş durumda. Ancak bu yüzde 10’luk bölüm de önümüzdeki günlerde tamamen sular altında kalacak

birde bunu buldum

Hasankeyf'in boğulduğunun resmidir

Önceki hafta temeli atılan Ilısu Barajı'nın su tutmaya başlamasıyla göl havzasında kalacak tarihi Hasankeyf için Devlet Su İşleri (DSİ) uydudan fotoğraflar çekti. DSİ'nin fotoğraflarına göre, ilçenin yüzde 80'i sular altında kalıyor.

KARARI KURUL VERECEK

Başbakan Erdoğan'ın önceki hafta sonu temelini attığı Ilısu Barajı altında kalacak tarihi Hasankeyf ilçesi için DSİ uydudan fotoğraflar çekti. DSİ'nin hazırladığı fotoğraflara göre, ilçenin yüzde 80'i sular altında kalıyor. Hasankeyf'teki bazı tarihi eserlerin taşınıp taşınamayacağı tartışması yapılırken, bununla ilgili kararı, ilçede eylül ayında inceleme yapacak olan Danışma Kurulu'nun hazırlayacağı rapordan sonra Diyarbakır Tabiat varlıklarını koruma Kurulu'nun vereceği bildirildi. HASANKEYF ÖLÜYOR

Bölgede kazı yapan Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Kemalettin Köroğlu, Hasankeyf'i siyasiler değil, uzmanların tartışması gerektiğini söyledi. Hasankeyf kazılarının başkanı Prof. Dr. Abdulselam Uluçam ise, baraj yapılsa da yapılmasa da, tarihi ilçenin mimari dokusunun öldüğünü belirterek, 'Hasankeyf ölüyor, biz çıkarlarımız için onun adını kulanıyoruz' dedi. Hasankeyf ilçesinde mağaraların bulunduğu kayalardan biri 2 hafta önce ana kayadan koparak düştü. Kayanın içindeki 12 mağara da düşme ile birlikte parçalandı.
Türkiye'de herkes, Ilısu Barajı'nın, 12 bin yıllık geçmişi olan tarihi Hasankeyf ilçesini ne kadar sular altında bırakacağı tartışmasını yaparken, DSİ baraj projesi için uydudan ilçenin fotoğraflarını çekerek tartışmalara son noktayı koydu. Bugüne kadar ilk kez yayınlanan fotoğraflara göre ilçenin tamamı sular altında kalıyor. Sadece Husankeyf kalesinin yukarı kısmı, yukarı kale denilen bölüm su yüzeyinde kalıyor. Burada da bazı mağaralar bulunuyor.

ama ben soruyu tam oalrak hatırlamıyorum eeeee ne olacak şimdi???ikiside sular altında kalacakmış ama soru neydi ya???güneydoğu anadolu değilmİ?

KLL
MLM
____
NKK diye bi mat sorusu vardı L i sıfır olacak ve N kaç diodu cevabı K 9 için M 1 olacagından

900
101
____
799 çıkıyo yani cvp n=7oluyor arkadaşlar

üç arkaadaş olan x y z toplam 39 tane olan bilyelerini sırasıyla 2şer 2şer paylaşıyo y ye kaç bilye düşer diyordu cvp:

x y z
2 2 2
2 2 2
2 2 2
2 2 2
2 2 2
2 2 2
2 1 burdan y=2+2+2+2+2+2+1=13 olurdu bunu doğru yaptınız mı

birde bunlar var kızlar

1) uluslararası çevre örgütü : greenpeace
2)2006 da çıkan yasa ile su altında kalacak tarihi şehir : halen emin değilim
3)ana.mah üyelerini kim atar ? cumhurbaşkanı
4)gensoru nedir ? meclisin hükümete verdiği güven oyu
5)kanunları kim denetler? anayasa mahkmesi
6)truva nerededir ? çanakkale
7)yenilenmeyen enerji türü hangisidir? güneş enerjisi diyorlar ben karbon yaptım
8)karedenizde turunçgil yetiştirilmesine ragmen akdeniz de neden çay yetişmiyor ? iklim ve yağış şartları
9)yürütme yetkisi kime aittir?bakanlar kurulu ve cumhurbaşkanı

bi soru vardı kitabın sayfa reneklri ile ilgili 234.sayfa hangi renktir diye soruyordu.cevap sarımıydı bilen varmı?

Son düzenleme:
Back