- 17 Nisan 2012
- 30.410
- 65.391
- 598
- Konu Sahibi Janet Jak Esim
-
Merhaba arkadaşlar, bu da dert mi diyebilirsiniz ama şu an benim için gerçekten içimi kemiren bir dert. Benim 8 tane halım var ve geçen perşembe halı yıkamacıyı çağırdım, çok iyi referansları olduğu için kabul ettim ( Arda Turan, Cemil İpekçi vs. Gibi bir çok ünlü ) Alırken halılarımın çok kaliteli olduğunu ve hatta koridor halımın bile ( 9 metre ) çok iyi olduğunu yün olduğunu söyledi. Fakat evet halılarımızı iyi almak istedik ama özellikle yün almadık, tabi o zaman aklıma gelmedi bu. Normal halınin metresini 3.5 liraya yıkıyorlarmış fakat yün olunca fiyat artıyor. 2 gün önce arayıp ekstra bir yıkamaları da olduğunu ve isteğe göre yaptıklarını söyledi. Ve 30 lira da ücreti varmış. Kabul ettim, maksat halılarım tertemiz olsun, az önce de arkadaşım aradı gelmiyor musun okula falan dedi, halıları bekliyorum diyince 'evlendin evleneli halılarla başın dertte' diyor ki haklı zatenneyse. Toplamda 230 lira para tutmuş 8 tane halı. Sizce de bu ücret çok değil mi? Yoksa adam beni mi kandırıyor? Offf, parayı vermeye sinir olmam ama kandırılmak en zoruma giden şeydir doğrusu... Arkadaşlar, fikirlerinizi söylerseniz çok sevinirim..
8 halıya çok gelmedi canım bana ya
halında epey vamı 40 odalı han mı kız evin
Merhaba;
Metrekare hesabını yapınız.8 halı 6 m2 ise herbiri çok değil.yün halılar gelende 7-8 tl ye yıkanıyor 1 m2 si.
Ay öyle mi diyorsunuzohh içim rahatladı Yok ya evim 2 oda 1 salon fakat ben yatak odası halılarını da 1 halı gibi saydım. Hani 3 tane küçük var ya onları işte. O 3 küçük halıyla beraber 8 tane.. Buna rağmen ücreti hala normal mi?
Hayır işte. 3 tane küçük yatak odası halısı, 3 tane 4 metre karelik halı. Bi tane 3 metre kare. Diğeri de zaten 9 metre koridor halısı. Bi de bildiğim kadarıyla yün değil ama adam bana yün dedi...
aaa tamamm şimdi anladım siz 3 lü takımlarıda halı diye yazmışsınız. ama
onların metrekaresi düşük zaten aslında o kadar tutmaması lazım sanki :26:
ee yolluklarında zaten metrekaresi düşüktür. bilemedim ki
Canım yün olmasıda değiştirmez durumu el dokuması yün olunca pahalı olur.Ben sana çıkarayım m2 sini.toplamda 30m2 felan halın var.m2 sini 7,5 tl ye yıkamış.
El dokuması yün halılar kök bayısı ile elde renklendirildiği için yıkaması zordur.Ama makine yün halı ise yada akrilik halı ise m2 si 3-4 tl ye yıkanır.Ayrıca size halıları alırken m2 ve tutar yazan bir kağıt vermek zorundalardı.Sanırım sen almadın.
Uff işte ben bilgili değildim bu konularda. Metre karesinj 6ya yıkamışlar. Yün tuşe denen bi şeymis. Adam sizinle aynı şeyleri söyledi ama el dokuması demedi. Buna rağmen 6 tl ye yıkaması sizce de kazık değil mi? Ayrıca teşekkür ederim cevaplarınız için. .
Rica ederim.5 sene halı satış danışmalığı yaptım biraz bilgim var.Valla geçmiş olsun 6 tl çok pahalı.Ayrıca 30*6:180 tl çıkar.50 tl neyin masrafı oluyor?Sonuçta yıkama için nakiyeye para ödenmez.İnce hesap yaptırın ödemeyin lütfen.Hak sonuçta.Parayı yolda bulmuyoruz.
Biz 5 halı verdik dün. İkisi baya büyük. Diğerleri normal boyutta. 75 tl vereceğiz ama yün değil bizimkiler
Ayyy ne kadar ucuz tutmuş. Peki güzel yıkıyorlar mı? Sürekli mi oraya veriyorsunuz acaba? Ben resmen kazıklandım... :-(
Evet sürekli veriyoruz. Bir sıkıntımız yok ama benim söylediğim yer pendikte. Belki semt de fark ediyordur
Benim annemler de Pendik'te oturuyor yoksa suz ASIPAVA'ya mı veriyorsunuz? Annem de diyordu bizimki çok güzel yıkıyor adama söylesek belki gelir diyordu. Ben Avrupa Yakasındayım.. Belki de gerçekten semt farkediyordur. Az önce mutfak halımı açıp baktım ki temiz olacağına hiç inanmıyordum çünkü üstünde çay, vişne, salça, kahve, yağ lekeleri vardı ( eve küçük çocuk gelince zavallı halimin basina bunlar geliyor) ama tertemiz piril piril olmuş resmen. Bi açtım parlaklığı gözümü aldı diyebilirim, gercekten de cok guzel yikamislar bi tane bile leke kalmamis ki benim ki krem rengi hali ;') ama verdiğim para yine çok yine çok. .
Yok orası değil şu an ismini anımsayamadım. Temiz olmuşsa sıkıntı etmeyin bence zaten yünmüş zarar da görmemiş ne güzel. Mis gibii olmuşlar
sosyetik halıcı,adam gül yapraklarıyla süt banyosu yaptırmış belliki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?