Halı Yıkama..

Janet Jak Esim

Durme, durme querido hijico
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2012
30.410
65.391
598
Merhaba arkadaşlar, bu da dert mi diyebilirsiniz ama şu an benim için gerçekten içimi kemiren bir dert. Benim 8 tane halım var ve geçen perşembe halı yıkamacıyı çağırdım, çok iyi referansları olduğu için kabul ettim ( Arda Turan, Cemil İpekçi vs. Gibi bir çok ünlü ) Alırken halılarımın çok kaliteli olduğunu ve hatta koridor halımın bile ( 9 metre ) çok iyi olduğunu yün olduğunu söyledi. Fakat evet halılarımızı iyi almak istedik ama özellikle yün almadık, tabi o zaman aklıma gelmedi bu. Normal halınin metresini 3.5 liraya yıkıyorlarmış fakat yün olunca fiyat artıyor. 2 gün önce arayıp ekstra bir yıkamaları da olduğunu ve isteğe göre yaptıklarını söyledi. Ve 30 lira da ücreti varmış. Kabul ettim, maksat halılarım tertemiz olsun, az önce de arkadaşım aradı gelmiyor musun okula falan dedi, halıları bekliyorum diyince 'evlendin evleneli halılarla başın dertte' diyor ki haklı zaten neyse. Toplamda 230 lira para tutmuş 8 tane halı. Sizce de bu ücret çok değil mi? Yoksa adam beni mi kandırıyor? Offf, parayı vermeye sinir olmam ama kandırılmak en zoruma giden şeydir doğrusu... Arkadaşlar, fikirlerinizi söylerseniz çok sevinirim..

Son düzenleyen: Moderatör:

Merhaba;
Metrekare hesabını yapınız.8 halı 6 m2 ise herbiri çok değil.yün halılar gelende 7-8 tl ye yıkanıyor 1 m2 si.

8 halıya çok gelmedi canım bana ya
halında epey vamı 40 odalı han mı kız evin

Ay öyle mi diyorsunuz ohh içim rahatladı Yok ya evim 2 oda 1 salon fakat ben yatak odası halılarını da 1 halı gibi saydım. Hani 3 tane küçük var ya onları işte. O 3 küçük halıyla beraber 8 tane.. Buna rağmen ücreti hala normal mi?

Merhaba;
Metrekare hesabını yapınız.8 halı 6 m2 ise herbiri çok değil.yün halılar gelende 7-8 tl ye yıkanıyor 1 m2 si.

Hayır işte. 3 tane küçük yatak odası halısı, 3 tane 4 metre karelik halı. Bi tane 3 metre kare. Diğeri de zaten 9 metre koridor halısı. Bi de bildiğim kadarıyla yün değil ama adam bana yün dedi...

aaa tamamm şimdi anladım siz 3 lü takımlarıda halı diye yazmışsınız. ama
onların metrekaresi düşük zaten aslında o kadar tutmaması lazım sanki :26:
ee yolluklarında zaten metrekaresi düşüktür. bilemedim ki

Hayır işte. 3 tane küçük yatak odası halısı, 3 tane 4 metre karelik halı. Bi tane 3 metre kare. Diğeri de zaten 9 metre koridor halısı. Bi de bildiğim kadarıyla yün değil ama adam bana yün dedi...

Canım yün olmasıda değiştirmez durumu el dokuması yün olunca pahalı olur.Ben sana çıkarayım m2 sini.toplamda 30m2 felan halın var.m2 sini 7,5 tl ye yıkamış.

El dokuması yün halılar kök bayısı ile elde renklendirildiği için yıkaması zordur.Ama makine yün halı ise yada akrilik halı ise m2 si 3-4 tl ye yıkanır.Ayrıca size halıları alırken m2 ve tutar yazan bir kağıt vermek zorundalardı.Sanırım sen almadın.

Az önce geldi işte halılar. Sordum adama niye bu kadar tuttu yün değil ki benim halılarım dedim. Ki metre karesini 6 liradan yıkamış şok oldum zaten. Bunlar yün değil yün tüşe mi ne öyle bi şey dedi yani aralarına yün karıştırılmış halıymış eğer makinede yıkarsak boyası akar dedi.. bi de benim koridor halısı ince değil normal bir halı kadar kalın.. Uff galiba çok tutmuş gerçekten de... Anneme desem nasıl bu kadar verirsin diye topa tutar valla. O yüzden korkudan buraya açtim. Bakalım yarın temizlik yapılacak o zaman açacağim, gerçekten güzel yıkamışsa helal olsun derim ama yok eğer kötü yıkamışsa adamı topa tutarım valla :-(

Uff işte ben bilgili değildim bu konularda. Metre karesinj 6ya yıkamışlar. Yün tuşe denen bi şeymis. Adam sizinle aynı şeyleri söyledi ama el dokuması demedi. Buna rağmen 6 tl ye yıkaması sizce de kazık değil mi? Ayrıca teşekkür ederim cevaplarınız için. .

Rica ederim.5 sene halı satış danışmalığı yaptım biraz bilgim var.Valla geçmiş olsun 6 tl çok pahalı.Ayrıca 30*6:180 tl çıkar.50 tl neyin masrafı oluyor?Sonuçta yıkama için nakiyeye para ödenmez.İnce hesap yaptırın ödemeyin lütfen.Hak sonuçta.Parayı yolda bulmuyoruz.

30 lira da dah önceden arayıp ekstra bir yıkama daha var isterseniz yapalım demişti. Salak gibi kabul etmiştim ben de. Adam geldi verdi kandırdı gitti beni valla. Off çok moralim bozuk gerçekten, çok haklısınız ben bu ince hesapları neden yapamadım ki. Aslında eşim gitmeden gelseydiler eşim onlara sorardı, hesabi aşırı iyidir ve o kadar parayı da vermezdi.
Internet sitelerindd 3.5 yaziyorlar eve gelince 6 lira diyorlar ya 2.5 lira fark olur mu hakikaten.. Offf ama acizliğim işte. Burada yeniyim ve bu binada herkes yeni, tanıdığım 3 komşum var geçenlerde birisi vermiş halılarını da adamlar çok iyi yıkamıslar, ona sormak için gitmiştim ama şanşima da evde yoklardı.. ben de internetten buldum. Her yerde şubesi falan var diyerek güvendim, bi de adam öyle bilgili konuşuyor ki sanırsınız halılar üzerinde yüksek lisans yapmış. Ama gitti yediğim kazığa yanıp dururum şimdi :-(

Biz 5 halı verdik dün. İkisi baya büyük. Diğerleri normal boyutta. 75 tl vereceğiz ama yün değil bizimkiler

Ayyy ne kadar ucuz tutmuş. Peki güzel yıkıyorlar mı? Sürekli mi oraya veriyorsunuz acaba? Ben resmen kazıklandım... :-(

Evet sürekli veriyoruz. Bir sıkıntımız yok ama benim söylediğim yer pendikte. Belki semt de fark ediyordur

Benim annemler de Pendik'te oturuyor yoksa suz ASIPAVA'ya mı veriyorsunuz? Annem de diyordu bizimki çok güzel yıkıyor adama söylesek belki gelir diyordu. Ben Avrupa Yakasındayım.. Belki de gerçekten semt farkediyordur. Az önce mutfak halımı açıp baktım ki temiz olacağına hiç inanmıyordum çünkü üstünde çay, vişne, salça, kahve, yağ lekeleri vardı ( eve küçük çocuk gelince zavallı halimin basina bunlar geliyor) ama tertemiz piril piril olmuş resmen. Bi açtım parlaklığı gözümü aldı diyebilirim, gercekten de cok guzel yikamislar bi tane bile leke kalmamis ki benim ki krem rengi hali ;') ama verdiğim para yine çok yine çok. .

Yok orası değil şu an ismini anımsayamadım. Temiz olmuşsa sıkıntı etmeyin bence zaten yünmüş zarar da görmemiş ne güzel. Mis gibii olmuşlar

Yok orası değil şu an ismini anımsayamadım. Temiz olmuşsa sıkıntı etmeyin bence zaten yünmüş zarar da görmemiş ne güzel. Mis gibii olmuşlar

Ayy çok teşekkür ederim, resmen temizliği içimi açtı sinirim falan geçti. Zaten ben böyleyim bi sinirlenirim 10 dakikaya gecer dün gece eşime sinirlenmistim azicik minnacik konusmayacagim dedim ama sabah unutmusum bile sinirlendigimi ehehehhw yok yün değil halilarim arasına yün katılmış hali... ama olsun güzel olmuş valla. Bi de şunların üstüne örtü de alsam tam olacak. Normal zamanlarda da kirlenmez hiç olmazsa

sosyetik halıcı,adam gül yapraklarıyla süt banyosu yaptırmış belliki..

çok güzel dediniz vallahi.. bir yer kiralayip kendim yikasam daha ucuza gelirdi o derece -;-) Ama bu bana ders oldu.. artik bu konuda arkadaslarin verdigi bilgiyle de daha temkinli davranacagim insallah..

bu ara bu forumda okuduğum en masum konu teşekkürler gına gelmişti artık karmaşık ilişkilerden bu arada ben de halı yıkattım ama yün değil. 10 tane halıyı 100 tlye yıkattım. m karesi 3 tl. tabi yatak odası halısı 3 parça ve hol 2 parça diye hesapladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…