- 8 Şubat 2021
- 35
- 21
- 38
- 42
- Konu Sahibi huzuricinumut
-
Babaanne vefat ederse tabiki mecbur bir arada yaşayacağız. Annelerine gitmedikleri için ortada bırakacak değiliz. Ben çocukların böyle bir durumda fikirlerini almadan sadece kendi isteğime göre karar vermeyeceğim. Kimsenin mutsuz olmasına razı değilim, sadece evleneceğim kişinin fikri veya benim fikrim yeterli olmayacak, onları da anlamadan emin olmadan karar vermem. Tahminlerim babaannelerinden ayrı yaşamayı tercih etmeyecekleri yönünde. Babaanneleriyle yaşamayı da ben istemiyorum. Eğer benimle yaşamak istediklerini söylerlerse ve babaannelerinden ayrı yaşamayı kabul ederlerse ona göre ayrıca kafamda netleştirmeye çalışacağım durumu.Babaanneleriyle ve babalarıyla birlikte yaşıyorlarmış. Şimdi babaları gelip diyecek ki ben evlendim ayrı eve gidiyorum siz babaannenizle burda kalın. Çocukların bunu olgunlukla karşılaması bence çok düşük bir ihtimal. Zaten olgunlukla karşılanacak bir durum da değil. Ben kendime yeni aile kuruyorum hadi hoşçakalın demek bu. Sorumluluk babada, Babannede değil. Alıştıkları düzen değişecek elbette baba evden gidiyor sonuçta. Evet haksızlık olur bu durum. Çocuklu bir adamla evleniyorsunuz, çocuklarından ayrı evde yaşam gibi bir teklifte bulunmanız, dahası o adamın bunu kabul etmesi garip gerçekten. Yarın bir gün Babanne öldüğünde ne yapacaksınız onu hesaplayıp düşündünüz mü?
Babaanne vefat ederse tabiki mecbur bir arada yaşayacağız. Annelerine gitmedikleri için ortada bırakacak değiliz. Ben çocukların böyle bir durumda fikirlerini almadan sadece kendi isteğime göre karar vermeyeceğim. Kimsenin mutsuz olmasına razı değilim, sadece evleneceğim kişinin fikri veya benim fikrim yeterli olmayacak, onları da anlamadan emin olmadan karar vermem. Tahminlerim babaannelerinden ayrı yaşamayı tercih etmeyecekleri yönünde. Babaanneleriyle yaşamayı da ben istemiyorum. Eğer benimle yaşamak istediklerini söylerlerse ve babaannelerinden ayrı yaşamayı kabul ederlerse ona göre ayrıca kafamda netleştirmeye çalışacağım durumu.
Ya babaneye birşey olursa Allah korusun bu defa çocuklarımı bırakamam diyecek yine aynı evde yaşamak zorunda kalabilirsiniz, yapamam diye düşünüyorsaniz hiç girmeyin,geniş zamanı düşünüp karar vermek lazım bu konularda.Aslında O çocukları ve annesiyle konuşmadan, ben de ayrıca konuşmadan ve nasıl bir yol bulunacağı netleşmeden evlenmeyi düşünmüyorum. Ama böyle bir niyetle konuşacağım için haksızlık mı yapmış olurum bunu anlamaya çalışıyorum. Ben de böyle bir evde yaşamaya cesaret edemem. Ayrı evde bile olsak sorumluluğunun farkındayım ve buna razıyım. Ama aynı evde yapamam
Başkasına haksızlık olmasın diye kendinize kıymadan aynı evde yaşamak gibi bir hatayı sakın yapmayın. Sizin hayatınız ve bencilce bir şey de istemiyorsunuz.. önce kendinizi düşünün lütfen. kararınızda net olun kesinlikle ayrı evde yaşamayacaksanız ilişkiyi bitirmeyi bile düşünün. Çocukları ya da annesiyle nasıl bir çözüm bulacak bırakın erkek arkadaşınız düşünsün. Şimdiden onun sorumluluğunu ya da vicdanını üstünüze almayın.Bu konuda açıklaması, bazı mecburiyetlerden olduğu. Benimle ayrı evde oturmayı kabul ediyor, ama vicdanen biraz huzursuzluğu var. Ben de kimseye haksızlık olsun istemiyorum. Benim düzenim ayrı evim olsun da istiyorum
Merhaba.siz de haklısınız müstakbel eşiniz de.yazık tabi ona da çok zor annesine de.çocuklara da öyle.ama siz bunu isteyebilirsiniz hakkınız tabii.hem de yakında olacakmışsınız aynı mahallede.Merhaba,
Kafama takılan bir konuda fikir almak ve doğru olanın ne olduğunu bulabilmek için ilk defa üye oldum ve bu konuyu açıyorum
Ben 39 yaşındayım ve daha önce evlenmedim. Sevdiğim ve evlenmeye karar verdiğim kişi 42 yaşında, daha önce evlenip boşanmış ve biri 13 diğeri 19 yaşında iki çocuğu var. İki çocuğu ve annesiyle birlikte yaşıyorlar, babası yakın zamanda vefat etti. Çocukların annesi sağ ancak uzun zamandır iletişimleri olmadığını biliyorum. Henüz aileler tanışmadı, biz netleşmek için bekledik. yakın zamanda o annesine ve çocuklarına açılacak ben de aileme
Neden boşanmış, eski eşi nasıl biri konularında kafamda soru işareti olmadığı için bu ayrıntıları geçiyorum.
Biz aynı şehirde farklı ilçelerde yaşıyoruz. Ben de o da farklı işlerde çalışıyoruz.
Daha önce hiç ailesinden ayrı yaşamamış, evliliğinde de bir dönem ailesiyle aynı evde bir dönem de dubleks evde altlı üstlü olarak oturmuş.
Biz görüşmeye başladığımızda babası vefat etmemişti ve çocukları da doğduklarından beri babaanne ve dedeyle birlikte olduğu için aynı mahallede farklı dairede oturmamızın sorun olmayacağını düşünüyorduk. Çocuklarına da evde oda yapıp istedikleri zaman bizimle istedikleri zaman da hep alıştıkları dedelerinin evinde kalırlar diyorduk. Henüz çocuklarla da tanışmadım, önce ben emin olmak istedim sevip sevmediğimden, şimdi sevdiğimden eminim
Şimdi evlendiği zaman çocukları ve annesinden ayrı bir ev tutsa aynı mahallede olsak yine, çocukları ve annesine haksızlık olur mu? bir kaç ay oldu kayıpları o yüzden bu konuda annesi ve çocuklarıyla konuşmak için uygun değil henüz
Yani çocuklar ve annesi ayrı evde biz ayrı evde olsak ama istedikleri zaman bir araya gelebilecekleri mesafede olsak, herkesin mutluluğu için uygun olur mu?
Ben daha önce aynı evde yaşamak istemediğimi ama aynı mahallede oturabileceğimi, istedikleri zaman çocukların da gelebileceğini, onlara ayrı oda yapabileceğimizi söylemiştim. O da benim netleşmem için çocuklara benden bahsetme konusunda bekledi.
Babası ölünce ayrı evde yaşamak onu vicdanen huzursuz edecek gibi, bu konuyu bugün konuştum. Aslında benimle ayrı evde yaşamayı istediğini ama babası öldüğü için ayrı ev istemesinin vicdanen rahatsız ettiğini söyledi. Ben de aynı evde yaşamak istemediğimi gerekçelerle açıkladım. Ayrı evde yaşamamız onlar açısından haksızlık olarak algılanır mı bunu anlamak istiyorum. Sonuçta eli yine üzerlerinde olacak, yine istediği zaman ulaşabilecekleri mesafede olacak
Ben ayrı ev olmayacaksa niye evleneyim ki, ailemle de yaşardım ayrı evim olmayacaksa, bunu açıkladım, o da anladı. Sadece haksızlık mı yapılmış olur buna takıldım
Merhaba, geç cevap yazıyorum kusura bakmayın. Babaları konuşurken ben gidiyorum siz burada kalacaksınız şeklinde konuşmayacak tabi ki. Çocuklara evlenme düşüncesini söylediğinde onların babaanneleriyle de bizimle de kalabileceklerini söyleyip fikirlerini alacak. Eşiyle boşanma aşamasında anneleri çocuklarımı da alıp gideceğim dediğinde onlar biz babamızla kalacağız diye cevap vermemişler, biz babaannemizle kalacağız diye cevap vermişler. Bunu söylememin nedeni babaannelerini ne kadar yanlarında istediklerini belirtmem. Bu durumda çocukların isteğine göre hareket edeceksek ya benim hepsiyle bir arada yaşamam lazım yada hiç evlenmemem lazım. Hepsiyle bir arada yaşadığımızda ne kadar mutlu oluruz o da meçhul. Bir kişi mutsuz oldu mu diğerlerine de yansır bu. Evlenmek istediğim için buraya konu açtım. Yaşım küçük değil ama hiç evlenmemiş talipler oldu fakat gönül bu, koşulları bana daha uygun diye sevmeyi beceremeyebiliyor insanBabaanneleriyle ve babalarıyla birlikte yaşıyorlarmış. Şimdi babaları gelip diyecek ki ben evlendim ayrı eve gidiyorum siz babaannenizle burda kalın. Çocukların bunu olgunlukla karşılaması bence çok düşük bir ihtimal. Zaten olgunlukla karşılanacak bir durum da değil. Ben kendime yeni aile kuruyorum hadi hoşçakalın demek bu. Sorumluluk babada, Babannede değil. Alıştıkları düzen değişecek elbette baba evden gidiyor sonuçta. Evet haksızlık olur bu durum. Çocuklu bir adamla evleniyorsunuz, çocuklarından ayrı evde yaşam gibi bir teklifte bulunmanız, dahası o adamın bunu kabul etmesi garip gerçekten. Yarın bir gün Babanne öldüğünde ne yapacaksınız onu hesaplayıp düşündünüz mü?
Merhaba,Bazi insanlarin cesaretini yeminle böyle izliyorum
Bence haksızlık edilen bi durum yok gayet mantıklı kararlar vermişsinizMerhaba,
Kafama takılan bir konuda fikir almak ve doğru olanın ne olduğunu bulabilmek için ilk defa üye oldum ve bu konuyu açıyorum
Ben 39 yaşındayım ve daha önce evlenmedim. Sevdiğim ve evlenmeye karar verdiğim kişi 42 yaşında, daha önce evlenip boşanmış ve biri 13 diğeri 19 yaşında iki çocuğu var. İki çocuğu ve annesiyle birlikte yaşıyorlar, babası yakın zamanda vefat etti. Çocukların annesi sağ ancak uzun zamandır iletişimleri olmadığını biliyorum. Henüz aileler tanışmadı, biz netleşmek için bekledik. yakın zamanda o annesine ve çocuklarına açılacak ben de aileme
Neden boşanmış, eski eşi nasıl biri konularında kafamda soru işareti olmadığı için bu ayrıntıları geçiyorum.
Biz aynı şehirde farklı ilçelerde yaşıyoruz. Ben de o da farklı işlerde çalışıyoruz.
Daha önce hiç ailesinden ayrı yaşamamış, evliliğinde de bir dönem ailesiyle aynı evde bir dönem de dubleks evde altlı üstlü olarak oturmuş.
Biz görüşmeye başladığımızda babası vefat etmemişti ve çocukları da doğduklarından beri babaanne ve dedeyle birlikte olduğu için aynı mahallede farklı dairede oturmamızın sorun olmayacağını düşünüyorduk. Çocuklarına da evde oda yapıp istedikleri zaman bizimle istedikleri zaman da hep alıştıkları dedelerinin evinde kalırlar diyorduk. Henüz çocuklarla da tanışmadım, önce ben emin olmak istedim sevip sevmediğimden, şimdi sevdiğimden eminim
Şimdi evlendiği zaman çocukları ve annesinden ayrı bir ev tutsa aynı mahallede olsak yine, çocukları ve annesine haksızlık olur mu? bir kaç ay oldu kayıpları o yüzden bu konuda annesi ve çocuklarıyla konuşmak için uygun değil henüz
Yani çocuklar ve annesi ayrı evde biz ayrı evde olsak ama istedikleri zaman bir araya gelebilecekleri mesafede olsak, herkesin mutluluğu için uygun olur mu?
Ben daha önce aynı evde yaşamak istemediğimi ama aynı mahallede oturabileceğimi, istedikleri zaman çocukların da gelebileceğini, onlara ayrı oda yapabileceğimizi söylemiştim. O da benim netleşmem için çocuklara benden bahsetme konusunda bekledi.
Babası ölünce ayrı evde yaşamak onu vicdanen huzursuz edecek gibi, bu konuyu bugün konuştum. Aslında benimle ayrı evde yaşamayı istediğini ama babası öldüğü için ayrı ev istemesinin vicdanen rahatsız ettiğini söyledi. Ben de aynı evde yaşamak istemediğimi gerekçelerle açıkladım. Ayrı evde yaşamamız onlar açısından haksızlık olarak algılanır mı bunu anlamak istiyorum. Sonuçta eli yine üzerlerinde olacak, yine istediği zaman ulaşabilecekleri mesafede olacak
Ben ayrı ev olmayacaksa niye evleneyim ki, ailemle de yaşardım ayrı evim olmayacaksa, bunu açıkladım, o da anladı. Sadece haksızlık mı yapılmış olur buna takıldım
Yok maalesef, kimsenin üzülmeyeceği bir yol bulamadık. Kızı tavırlı. Ben ayrılalım olmuyorsa olmuyor dedim artık, benden ayrılmamak için de uğraşıyor. Kızı tepki olarak konuşmuyormuş bir şeye kızdığı zaman. Psikoloğa da götürmüş bir kere, psikologla yalnız kalmak istememiş babasını odadan çıkarmamış, psikolog ne dese de konuşturamamışHala ayni durumdamisiniz gelisme yok mu
Hakkınızda hayırlısı olsun .adamada yazik sizin ile kizi arasinda kalmis oda ergen sanirim .kötü bisey yapmasindan korkuyor olabilir adam .sanirim annede karsisina alip kızıyla konuşmuyor. Bilmiyorm tabi bu durumda olurmu herkes destek insan psikolojisi sonucta herkesin farklı.iyi beklediniz sonucta evlilik niyeti idi maksadinizYok maalesef, kimsenin üzülmeyeceği bir yol bulamadık. Kızı tavırlı. Ben ayrılalım olmuyorsa olmuyor dedim artık, benden ayrılmamak için de uğraşıyor. Kızı tepki olarak konuşmuyormuş bir şeye kızdığı zaman. Psikoloğa da götürmüş bir kere, psikologla yalnız kalmak istememiş babasını odadan çıkarmamış, psikolog ne dese de konuşturamamış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?