- 2 Temmuz 2023
- 8.858
- 24.565
-
- Konu Sahibi sellaturcica
75 bin maaş alan bi kadın iyi statülü bi iştedir böyle bi kadında maaşını eline vermez yapmayın Allah aşkına dünyanın bin türlü hali var yarın öbür gün boşanma olur beş kuruşsuz kalırsınız . Şu olayda çok saçma evlisiniz siz neyin şifresi bu çekinmeyin bu kadarMaaşımız onun 50 bin benimki 75 bin. Telefonunu karıştırdım o yüzden söyleyemem.şifresini bildiğini bilmiyor.bu kez işlillenir şifresini değiştirir hiç bir şeyden haberim olmaz.giden para sanırım 30-40 bin civarı.aileme ben mesela anneme 2 bin tl harclık verdim vs büyük bişey aileme ben hiç almadım
Kısa özet geçeceğim olay uzun ama kısaca şöyle. Ablam bizim eve yani anneme mobilya aldı düz hesap 70 bin tuttu. Ablam bunu alırken eşine söylememiş aileme mobilya alıyorum diye. Eşi kızınca para benim param neden hesap veriyorum demiş. Eşi de para ortak ikimiz kazanıyoruz benim iznim ve fikrimi almak zorundasın demiş. Bu tartışmadan bugün haberimiz oldu sizce ablam haklı değil mi? Kendi maaşını kazanmış harcarken neden sorsun ki?
Ben çirkef olmaktansa her zaman enayi olmayı tercih ederim.
Ben çingene değilim senin gibi.tabi ki hesabını soracağım kendi usulumle kendi karakterimle.senin bunu anlamayacağın belli varoşO zaman eşşek yerine konmaya devam edersinizortada çirkeflik yok ayrıca adam koskoca bir miktarı götürmüs kafasına göre vermiş o sizin paranız tabi ki hesap sorcaksınız. Hesap sormak çirkeflik mi??
Cherry burdaki varoşluga en uzak üye olabilirBen çingene değilim senin gibi.tabi ki hesabını soracağım kendi usulumle kendi karakterimle.senin bunu anlamayacağın belli varoş
Ben çingene değilim senin gibi.tabi ki hesabını soracağım kendi usulumle kendi karakterimle.senin bunu anlamayacağın belli varoş
Ben konu sahibinin cirkeflikle.kibri karistirdigini düşünüyorum yani ona gore hesap.sormak ya da eşinden bir sey istemek de cirkeflik gibi geliyor olabilir. Bazi insanlar vardir kimseden bir sey istemem diye kuyruğu dik tutayim derken farkında olmadan kibirle yaklasiyorlar çevrelerine (aman degerim düşer/seviyemin altinda diye düşünür) ya da asiri tevazuya girebilir ki bu da ezilmeye sebep olabiliyor çevremde var böyleleri mesela bir arkadas doktora yapmis bilgili ama doktora yapmış kadinsin deyince eziliyor aman oyle demeyin estağfurullah falan... Yani barisik degil. Bu orneklerden biri konu sahibinde de olabilir diye düşündüm nedense "ben cirkef olamam" dedigindeCherry burdaki varoşluga en uzak üye olabilirNiye yukseldin kuzu böyle durup dururken
Oooooo aman tengrim!!!!!enayi olurum daha iyi diyen kadının içinden çirkef bir hatun çıktı.Eyyy !!!!kk sen nelere kadirsinBen çingene değilim senin gibi.tabi ki hesabını soracağım kendi usulumle kendi karakterimle.senin bunu anlamayacağın belli varoş
Olmuşsun güzel olmuşsun.Ben çirkef olmaktansa her zaman enayi olmayı tercih ederim.
Yani bu cumlenize benzer seyleri ben de söylerim ama burası Avrupanin en elit kasabasının icinden çıkmış bir platform değil, burada her türlü eğitim/kültür seviyesinden insan var ayrica size yorum yapan arkadas da Avrupada iyi eğitim almis bilgili kulturlu ve çirkef kelimesine en uymayacak kafadaki insanlardan biridir.Varoş kelimesi bir sosyal statüye değil bir kişilik özelliğine karşılık söylenmiştir.varoş ve çirkef insan sevmem .medeni insanlar gibi konuşuyoruz dertleşiyoruz
Yani bu cumlenize benzer seyleri ben de söylerim ama burası Avrupanin en elit kasabasının icinden çıkmış bir platform değil, burada her türlü eğitim/kültür seviyesinden insan var ayrica size yorum yapan arkadas da Avrupada iyi eğitim almis bilgili kulturlu ve çirkef kelimesine en uymayacak kafadaki insanlardan biridir.
Sizi anlıyorum ne dediginizi ve anlatmak istediginizi de ama insanlara varoş/cirkef deyince daha elit olunmuyor.
Bir soru size o halde:
Bu konuyu kendi asil, nahif, kibar ve çirkef ile varos olmayacak bir üslupla konusarak esinizle nasıl çözmeyi düşünüyorsunuz? "Kendi yöntemimle çözerim " dediginiz icin merak ettim.
Valla alkış butonu da istiyorum yönetimdenKonu sahibesi kendine gelsin diye eşsek yazdım ama gelmedi, inatla aynı kafada devam ediyor.
Bakın, toplum değisti artik kadınlar da birey oldu, eşit vatandaş oldu. Hepimiz eşitiz kadın da erkek de. Erkek evin reisi diye bir şey yok, kadın da onun 'liderliğinde' güdulen gariban canlı diye bir şey yok.
Konu sahibesi kendini erkekle eşit görmüyor, benim az olmam gerek erkeğin fazla olması gerek diyerek parasını adama veriyor. Ne alıyor karşılığında?? Kendi parasıyla evin reisi yaptığı adam tarafından hiçe sayılıyor.
Konu sahibesi iyi para kazanıyorsa demek ki adamdan daha nitelikli bunu kabul etmesi gerek. Adam da bunu bilerek evlendi, istemiyorsa da evlenmeseydi. Erkonun kırılgan egosunu beslemek bu kadının işi değil, adam da zaten öyle bir şey sormamış bile. Kadın eline parayı sayinca çat çut yiyivermis. O para konu sahibesinin nitelikleri, kariyeri, koyduğu emek nokta hesabıni tabi ki soracak. Ses etmemek kibarlık değil kerizlik oluyor.
Hiç fark etmez kardeşim kafa boşsa boştur, istersen 200.000kazan eziksen yine eziksin yine eziksin ...Eziklik nezaket, naiflik falan değil dümduz kendini ezdirmek hem de 5 para etmeyen tiplere!! Gece gece zorla yazdırıyorlar kadınlar önce kendilerini kucaklamalı, erkeklerden az olmadıklarini idrak etmeli. Ben olsam o mobilyaları iade ederdim biterdi. Ben kenar süsü değilim, kapı paspası değilim kimse üstume basamaz. Evliysen hayat arkadaşıysan eşit saygı koymak zorundasın kardeşim 5 paralık adamları bir halt sandırmayin yahhhuuu
Kocalari tarafından kaziklanan bütün bacılarıni bı tık kırdın cherryHhfxscvbnhhfcss başımda kocam olsun kuş kadar da olsun diye eve aldığım beslediğim adam tarafından kazıklanmıyorum en azındanadam ezilip büzülmesin diye elde ne var ne yoksa eline saymıssın abimizin o da ilk fırsatta kazığı atıvermiş. Ne kocaymış arkadaş bunca dramaya değer mi 2 kuşak önce yaşayan babaannem bile maaş kartı falan vermez emin olun once şu pasifliği ezikliği bırak cici kız.
O zaman neden konu açtınız ki ? Hayatınıza aynı şekilde devam etseydiniz. Maaş rakamları mı hatalı; ikinizin toplam geliri mi 75 bin acaba; siz 37 - eşiniz 28 bin TL alıyor olabilir mi ?Ben çirkef olmaktansa her zaman enayi olmayı tercih ederim.