Haksiz miyim ???

zehra1809

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2018
2.459
3.110
63
Merhabalar

Bu konuyu acmazsam rahatlamayacaktim. Uzun olucak belki ama herseyi basindan anlatmam lazim..
Sorun esim ve kendini super kahraman sanmasi.
Daha 8 aylik evliyiz onun oncesinde tanismamiz cocukluga dayaniyor. Neyse oralari geciyorum. Biz konuyu ailelerimize actik evlenmek istedigimizi belirttik benim ailem onay verdi sorun cikarmadi. Ancak esimin ailesi direk askerligi falan bahane ettiler onu vazgecirmeye calistilar aslinda sorun askerlikte degildi bende degildim. Esimin babasi hazira alismis bir adam calismaz evde oturur disari cikmaz esim cocuk yasta baslamis calismaya evin babasi gibi olmus anlayacaginiz gercek baba öluden farksiz. Esine karsi kaba biri bakkala bile gidemiyor kadin o kadar baskin bir karakter. Bu adam bir alanda uzman arada sirada yapiyor.
Bunlar ariza cikardi bu sebepten askerligi bahane ettiler ama esim onlari dinlemedi geldi annemlerle konustu herseyi anlatti babam onay verdi sen tek bile gelip istesen veririm dedi. Cunku gercekten esim iyi biri ama bazi davranislari ayni babasi.
Isteme oldu annesi babasi falan gelmedi baska aile buyukleri geldi. Herseyimizi kendimiz yaptik ve.oyle boyle derken yuvamizi kurduk. Kimsenin kurusu olmadan ki benim ailem.disinda kimseden ses cikmadi zaten ihtiyac var mi yok mu diye. Ve asla ailesiyle irtibatim olmadi 2 sene nisanli kaldim asla gorusmedim konusma falan bayramda falan aradim annesini o kadar. Ama hic gitmedim hatta dogru durust beni gormediler bile. Ailem zaten hic tanimadi.o 2 sene icinde esim askere gitti geldi biz herseyimizi o gitmeden hazirlamistik zaten kalan seyleride o yokken ben hallettim bir sekilde tarih vs alindi hersey hazirdi. Ben o kadar onlarin olmamasina alismisim ki nikaha falanda gelmezler.modundayim. araya baska kisiler girdi falan derken sanki o 2 sene yasanmamis gibi nikaha kinaya vs geldiler ama hersey o anlikti. Evlendik hep biz gttk 1 2 kere geldi kaynanam evime kayinpeder 1 kere geldi. Aramaz sormaz gel demez cagirsam.kocasi kizat gondermez falan evimde kuran okuttum ona bile kocasi izin vermedi diye gelmedi adam asiri kiskanc bir tip.
Ben bunlara takilmadan iyi oldum gittim geldim isi varsa yaptim guler yuzlu oldum esime asla bunlari soylemedim sitem etmedim.
Ama bu ay gercekten biktigimi farkettim.
Ablasi aradi borc istedi kendi evli her haftasonu gezer tozar oyle ihtiyaci olan biride degil ses cikarmadim.verdi. yetmedi beni aramis bizim borcumuz varda kredi ceker misiniz isterseniz kefil oluruz dedi. Direk esime attim konusmayi dinledi sok oldu ne dio bu dedi bahane uydur sen dedi saf gibi bahane uydurdum hayir kardesinle konus de at topu ne karisiyorsam. Neyse ama sinir oldum hanimefendiye hem kredi cekicm.hemde istersem kefil olucak bak bak.lukse bak.. ariyor acmiyoru..artik telefonunu oyle sogudum ki bizde evlendik dedin mi bir ihtiyac var mi diye.
Neyse asil konuya gelirsem esim bugun gelmis babami emekli yapicam her ay primini oducem emekli olsun annemler napcak diyor..
Kizdim sen kahraman misin kendi dusunmuyorsa sen neden dusunuyorsun sen once kendi evini dusunsene ev alalim o parayi kred borcuna ode bir ihtiyaclari varsa ver ama her ay prim odemek niye. Neden kendini enayi yerine koyuyorsun bak ablana para verdin yuz buldu utanmadan.kredi cekmemizi istedi dalga gecer gibi isterseniz kefil oluruz dedi sen daha ne diyorsun. Senin yaptiklarin gorunmuo neden kahramanliklar yapmaya calisiosn. Hangi parayi vereceksin dedim baya ofkeli konustum. O da bagirdi senn derdin baska sen onlara asla bakmazsin sakin onlara gidelim deme bana falan bir suru sey saymaya basladi.
Biz bebek istiyoruz ve ben kendi maasimi biriktiriyorum esimin maasi ev giderlerine gidiyor kalan parasi olursa onuda hesaba atiorz amacimiz buydu yada ev aliriz pesinat biriksin diyorduk ama simdi bosuna kendine yuk icat ediyor ondan prim isteyen yok para isteyen yok birsey diyincede bana kiziyor ben haksiz miyim ya bu adam seni dusunmemis yemin torenine gelmemis kiz istemeye gelmemis elinden gelse nikahina bile gelmeyecek seni okutmak yerine calistirip parani yesin bol bol cocuk yapsin ama ilerisini dusunmesin annene eziyet edip evde pineklesin saglikli oldugu halde calismasin bende bu adama yardim edim he bana koyuyor dusuncesi bile deli ediyor.
Benim babam kalp krizi gecirdi agzindan arada kan geliyor hala calisiyor annem desen o da calisiyor ama asla kizim su ihtiyacmz var yada kizimiz bize sunu yapar beklentisi yok aksine onlar bana destek olma cabasinda. Ama esimin ailesi alismis yok demiyorlar ama evimizin rizkini neden verim diyorum cok mu bencilim.bilmiyorum.
Evimde fazla olan neyse 3e boluyorum esit sekilde kendime annesine ve anneme ayiriyorum asla ikisini ayirmiyorum ve kaynanami gercekten cok seviyorum istiyorum ki gelsin gitsin ama olmuyor iste kocasi yuzunden. Ama esim babasina olan bu torpil diyim.buna karsi cikinca beni iki yuzlu ve kotu gelin olarak gormeye basladi oysa demek istedigim bambaska birseydi of napcam ben bilmiyorum haksiz miyim abartiyor muyum babasidir versin mi diyorsunuz

6 kardesler ama esimden sonra bir erkek kardesi daha var univ okuyor ablasi var esim 2 numara. Buyuk ihtimal o da boyle dusunuyor ama suan nedense ver demek icimden gelmiyor sen evlisin evinle ilgilen denilebilir. Ki esim arada para yardimi yapiyor onlara bir laf etmedim bu zamana kadar konusu bile gecmedi.

2 gün kızar kuser geçer bence verme millet rahat etsin diye niye kendi geleceğini vereceksinki desin desin dursun bunun için sizi bosucak değil ne kadar kizabilirki hemde ben.olsam vermem

2 gün kızar kuser geçer bence verme millet rahat etsin diye niye kendi geleceğini vereceksinki desin desin dursun bunun için sizi bosucak değil ne kadar kizabilirki hemde ben.olsam vermem
Hic umrumda degil bu tip seylerde asla geri adim atmiyorum bunda da atmicam desin dursun dediginiz gibi kusse bile vermicem ne gerek var

ablasına ödediğiniz para gelmeyecek gibi ama inşallah gelir
babasının prmini ödeyin ileride hasta olduğunda falan emeklilik maaşı en azından alabilsin

Ne kadar saçma.. Haklısınız tabi ki geri adım atmayın. İlerisini de bi zahmet kendileri düşünsünler. O ünv. okuyan diğer çocukları evlenirken neler yaptıklarını görürsünüz genelde öyle oluyo çünkü..

Anladigim kadariyla senin esin merhametli yardimsever biri. Ailesinin ona yaptimlarindan sonra bile iletisimi kesmemis. Bundan sonra da kesmez. Yardim etmeye devam edecek. Cocukluktan beri alismis evin babasi olmaya.
Pirim odeyip emekli olmasi size ilerde cok fayda saglar. Zaten esin arada yardim yapiyomus .Baska yardim yapmak zorunda kalmaz

sinirlenmekte haklisin. Kimse ev icin para biriktirmek varken boyle bir isin icine girmek istemez. Ama kp ortada. Aile bu.

Birbiriniz icin onca seyi tek basiniza yapmisken uzulmeyin. Kirmayin birbirinizi.

Adam tabela isi yapiyor ve cok iyi para var bu iste diyor esim hatta babasindan bana ogret ben yapim dedi adam onada yanasmadi. Bizim aylik maasimiz adamin 1 2 isine denk geliyor yani 1 ay calissa adam akilli evine de bakar primini de oder ustune parasi da artar. Ama adamin icinde yok bende buna kiziyorum o dusunmezken sana ne oluyor diye. Diger kardesleri ogrenci bi ablasi ile esim calisan iclerinde o da evli ustelik hamile bir de kucuk cocugu var sanmiorm yardm edecegni cunku o da okutulmms kucuk yasta calisms evlndgnde herseyi esi yapms falan o yuzden esimde benden baska kim yapck diyor

ablasına ödediğiniz para gelmeyecek gibi ama inşallah gelir
babasının prmini ödeyin ileride hasta olduğunda falan emeklilik maaşı en azından alabilsin
Ben alirim o parayi ondan eminim de babasi icin emekli olsun da iyi guzelde saglikliyken kendi dusunmuyor ilerde de ceksin cezasini diyicem olmucak. Hasta hasta calisanlar var ya o neden calismiyor anlamiorm

Yok adami hicbiri sevmiyor esim disinda bir tek iclerinde esim babaci nedense.. digerlerinin ondan beklentisi bile yok okuyup calisma telasina girmek uzereler

Ben alirim o parayi ondan eminim de babasi icin emekli olsun da iyi guzelde saglikliyken kendi dusunmuyor ilerde de ceksin cezasini diyicem olmucak. Hasta hasta calisanlar var ya o neden calismiyor anlamiorm

benim annem yüksek şeker hastası felç geçirdi gözlerinde kanama var ama yetişemiyorum diye çalışıyor
çalışmak sorumluluktan gelir
eşiniz ailesine maddi yardımı kessin emekli yapmak için prim yatırın
zora düşmeden babası çalışmaz

Sozlerin cok dogru aile belli es belli ama bizim durumumuzda belli aylik 5er bin alan bireyler degiliz ki ama denesin ben kendi maasimi vermicem cunku bana calisma der dururdu bakalim iki evide tek maasla dondurebilecek mi :)

Allah yardimciniz olsun canim. Esin iyi niyetli ama sende haklisin

Yakin zamanda ikinizinde gonlune gore bir karar alirsiniz umarim

Valla canım bence çok haklısın ailesi ama hiç bir şey yapmamışlar sen gidip yardim etceksin ben olsam benimde içimden gelmezdi. Hele ki çalışmaması insanı deli eder. Ayni durum bizde de geçerli hic biseyde yardımcı olmadilar bize durumlari iyi olduğu halde. Sonradan şunu yaptım bunu yaptım oldu. 5 aylik evliyim maalesef altlı üstlü oturuyoruz ama 4 aydir konuşmuyorum esimin annesiyle. Insanlar o kadar degisikmis ki yeni anladım

Ben konusmamazlık vs yapmam ama dedıgım gıbı kumanya alsa harclık gıbı para verse kı bunları zaten yapıyordu hıc laf etmedım aksıne evımde ne fazlaysa böldüm verdim işyerım kumanya verır 3e bölerim anneme annesıne kendıme olacak sekılde ayırırım yanı ben tam tersı o sunu yaptım vs dıyınce ıyı yaptın ıhtıyacları vardır dıyen bırıyım. Ama konu babası olunca cınlerım tepeme cıkıyor deseydı kı zehra anneme bır hesap acım aylık elımden ne gelıyorsa o hesaba atım bır tek annemın ve bızım haberımız olsun o ıstedıkce ordan para cekıp verım vs kabul ederdım bak kaynanam gercekten bu ıyılıgı hak edıyor. Ama bız babası ıcın prim ödesek adam emeklı olsa yıne kendı ıcın yasamaya devam eder bunca zaman evını cocuklarını dusunmemıs calısıp elı ekmek tutacakken tutmamıs bırı emeklı olunca mı evıne ocagına sahıp cıkacak hıc sanmam benım kızdıgım nokta tam da bu. Babası zamanında calısan evıne yetısmeye calısan bırı olsaydı o zaman kabul ederdım yazık adam bunca zaman calısmıs bır ıyılık yapalım gozuyle bakardım yada hasta olur adam hasta hasta calısıyor emeklı yapalım derdım ama turp gibi bir adam tansıyonu bıle olmayan bır adam evde yan gelıp yatsın canı ısteyınce calıssın ıstemeyınce evde otursun bende o adam ıcın calısıp ekmegıne yag sureyım oh ne ala.
ki zaten artık bu konu kapandı esım özür diledi falan ve işte kaynanamı neden sevdıgımde bellı aynı kafadayız bu kadar bırbırıne benzeyen huyu suyu aynı kaynana gelın olmak hem guzel hem degıl. Dun esımı arayıp benm sozlerıme benzer seyler soylemıs :) eşim hatta annemı mı aradın dedı kı asla oyle sıkayet eder gıbı aramam huyum degıl. o yüzden şu sacma emeklılık dusuncesı gıttı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…