Bana anormal gelen bu kadar entellektüel bilgi birikimine sahip bir insanın baba karşısında el pençe divan durması. Muhattap olduğu insanlar makam mevki sahibi insanlar çünkü aşağısı kesmiyor eşimi.
Belki yaşamadığım, büyümediğim bir aile tarzı için anlayamam normal. Ama evlendiğin insan farklıysa ve evlenmişsen onu o şekilde sevdiğin içindir. Eşime kendimle ilgili hiçbir yalanım olmadı çünkü. Aksine o da ailesinin benim ailemden farklı olmadığını söylüyordu. Daha sonra işin içinden çıkamayınca o da bocaladı. Sonuç olarak halen daha ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Benim yapmam gereken bir şey var mı onu da bilmiyorum.
Mutsuzluğu da muhtemelen neden daha kendimi geliştireceğim şeylerle ilgilenmek yerine ailesini bu şekilde eleştirmemdir.
" Bana anormal gelen bu kadar entellektüel bilgi birikimine sahip bir insanın baba karşısında el pençe divan durması. Muhattap olduğu insanlar makam mevki sahibi insanlar çünkü aşağısı kesmiyor .."
Ah be güzelim !! Evliyken bir bakan ve iki milletvekili ile komşuydum. Eşim ve annesi özellikle onlarla ve hanımlarıyla içli dışlıydı. Koruma görevlileri eşliğinde evlerine girip çıkabiliyordum.
Yurtdışında 2 üniv. bitiren 2 dili akıcı bir şekilde konuşabilen mühendis işadamı eski kocamın sünepeliğini sana nasıl izah edebilirim bilmiyorum. Ağacın yaprakları defter dalları kalem olsa yaz yaz bitmez. Göz pınarlarım kururdu ağlamaktan.
Annesinin karşısında el pençe divandı. Annesinin sözleri kanun hükmündeydi.
Ben annesinden tokat yerken şoka uğramış birşekilde titreyerek ağlarken kocam olacak mıymıntı yere bakıyordu yerdeki halı desenini inceliyordu. Hakime mahkemede bunu söylediğimizde eski kocama öldürücü bir bakış attı ve tazminat ödemelerine karar verildi.
Eğitim insanın karaktersizliğini düzeltmiyor. O yörede doğup büyüyen insanlar değişemez. Kendilerini en iyi en doğru en zeki (gerçekte şark kurnazı) sanarlar.
Su kenarlarında yeşillik arazilerde büyümüş insanların temizlik anlayışı farklıdır.
Hiç unutmuyorum rahmetli dedem bir bayram sabahı yemek masanın başında şöyle demişti
" Evinizin cephesi Batı'ya bakacak. Batı'da ekmeğinizi kazanacaksınız. Batı dillerini öğreneceksiniz. Batı'lılar gibi çalışacaksınız. Batı'lılar gibi giyineceksiniz. Batı'dan evleneceksiniz. İzmit'ten ötesini getirmeyin ne ne gelin ne damat"
Nikahıma gelmedi dedem. Küs vefat etti. Kahroluyorum aklıma geldikçe.
Sizin iki seçeneğiniz var : Ya susacaksınız itaat edeceksiniz ya da boşanacaksınız.
Benim eşim entelektüel modern adam, o farklı, yurtdışında 15 yıl kalmış, analitik zekaya sahip, gündemi takip eder..hayır !! Armut dibine düşüyormuş.
Kayınvalidem yerde pislik gördü. Klozetin kapağını açtı içine attı. Ellerini hiç yıkamadan mutfağa gitti hamur yoğurmaya devam etti.
Kirlenmedikçe duş almazlardı öyle diyordu kaynanam. 3-4 günde bir banyo yapıyorlardı.
Benim kışın hergün her sabah, yazın sabah akşam duş almam ona batıyordu. Oğlum iskiye çalışıyor diyerek beni eski eşime şikayet ediyordu.
Dua et aynı mahallede aynı evde oturmaya zorlamıyor seni.