Haklıymışsım Eşim Parayı Kendi Hesabına Yatıracakmış..

Ben eşinize hak vermedim değil.
Annenizin de doldurmasıyla "hep bana" durumunuz var.
Tamam çeyiz parası sizin olabilir ama takılar olsun ev olsun ortak.
Sizin düşünceniz altınlar benim üzerime olsun, ev benim üzerime olsun.
Eee bu durumda sizin tabirinizle eşiniz "enayi" mi?
Ben de evliliğinizi uzun ömürlü görmüyorum.

Bu kiz cin olmadan adam carpmaya kalkmis adam yememis,eger tam tersi sekilde anlatsaydi esim acti ilk herseyi benim ustume yapalim diye derdik ki bi adamda bir is var verme parani.

alkış yağmuruna tutucamda öle bir sistem yok

Dedigim gibi tek tek ugrasılacak olsa ne konular ne kazıklar çıkar ama bel altı vurmak olur, herkes mutlu mesut yaşamış kimse kazık yememis herkesin gönlü bol, 40 bin ne ki, eli de fazladan olan bana yollasa ne güzel olur zekat yerine geçer

Hersey bir yana güven olmayan yerde evlilik tabiki olmaz ama hayatınızı da gözü kapalı kimseye teslim etmeyin biz eşimle ocakta 13.yıla giricez kendine de söylerim en fazla % 95,%5 benim yanılma payımdır

Bu kiz cin olmadan adam carpmaya kalkmis adam yememis,eger tam tersi sekilde anlatsaydi esim acti ilk herseyi benim ustume yapalim diye derdik ki bi adamda bir is var verme parani.

Kızın üslubu sıkıntılı ama konu gene düğün takıları ama onda değişen bir şey yok ki, herkes eşime verirdim diyo baksana

Madem bu kadar paranız kıymetli, eşinize güvenmiyorsunuz? Neden kaç kuruşunuz var kenarda bilgi verdiniz ki?

Ayrıca ev sizin üstünüzede olsa Eşinizin üzerine de olsa Evlendikten sonra alınan gayrimenkule, boşanma zamanında zaten ortak olursunuz..Çok dert edeceğiniz bi durumsa zaten tapuyu ikinizin üstüne yaparsınız olur biter..

Her konu kendi somutluğuna göre değerlendirilir bence bunlar anne kız oturmuşlar " tapuyu üstüne al" " miras paran bende olsun" "çeyiz paranı eşine verirsen hakkımı helal etmem" minvalli konuşmalar yapmışlar... Kocam şöyle biri demiyor bile, dikkat edersen adam 60.000 ne düğün yapmış sevmese özenir yapar mıydı? Artı kadın çalışmıyor bile adamın belki sırf yıllık geliri 40.000 ama o kadına bakmalı ama evin kirasını ödemeli, faturaları ödemeli, v.s v.s ama tapu böyle hesapçı birinin üzerine yapmalı...

Adil olunmalı bence burada adaletsiz olan anne kız adam değil, kimse kusura bakmasın...

aynen,donunu kadar al aklı verıyorlar,ama sen bu parayı gonullu vermısın,nasıl yarın bişey olduğunda donuna kadar al,filan filan,çocuk yok,yenı evliler,daha karı kocalık oturmamış,ayrılığı beceremeyen bir toplumuz,kanlı bıçaklı oluruz,düşman oluruz,hayır nedne verısn anlamıyorum,mıras kalmış bana,yarın ortak ev alsalar araba alsalar verırsın tabı,ortak hakkın olur,para adamı şaşırtır,ne bileyım,ailesi dara düşe,adam gider çeker verir,filan filan

Ben tam aksini düşünüyorum mesela, bu kız da annesi de cin olsa zaten vay şu kadar miras kaldı vay şu kadar ceyiz parası gelecek demezlerdi, söylemeseler adamın mirastan falan nerden haberi olacaktı

Ortak hesaba gereksiz güvensizlik olarak bakıyorsa parayı senin hesabına yatırmalıydı.

O'nun zaten sadece 8 bin TL hakkı var gelen takılar 15 bin TL tutarında olduğu için.

Mihir zaten kadınındır.

Yetimlere devlet tarafından verilen çeyiz paran var 20 bin

Babandan miras kalan paran var 20 bin

Benim hesabıma yatırıcam demesi bile ayıp. Bi de kalkmış sonra hatasını anlamadığı gibi sana trip atıyor. Bu yapıdaki insan anlamaz da.

Yarın bir gün annene olan gıcık kapması büyüyecek.

Bu yeni evliliğe şans vermek isteyeceksin muhtemelen ama baştan şansa ihtiyacı olan bi evlilik baştan bitmiştir aslında.

Çocuk yapma, iyi korun.

Şimdiki aklımla ben olsam sabah ilk iş gider boşanırdım. Böyle adamlar çekilmez. Sadece bu konuda değil, erkekte böyle düşünce yapısı ve bu çene varsa sadece mutsuz olursun.

Son düzenleme:

Adamla evlenmesen çeyiz parası da olmuycak tı yalnız onu hiç düşünmüyorsun. Aslında senin sorunun bence çalışmaman. çalışsan belki de güven sorunu olmayacaktı bilemedim birazda toysun hep aynı argüman. hakkında hayırlısı artık.

anneler bazen evlılıklerın ıcıne cok gırebılıyo aslında buna musade eden bızız benım annemde cok karışır ama ben ılk baslarda ettıgım musadeyı sımdı etmıyorum ha onunda kalbını kırmıyorum tamam dıyorum bıldıgımı yapıyorum annen neden bılıyo sızın aıle ıcı meselelrınızı esın neden bılıyo anende mıras parası olduğunu soylme bunları arada laf tasıma sakın benım en cok yaptığım yanlışlardandı bu

anneler yılların getırdıgı bırıkımle saldırgan dusunuyo bu bı gerçek ayrıca esım hakkında dusundugum herseyı artık empatı yaparak düşünüyorum ben mesela esın senın yerınde sen esının esın yarın bı gun ayrılırsak dıye annesınde 20 bın lıra tutsa tepkınız ne olurdu of of of ben neler uydurudum acaba unutamadığı bırı mı var neden benımle evlendı benı sevmıyo mu vs vs

ılk evlendıgımızde bızde altınlarımızı saklamak ıstemedıgımız ıcın bozdurduk ve esım kendı hesabına yatırdı hıc aklıma böyle seyler gelmemıstı ustelık ortak hesabımızda vardı: yanı bence hala dert edılcek bı problem olarak gormuyorum ben
daha yenı evlısınız neden ayrılırssak konusuna bu kadar takıldınız

hem ev alırsanız tapunun kımın ustune olduğunun hıc bı onemı yok evlılık suresınce yapılan hersey ortak bolunur
benım annemde sakın maas kartını verme dıye tuttururdu ya versem nolcak ben herseyımı ınternetten hallediyorum zaten takılma böyle seylere

maden esıne karsı böyle bsey soyledın hemen gerı adım atma boyun egmıs gıbı olma bence yavas yvas vıtesı gerı tak

Uzgunum ama ilk konunuzu okudugumdada bunu okudugumdada ortada bir guven sikintisi gordum evet dunya hali belli olmaz ama siz daha bu evlilige ilk adimı atar atmaz ya bosanirsam diye dusunmussunuz gibi geldi bana

haklısın canım altınlar bir defa gelinindir
yani senin hakkın ister bozdur hesabına yatır ister sakla
ayrıca çeyiz paran senin yani ne gereği var sende kalsın verme
ne altını ne çeyiz parasını
ayrıca annen doğru söylüyor
eşine gidip annem böyle demen yanlış
şimdi annene düşman beller

Çok ince hesaplar yapıyorsunuz ya. Resmi nikahlı değil misiniz? Elbette güvenceniz olsun da yasalar hakkınızı veriyor zaten ayrılırken.

Ben tam aksini düşünüyorum mesela, bu kız da annesi de cin olsa zaten vay şu kadar miras kaldı vay şu kadar ceyiz parası gelecek demezlerdi, söylemeseler adamın mirastan falan nerden haberi olacaktı

Hı hı tapuyu üste alma planları da tamamen iyi niyetten zaten

Konu açtığı mesajı aç konu sahibesinin aynen şunu diyor eşim " annemle tapu konusunu konuştuğumuzu sezmiş" Allah aşkına ne annesi ile oturup malk mülk hesap kitap...

Babanın ölmesi mirastan kızın yetim aylığı alması da çeyiz parasından haberdar olmak için yeterli bence..

Ben 60.000 verip düğün yapan ayrıca eşi çalışmadığı halde kendi çalışan adamı haklı buluyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…